Kwietniowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Audrey kciuki za wizytę.
Ja mam 32 lata i pewnie tym razem też zrobię pappe chociażby żeby wiedzieć jakie jest ryzyko wcześniejszego porodu czy stanu przedrzucawkowego. Na pewno zdam się na lekarke i gdyby wyszły wysokie ryzyka podstawowe to też na pewno zrobię pappe. -
Audrey wrote:Ja mam jutro prenatalne, jak usg wyjdzie ok I lekarz nie będzie mi żadnych obaw to nie będę robić dodatkowych badań. Z córką tez nie robiłam bo usg było ok. Mam 28 lat.
No właśnie, dziewczyny, jutro 8.30 mam badanie, trzymajcie mocno kciuki bo strasznie się stresuje. Ostatni raz u lekarza byłam 5 tyg temu i stresie jest.
kciuki! I dawaj znać07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Cześć dziewczyny,
Ja mam USG pierwszego trymestru w następny czwartek, na poprzedniej wizycie pobrali mi krew na Pappe, to samo robiłam w poprzedniej ciąży, zresztą mój lekarz nie zaleca nic więcej, chyba że z pappy wyjdzie coś poważnego.
Co do informowania rodziny, to planowaliśmy nic nie mówić do 4-5mca, ale synek był przeziębiony i moją mama się nim opiekowała, żebyśmy z mężem mogli pracować i jednego z tych dni miałam wizytę u gin a moja mama po wizycie pyta się mnie "który miesięc ciąży?" ja na to że drugi a moja mama "serio?", myślała, że się z niej nabijam, ale stwierdziłam, że nie ma co jej nie mówić, bo za dwa miesiące przyjdę i powiem, że jestem w czwartym miesiącu 🙈 z siostrą było podobnie, dawno się nie widziałyśmy i siostra się mnie pyta czy przytyłam i czy przypadkiem nie jestem w ciąży, więc też się przyznałam, skoro mama i siostra już widziały to bratu już sama powiedzialam, a razem z mężem powiedzieliśmy jego rodzicom. Wszyscy bardzo się cieszyli
Dziewczyny, co stosujecie na katar w ciąży? Młody coś złapał w żłobku i mecze się od sobotyKarooolcia :) lubi tę wiadomość
-
Jestem po. Wszystko ok, przezierność karkowa ok, kość nosową na swoim miejscu, kręgosłup, pęcherz moczowy, serducho, wszystko cacy❤ nawet widać już było ładnie szczękę i żadnego rozszczepu tez nie ma. Prawdopodobnie chłopak bo coś tam wystaje 🤣 ale na 100% powie za miesiąc 🙈🥳 także możliwe że będzie parka u mnie wtedy, ale się nie nastawiam. Jestem szczęśliwa że wszystko jest ok 😍
Loczek:), Karooolcia :), edka85, martaszymi, agacińska lubią tę wiadomość
-
Loczek:) wrote:Audrey kciuki za wizytę.
Ja mam 32 lata i pewnie tym razem też zrobię pappe chociażby żeby wiedzieć jakie jest ryzyko wcześniejszego porodu czy stanu przedrzucawkowego. Na pewno zdam się na lekarke i gdyby wyszły wysokie ryzyka podstawowe to też na pewno zrobię pappe.
Właśnie, w teście pappa wyjdzie jeszcze ryzyko stanu przedtzucawkowego lub ryzyko przedwczesnego porodu. Też robię, mam 27 lat.
Ale fatalnie się czuję, gardło boli, smarczę i kicham. Jak tu się leczyć teraz?
Ona: 27 lat, mutacja mthfr+pai-1 w heterozygocie (włączono acard i neoparin)
On: 34 lata
07.2021 - puste jajo płodowe, 7tc
08.2021 - -
Audrey to super wiadomości
my jeszcze nie powiedzieliśmy nikomu (poza moją siostrą), czekamy na prenatalne i dopiero wtedy powiemy. U Nas wiem, że będzie dzika radość, od strony męża to będzie pierwszy maluch w rodzinie a moja mama też ciągle mówi, że chciałaby i od Nas się doczekać wnuka (chociaż ma już 5 wnucząt). Po naszych przebojach, jesteśmy bardzo ostrożni. Ja co chwila popadam w paranoję, że coś jest nie tak jak tylko jakiś objaw zniknie to ja już bym biegła do lekarza. Na razie staram się być dzielna i czekam do 30.09.
Ja mam prenatalne 05.10. robię również Pappę.
Agacińska chyba pozostają domowe sposoby, cytryna, miód mleko. Ewentualnie można podejść do apteki Panie powinny coś doradzić.
Dziewczyny, macie jakis sposób aby wiecej jeść? Ja staram sie zmuszać ale słabo mi to wychodzi, nic mi nie smakuje, na nic nie mam ochoty. Najgorsze jest to ze schudłam- a nie powinnam i tak jestem szczupła...
Starania od 01.2020
Ona: 1987, On: 1989
03.2021 ivf 6 komórek, 2 zarodki
15.03. Transfer 3 dniowca 9A- beta <0,2 😭
26.06 crio 4BC (4.2.3) 8dpt -beta <0,2 😭
brak zarodków
2022 naturalny cud
08.2023 poronienie, zabieg lyzeczkowania
12.2023 cb
04.2024 cb
09.2024 stymulacja 6 komórek, ❄️❄️❄️❄️
10.2024 transfer odroczony, hiperstymulacja
11.2024 transfer 4AA beta<0,2
12.2024 transfer 4AA beta <0,2 -
Audrey super wiadomości!
Co do przeziębienia to u mnie młody złapał w przedszkolu więc i ja się zaopatrzyłam w Prenalen (to jest linia leków dla kobiet w ciąży, są bezpieczne).
Ja już się doczekać nie mogę prenatalnych mam 01.10 a kolejne prywatnie 08.10. mam nadzieję, że wszystko będzie ok i że poznamy płeć 😀 niby mi to różnicy nie robi ale mimo wszystko jestem ciekawa kto tam mieszka 😀 bo jeżeli to chłopiec to jesteśmy w czarnej d... Z imieniem 🤣 -
Ja też mam przeczucie że będzie chłopak. Imię już dawno wybrane 😂
Zobaczymy czy po prenatalnych przeczucie się potwierdzi.Starania od 01.2020
Ona: 1987, On: 1989
03.2021 ivf 6 komórek, 2 zarodki
15.03. Transfer 3 dniowca 9A- beta <0,2 😭
26.06 crio 4BC (4.2.3) 8dpt -beta <0,2 😭
brak zarodków
2022 naturalny cud
08.2023 poronienie, zabieg lyzeczkowania
12.2023 cb
04.2024 cb
09.2024 stymulacja 6 komórek, ❄️❄️❄️❄️
10.2024 transfer odroczony, hiperstymulacja
11.2024 transfer 4AA beta<0,2
12.2024 transfer 4AA beta <0,2 -
Fikus - dziękuję za info! Właśnie robiłam sobie inhalacje, na gardło biorę islę. No i mam wolne do końca tygodnia.
Szczepiłyście się lub przechodziłyście covid?
Ona: 27 lat, mutacja mthfr+pai-1 w heterozygocie (włączono acard i neoparin)
On: 34 lata
07.2021 - puste jajo płodowe, 7tc
08.2021 - -
Audrey cudowna wiadomość gratulacje
Ja w piątek idę na prenatalne. W środę pójdę pobrać krew na Pappe. U mnie zapowiadają się ciekawe dwa tygodnie. Córka ma wirusówkę w typie bostonki więc żłobek na dwa tygodnie z głowy. Dobrze ze nie goraczkuje i w miarę łagodnie to znosi29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Ja nie robie dodatkowych badań prenatalnych oprócz usg. Lekarz powiedział że na USG nie widzi nawet najdrobniejszej niepokojącej rzeczy, powiadomił mnie że mogę zrobić badania dodatkowe jeśli chce. Ale nie robie.
Ja się nie szczepiłam, mąż jeszcze przed poczęciem zaszczepiony. Zaszczepię się po porodzie. A w 1 trymestrze nie wolno. Oholnie mieliśmy wielokrotny kontakt z osobami zarażonymi i nigdy nic nam nie było wiec sama nie wiem. -
My się szczeplismy Pfizerem. Druga dawka też wypadła nam jakoś niedaleko poczęcia. U nas mąż przechodził bardzo ciężko ale to dlatego ze antybiotyk dostał dopiero po tym jak zrobiłam aferę na pół przychodni. Mała chyba miała ale dosc łagodnie. A mnie nic 🙈 mąż mówi że złego licho nie bierze 🤣🤣 szczeplismy się głównie dlatego ze chcieliśmy lecieć do Turcji na wakacji29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Audrey super wieści 😁 fajnie ze nie musiałaś robić dodatkowych badań. Ja też w poprzednich ciążach nie robiłam. Miałam 28 i 30/31 lat. Teraz mam prawie 34 i dlatego się zastanawiam.
Szczepiłam się pfizerem jeszcze przed poczęciem więc fajnie zdążyłam