X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie zwierzaki?mam suczkę sznaucera miniaturki,pod koniec miesiąca bedzie mieć rok,zawsze kładła się w nogach,a od jakiś 2 tyg przychodzi w okolice brzucha i nawet dziś zdjęcie zrobiłam bo głowę położyła na brzuchu.

Mnie tylko bola sutki i piersi czasem w nocy jak jestem bez stanika.

Ogólnie od jakiś 2 dni mam taki spadek formy i samopoczucia.

Wydawało mi się że odczuwam już ruchy i dobrze wiem że ewentualnie jest jeszcze na to czas,ale mimo 3 ciąży poprostu nie pamiętam jak to się odczuwało....jednak 8 lat robi różnicę. Myślę że poprostu byłabym spokojniejsza że je odczuwam.

W którym tyg macie prenatalne?mój lekarz prowadzący zrobi mi je w przyszłym tyg czyli 19 tydz.,a do szpitala te na NFZ mam w 22 tyg

preg.png
  • bajkowadama Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    Czy macie zwierzaki?mam suczkę sznaucera miniaturki,pod koniec miesiąca bedzie mieć rok,zawsze kładła się w nogach,a od jakiś 2 tyg przychodzi w okolice brzucha i nawet dziś zdjęcie zrobiłam bo głowę położyła na brzuchu.

Wydawało mi się że odczuwam już ruchy i dobrze wiem że ewentualnie jest jeszcze na to czas,ale mimo 3 ciąży poprostu nie pamiętam jak to się odczuwało....jednak 8 lat robi różnicę. Myślę że poprostu byłabym spokojniejsza że je odczuwam.

W którym tyg macie prenatalne?mój lekarz prowadzący zrobi mi je w przyszłym tyg czyli 19 tydz.,a do szpitala te na NFZ mam w 22 tyg

Mam 3 futrzastych dzieci - same psy, i też trochę się orientują chyba, bo zanim urósł mi brzuch to już wtedy podchodzili czasem do niego i wąchali. Spanie to u nas zawsze jazda, bo niczego im nie zabraniamy. Chcą spać w nogach to śpią w nogach, śpią też kładąc się na nogach, nad głowami na poduszkach, a my się staramy dostosować, bo na szczęście robią to zazwyczaj na zmiany a nie wszyscy naraz.

Połówkowe będę mieć w 21tc i czytałam, że do 23 powinno się je wykonać, więc mieścisz się w tym przedziale. Ja dużo informacji wyciągnęłam z tego artykułu mamyginekolog https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/usg-polowkowe-ciazy/

preg.png
  • Kori_ Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:

Ja chce robić w 20,21 tygodniu, ogólnie na skierowaniu jest napisane jest to USG od 18 do 22 tyg, mój ginekolog mówił że wg niego najlepszy jest 21 tydzień,
    Ja nie mam zwierząt, ale moja koleżanka ma pieska i nie jest w ogóle zainteresowany brzuszkiem jeszcze, a termin ma 6 tyg wcześniej. Byłam u okulistki i wyszła mi delikatna wada ale mam zalecenie wrócić 6 mce po porodzie i wtedy sprawdzić jeszcze raz.

Czy któraś z was ma do polecenia wozek ? Zależy mi żeby był do miasta ale też na polne drogi. Teraz jest dużo promocji i może na coś się zdecydujemy ale w ogóle się nie znamy na tym.

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Generalnie zawsze słychać tam pukanie czy walenie, ten aparat akurat często ucieka przed sondą.

Ogólnie to też już bardzo ruchy czuje, więc miałam go sprzedać, bo ja go kupiłam jakoś w sierpniu (syn z 2020 miał być ostatni... No Ale jeszcze mi się zachciało teraz) 😂😂😂

A po co Ci monitor oddechu? ;)

To wcale nie jest potrzebne przy zdrowym dziecku ;) co Cię kieruje żeby go brać? ;)
    Ja mieć muszę bo często tym dzieciom spada saturacja, wiesz jak mi go zabiorą po porodzie to też saturacja i monitorowanie w szpitalu będzie, bo pewnie lek mu dadza... :c
    U mnie na zasadzie - dają to biorę. 😄 Chociaż nie mam na to ciśnienia i nie ma gwarancji, że w ogóle użyję. Zobaczymy jeszcze. 😊

Ja już złapie sygnał i nagle cyk, odwraca się. 🤣 Bawi się ze mną w chowanego. 😄

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    Regularne cykle, własne owulacje
    🙋🏼
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    27.07. beta - 166, progesteron 42
    29.07. beta - 315
    31.07. beta - 676, progesteron 48
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:

U mnie psica też już coś wyczuwa, ewidentnie poleguje mi na brzuchu, a wcześniej tego nie robiła ☺
    Nasza jest mała, rudy kundelek pokroju mopsa, zawsze śpi z nami nad naszymi głowami, między poduszką a wezglowiem, lubi się tak wciskać i brzuchem do góry 🥰

Połówkowe właśnie dziś umówiłam na 16 grudnia.
    To będzie z transferu 21+3, ale z wieku ciąży 20+5.
    Też słyszałam że najlepszy jest czas w okolicy 21-22 tc, moja lekarka prosiła żeby właśnie na ten czas się umówić, że wcześniej to może być jeszcze za mało widać.

U mnie na skierowaniu jest wpisane w ogóle 20-24 tc, także inaczej niż w "internetach", gdzie niby piszą że już od 18 tc można.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2024, 13:36

♀️ '93 (31 lat)
    AMH 2.61
    wyniki w normie

♂️ '89 (35 lat)
    bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
    genetyka ok👍

03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
    24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
    02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
    - wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
    zarodki 5 doba: ❄❄❄
    07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
    7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU
    26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
    13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
    21+3 II USG prenatalne: 380g, wszystko w normie 🤗

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2024, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak byście opisały ruch dziecka na etapie 17-18 tyg?W sensie jak się je odczuwa?. Ja mam łożysko na przedniej ścianie i lekarz powiedział mi że będę czuła ruchy po 20 tyg dopiero. Dzisiaj jednak miałam takie dziwne uczucie pukania, nisko w brzuchu, tak nad cewką moczową ale w środku 🤣 myślałam że mi żyła pulsuje, ale to nie było tak regularne jak puls. W nocy też tak miałam i tak sobie to łącze z tym że wypiłam słodki napój i się bąbel uaktywnił.

Monika33, Adeline lubią tę wiadomość

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Monika33 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2024, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina
    Dziewczyny, jak byście opisały ruch dziecka na etapie 17-18 tyg?W sensie jak się je odczuwa?. Ja mam łożysko na przedniej ścianie i lekarz powiedział mi że będę czuła ruchy po 20 tyg dopiero. Dzisiaj jednak miałam takie dziwne uczucie pukania, nisko w brzuchu, tak nad cewką moczową ale w środku 🤣 myślałam że mi żyła pulsuje, ale to nie było tak regularne jak puls. W nocy też tak miałam i tak sobie to łącze z tym że wypiłam słodki napój i się bąbel uaktywnił.

Ja czuję kopniaki już takie konkretne ale ja jestem z trzeciej ciąży w tym tygodniu więc tez mogę szybciej i inaczej odczuwać 😉jak leżę to widzę jak mi brzuch wypycha 😁a jestem 18+2 tydzień ciąży a gdzieś od dwóch tygodni czuje ruchy

• Magii Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2024, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy pieska, kundelka 10kg. On mi się nie kładzie na brzuch, ale też z nami nie śpi. Ogólnie jest wulkanem energii wiec rzadko leży 😅

Co do ruchów to ja mam łożysko na tylnej ścianie i lekarz powiedział że powinnam niedługo coś poczuć. Jeszcze raczej nic nie czułam, albo uznałam że to wzdęcia czy coś takiego 😁 ale nie mam czasu też się nad tym zastanawiac tak szczerze, rzadko kiedy leżę w ciągu dnia dłużej niż godzinę i się na tym tak nie skupiam. Czekam spokojnie

Paflina lubi tę wiadomość

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina wrote:
    Dosłownie czujesz pukanie. I to nie na zadadzie gazu w jelitach.
    Ewentualnie czasami mam uczucie jakby mi się pies tarzał w brzuchu i wtedy zastanawiam sie co on robi. Bo skrzydla motylka to nie są 😂

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dosłownie czujesz pukanie. I to nie na zadadzie gazu w jelitach.
    Ewentualnie czasami mam uczucie jakby mi się pies tarzał w brzuchu i wtedy zastanawiam sie co on robi. Bo skrzydla motylka to nie są 😂

Haha no dokładnie, ja się śmieję z tego "motylka" to bardziej ważka 😂 w takim razie może już czuje ruchy! Jestem podekscytowana 😬😬😬

05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina wrote:
    Ja mam łożysko przodujące. Czuję czasem coś ala puknięcie, ale z reguły jakby coś mi pływało i przeciągało się po brzuchu. 😄

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    Regularne cykle, własne owulacje
    🙋🏼
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    27.07. beta - 166, progesteron 42
    29.07. beta - 315
    31.07. beta - 676, progesteron 48
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2024, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:
    Ja mam łożysko przodujące. Czuję czasem coś ala puknięcie, ale z reguły jakby coś mi pływało i przeciągało się po brzuchu. 😄

Lekarz mnie przestrzegł żeby nie mylić łożyska przodującego z łożyskiem z przodu. To że łożysko jest z przodu to po prostu taka uroda ciąży i nie jest to zagrożeniem. A przodujące łożysko to przesłanka do "leżącej ciąży" bo szyjka się skraca
    Taka o ciekawostka 😁

05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina, gratuluję chłopaka, a na jakiej zasadzie taki test wykrywa płeć? Bo pierwsze słyszę o czymś takim, brzmi to ciekawie, może działa jak testy NIPT?

Ja po badaniu, bobas nadal 5 dni większy, nawet 6. Dostaliśmy ładną fotkę w 3d, ale maluszek nadal wtula się w łożysko, więc pani doktor musiała trochę się wysilić. Tętno 147 bpm, co mnie cieszy, bo 2,5 tygodnia temu było jednorazowo 162 i się troszkę zmartwiłam. No i nadal chłopak :) Byle do II prenatalnych. Ja robię w 19+4 z OM, ale to będzie 20+2 z USG. Podobnie robiłam w poprzedniej ciąży, chyba to zależy od lekarza, choć wiem, że niektórzy wolą robić później, bo więcej widać.

👧 07.2022
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2024, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Paflina, gratuluję chłopaka, a na jakiej zasadzie taki test wykrywa płeć? Bo pierwsze słyszę o czymś takim, brzmi to ciekawie, może działa jak testy NIPT?

Ja po badaniu, bobas nadal 5 dni większy, nawet 6. Dostaliśmy ładną fotkę w 3d, ale maluszek nadal wtula się w łożysko, więc pani doktor musiała trochę się wysilić. Tętno 147 bpm, co mnie cieszy, bo 2,5 tygodnia temu było jednorazowo 162 i się troszkę zmartwiłam. No i nadal chłopak :) Byle do II prenatalnych. Ja robię w 19+4 z OM, ale to będzie 20+2 z USG. Podobnie robiłam w poprzedniej ciąży, chyba to zależy od lekarza, choć wiem, że niektórzy wolą robić później, bo więcej widać.

Dzięki! Tak dokładnie - robiłam NIPT i dobralam sobie opcje ustalenia płci. Skoro są w stanie z krwi kobiety sprawdzić czy dziecko ma wady genetyczne to sprawdzili też czy jest XX czy XY : D

Daisy___ lubi tę wiadomość

05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina wrote:
    Dzięki! Tak dokładnie - robiłam NIPT i dobralam sobie opcje ustalenia płci. Skoro są w stanie z krwi kobiety sprawdzić czy dziecko ma wady genetyczne to sprawdzili też czy jest XX czy XY : D

Aaa, ta cena mnie zmyliła, no bo u nas to 1900-2600 zł :o Fajnie, że u Was jest to tańsze.

EDIT U mojej koleżanki chłopczyk z 14/15 tc stał się dziewczynką - prawdopodobnie bobo miało opuchnięte wargi sromowe albo pępowinę między nogami. Połówkowe potwierdziły diagnozę z 19 tc - między nogami niczego nie ma :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2024, 19:27

👧 07.2022
  • Marcycha Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2024, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakbyście chciały to takie girlandy w różnych rozmiarach są teraz w Action.

Jak czuję ruchy? To takie hmmm... delikatne pukanie, ostatnio czułam pośrodku w podbrzuszu.

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2024, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Generalnie zawsze słychać tam pukanie czy walenie, ten aparat akurat często ucieka przed sondą.

Ogólnie to też już bardzo ruchy czuje, więc miałam go sprzedać, bo ja go kupiłam jakoś w sierpniu (syn z 2020 miał być ostatni... No Ale jeszcze mi się zachciało teraz) 😂😂😂

A po co Ci monitor oddechu? ;)

To wcale nie jest potrzebne przy zdrowym dziecku ;) co Cię kieruje żeby go brać? ;)
    Ja mieć muszę bo często tym dzieciom spada saturacja, wiesz jak mi go zabiorą po porodzie to też saturacja i monitorowanie w szpitalu będzie, bo pewnie lek mu dadza... :c
    No właśnie a ja jestem laikiem więc się boję hehe, ale kumam bo jednocześnie chciałabym umieć i sobie słuchać bo wiadomo gdzieś tam jest też ten spokój wtedy

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2024, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina wrote:
    Już doczytałam w innym komentarzu. Wieszz że nipt to TYLKO statystyka o lepszym rokowaniu jak pappa? Ten test nie wykluczy Ci nawet na 0 zespółu Downa...
    Jest masa przypadków spraw w sądzie. Ale to jest taka grupa na fejsie.

Oczywiście, proszę nie odbierz tego źle. Ale jedyny prawidłowy wynik czy dziecko ma wady genetyczne to
    -biopsja z mikromacierzami (badanie łożyska da pewność tylko przy męskim kariotypie)
    -aminopunkcja z mikromacierzami (płyn owodniowy)
    -pobranie krwi dziecka
    Adeline wrote:
    No właśnie a ja jestem laikiem więc się boję hehe, ale kumam bo jednocześnie chciałabym umieć i sobie słuchać bo wiadomo gdzieś tam jest też ten spokój wtedy
    A no właśnie to wtedy masz mnie 😅 jako przykład że mój dzieć schował serduszko pod pępkiem 😅
    Ogólnie to przy detektorze to cierpliwość bo polozenie dziecka ma ogromny wpływ. Teraz ma duzo miejsca i ma jak sie chować. Już za chwilę będzie mu trudniej.
    Ale co ważne, tak naprawdę to ten detektor kończy swoją rolę jak ruchy będą regularne, booooo ważniejsza jest jakby ich ilość.
    Przynajmniej moj lekarz tak zawsze mówił, że mimo znalezienia serca na detektorze to i tak szybko na ip jakby sie nie ruszał albo ruchów bylo za malo.
    Powiem Ci że w 1 ciazy po 22 tygodniu w ogóle nie użyłam detektora.
    A w 2 ciąży raz.

Ogólnie witam się już w zaczętym 20 tygodniu? 😱😱

Jak dziewczyny plany na weekend?

Do nas ma przyjechać teściowa, a jutro mamy sesję świąteczną z dzieciakami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2024, 08:37

2016 🩷

2020 🩵

• Paflina Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    A no właśnie to wtedy masz mnie 😅 jako przykład że mój dzieć schował serduszko pod pępkiem 😅
    Ogólnie to przy detektorze to cierpliwość bo polozenie dziecka ma ogromny wpływ. Teraz ma duzo miejsca i ma jak sie chować. Już za chwilę będzie mu trudniej.
    Ale co ważne, tak naprawdę to ten detektor kończy swoją rolę jak ruchy będą regularne, booooo ważniejsza jest jakby ich ilość.
    Przynajmniej moj lekarz tak zawsze mówił, że mimo znalezienia serca na detektorze to i tak szybko na ip jakby sie nie ruszał albo ruchów bylo za malo.
    Powiem Ci że w 1 ciazy po 22 tygodniu w ogóle nie użyłam detektora.
    A w 2 ciąży raz.

Ogólnie witam się już w zaczętym 20 tygodniu? 😱😱

Jak dziewczyny plany na weekend?

Do nas ma przyjechać teściowa, a jutro mamy sesję świąteczną z dzieciakami.

No rozumiem co masz na myśli. Myślę, że jak ta statystyka odbiega od normy to kierują na dokładniejsze badania. NIFTY I tak musiałam zrobić sobie prywatnie bo w Niemczech refundowane jest od 35rz. Nie chce wiedzieć ile kosztuje tu taka biopsja 🫠🫠🫠

05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym, że tysiące przypadków jest takich, że ten test wyszedł super, na usg dosłownie jedno odchylenie od normy, a genetyka pokazała straszna krzyżówkę.
    Ale ja to już 2 miesiące temu ześwirowałam przez naszą wadę. Nam lekarz nawet nie pozwolił robić nifty.
    Bardziej chodzi mi o to że Ci lekarze wcale sobie nic z tego nie robią. 😱

A ile taki test kosztuje w Niemczech?

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ