X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    GosiaB gratulacje, staraj się nie stresować brakiem pokarmu. Lada moment produkcja ruszy. Ostatnio dziewczyny z problemami z laktacją chwaliły sobie Femaltiker czy jakoś tak, może warto spróbować, No i najlepszym pobudzaczem jest dziecko (staraj się przystawiać tak często, jak to możliwe)
    Właśnie sobie piję Femaltiker. Niestety mała nie chce się przyssać. Ma taką malusią buzię.

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaB wrote:
    Właśnie sobie piję Femaltiker. Niestety mała nie chce się przyssać. Ma taką malusią buzię.

Sprawdź czy nie ma przypadkiem przerośniętego wędzidełka

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaB wrote:
    Spokojnie i bez nerwów, ona też musi wykumać o co chodzi z tym ssaniem :)

• GosiaB Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Spokojnie i bez nerwów, ona też musi wykumać o co chodzi z tym ssaniem :)
    Wiem,powoli znowu zaczynam racjonalnie myśleć. Ona jest wcześniakiem. Jestem wdzięczna za brak innych problemów.

Kachna62 lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę, że u większości dzis kuchenne rewolucje :D kurde, sama bym opitolila jakieś ciacho... Tak mnie znowu do słodkiego ciągnie, że koszmar :/

GosiaB nie stresuj się, będzie dobrze, na pewno się rozhula laktacja a i mała wtedy ogarnie :)

Ja dziś wg OM zaczęłam 38 tc i powiem Wam, że zaczynam być nieźle spietrana :O

Acygan trzymam kciuki, żeby wszystko było ok, dobrze, że jesteś w szpitalu, a głupimi tekstami lekarzy się nie przejmuj. Grunt, że jesteś pod kontrolą, a co sobie myślą to ich sprawa. Każdemu jest łatwo powiedzieć jak nigdy nie był i nie będzie w takiej sytuacji.

Oli123 obserwuj te skurcze i jak coś to jedź na IP, choćby dla własnego spokoju. Ja byłam z totalną pierdołą, a przynajmniej upewnilam się, że wszystko w porządku.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Czytam dzisiaj o tych waszych kuchennych rewolucjach i tez postanowiłam zrobić ciasto drożdżowe :)

30cokcm.jpg

Życzę Wam miłego popołudnia dziewczynki :)
    A ja zrobilam szarlotke :D wlasnie sie piecze

mlodaaa, Makira, tanith lubią tę wiadomość

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się objadłam goframi z truskawkami i kiwi i czuje się już nie jak słonik, ale jak słonisko :D
    Ale za to szczęśliwe słonisko :D

Tęskniąca, Andzia123, Paulettaa, Katy, Makira, Totoro, tanith, Elwira.eli lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a281efe9884.jpg

A to moje ciacho ze sliwkami :) Jeszcze nie wiem czy dobre, ale zaraz sie dowiem :D

Tęskniąca, Paatka, Makira, Mirabelcia, Agusia_pia, Sassy, KaMiszka, tanith, Elwira.eli lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj robicie apetyt tymi słodkościami :)

Ja nic dziś nie piekłam, za to skończyłam oficjalnie wszystko prac i prasowac dla małego i ułożyłam sobie w komodzie, jeszcze tylko torba dla mnie. Też dziś miałam 2 bolesne skurcze, więc kurcze muszę z tym przyspieszyć.
    Kiedyś już pisalyście, ale umknęło mi kiedy dostalyscie meila, że możecie odebrać pampersy z Rossmanna? Ja do dziś nic nie dostałam...

gg646iye46nicebi.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Js dzis mialam ok 50 skurczy, nie pojechalam na ip, nie dodzwonilam sie do lekarza ale juz sie dobrze czuje, maluszek skacze, moze dotrwam do wizyty we wtorek a jak nie to jutro ip

mhsvi09k63nasq33.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123, ja miałam w środę skurcze przez 6 godz. też samo przeszło. Teraz mam 2-3 dziennie i też mam nadzieję, że dotrwam do kolejnej wizyty. KCIUKI !!!

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Oj robicie apetyt tymi słodkościami :)

Ja nic dziś nie piekłam, za to skończyłam oficjalnie wszystko prac i prasowac dla małego i ułożyłam sobie w komodzie, jeszcze tylko torba dla mnie. Też dziś miałam 2 bolesne skurcze, więc kurcze muszę z tym przyspieszyć.
    Kiedyś już pisalyście, ale umknęło mi kiedy dostalyscie meila, że możecie odebrać pampersy z Rossmanna? Ja do dziś nic nie dostałam...

Ja dostałam w 33+3 tc, mężowi też zainstalowałam aplikacje jako Tata i dostaliśmy maile tego samego dnia :)

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMmmm... jakie pyszności ! Ja właśnie robię piernik bo lubimy z mężem :) także u nas tez dzień w kuchni :P

Dzisiaj o 5 rano taki skurcz mocny 2 minutowy mnie złapał, ze masakra. Myślałam, ze to już, ale został mi jeszcze miesiąc wiec troszkę byłam przestraszona. W ciągu dnia miałam dwa leciutkie skurcze

Ja maila dostałam w 34 tc. Muszę jeszcze u męża zainstalować apke i może uda się odebrać kolejna paczuszkę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 19:15

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie dostałam póki ci maila z Rossmana.

Jestem juz przeprowadzona do "nowego" starego mieszkania. Firma przeprowadzkowa pelen profesjonalizm, wyrobili sie w 2godz. Teraz tylko mąż musi rozpakować resztę rzeczy, a ja leze i pachnę. Ulga i zszedł stres.

Tez mnie brzuch pobolewa i często mam krótkie bole miesiaczkowe. Jeszcze 2,5 tyg do bezpiecznego terminu.

Tęskniąca, oli123 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nadajemy ze szpitala a dokładnie z sali przedporodowej. Leżę tu z powodu białka w moczu i skoków ciśnienia. W szpitalu pomimo 2 dawek Dopygetu ciśnienie 155/97. Oprócz tego boli mnie głowa od 2 dni, tu dostałam dwa Paracetamole i dalej lipa. Jak na razie nic nie wiem, ale wątpię, że wypuszczą - chyba, że w powiększonym składzie.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patusia trzymaj się! Może uda się w szpitalu zbić ciśnienie i dotrzymasz chociaz do 38. Będę trzymać kciuki! A dużo białka było w moczu?

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    A my nadajemy ze szpitala a dokładnie z sali przedporodowej. Leżę tu z powodu białka w moczu i skoków ciśnienia. W szpitalu pomimo 2 dawek Dopygetu ciśnienie 155/97. Oprócz tego boli mnie głowa od 2 dni, tu dostałam dwa Paracetamole i dalej lipa. Jak na razie nic nie wiem, ale wątpię, że wypuszczą - chyba, że w powiększonym składzie.
    Trzymam kciuki za Was!❤

mhsvi09k63nasq33.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanith wrote:
    Patusia trzymaj się! Może uda się w szpitalu zbić ciśnienie i dotrzymasz chociaz do 38. Będę trzymać kciuki! A dużo białka było w moczu?
    Jak gin zlecił to było 46. Tu jak pobrali mi mocz to nawet nie wiem.
    Z terminu usg wczoraj skończyliśmy 37tc więc teoretycznie synek donoszony.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Was tez tak bolą stopy i dlonie? Mnie to najgorzej w nocy.

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na porządku dziennym chyba będę słuchać krzyków a potem płaczu maluchów :) właśnie jakiś dzidziuś się urodził.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ