X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja dziś po obchodzie dowiedziałam się że cc gdy skończę 38 tc(sobots) czyli w poniedziałek. Ale może dam radę żeby była w pt bo potem i tak 5 dob leżenia mnie czeka. Młody waży 3200 :) A mi się nudzi strasznie A zgaga daje popalic

Ojej czyli juz bliziutko :) dzidzia sie urodzi to skonczy sie nuda :) szybciutko czas poleci :) troche zazdroszcze tym,ktore wiedza kiedy zobacza swoje skarby :)

Tymczasem u mnie pranie i prasowanie dobiega konca, nie myslalam, ze to tak szybko pojdzie :) na poczatku bylo ciezko, ale chyba troche poprawilam kondycję, bo coraz dluzej wytrzymuje przy zelazku bez przerw.
    Ale problemem niestety jest to, ze wczoraj sie narobilam i brzuch juz mnie bolal na wieczor,wiec musze przystopowac.

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już wszystko wyprane i wyprasowane, jeszcze chce tylko zasłony kupić do naszej sypialni.

Po wczorajszej wizycie wiem, że raczej nie urodze jakoś wcześnie przed terminem. Mimo moich bóli miesiączkowych moja szyjka długaśna i szczelnie zamknięta. Mała ciągle głową w dół ale nie chciała pokazać buzi. Mam zrobić gbs na następną wizytę i mocz żeby był aktualny. Krew i cała reszta w porządku. Dostałam też recepte na żelzo i niby dwa opakowania ale mam wykupić tylko jedno bo drugie nie wiadomo czy zdąże wypić. Poczułam, że robi się już coraz poważniej i po świętach się nie obejrze, a mała będzie z nami.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam ja też się nudzę już, na cięższe porządki nie mam siły, i jakoś ochoty ehh. u mnie za oknem ostra zima trzyma, śniegu kupa, chciałam okna umyć na święta od razu mówię mam niskie mieszkanie, okna myję stojąc na podłodze a firanki zawiesi mi teściowa więc spokojnie :) ale może takie porządki przyśpieszą poród?

ojoj już planowane cc się zbliżają,
    AJrin w sam środek świąt do szpitala ale dasz radę :*

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko za to chyba zrobilo matce psikusa i sie przekrecilo glowa do gory. Od wczoraj czuje czkawke u gory z lewej i wcale nie boli mnie krocze.. :-/

xk81pfk.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia94 u mnie też nie zanosi się póki co na wcześniejszy poród, ale to może się zmienić z dnia na dzień.
    mi gin pobrał wymaz na GBS, zawiozłam do luxmedu, czekam na wynik.
    U mnie hemoglobina wysoka, mam zrobić morfologię i mocz na następną wizytę którą mam tydzień przed terminem porodu.

AAAA to już tak blisko! :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie strasznie nudze :( nie chce mi sie juz lezec

mhsvi09k63nasq33.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Moje dziecko za to chyba zrobilo matce psikusa i sie przekrecilo glowa do gory. Od wczoraj czuje czkawke u gory z lewej i wcale nie boli mnie krocze.. :-/

Moja siedzi glowa do gory a czkawke czuje nisko po lewej stronie a krocze boli czasem bardzo. Chyba nie ma reguly :)

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Moja siedzi glowa do gory a czkawke czuje nisko po lewej stronie a krocze boli czasem bardzo. Chyba nie ma reguly :)

Mój maluch tak samo jest ułożony i tez czuje czkawkę po lewej stronie :P

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też zaczyna chodzić po głowie mycie okien z nudów... I tak cały czas staram się wybijać to sobie z głowy, ale jakoś mi nie idzie. Na Boże Narodzenie mył mąż i teraz by też to zrobił jakbym mu powiedziała, ale co ja zrobię, że mi nuda doskwiera :D Wczoraj zamówiłam sobie nowe firanki i coś czuję, że jak przyjdą to już się nie opanuje z tym myciem i chociaż w salonie umyje.
    Dzisiaj jedziemy na obiad do indyjskiej restauracji i mam zamiar zjeść coś ostrego, podobno raczej nie jest to skuteczna metoda, ale że lubię ostre to spróbować można :D
    U mnie śniegu całe szczęście nie ma, świeci słoneczko dając złudzenie wiosny. Stopni co prawda tylko 4, ale zawsze to słońce mnie jakoś pozytywnie nastraja :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ooooo to oby byl glowka w dol :D

Jeszcze 2tyg musimy dac rade w dwupaku, do wizyty u lekarza :D wtedy dopiero bede wiedziala jak GBS i jeszcze przed wizyta morfologia i mocz do badania.

xk81pfk.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuje czkawkę na dole po lewej , prawie jakbym czuła ja na udzie ,a mała ułożona główka w dół. Dzisiaj mnie boli krocze , już w nocy czułam ten ból, ale odkurzyłam dzisiaj , zmieniłam pościel i zrobiłam dwa prania. Chciałam jeszcze umyć podłogę, ale przez to krocze już nie dam rady ! Szczerze to chciałabym już, żeby się zaczęło . Cały czas stresuje mnie ten obwód główki co wyszedł na wczorajszej wizycie :(

3i49hdgenmhomr4i.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    No i mamy pierwszy dzien wiosny, tylko jakos jej nie widac :) dzis w Pytaniu na Sniadanie ma byc o wracaniu do formy po ciazy, o tym rozejsciu miesni itd. Podobno jakas operacje refunduje nfz, warto zerknac, moze kiedys sie przyda :)

Oli mysle, ze na tym etapie wiekszosc z nas bierze doraznie nospe wiec ja bym chyba sie nie martwila tym. Jak bardzo boli to wez. Przynajmniej bedziesz wiedziala ze cos sie dzieje jesli nie pomoze :)
    Chyba tylko założenie siatki, ale dziewczyny warto pomysleć o fizjoterapeucie po porodzie.
    Spasmolina ma mniej skutków ubocznych dla dziecka na naszym etapie, tak usłyszałam na wizycie.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:44

Sassy, Agusia_pia lubią tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Kinga czy warto kupic tens do samego porodu?
    To zależy na co się nastawiasz. Dla mnie był ważny, Mój pierwszy porôd miał być do wody, a wtedy zzo odpada. A ze nie zdążyłam, to już inna historia. Gdyby nie tens, to nie kozakowałabym z porodem bez znieczulenia ;) Inna kwestia, że nigdy nie wiadomo czy nie skończy się na cc. Po porodzie też można z niego korzystać, tylko że mnie nic nie bolało w połogu, bolesne okresy póki co się wyciszyły (a liczyłam ze jak nie do porodu, to po będę używać przy okresie) więc ciężko jednoznacznie ocenić, ale sam fakt posiadania daje mi duży luz psychiczny. Teoretycznie zzo u mnie na żądanie, cc też teoretycznie jest...a w praktyce różnie bywa ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostre żarcie może nie spowodować porodu ale na 90% wywoła zgagę :p u mnie to na 100% by była zgaga, a z chęcią też bym zjadła coś ostrego bo uwielbiam :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ramach zabicia nudy rozpakowuję zaległe kartony. Pranie się robi, bo znalazłam jeszcze jakieś „zagubione” ciuszki, no i chyba zaraz pójdę szlifować biurko, bo mi się zmywacz do paznokci rozlał i lakier szlag trafił

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zgaga to tylko w nocy po kolacji. I co ciekawe ostatnio zauważyłam, że tylko jak jem wieczorem wędlinę, od dwóch dni unikam i jest ok :D Po ostrym zgagi całe szczęście nie mam więc mogę sobie pozwolić :)

Ja poprałam i poprasowałam nowe prezenty Bianki od babci i znowu kombinuje co z sobą robić. Kwiat mi się wydał zakurzony więc aktualnie myłam listek po listku, a że to duży kwiat to zawsze jakieś 30 minut zleciało :D

Agusia_pia lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się niecierpliwicie, jeszcze kwietnia nie ma nawet :P niech maluchy siedzą do terminu jeśli mogą, później to można kombinowac :P

gg646iye46nicebi.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja cały czas przez doświadczenia mojej mamy (dzieci po 4200 i oba porody indukowane wszelkimi metodami) mam obawy i dlatego takie zniecierpliwienie... cały czas sie boję, że mi powiedzą na sam koniec - dziecko za duże robimy cesarkę. Wiadomo co ma być to będzie, ale patrząc na to, że 1,5 tyg. temu szyjka długa i szczelnie zamknięta, a teraz skurczy jak na lekarstwo to mam obawy, że samo się nie ruszy ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie odezwalam sie wczoraj co z moim wielowodziem i w ogole bo wczorajszy dzien to byla mega porazka, jest jak jakis koszmar o ktorym bym chciala zapomniec bo ostatecznie w sumie nic nie zalatwilam a nerwow sie najadlam a i tak do jakiegos szpitala na patologie powinnam sie zglosic i juz tam lezec do rozwiazania. Bardzo dobry szpital w wawie ktory mi wiele osob doradzalo nawalil na calej Linii (mimo ze tam prowadzilam ciaze), i ostatecznie po calym dniu na IP podpisalam odmowe przyjecia bo nie zapewnili mi miejsca w szpitalu ani nic... ;/ Jestem psychicznie wykonczona

‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ