X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 23 października 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję to "coś innego". Czuję, jakby mnie czasem rozpychało coś od środka - nie umiem nawet tego nazwać. Bo to nie ból, ale takie nietypowe uczucie; dziwne, ale nie nieprzyjemne.. ;)

Adeline lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 23 października 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adeline wrote:
    Czujecie że tak nisko w brzuszku jest jakiś twardszy balonik jakby? Że coś tam jest. Czuję go przy zginaniu lub za szybkim skręcie tułowia jak obracam się na bok gdy leżę a nieraz przy siedzeniu, wcześniej tak nie było, z tym że to dość nisko nadal, wy czujecie to „coś innego ” ? ;)

Też mam twardszy brzuch już, większy ranem potem trochę maleje. Ponadtto tak jak piszesz przy zmianie pozycji że czuje.

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • Kori_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊 dawno mnie tutaj nie było starałam się podczytywać od czasu do czasu ale życie mnie pochłonęło, przeszłam już na l4 więc teraz będę miała czas się udzielać 😄 bardzo pochłonęło nas budowa domu, byliśmy na wakacjach i ciągle coś było do roboty, jestem już po USG i prawdopodobnie będzie dziewczynka plus lekarz pogratulował bo mam najniższe ryzyka jakie można mieć bardzo się cieszę 😍, a co do do szkoły rodzenia my chcemy bardzo się zapisać ale jeszcze nie mamy żadnej, może ktoś z Krk jest w stanie coś polecić ???
    A jeśli chodzi o bóle pleców , mnie to też pomału dotyka, chce się zapisać na jogę dla ciężarnych, może któraś z was już chodzi ? Czy to duża ulga dla kręgosłupa ?

Marcycha, Koko90 lubią tę wiadomość

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 października 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuje całą macice, dzisiaj to nawet zrobiła kształt piłki, chyba z 10 minut leżałam aż się rozluźni.

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 23 października 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też od piątku bolą plecy w okolicy krzyża ale bardziej po prawej strony, zrobię cokolwiek i się pojawia, nie można się schylić nawet

preg.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 23 października 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (:Ania:) wrote:
    Mnie też od piątku bolą plecy w okolicy krzyża ale bardziej po prawej strony, zrobię cokolwiek i się pojawia, nie można się schylić nawet

Masz poduszkę ciążową? Ja już od miesiąca używam do snu do podtrzymania pleców efekt niesamowity. Poduszka typu C. Polecam

(:Ania:) lubi tę wiadomość

1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle

08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • Kori_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiej firmy polecacie poduszki ciążowe ? Też chcę zamówić

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 23 października 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Super Mami - kształt C (https://supermami.pl/). Jeszcze się jej uczę, ale podoba mi się to, że można dokupić poszewki w różne wzory i z różnych materiałów.

Kori_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 23 października 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori_ wrote:

Ja mam markę ekmTRADE. Fajna bo duża jest i ma kształt typu C i najwięcej opcji zastosowania. Z komentarzy które wyczytałam to że materiał się szybko niszczy - mam od msc i na razie nic się nie wydarzyło.
    I można kupić na allegro.

Kori_ lubi tę wiadomość

1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle

08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 23 października 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika wrote:
    Masz poduszkę ciążową? Ja już od miesiąca używam do snu do podtrzymania pleców efekt niesamowity. Poduszka typu C. Polecam
    Mam ale jeszcze nie używam 🙃

preg.png
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori_ wrote:
    Ja mam Poofi.

Mój sen się poprawił odkąd mam poduszkę, ale walczę o nią z moim Shih tzu. 🤣 A z mężem doprowadzi do separacji. 😅

Tika, HolyFantasia, Kori_, bajkowadama, A_Agnieszka lubią tę wiadomość

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    Regularne cykle, własne owulacje
    🙋🏼
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    27.07. beta - 166, progesteron 42
    29.07. beta - 315
    31.07. beta - 676, progesteron 48
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Tika Autorytet

Wysłany: 23 października 2024, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:
    Ja mam Poofi.

Mój sen się poprawił odkąd mam poduszkę, ale walczę o nią z moim Shih tzu. 🤣 A z mężem doprowadzi do separacji. 😅

Haha z kotem mam to samo jak mnie nie ma to kładzie się. A mąż wciska mi się pod poduszkę 😆 i czasami mam stabilizację poduszka i mężem 🤣

1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle

08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2024, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika wrote:
    Haha z kotem mam to samo jak mnie nie ma to kładzie się. A mąż wciska mi się pod poduszkę 😆 i czasami mam stabilizację poduszka i mężem 🤣
    To u mnie pies na siłę wpycha dupsko pomiędzy mnie a poduszkę. Także nie ma nocy, aby rościł sobie praw do spania z nią. 🤣

Tika lubi tę wiadomość

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    Regularne cykle, własne owulacje
    🙋🏼
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    27.07. beta - 166, progesteron 42
    29.07. beta - 315
    31.07. beta - 676, progesteron 48
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Martek.3q Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2024, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie szkoły rodzenia to ja koniecznie chcę iść, bo to moja pierwsza ciąża i nie wiem czego się spodziewać. Poród moimi oczami wydaje się straszy 😅 Liczę, że właśnie na szkole rodzenia nauczę się jak prawidłowo oddychać i jak sobie pomóc podczas. Już nawet dowiadywałam się, że jest na NFZ, ale dopiero zapisy od 26 tygodnia.

Plecy też coraz częściej odczuwam, chociaż brzucha prawie w ogóle nie mam. Normalnie śmigam w ubraniach sprzed ciąży. Ból czuję najbardziej, gdy długo stoję np zmywając naczynia albo nachylając się przy sprzątaniu. Wczoraj ubranka dla dziecka, które dostałam po kimś segregowałam rozmiarami. Trwało to kilka godzin, bo dużo tego było i potem czułam się przeorana z tym kręgosłupem. Mam poduszkę ciążowa w kształcie C, ale nie jestem przekonana żeby na niej spać. Jak usnęłam na niej na 3 godziną drzemkę to potem miałam wrażenie, że mi kark odleci, a ręka była zdrętwiała 🤣 Może to kwestia przyzwyczajenia.

29.07 IVF ❄️
    7dpt ⏸️ 83,31 mlU/ml
    9 dpt 176,56 mlU/ml
    11 dpt 526,67 mlU/ml
    07.10. 6,3cm chłopca 💙
    preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 października 2024, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które były już mamami ja mam takie pytanie z innej serii, może miała któraś z was kołyske?
    Nie chcę dostawki, chciałabym kupić właśnie kołyskę zamiast zwykłego łóżeczka jakieś opinie? Albo poleca jakieś firmy?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 23 października 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziewczyny które były już mamami ja mam takie pytanie z innej serii, może miała któraś z was kołyske?
    Nie chcę dostawki, chciałabym kupić właśnie kołyskę zamiast zwykłego łóżeczka jakieś opinie? Albo poleca jakieś firmy?

Miałam pożyczony kosz Mojżesza, to naprawdę fajny wynalazek, można nim bujać, dziecko też może samo się lekko rozkołysać :D niestety nie kojarzę firmy, ale mogę podpytać.

Polecam szkołę rodzenia, chodziłam w poprzedniej ciąży. Mieliśmy np. zajęcia z pierwszej pomocy, pielęgnację noworodka, ale też moduł o chustonoszeniu czy depresji poporodowej i stanie psychicznym w ciąży, połogu i przy małym dziecku.

Ja fizycznie czuję się dobrze, ale już ciut szybciej się męczę, mam trochę wyższy puls + jestem nadal śpiąca; fizycznie świetnie :D W poprzedniej ciąży plecy zaczęły mnie boleć w połowie II trymestru.

👧 07.2022
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 23 października 2024, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

Nie miałam więc nie polecę.

Ja już oficjalnie czuje kopniaczki do tej pory były nieśmiałe i zwykle wieczorami, a teraz już nawet jak siedze w pracy, a dziś wieczorem już i w rękę wali co wcześniej aby przyłożyłam to była cisza

bajkowadama, Magii, A_Agnieszka, Adeline lubią tę wiadomość

preg.png
  • Marilla Koleżanka

Wysłany: 23 października 2024, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek.3q wrote:
    Odnośnie szkoły rodzenia to ja koniecznie chcę iść, bo to moja pierwsza ciąża i nie wiem czego się spodziewać. Poród moimi oczami wydaje się straszy 😅 Liczę, że właśnie na szkole rodzenia nauczę się jak prawidłowo oddychać i jak sobie pomóc podczas. Już nawet dowiadywałam się, że jest na NFZ, ale dopiero zapisy od 26 tygodnia.

Plecy też coraz częściej odczuwam, chociaż brzucha prawie w ogóle nie mam. Normalnie śmigam w ubraniach sprzed ciąży. Ból czuję najbardziej, gdy długo stoję np zmywając naczynia albo nachylając się przy sprzątaniu. Wczoraj ubranka dla dziecka, które dostałam po kimś segregowałam rozmiarami. Trwało to kilka godzin, bo dużo tego było i potem czułam się przeorana z tym kręgosłupem. Mam poduszkę ciążowa w kształcie C, ale nie jestem przekonana żeby na niej spać. Jak usnęłam na niej na 3 godziną drzemkę to potem miałam wrażenie, że mi kark odleci, a ręka była zdrętwiała 🤣 Może to kwestia przyzwyczajenia.
    Ja im więcej czytam o tych porodach i cesarskich cięciach to mam większego doła. Teraz to już nawet nie wiem czy będę w stanie karmić. Wczoraj pierwszy raz pomyślałam na co mi to w ogóle wszystko było. Chyba pójde na żywioł, nie będę niczego planowała, oglądała porodowek ani nic z tych rzeczy, bo jeszcze bardziej się zdołuje.

A_Agnieszka lubi tę wiadomość

• A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 23 października 2024, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:
    Ja mam Poofi.

Ja też myślałam, że mój shih tzu będzie mi zabierał poduszkę, a tymczasem okazuje się, że on nią gardzi 🤣🤣🤣🤣

Natalia0212 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Monika33 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kołyskę ale taka jak łóżeczko dużo mniejsza ale drewniana, dla mnie super była bo mogłam bujać i mała zasypiała 😉wracam właśnie z wizyty u mojego lekarza i na szczęście wszystko dobrze i nie muszę leżeć 😁po tym szpitalu tak się bałam ale wszystko już dobrze i oby to się nie zmieniło już 😉dziś miałam mieć potwierdzona płeć na 100 % bo miałam na 70% chłopiec a tu cwaniaczek odwrócił / odwróciła się bokiem i dziś było bez współpracy 😂

A_Agnieszka, Marcycha lubią tę wiadomość

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ