X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanwiam czy skoro odstawilam luteine to moge doraznie zazywac nospe? Nie zapytalam na wizycie... a w nocy 2 razy myslalam ze rodze tak mnie bolalo :/

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo nawilzacza powietrza ciagle leje mi sie krew z nosa, wlasnie nastawilam pranie z kocykami i rozkiem zaparzam herbatke z lisci malin i wracam do lozka

mhsvi09k63nasq33.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy pierwszy dzien wiosny, tylko jakos jej nie widac :) dzis w Pytaniu na Sniadanie ma byc o wracaniu do formy po ciazy, o tym rozejsciu miesni itd. Podobno jakas operacje refunduje nfz, warto zerknac, moze kiedys sie przyda :)

Oli mysle, ze na tym etapie wiekszosc z nas bierze doraznie nospe wiec ja bym chyba sie nie martwila tym. Jak bardzo boli to wez. Przynajmniej bedziesz wiedziala ze cos sie dzieje jesli nie pomoze :)

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj na wizycie pytalam sie o nospe, to lekarz mowil ze jesli czuje skurcze itp zeby brac, ale do 37 tc, pozniej juz odpuścić i czekac co sie bedzie dzialo. Wtedy ewentualnie zamiast nospy prysznic lub kapiel.

Elwira.eli lubi tę wiadomość

• Aga78 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Ja sie zastanwiam czy skoro odstawilam luteine to moge doraznie zazywac nospe? Nie zapytalam na wizycie... a w nocy 2 razy myslalam ze rodze tak mnie bolalo :/[/QUOTE
    Oli123, mi w szpitalu odstawili luteinę a nospę mi zostawili.

Pineapple lubi tę wiadomość

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ;)
    Po dzisiejszej nocy tak mnie kręgosłup nawalal, że miałam problem by z łóżka wyleźć.

Co do nospy nie biorę, ale w trakcie porodu położna proponowała mi czopek buscopanu, więc raczej można brać, jeśli b.boli, a oddychanie czy prysznic nie pomaga. Na silny ból mam właśnie też tensa (jakby trzeba było te 35 km z silnymi skurczami jechać ;))

Od czasu tego przeziębienia, też mam duże krwotoki z nosa. Ale chyba idzie ku lepszemu, bo coraz mniej jest świeżej krwi. Naczynia krwionośne dobrze uszczelnia rutyna, może warto też zjeść trochę jarmużu (jeśli nie masz problemów ze zbyt dużą krzepliwością krwi.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nospe w ciazy wzielam tylko raz, wieczorem tuz przed tym jak trafilam do szpitala. W szpitalu raz dali mi zastrzyk z nospa. Teraz biore tylko magnez. Zobaczymy jak bedzie dalej.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga a jaka jest cena tego tensa? I czy on faktycznie pomaga?

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zrobilam zakupy na ali za 300 zl:) kupowalam piekne rzeczy do sesji noworodkowych:) ktore sama robie

mhsvi09k63nasq33.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja miałam ciężką noc, słabo spałam, wstawałam siku, wszystko przez sytuację z mężem... no ale w każdym małżeństwie są gorsze dni. tylko po cholerę ja to tak przeżywam??

co do nospy ja nie brałam wcale, da czy trzy razy wzięłam scopolan jedynie a teraz już jak boli to staram się leżeć i czekać co dalej się będzie działo.
    mały się rozpycha. oj już bym chciała urodzić.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    http://polki.pl/praca-i-finanse/praca,nowy-kodeks-pracy-bedzie-mozna-zwolnic-kobiete-w-ciazy,10427307,artykul.html

Mam nadzieję, że to jakiś żart...
    Rany... Czyli jednak dobrze, że zaszłam w drugą ciążę tak szybko, bo zdążę urodzić przed wprowadzeniem ewentualnych zmian.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nospy nie biorę, na takim etapie jak u mnie to już co ma być to będzie ;) Wczoraj właśnie miałam bolesne skurcze, więc coś się chyba powoli w organiźmie dzieje.
    Ale można nospe jeszcze brać. Mojej koleżance położne ze szpitala nawet w dzień porodu kazały wziąć bo twierdziły, że to z czym przyjechała to nie skurcze porodowe więc ma wrócić do domu i wziąć nospę i prysznic, a miała już 39+4. Godzinę później była już u nich spowrotem z tymi "skurczami nieporodowymi", a 2 h później miała synka w ramionach.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia u mnie też problemy rodzinne, nawet nie mam na to wpływu i staram się być twarda, ale organizm się buntuje i nawet, gdy wypieram stres to i tak go czuję :/ Ale głowy do góry, słońce świeci, wiosna idzie :D I dzieciaczki niedługo z nami!

A co słychać u naszych rozpakowanych? Jak samopoczucie i jak sobie radzicie?

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Kinga a jaka jest cena tego tensa? I czy on faktycznie pomaga?
    Za swój (porodowy) chyba dałam 70-80€, można go stosować od bodajże 34 tc (musiałabym spr dokładnie w ulotce, jeśli chcesz). Co do działania znosi ból, ale nie niweluje go całkiem (czyni go znośnym). Z moich doświadczeń (lepiej sobie radzi, gdy podepnie się go wcześniej, bo potrzebuje trochę czasu na zadziałanie), więc nie ma co czekać do osiągnięcia swojego progu bólowego z jego uruchomieniem. Na plus działa też wyrzut endorfin. Ale ile ludzi tyle opinii (czytałam że dla niektórych same impulsy są bardziej nieprzyjemne niż sam ból) Ja ogólnie przed pierwszą ciąża miałam masakryczne bóle miesiączkowe i miałam dużo możliwości do testowania różnych ustawień i konfiguracji. Najbardziej odpowiada mi na brzuchu, ale w ciąży można elektrody przyczepiać tylko do pleców, więc działanie jest trochę słabsze, ale też impulsy mają trochę inny charakter niż te ze zwykłego urządzenia więc też nie do końca można to porównać. No jak wyłączyłam na czas ktg to myślałam że padnę, więc na pewno czuć różnicę.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś miałam ciężką noc. To że kiepsko sypiam od dawna, to się nawet trochę przyzwyczaiłam, ale dziś wyjątkowo mnie wymęczyło. Najpierw mała miała czkawkę, to ja nie mogłam zasnąć. Potem zgaga była tak silna, że nic nie pomagało, tylko chwilowo było lepiej. I ta kosmiczna zgaga mnie trzymała całą noc. Ale to jeszcze nic. W połowie nocy zaczęła mnie boleć cała miednica, krzyż, kolana. To nie były skurcze, tylko taki tępy ból kości, więzadeł. Calusieńka miednica. I do tego kilkakrotnie wizyty w toalecie, bo ciągle czułam parcie na 1 i 2 potrzebę (a na 2 to szczególnie, chociaż za bardzo nie było co). I nawet taka zmęczona zaczęłam się zastanawiać, czy coś aby jest na rzeczy, ale stwierdziłam, że i tak nie mam na to wpływu i zobaczymy.
    W końcu nad ranem udało mi się zasnąć, dopiero co wstałam. Zmęczona, niewyspana ale absolutnie nic mnie nie boli. I już nie wiem, czy w nocy mnie bolało, bo nie mogłam spać i znaleźć wygodnej pozycji, czy bolało bo coś się działo. Zwariować można.

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy, Agusia - nie przejmujcie sie az tak! Stres nie jest teraz wskazany wszystko sie unormuje :) zobaczycie!

Sassy lubi tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga czy warto kupic tens do samego porodu?

mhsvi09k63nasq33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie taka zgaga meczy wieczorami ze ciezko usnac bo wszystko sie cofa. Posprzatalam chate wiec chyba moge isc juz rodzic ;) zaraz jeszcze uszyje mojemu psiakowi nowe legowisko ;) wlasciwie to nie wiem w co rece wlozyc. Nudzi mi sie troche ;)))

• AJrin Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie w szpitalu no i nie poszło po mojej mysli mam sie stawić 1 kwietnia wieczorem a 3 cesarka. Na 3 dni przed terminem porodu.
    No nic bedziemy działać niech tylko przeziebienie zejdzie bo sie przypaletalo właśnie :/

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po obchodzie dowiedziałam się że cc gdy skończę 38 tc(sobots) czyli w poniedziałek. Ale może dam radę żeby była w pt bo potem i tak 5 dob leżenia mnie czeka. Młody waży 3200 :) A mi się nudzi strasznie A zgaga daje popalic

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ