X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin, no to będziesz miała wielkanocnego zajączka - najważniejsze, żeby z Tobą i maluchem było ok, jak taka decyzja to co zrobić! :(

Ciri co to za szpital? Jest taka grupa na fejsie - Halo gdzie rodzić w Warszawie czy jakoś tak, może tam dziewczyny podpowiedzą gdzie się zgłosić w takim przypadku jak Twój, bo na bieżąco rozmawiają o miejscach i warunkach.. trzymam kciuki za lepszy dzień dzisiaj!

Dziewczyny jak nie macie co robić i się nudzicie to zapraszam :D ja miałam w tym tygodniu skończyć pracować, a tu klęska urodzaju i ciągle coś nowego wpada do skrzynki, już nie ogarniam i śmieję się do męża, że propozycje na jakie czekałam kilka lat pojawiają się akurat teraz, kiedy miałam zwolnić i wrzucić na luz - psikusy losu uwielbiam, a na porodówkę chyba pojadę z laptopem jak tak dalej pójdzie :)

Z drugiej strony - dzięki temu nie myślę za dużo, nie nakręcam się i nie mam czasu na nudy - co ma być to będzie i już.

mjvy9vvjacooymry.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na madalinskiego byłam, bo tam prowadze ciaze. Ogolnie zawiodlam sie jak nie wiem co...

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciagle ogladam seriale w necie, podczas gdy chodzi pralka. Dzieciowe rzeczy mam wszystkie gotowe, piore teraz nasze posciele, reczniki itp. Jedynie brakuje mi spacerow, bo normalnie codziennie gdzies wychodzilam, a to sie po prostu przejsc, a to na poczte, a to po chleb chociaz, po jakies male spozywcze zakupy itp. Tlenu mi brakuje mimo ze caly dzien okno otwarte :) Ale jeszcze tydzien!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz trace wiare w Polskie szpitale, cale szczescie wynajmuje polozna i niech sie mna opiekuje.. od dzisiaj chyba zaczynam nastawiac sie pozytywnie do porodu:) na szkole rodzenia zaproponowali aby napisac list do swojego nienarodzonego jeszcze dzidziusia i pozniej taki list moze byc wspanialym prezentem w przyszlosci:)

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda Ty masz juz umowiona cesarke na konkretny dzien?

mhsvi09k63nasq33.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja też mam sporo prania. Pranie przed porodem to wstęp do prania po

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, patrzcie jakie słodkie to jest!!
    https://www.facebook.com/popularnie/videos/2166619180234760/
    Normalnie oglądałam i aż łezka mi poleciała :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucięło mi posta. Mała śpi, jest grzeczna. Dziecko zmienia życie całkowicie. Spodziewajcie się niespodziewanego.

Sassy lubi tę wiadomość

• tanith Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o łykaniu wiesiołka w kapsułkach? Czy faktycznie pomaga w porodzie (ułatwia/przyspiesza)? I jak się go stosuje? Ktoś ma jakieś doświadczenia?

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Edwarda Ty masz juz umowiona cesarke na konkretny dzien?
    Nie. Muszę sie najpierw zorientowac w szpitalu, w ktorym chce rodzic, czy mam sie jakos specjalnie umawiac czy przyjechac po prostu ze skierowaniem - dostane za 2 tyg na wizycie. No i we wtorek mam wizyte kwalifikacyjna do szpitala prywatnego (ale na nfz) jako moj plan B, bo szpital ktory wybralam lubi sobie odeslac pacjentke. No i na ten piątek w koncu dostalam sie do ortopedy na usg spojenia. Wtedy bede juz na 100% wiedziec co sie dzieje w srodku.

oli123 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri ja lezalam na Inflanckiej na patologii i wiadomo jak wszedzie trafia sie lepsi i gorsi ludzie,ale ogolnie narzekac nie moglam. Wiekszosc poloznych i lekarzy w porzadku,warunki lokalowe super no i jedzenie tez calkiem smaczne :) moze sprobuj tam? Jedynie na IP trafila mi sie slaba ekipa,ale moze to kwestia zmiany :)

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanith wrote:
    A co sądzicie o łykaniu wiesiołka w kapsułkach? Czy faktycznie pomaga w porodzie (ułatwia/przyspiesza)? I jak się go stosuje? Ktoś ma jakieś doświadczenia?
    Ja łykam, koleżanki po porodach chwaliły, że podobno nawilża drogi rodne i uelastycznia. Pytałam gina, mówił, że nie zaszkodzi, więc się zdecydowałam.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to zaczynamy dzisiaj 39 tydzień :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9df0c4922d0b.jpg

acygan, Tęskniąca, Agusia_pia, darika, yvonneSW, Katy, sylvia94, MaGo, tanith, justysbp lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca a od kiedy bierzesz wiesiolek?

mhsvi09k63nasq33.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Tęskniąca a od kiedy bierzesz wiesiolek?
    Zaczęłam równe 4 tyg. przed terminem, czyli jakieś 10 dni biorę.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan ja wlasnie dzis bylam na Inflandzkiej.
    Ogolnie to moja 3 ciaza przerobilam juz dwa szpitale ktore powoedzialam nigdy wiecej teraz wybralam Inflandzka zobaczymy slyszalam duzo dobrych opinii mój gin tam pracuje.

Kaszelkowa ja dziś wyszlam zalamana ta wiadomością i wracalismy to serio myslalam ze sie porycze. No ale M kupil mi rogala z czekolada zjadlam do kawy pogadalismy i mi lepiej czasem nie ma jak meskie proste spojrzenie na sprawy ;) Ważne jest zdrowie dziecka 3 dni wiele nie zmieni a i tak indukowac porodu nie będą, dla mnie najwiekszy stres to znowu przenoszenie ciąży i zielone wody. I to mój M ma racje chociaż ten stres nam odpadnie.

A co do wiesiołka to ja lykam po 2 kapsułki poki co planowalam jak w pierwszej ciąży stosowac tez dopochwowo ale nie wiem czy kest sens. Pije tez liscie malin stosuje 3xS i jem ostre potrawy plus ananasa. Czyli wszystkie przyspieszacze haha ale ani w pierwszej ciazy one ni ruszyly ani teraz sie nie zapowiada. Od poczatku ciąży jem ostro a i przytulanki regularnie. Dla mnie jak ma ruszyc to ruszy samo taka prawda.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ciri ja lezalam na Inflanckiej na patologii i wiadomo jak wszedzie trafia sie lepsi i gorsi ludzie,ale ogolnie narzekac nie moglam. Wiekszosc poloznych i lekarzy w porzadku,warunki lokalowe super no i jedzenie tez calkiem smaczne :) moze sprobuj tam? Jedynie na IP trafila mi sie slaba ekipa,ale moze to kwestia zmiany :)
    W piatek ide na zwirki i Wigury. A jak oni zawioda to na patologie do praskiego bo tam lezalam w porzedniej ciazy. Sama juz nie wiem co robić...

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    A tak w ogóle to zaczynamy dzisiaj 39 tydzień :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9df0c4922d0b.jpg

jaki malutki brzuszek :)

o nie wiedziałam o wiesiołku, a mam jeszcze z czasów starania o dziecko hehe, to może zacznę łykać, a co kolejna tabletka jeszcze :D

ja właśnie wróciłam do spaceru, ale musiałam skrócić bo siku się zachciało, i mały naciska na krocze że czasem boli.
    po za tym jakoś mi smutno i chodzę i płaczę

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    W piatek ide na zwirki i Wigury. A jak oni zawioda to na patologie do praskiego bo tam lezalam w porzedniej ciazy. Sama juz nie wiem co robić...

Ale to skoro masz klasc sie na patologie do rozwiazania to oni czemu nie zapewnili Ci miejsca? Nie rozumiem tego. Zrobili chociaz jakies badania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ale to skoro masz klasc sie na patologie do rozwiazania to oni czemu nie zapewnili Ci miejsca? Nie rozumiem tego. Zrobili chociaz jakies badania?
    Własnie tez tego nie rozumiem, w poprzednij ciazy jak mnie kladli na patologie i nie bylo miejsca w szpitalu w ktorym chcialam rodzic to oni zalatwiali mi miejsce, a tu lekarz dzwonil z poradni ze ma pacjentke na pato i czy maja miejsce, podobno mieli i mieli je zarezerwowac dla mnie, pooszlam na dol na izbe gdziemieli mnie zbadac, od przyjscia na izbe do zbadania minelo ponad 5 godzin, po czym dowiedzialam sie zenie maja mojego miejsca i nadal tez nie znalezli mi innego, dwie godziny pozniej po dalszym oczekiwaniu i rozmowie z pania doktor podpisalam odmowe przyjecia do szpitala bo nadal nie mieli dla mnie miejsca i nic nie zalatwili, wiec nie wiadomo do ktorej bym tam siedziala na krzeselku.

Co do badan walnelo mi cisnienie u lekarza a przez te 5 godzin nikt mnie nawet nie zbadal (mialam ktg) po 5 godzinach cisnienie zmierzyli, i zrobili usg, kazali nasikac do kubka i dali dopegyt (ktory notabone na mnie nie dziala i to zglaszalam na pani doktor), potem po dwoch godzinach zbadali mnie ginekologicznie.

Ilosc wod spadla do 27 z 33, ginekologicznie jest ok.

A zaznacze ze moj syndrom bialego fartucha sprawil ze w szpitalu cisnienie 160/95 a w domu od razu 120/70 i caly czas od wczoraj tak sie utrzymuje...

‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ