Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
oli123 wrote:A ja w Poniedzialek wchodze w 35tc
we wtorek wizytuje i robie gbs, zazdroszcze wsm tych wypiekow, ja z lozka nie wstaje jeszcze, boje sie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 11:13
-
edwarda20 wrote:Oli ja mam dzis przeprowadzke. Maz zostal w starym mieszkaniu i czeka na firme od przeprowadzek a ja przyjechalam do "nowego", leze a moi rodzice sprzataja. Taka bezczynnosc jest irytujaca
-
Makira wrote:Właśnie zamawiam sobie śpiworek, bo tylko to mi brakuje i się zastanawiam czy wiosna lato 86 jest ok dla noworodka? Czy mniejszy rozmiar powinien być 74?
86 to moi nosili mając rok.
Ja mam problem. Dzidzia bardzo szaleje w brzuchu. Czuje jakby próbowała sie przekręcić choć jest w dobrej pozycji do porodu. Przy czym to mega boli. Jak myślicie poczekać czy jechac na ip?Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
nick nieaktualny
-
KaMiszka wrote:GosiaB ogromnie gratuluję
dużo zdrówka dla Was
Dziewczyny mam zacząć brać heviran od skończonego 36 tygodnia. Tylko moje pytanie kiedy to od jutra tzn 36t0d czy dopiero za tydzień czyli w 37t0d? Totalnie się w tym pogubiłam. -
Gosiczek wrote:86 to moi nosili mając rok.
Ja mam problem. Dzidzia bardzo szaleje w brzuchu. Czuje jakby próbowała sie przekręcić choć jest w dobrej pozycji do porodu. Przy czym to mega boli. Jak myślicie poczekać czy jechac na ip?
-
Gosiczek wrote:86 to moi nosili mając rok.
Ja mam problem. Dzidzia bardzo szaleje w brzuchu. Czuje jakby próbowała sie przekręcić choć jest w dobrej pozycji do porodu. Przy czym to mega boli. Jak myślicie poczekać czy jechac na ip?
No ale śpiworka się nie nosi tylko w nim śpi, rozmiar najmniejszy to 74 a później kolejny to 86. I nie wiem, który lepiej wybrać, chcę to kupić z myślą, że będzie w tym spał w łóżeczku i nie chciałabym, żeby po miesiącu czy dwóch za ciasno mu w nogach było.
Jeśli to Cię niepokoi i się stresujesz, to odpowiedź jest jedna IP. Zwłaszcza jak jest ból.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 12:17
-
Moj ma 17 miesiecy wzrost 81.5 cm i nosi wlasnie 86 rozmiar. Wszystko zalezy od maluszka nas powoli rośnie ale sa dzieciaczki co w tym mieku i 98 noszą.
-
oli123 wrote:Skonczony 36 to 37t+0 d
nie, 35+7 to inaczej 36+0, czyli skończony 36. tydzień.
Natomiast 36+1 to rozpoczęty 37 tydzień, w takiej sytuacji lekarze zawsze zaniżają i biorą pod uwagę tylko tygodnie skończone i będą mówić, że to 36.
O to mi chodzi:
Rzeczywiste wymiary śpiworków:
74:
Długość: 65 cm
Szerokość pod pachami: 34 cm
86:
Długość: 75 cm
Szerokość pod pachami: 38 cm
Taki mam dylematWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 12:28
Paatka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
oli123 wrote:A to nie jest tak ze ja w poniedzialek bede w 35 tygodniu? Czyli bedzie skonczony 34? Wdl lekarza?
Teraz masz skończony 34 wg lekarzy. Jak w poniedziałek będziesz miała 34+7 czyli skończony 35+0 tydzień. A we wtorek rozpoczniesz 36.
Mam tak samo jak Ty, tylko dzień do tyłu jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 12:49