Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie paznokcie, cera i wlosy poprawily sie w ciazy.
O matko przygotowac sie do wizyty u gina to u mnie juz jakas masakrajak juz nabralam troche wprawy w goleniu to brzuch urósł juz do takich rozmiarow, ze mega przeszkadza.
A waga u mnie to jakies +11 moze 12. -
Ja sie gole w lusterku:) wlasnie wracam z pod prysznica oddzedl mi dzis kolejny duzy kawalek czopu zielonkawy a teraz brzuch mnie boli jak na okres, posiedzialam chwile pod prysznicem i przeszlo, ide teraz przejrzec torby do szpitala bo juz nie pamietam co tam zapakowalam miesiac temu:p
-
W 1 trymestrze mialam okropna cere i przetluszczajace sie wlosy, potem wszystko zniknelo. Wlosy od początku zupelnie przestaly wypadac, sa grube i silne. Paznokcie tez duzo silniejsze. Wlosy po porodzie podobno bardzo leca, bo to co nie wypadlo podczas ciazy, wypadnie po ;p Tak mi mowil fryzjer i mama. Trudno. Bede miec rok na odbudowe, bo do pracy trzeba jakos wrocic i jakos wygladac ;p
Ja tez mam problem z goleniem. Nawet z lusterkiem mi nie idzie.
Dzwonilam do szpitala, w ktorym chce rodzic, czy mam przyjechac i umowic sie na cc. Nie, nie ma czegos takiego jak umawianie sie. Przyjezdzam ze skierowaniem na izbe przyjec, klada mnie na oddzial i lekarze decyduja kiedy i czy w ogole zrobiawrrr!
-
A mnie ogarnął jakiś lęk przed porodem. Boję się, żeby z dzieckiem wszystko było dobrze..mam jakieś obawy, że synek jest za duży ( we wtorek miał 3100)i do terminu to będzie niezły klocuś. Na następnej wizycie poruszę temat cesarki z moim ginem. Wiem, że ciąża po in vitro ma zalecenia cc. Moja pomimo tego, że jest naturalna to zdarzyła się po nieudanym in vitro, więc to chyba też jest argument. Zła jestem na siebie, że wcześniej tego nie ustaliłam z lekarzem.
-
Ja po wizycie, Hubert duzy 3600g, nie obrocil sie i lekarz twierdzi ze juz sa znikome szanse na obrot i on zaleca cesarke, bo przy tej wadze dziecka to zbyt duze ryzyko komplikacji przy porodzie posladkowym:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 13:24
-
Aga78 wrote:A mnie ogarnął jakiś lęk przed porodem. Boję się, żeby z dzieckiem wszystko było dobrze..mam jakieś obawy, że synek jest za duży ( we wtorek miał 3100)i do terminu to będzie niezły klocuś. Na następnej wizycie poruszę temat cesarki z moim ginem. Wiem, że ciąża po in vitro ma zalecenia cc. Moja pomimo tego, że jest naturalna to zdarzyła się po nieudanym in vitro, więc to chyba też jest argument. Zła jestem na siebie, że wcześniej tego nie ustaliłam z lekarzem.
Za duzy? chyba nie. Moj we wtorek, czyli 35t5d mial 2776g i jest na 50centylu. Wiec wydaje mi sie ze Twoj tez idealnie idzie srodkiem skali.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 13:26
-
nick nieaktualny
-
gondi wrote:Ja po wizycie, Hubert duzy 3600g, nie obrocil sie i lekarz twierdzi ze juz sa znikome szanse na obrot i on zaleca cesarke, bo przy tej wadze dziecka to zbyt duze ryzyko komplikacji przy porodzie posladkowym:(
A bierze w ogole pod uwage Twoj lekarz porod naturalny? Moja powiedziala,ze od razu cesarka,nawet nie wspomniala zeby rodzic z takim ulozeniem,nawet jesli dziecko nie byloby duze. Ja bym chyba sie nie odwazyla biorac pod uwage mozliwosc komplikacji. -
acygan wrote:A bierze w ogole pod uwage Twoj lekarz porod naturalny? Moja powiedziala,ze od razu cesarka,nawet nie wspomniala zeby rodzic z takim ulozeniem,nawet jesli dziecko nie byloby duze. Ja bym chyba sie nie odwazyla biorac pod uwage mozliwosc komplikacji.
Powiedzial to w taki sposob ze zrozumialam ze gdyby byl mniejszy to moglabym probowac SN, ale przy tej wielkosci plodu i glowki i mojej szczuplej budowie on sie obawia komplikacji i zaleca CC. No chyba ze poczuje ze sie obraca to mam przyjsc do niego jeszcze na kontrolne USG. -
Ale mam dzisiaj kiepski dzień
Tak jak poprzednie tryskałam energią, tak dzisiaj nie mam siły na nic totalnie... Spać mi się chcę, podbrzusze mnie ciągnie boleśnie, ale tylko przy chodzeniu, czy obracaniu na drugi bok. Leże i przysypiam na kanapie. Nie wiem czy to zmiana pogody, chwilowy spadek formy, czy coś się zaczyna dziać, ale jestem ledwo żywa.
-
nick nieaktualnyU mnie cera, paznokcie i włosy w czasie ciąży super. Chociaż ostatnio nie mogę się powstrzymać od podjadania czekolady (jak jakaś uzależniona) i w efekcie od razu pojawiają się pojedyncze wypryski na buzi. Ale wiem, że po ciąży przy kp włosy będą lecieć na maksa. Rok temu byłam przerażona ilością jaka zostawała na szczotce po czesaniu. No, ale szybko przestałam karmić i zaraz potem kolejna ciąża, więc się poprawiło. Ciekawe jak będzie teraz.
Ciekawa jestem ile mój bąbel waży. Wizyta dopiero za tydzień, ale przycisnę wtedy lekarza o wymiary, bo on nie zawsze sprawdza (uroki wizyty na NFZ). -
nick nieaktualnydreamnes wrote:Moja w 37tyg byla 3700
Ja to jakos sie nie stresuje tym bo przybierajac te 200g tygodniowo to powinna dobić do 4kg a i tak jak wczesniej nie bedzie cc albo nie nie urodze wczesniej to tak czy tak mam miec w terminie cc.
Poprzednia corka 10 dni przed terminem 3,5kg a tez na usg w 35+4 wychodzila prawie 3kg. -
nick nieaktualnygondi wrote:Powiedzial to w taki sposob ze zrozumialam ze gdyby byl mniejszy to moglabym probowac SN, ale przy tej wielkosci plodu i glowki i mojej szczuplej budowie on sie obawia komplikacji i zaleca CC. No chyba ze poczuje ze sie obraca to mam przyjsc do niego jeszcze na kontrolne USG.
moj brat sie obrócił dwa dni przed porodem a urodzil sie dzien przed terminem
wiec jeszcze moze sie wszystko zmienic
-
nick nieaktualnyOli ja karmilam 20 miesiecy i nie mialam zadnych ubran do karmienia bo nic mi sie nie podobalo
jak gdziesz szlam to ubieralam koszule albo bluzki rozpinane na guziki a w domu to bylo mi bez roznicy jak jestem ubrana
Jesli chodzi o CC to zalezy na jakoego lekarza traficie. Mozecie isc ze skierowaniem na CC i lekarz ma prawo Wam odmowic jesli uwaza ze skierowanie nie jest uzasadnione w jego mniemaniu. A mozecie trafic na lekarza ktory bedzie wolal zrobic Wam CC bo nie bedzie musial Was doglądać na saliNa dwoje babka wróżyla.