X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    GosiaB gratulacje, staraj się nie stresować brakiem pokarmu. Lada moment produkcja ruszy. Ostatnio dziewczyny z problemami z laktacją chwaliły sobie Femaltiker czy jakoś tak, może warto spróbować, No i najlepszym pobudzaczem jest dziecko (staraj się przystawiać tak często, jak to możliwe)
    Właśnie sobie piję Femaltiker. Niestety mała nie chce się przyssać. Ma taką malusią buzię.

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaB wrote:
    Właśnie sobie piję Femaltiker. Niestety mała nie chce się przyssać. Ma taką malusią buzię.

Sprawdź czy nie ma przypadkiem przerośniętego wędzidełka

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaB wrote:
    Spokojnie i bez nerwów, ona też musi wykumać o co chodzi z tym ssaniem :)

• GosiaB Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Spokojnie i bez nerwów, ona też musi wykumać o co chodzi z tym ssaniem :)
    Wiem,powoli znowu zaczynam racjonalnie myśleć. Ona jest wcześniakiem. Jestem wdzięczna za brak innych problemów.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę, że u większości dzis kuchenne rewolucje :D kurde, sama bym opitolila jakieś ciacho... Tak mnie znowu do słodkiego ciągnie, że koszmar :/

GosiaB nie stresuj się, będzie dobrze, na pewno się rozhula laktacja a i mała wtedy ogarnie :)

Ja dziś wg OM zaczęłam 38 tc i powiem Wam, że zaczynam być nieźle spietrana :O

Acygan trzymam kciuki, żeby wszystko było ok, dobrze, że jesteś w szpitalu, a głupimi tekstami lekarzy się nie przejmuj. Grunt, że jesteś pod kontrolą, a co sobie myślą to ich sprawa. Każdemu jest łatwo powiedzieć jak nigdy nie był i nie będzie w takiej sytuacji.

Oli123 obserwuj te skurcze i jak coś to jedź na IP, choćby dla własnego spokoju. Ja byłam z totalną pierdołą, a przynajmniej upewnilam się, że wszystko w porządku.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Czytam dzisiaj o tych waszych kuchennych rewolucjach i tez postanowiłam zrobić ciasto drożdżowe :)

30cokcm.jpg

Życzę Wam miłego popołudnia dziewczynki :)
    A ja zrobilam szarlotke :D wlasnie sie piecze

mlodaaa, Makira, tanith lubią tę wiadomość

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się objadłam goframi z truskawkami i kiwi i czuje się już nie jak słonik, ale jak słonisko :D
    Ale za to szczęśliwe słonisko :D

Tęskniąca, Andzia123, nick nieaktualny, Katy, Makira, Totoro, tanith, Elwira.eli lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a281efe9884.jpg

A to moje ciacho ze sliwkami :) Jeszcze nie wiem czy dobre, ale zaraz sie dowiem :D

Tęskniąca, Paatka, Makira, Mirabelcia, Agusia_pia, Sassy, nick nieaktualny, tanith, Elwira.eli lubią tę wiadomość

K - 08.04.2018 2520g 49cm (36+5tc)

K- 26.02.2020 3060g 51cm (39+2tc)
  • Makira Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj robicie apetyt tymi słodkościami :)

Ja nic dziś nie piekłam, za to skończyłam oficjalnie wszystko prac i prasowac dla małego i ułożyłam sobie w komodzie, jeszcze tylko torba dla mnie. Też dziś miałam 2 bolesne skurcze, więc kurcze muszę z tym przyspieszyć.
    Kiedyś już pisalyście, ale umknęło mi kiedy dostalyscie meila, że możecie odebrać pampersy z Rossmanna? Ja do dziś nic nie dostałam...

gg646iye46nicebi.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Js dzis mialam ok 50 skurczy, nie pojechalam na ip, nie dodzwonilam sie do lekarza ale juz sie dobrze czuje, maluszek skacze, moze dotrwam do wizyty we wtorek a jak nie to jutro ip

mhsvi09k63nasq33.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123, ja miałam w środę skurcze przez 6 godz. też samo przeszło. Teraz mam 2-3 dziennie i też mam nadzieję, że dotrwam do kolejnej wizyty. KCIUKI !!!

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Oj robicie apetyt tymi słodkościami :)

Ja nic dziś nie piekłam, za to skończyłam oficjalnie wszystko prac i prasowac dla małego i ułożyłam sobie w komodzie, jeszcze tylko torba dla mnie. Też dziś miałam 2 bolesne skurcze, więc kurcze muszę z tym przyspieszyć.
    Kiedyś już pisalyście, ale umknęło mi kiedy dostalyscie meila, że możecie odebrać pampersy z Rossmanna? Ja do dziś nic nie dostałam...

Ja dostałam w 33+3 tc, mężowi też zainstalowałam aplikacje jako Tata i dostaliśmy maile tego samego dnia :)

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMmmm... jakie pyszności ! Ja właśnie robię piernik bo lubimy z mężem :) także u nas tez dzień w kuchni :P

Dzisiaj o 5 rano taki skurcz mocny 2 minutowy mnie złapał, ze masakra. Myślałam, ze to już, ale został mi jeszcze miesiąc wiec troszkę byłam przestraszona. W ciągu dnia miałam dwa leciutkie skurcze

Ja maila dostałam w 34 tc. Muszę jeszcze u męża zainstalować apke i może uda się odebrać kolejna paczuszkę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 19:15

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie dostałam póki ci maila z Rossmana.

Jestem juz przeprowadzona do "nowego" starego mieszkania. Firma przeprowadzkowa pelen profesjonalizm, wyrobili sie w 2godz. Teraz tylko mąż musi rozpakować resztę rzeczy, a ja leze i pachnę. Ulga i zszedł stres.

Tez mnie brzuch pobolewa i często mam krótkie bole miesiaczkowe. Jeszcze 2,5 tyg do bezpiecznego terminu.

Tęskniąca, oli123 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nadajemy ze szpitala a dokładnie z sali przedporodowej. Leżę tu z powodu białka w moczu i skoków ciśnienia. W szpitalu pomimo 2 dawek Dopygetu ciśnienie 155/97. Oprócz tego boli mnie głowa od 2 dni, tu dostałam dwa Paracetamole i dalej lipa. Jak na razie nic nie wiem, ale wątpię, że wypuszczą - chyba, że w powiększonym składzie.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patusia trzymaj się! Może uda się w szpitalu zbić ciśnienie i dotrzymasz chociaz do 38. Będę trzymać kciuki! A dużo białka było w moczu?

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    A my nadajemy ze szpitala a dokładnie z sali przedporodowej. Leżę tu z powodu białka w moczu i skoków ciśnienia. W szpitalu pomimo 2 dawek Dopygetu ciśnienie 155/97. Oprócz tego boli mnie głowa od 2 dni, tu dostałam dwa Paracetamole i dalej lipa. Jak na razie nic nie wiem, ale wątpię, że wypuszczą - chyba, że w powiększonym składzie.
    Trzymam kciuki za Was!❤

mhsvi09k63nasq33.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanith wrote:
    Patusia trzymaj się! Może uda się w szpitalu zbić ciśnienie i dotrzymasz chociaz do 38. Będę trzymać kciuki! A dużo białka było w moczu?
    Jak gin zlecił to było 46. Tu jak pobrali mi mocz to nawet nie wiem.
    Z terminu usg wczoraj skończyliśmy 37tc więc teoretycznie synek donoszony.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Was tez tak bolą stopy i dlonie? Mnie to najgorzej w nocy.

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na porządku dziennym chyba będę słuchać krzyków a potem płaczu maluchów :) właśnie jakiś dzidziuś się urodził.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ