X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • darika Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie grubo po 20 tc (chyba tuż przed 30 tc, nie pamiętam dokładnie) zaczął twardniec brzuch (tylko dolna część, to nie bolało ale powodowało dyskomfort) - z tego powodu leżalam w szpitalu ale na ktg skurcze się nie pisały. Od jakiegoś tygodnia odczuwam czasami bóle brzucha jak na okres. Nie są silne (nie licząc tych ostatnich w poniedziałek, w aucie po wizycie u lekarza) ale zawsze zwracam uwagę kiedy się pojawiają.
    Też jestem ciekawa czy rozpoznam, że to już to... Że to te właściwe skurcze.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przed chwilą mówiłam Mężowi, że zaczynam się stresować, że też nie poznam że to już :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Sorry ale to jest niemozliwe abys nigdy wczesniej nie miala przepowiadajacych = cwiczacych macice. Od 20ktoregos tc sa na ogol - bole miesiaczkowe i spinanie sie brzucha. W 38tc to są juz skurcze prawie jak porodowe a nie przepowiadajace.

może i książkowo są, ale niekoniecznie trzeba je czuć albo poznać ;) ja też jakby ktoś mnie spytał to powiedziałabym, że w życiu nie miałam bo nie czułam, nie zauważyłam, nie zwróciłam na nie uwagi więc się nie dziwię, że Milla też mogła do tej pory nie obczaić co i jak ;)

My jedziemy jutro obejrzeć szpital i spotkać się tam z lekarzem, który ma jakoś dalej pokierować co i jak - ciekawa jestem tej wizyty :)

mjvy9vvjacooymry.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos cięzko mi w to uwierzyc, ale ok jesli tak mowicie ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi31 wrote:
    W ten sam sposób odczuwam skurcze,tak jakby dziecko wystawialo jakas czesc ciala..z tym ze u mnie te skurcze piszą się na 20%,mój gin twierdzi ze to nic niepokojącego i uznaje to kto za prawidlowe

U mnie pisaly sie na ponad 30 % no i je odczuwalam, ale wlasnie gdyby nie ta sytuacja, to w zyciu bym nie pomyslala, ze to skurcze :) z tym ze u mnie byly co chwile, bardzo regularnie, dlatego bylo zagrozenie.

Lezalam z dziewczyna, ktora opowiadala, ze czasem bolesne skurcze pisaly sie jej na 30% a innym razem tych na 50% w ogole nie czula. Zglupiec mozna.

• Veruka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja skurcze na poziomie 100% na KTG odczuwałam jako dyskomfort i też położna mnie 100 razy pytała czy wszystko ok. Do tego nigdy w życiu nie miałam bolesnych miesiączek i nie do końca rozumiem co się kryje pod pojęciem "ból jak na okres" ;-)

kaszelkowa lubi tę wiadomość

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:
    No ja skurcze na poziomie 100% na KTG odczuwałam jako dyskomfort i też położna mnie 100 razy pytała czy wszystko ok. Do tego nigdy w życiu nie miałam bolesnych miesiączek i nie do końca rozumiem co się kryje pod pojęciem "ból jak na okres" ;-)
    No to życzę ci, byś nie musiała poznawać. Jest niewielka grupa kobiet która poród odczuwa jako lekki dyskomfort, może akurat będziesz miała to szczęście.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się stresować, każda z was pozna ze to już, bo tych symptomów jest całkiem sporo (czop, wody, skurcze zwykle, skurcze parte. Damy radę;), byle tylko zachować zimną krew ;)

darika lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    No to życzę ci, byś nie musiała poznawać. Jest niewielka grupa kobiet która poród odczuwa jako lekki dyskomfort, może akurat będziesz miała to szczęście.

Na SR położna mówiła, że jest też mały procent kobiet (nie pamiętam ile), które praktycznie nie przechodzą połogu - tyle co trochę krwi po, a po maksymalnie 24 godzinach już po sprawie, pozamiatane. Pomyślałam sobie wtedy jeeeeeeny jak ja im zazdroszczę :D

mjvy9vvjacooymry.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje miesiączki były tak bolesne, ze zawsze gdy odczułam jakiś ból brzucha to musiałam od razu wziąć tabletkę. Gdybym nie wzięła to ból rozwinąłby się w expresowym tempie. Nie raz była taka sytuacja, ze miesiączka przyszła mi w środku w nocy gdy spałam i nie zdążyłam wziąć tabletki. Wtedy mąż od razu chciał jechać ze mną na pogotowie. Cała noc zawsze siedział przy mnie i obserwował czy przechodzi bo ja nawet minuty nie mogłam siedzieć czy leżeć w jednej pozycji. Zawsze miałam wymioty, zawroty głowy, a czasem i gorączkę. Teraz w ciąży miałam pare razy lekkie bóle miesiączkowe, ale znośne. W porównaniu do moich miesiączek to mogę powiedzieć, ze to nie był ból. Skurcze miałam dwa razy ale takie sekundowe gdy cały dzień sprzątałam, spacerowałam i robiłam inne rzeczy. Nie wiem czy mam skurcze bo prócz tych dwóch to ja tez noe czułam. Może są, może ich nie ma- nie mam pojęcia. Czasem jedna strona brzucha robi się twarda, ale to chyba młody się wypycha przynajmniej takie mam odczucia. Ktg nie miałam i chyba przed porodem nie będę miała bo lekarz mówi, ze wszystko jest wporzadku. Nawet myślałam ze na koniec ciąży będę chodzić częściej na wizyty a ja wciąż mam je co 4 tyg. Za tydzień w czwartek mam kolejna wizytę i wtedy będę miała pobrane na paciorkowca itd. Jedyne co mnie martwi to to, ze mały mógł się nie przekręcić głowa w dół ale to dopiero w czwartek się okaże i te żółte galaretki, ale to okazał się śluz. Także u mnie tak to wyglada wiec wierze w to, ze można nie odczuć skurczy

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży mialam lekkie napinani brzucha i bralam to za skurcze ale szczerze teraz przy 2 ciazy dopiero poznalam co to skurcze. W pierwszej jednak uważam że ich po prostu nie mialam to tylko spiecia macicy. Dodam ze przenoailam ciaze 14 dni mialam 3 razy oxy ostatnie w maksymalnej dawce a nic sie nie działo nic sie nie pisało na ktg. Zero postepu zero rozwarcia dziecko w zielonych wodach wiec przenoszone urodzone CC w 43 tygodniu. Według pierwszego usg i faktu roku przestepnego tak naprawde urodzone 20 dni po terminie!
    Wiec serio sa osoby ktore mogą nie czuć co to skurcze.
    Teraz w okolicach 34 tygodnia mialam jednego wieczoru serie bolesnych skurczy najpierw ból okresowy ktory promieniowal na brzuch powiem że zaciskalam piastki aż więc ból konkretny. Przeszly po godzinie lacznie chyba z 4 czy 5 było. Od tej pory cisza.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Rzodkiewka Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadłaś się pochwalić, że od wczoraj Ogórek jest już z nami. Poród sn+oxy, mały waży 3790 Ale nie wiem jaka ma długość. Narazie wszystko ok z nami. Gratulacje dla mamusie i trzymam kciuki za nierozpakowane Dziewczyny, buziaki

Andzia123, ciri22, edwarda20, Agusia_pia, Katy, Tęskniąca, darika, Halina90, oli123, Mirabelcia, acygan, Sassy, Paulettaa, Aga26, Haana, Paatka, tanith, moniśka..., yvonneSW, Makira, Pineapple, Sylwiaa95, Elwira.eli, Malyprosiaczek, MaGo, KaMiszka, dreamnes, justysbp, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Rzodkiewka Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igorek, słownik wstawił ogórek;))))

oli123, Sassy, tanith, justysbp lubią tę wiadomość

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Rzodkiewka!! Jak będziesz miała chwilę napisz coś więcej :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka gratulacje :) Dużo zdrówka :) !

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wchodze rano na froum a tu takie wieści. Rzodkiewka super gratulacje! :)

Co do skurczy ja tez sie boje ze nie rozpoznam ze to juz. Miesiączki miaam raczej łagodne brzuch bolal ale dało sie wytrzymać. Wczoraj mi się brzuch wieczorem na piął miałam wrażenie ze zaraz skora peknie. Może to były jakieś skurcze.
    Wczoraj szybko padlam. Chyba odespalam ostatnie noce i nerwy.
    Dziś święci słońce :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka wrote:
    Dziewczyny wpadłaś się pochwalić, że od wczoraj Ogórek jest już z nami. Poród sn+oxy, mały waży 3790 Ale nie wiem jaka ma długość. Narazie wszystko ok z nami. Gratulacje dla mamusie i trzymam kciuki za nierozpakowane Dziewczyny, buziaki
    Gratulacje.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka gratulacje!! ❤

Moje miesiączki były kiedyś bardzo bolesne - ogromny ból brzucha i gdy nie wzięłam tabletki w odpowiednim momencie to dochodziły do tego wymioty, biegunka. Mogłam tylko leżeć skulona i zdychac. Wszystko się zmieniło po poronieniu. Pamiętam, że pierwsza miesiączka po lyzeczkowaniu też była bardzo bolesna i ból trwał wyjątkowo długo (nie 1-2 dni jak wcześniej, ale na przeciwbólowych byłam koło 4 dni), ale każda kolejna była już łagodniejsza, do tego stopnia, że nie potrzebowałam tabletki. Aż byłam w szoku, że wszystko tak diametralnie się zmieniło. Ale mi to pasuje ;-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka super gratuluje!

mhsvi09k63nasq33.png
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ