X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka to ile przytylas w całej ciąży? Faktycznie malutki Ci zeszło.
    Gratulacje kolejnym rozpakowanym :)
    Ja ciągle w dwupaku ale myślę ze do SOB i będzie mały juz z nami :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    Dziewczyny o 2.25 urodził się nasz Kajtek :) napisze później co i jak, poszło ekspresem teraz odpoczywamy :)
    Gratulacje! Gdzie w końcu rodzilas? :D

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszelkowa gratulacje! :)
    U nas wczoraj mała szalała cały aktywna, aż się trochę wystraszyłam. Niby nie jestem przesądna, ale po piątku 13 już mogę rodzić :)

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamom. Przestaję nadążać ;) Jedziemy odebrać akt ur więc mam chwilę luzu w aucie ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszelkowa ogromne gratulacje! Powoli się rozkręcalo i poszło ekspresem super! :D

Czy został tu ktoś jeszcze w dwupaku, kto czeka aż się samo zacznie tak jak ja i chce rodzic sn? :D
    Ogólnie to widzę, że też bardzo dużo cc u nas na watku

gg646iye46nicebi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira ja jeszcze mam dzisiejszy dzien na porod! Moze ruszy sie cos samo ale nie sadze.

Mirabelcia ja mam termin cc na 13 w piatek :p

Chciałabym pojsc jutro na oddzial i dowiedziec sie ze mam rozwarcie i podzialamy jakos inaczej. Ale raczej nie licze na to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 09:06

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Kaszelkowa ogromne gratulacje! Powoli się rozkręcalo i poszło ekspresem super! :D

Czy został tu ktoś jeszcze w dwupaku, kto czeka aż się samo zacznie tak jak ja i chce rodzic sn? :D

Ja bardzo chcę naturalnie. Mała ma ułożenie głowkowe poprzeczne lewe, głowka wciśnięta w lewe biodro, ale chyba skurcze powinny ją skłonić do wstawienia się w kanał? Mam nadzieję...

Ciri22 to bardzo fajna data jest tak ogólnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 09:08

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, początek laktacji jest dla mnie trudniejszym przeżyciem niż poród. Nigdy nie pomyślałabym, że ssanie będzie aż tak boleć i cycki będą ciężkie jak kamienie i będą tryskać. Czuję się przez to jak chodząca mleczarka. Walczyłam od 24h dzielnie, aby mała przybrała na wadze, miałam problem z wybudzaniem jej do jedzenia. Dzisiaj jak usłyszałam, że będzie wypis to się aż poryczałam ze szczęscia. Udało się, przybrała :)

Katy, Totoro, AJrin lubią tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy to wlasnie jest to o czym rzadko sie mowi, to ze dzieci odsypiaja po porodzie i nie jedza i spadaja wiecej z wagi niz powinny i to ze karmienie to nie taka sielanka. Ja wiem ze karmienie piersia mnie po cc uratowalo od depresji poporodowej ze mialam poczucie ze jednak cos dobrego dziecku dalam ale z drugirj strony nienawidzilam tego i gdy podjelismy z partnerem decyzje ze corke odstawiam od piersi wreszcie odetchnelam mimo ze te 3 pierwsze dni bez cycusia byly trudne.

Nie wiem jak bedzie teraz... Nie planuje niczego choc wiem ze na pewno znow kolo roku chce karmic czy dluzej to zalezy od tego jakim typem ssaka bedzie dziecko.

Sassy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia ja sie ucieszylam ze mi zaplanowali cc na piatek bo wtedy w poniedzialek powinnam wyjsc jak sie nic nie będzie sie dzialo to nie musze na weekend opieki dla dziecka szukac.

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje następnym mamusiom :)

Ja nadal w dwupaku. Miałam przedwczoraj dwa skurcze i to było na tyle :p jutro mam wizytę i dostanę termin cc :)

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira ja mam termin na za 2,5 tyg wg OM, za jakiś tydzień do półtorej wg USG, a coś czuję, że urodzę na dniach czego bym nie chciała, bo mój synuś zaraz kończy roczek i chciałabym mu jeszcze urodzinki wprawić.
    Wczoraj wieczorem miałam kilka naprawdę mocnych bóli brzucha, momentalnie zrobiło mi się zimno, wpadłam w taką panikę, że nie byłam w stanie liczyć czasu. Wzięłam nospę i się uspokoiło. Pewnie na tym etapie już nie powinnam nic łykać, ale chcę dotrwać do tych urodzin. W każdym bądź razie dzieje się...

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pineapple to szybko drugi dzidziuś jak pierwszy na dniach roczek kończy ;)

ja też w dwupaku, termin na sobotę, chciałam rodzić naturalnie ale dzidziuś waży 4 kg z usg i pewnie będzie cc bo gin tak się raczej skłania ku cc.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Pineapple to szybko drugi dzidziuś jak pierwszy na dniach roczek kończy ;)

ja też w dwupaku, termin na sobotę, chciałam rodzić naturalnie ale dzidziuś waży 4 kg z usg i pewnie będzie cc bo gin tak się raczej skłania ku cc.
    Ano szybko... Za szybko :) ale co zrobić... Jest jak jest. Po tym jak miałam problemy z zajściem w zdrową ciążę to nie mogę teraz narzekać, chociaż zdarzało mi się ;)

Agusia_pia lubi tę wiadomość

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuje rodzić naturalnie, termin mam za 2,5 tygodnia z usg ale z OM za jakieś 1,5 tygodnia. Co chwile co prawda jakieś skurczyki, pobolewania jak na okres, bóle krzyżowe, nawet biegunka od 2 dni mi się zdarzyła ale mała ma to wszystko w nosie i wierci się w brzuchu nieświadom tego, że czekamy i odliczamy dni ale ma jeszcze trochę czasu, więc skoro nie wychodzi widocznie są jej jeszcze te dni potrzebne.
    Dziś właśnie byłam na mam nadzieję ostatnich badaniach w laboratorium, śmieje się że jak na złość teraz nie doczekam wyników bo mała sobie wymyśli, że jednak wychodzi.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • Bella1412 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:

Cześć dziewczyny

Syn ur. 2011 r.
    8p3oebkmqwdbvisw.png
  • Bella1412 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ucielo wszystko co napisalam:(

Syn ur. 2011 r.
    8p3oebkmqwdbvisw.png
  • Bella1412 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to od początku

Syn ur. 2011 r.
    8p3oebkmqwdbvisw.png
  • Bella1412 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nic z tego mojego postu, potem może się uda

Syn ur. 2011 r.
    8p3oebkmqwdbvisw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze dodajesz jakies emotki ktorych strona nir czyta. Ja tak czasem robir i mi ucina.

‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ