X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Kori_ Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Dziewczyny jakbyście chciały to takie girlandy w różnych rozmiarach są teraz w Action.

Jak czuję ruchy? To takie hmmm... delikatne pukanie, ostatnio czułam pośrodku w podbrzuszu.

Ja nie wiem czy dzisiaj nie poczułam. Takie delikatne stukanie, ale ciężko mi powiedzieć bo to moja pierwsza ciąża.

@Palutka sesja świąteczna super 🤩 my za chwilkę zbieramy się na zakupy, mamy w planach zjeść ramen, nie wiem jak wy ale ja w ciąży uwielbiam ramen 😍nie ma nic lepszego, musimy później podjechać na budowę bo mamy problem z oknami, jutro do teściów, a w pon jedziemy ze znajomymi na piknik , także trochę będzie się działo :))
    Miłego weekendu dziewczyny 🌺

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • Lolitka Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2024, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka mozesz napisac gdzie mozna poczytac o tych pomyłkach nifty ?
    Powiem szczerze ze jestem zeskoczona bo jakby na to nie patrzec to jednak wyodrebniaja dna dziecka z krwi matki wiec sa w stanie cos z tego zbadac..
    Duzo czytalam na ten temat, tez na fejsie i znam jakies pojedyncze przypadki pomylek - ale najczesniej bo np za mala frakcja plodu byla albo faktycznie zle wyszly pappa i beta.... wiec teraz sie zestresowalam bo myslalam ze jestem bezpieczna a tu takie info piszesz :(

💉💊euthyrox,acard,clexane
    💉 accofil (❌️ 11+4 tc)
    💊 cyclogest (❌️ 16+5 tc)
    duphaston, encorton(❌️ 18+2 tc)
    preg.png
  • Koszatniczka Znajoma

Wysłany: 9 listopada 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam genetyk powiedziała, że nawet amniopunkcja z macierzami nie daje 100% pewności, co mnie zdziwiło, bo wszędzie piszą, że daje 100% 🤷‍♀️
    Lekarz specjalista od badań prenatalnych natomiast powiedziała, ze jak NIFTY przychodzi z niskim ryzykiem, to oni są pewni, że dziecko nie ma badanych trisomii, ale zważywszy na to, ze to nie jest badaniem diagnostycznym, to pacjentce oficjalnie tego nie mogą powiedzieć i dają te 99, ….
    Gdzie można poczytać te fora o pomyłkach ?

Lolitka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2024, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Problem w tym, że tysiące przypadków jest takich, że ten test wyszedł super, na usg dosłownie jedno odchylenie od normy, a genetyka pokazała straszna krzyżówkę.
    Ale ja to już 2 miesiące temu ześwirowałam przez naszą wadę. Nam lekarz nawet nie pozwolił robić nifty.
    Bardziej chodzi mi o to że Ci lekarze wcale sobie nic z tego nie robią. 😱

A ile taki test kosztuje w Niemczech?

W zależności od laboratorium 200-300 EUR. Czekam na rachunek 🤣

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2024, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie😁, wszystko dobrze. Na 100 % dziewczynka🥰😍❤️! W 11 tygodniu lekarz powiedział, że według niego to dziewczynka (odwróciła się pupą do głowicy i widać było dwie kreseczki) i się sprawdziło, mam już synka 3,5 roku😊. Łożysko z przodu, waga 210 g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2024, 17:55

Kori_, Daisy___, Adeline, Paflina, Marcycha, Koko90 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo tyle osób czuje już ruchy w ja nadal nic ;( . Rano mówię do brzuszka żeby się wreszcie ruszył hehe. Łożysko mam z przodu (wysoko). Mam nadzieję że faktycznie jak paflina pisze, w 20 tc już będzie czuć. Zazdroszczę wszystkim co juz czują ;c .

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adeline wrote:
    Oo tyle osób czuje już ruchy w ja nadal nic ;( . Rano mówię do brzuszka żeby się wreszcie ruszył hehe. Łożysko mam z przodu (wysoko). Mam nadzieję że faktycznie jak paflina pisze, w 20 tc już będzie czuć. Zazdroszczę wszystkim co juz czują ;c .

Ja od czasu kiedy pisałam na forum już nic nie czułam więc też czekam aż znowu mnie uraczy kopniakiem

Zaczęłam robić rogale swiętomarcińskie bo w Niemczech ich nie ma. Musiałam rozłożyć pracę na dwa dni bo jest tyyyyle pracy. Za długo dziś stałam przy garach i mnie brzuch rozbolał:(

Adeline lubi tę wiadomość

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2024, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszatniczka wrote:
    Nam genetyk powiedziała, że nawet amniopunkcja z macierzami nie daje 100% pewności, co mnie zdziwiło, bo wszędzie piszą, że daje 100% 🤷‍♀️
    Lekarz specjalista od badań prenatalnych natomiast powiedziała, ze jak NIFTY przychodzi z niskim ryzykiem, to oni są pewni, że dziecko nie ma badanych trisomii, ale zważywszy na to, ze to nie jest badaniem diagnostycznym, to pacjentce oficjalnie tego nie mogą powiedzieć i dają te 99, ….
    Gdzie można poczytać te fora o pomyłkach ?
    Że niby test z Twojej krwi da Ci wiecej pewności niż aminopunkcja czyli badanie bezpośrednio plynu owodniowego od dziecka? Co to za bzdura... Jak aminopunkcja może nie dać Ci pewności jeśli jest go badanie chromosomów, a nie Twojej krwi?
    Jeszcze do tej pory nie spotkałam się z tym, aby aminopunkcja dała komuś wynik fałszywy, jestem mamą od ponad 8 lat. Trochę siedzę w temacie, a od kiedy mam ciążę z wadą serca to już na maxa.
    Trochę słabe zagranie lekarza, no nie wiem. Nam Pan genetyk z instytutu matki i dziecka wręcz zabronił zrobić ten test.
    Jeśli daja 99.9% pewności to bardzo dużo tych 0.01% pomyłek ma ten test nifty 🤷🏼‍♀️

Może też podchodzę do tematu bo jestem po wizycie niestety ale w poradni wad płodu?
    I mam wrażenie, że mierzę się z najlepszą opcją wad u dziecka. I zaluje, że tam często słyszy się takie historie. (Piękne jest to jak mamy wspierają mamy w tym miejscu)

Pamiętaj, że ja jestem tylko kimś z internetu, Ty masz wierzyć swojemu lekarzowi, nie mi. Ja po prostu nie wierzę w ten test, przypadki dziewczyn na grupach gdzie je oszukał.. ani razu amino nie oszukała jeszcze nikogo.

W tym momencie ja będąc po biopsji kosmowki to rozumiem, że moge jednak mieć chore dziecko?

Ogólnie rzecz biorąc ja osobiście straciłbym zaufanie do lekarza który by powiedział taką rzecz. Dlaczego? Po tylu konsultacjach wszyscy lekarze powiedzieli, że tylko amino bądź biopsja da nam pewność wyniku chromosomów. Bo krew matki nie jest w stanie tego zbadać.

Teraz padam jutro mogę wkleić strony ale wystarczy research na fb na grupach badania, wady genetyczne, wady płodu

I nie denerwuj się. Zaufaj sobie, swojemu lekarzowi, głowa do góry. Ja to tylko ja. 😅
    Nie odbieraj nic źle. Siedze i oczy same mi sie zamykaja.

Paflina.... O kurde.... ;o

Ania gratulacje ♥️

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, planuje zrobić wyprawkę w H&M, zdecydowanie tam najbardziej odpowiadają mi ubranka. Jak myślicie od jakich rozmiarów zacząć? Nie chcę odkładać wszystkiego na później.

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    Regularne cykle, własne owulacje
    🙋🏼
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    27.07. beta - 166, progesteron 42
    29.07. beta - 315
    31.07. beta - 676, progesteron 48
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Tika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://formommy.pl/product-pol-3525-Legginsy-Ciazowe-Ocieplane-Jasny-bez.html#close

Czy korzystacie z legginsów tej marki? Mam straszny dylemat jaki rozmiar kupić. Standardowo noszę M ale legginsy to zawsze różnie wypadają..

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • Koszatniczka Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Że niby test z Twojej krwi da Ci wiecej pewności niż aminopunkcja czyli badanie bezpośrednio plynu owodniowego od dziecka? Co to za bzdura... Jak aminopunkcja może nie dać Ci pewności jeśli jest go badanie chromosomów, a nie Twojej krwi?
    Jeszcze do tej pory nie spotkałam się z tym, aby aminopunkcja dała komuś wynik fałszywy, jestem mamą od ponad 8 lat. Trochę siedzę w temacie, a od kiedy mam ciążę z wadą serca to już na maxa.
    Trochę słabe zagranie lekarza, no nie wiem. Nam Pan genetyk z instytutu matki i dziecka wręcz zabronił zrobić ten test.
    Jeśli daja 99.9% pewności to bardzo dużo tych 0.01% pomyłek ma ten test nifty 🤷🏼‍♀️

Może też podchodzę do tematu bo jestem po wizycie niestety ale w poradni wad płodu?
    I mam wrażenie, że mierzę się z najlepszą opcją wad u dziecka. I zaluje, że tam często słyszy się takie historie. (Piękne jest to jak mamy wspierają mamy w tym miejscu)

Pamiętaj, że ja jestem tylko kimś z internetu, Ty masz wierzyć swojemu lekarzowi, nie mi. Ja po prostu nie wierzę w ten test, przypadki dziewczyn na grupach gdzie je oszukał.. ani razu amino nie oszukała jeszcze nikogo.

W tym momencie ja będąc po biopsji kosmowki to rozumiem, że moge jednak mieć chore dziecko?

Ogólnie rzecz biorąc ja osobiście straciłbym zaufanie do lekarza który by powiedział taką rzecz. Dlaczego? Po tylu konsultacjach wszyscy lekarze powiedzieli, że tylko amino bądź biopsja da nam pewność wyniku chromosomów. Bo krew matki nie jest w stanie tego zbadać.

Teraz padam jutro mogę wkleić strony ale wystarczy research na fb na grupach badania, wady genetyczne, wady płodu

I nie denerwuj się. Zaufaj sobie, swojemu lekarzowi, głowa do góry. Ja to tylko ja. 😅
    Nie odbieraj nic źle. Siedze i oczy same mi sie zamykaja.

Paflina.... O kurde.... ;o

Ania gratulacje ♥️

Nigdzie nie napisałam, że test z mojej krwi daje więcej pewności. Wspomniałam tylko, że dostałam informację, że nawet po amnio nie ma się 100 % pewności. Właśnie ciekawe, że nie jeden lekarz tylko dwóch lekarzy zasugerowało, że NIFTY z połączeniem z naszym UsG to raczej pewniak, oczywiście jeśli chodzi o te trzy podstawowe trismie. Mamy czekać do połówkowych i zobaczyć co wtedy UsG pokaże.
    Przyznam, że wczoraj dołączyłam do różnych grup na Facebooku o NIFTY i nie spotkałam się z wpisem o fałszywym wyniku. Poszperam jeszcze może właśnie w grupach o wadach genetycznych, nie tyko stricte o NIFTY.

Lolitka, Daisy___, Soleil_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wrócę do tematu laktatorów, który był kilka stron temu. W sumie chyba Patutka wspominała o Momcozy. Który model wybrałaś? Widzę wszędzie na tik toku, że ma być promocja od 16.11 do 02.12. I zastanawiam się nad zakupem. Model S12 pro, S9 pro i reklamują mocno M5 bodajże. 😄 Chociaż chyba bardziej bym była nastawiona na te dwa pierwsze. Im więcej czytam, oglądam tym bardziej wariuje. Dziewczyny piszą o membranach itp. Kojarzysz co faktycznie trzeba dokupić do tego laktatora?

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    🙋🏼
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    29.07. beta - 315
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:
    Dziewczyny, planuje zrobić wyprawkę w H&M, zdecydowanie tam najbardziej odpowiadają mi ubranka. Jak myślicie od jakich rozmiarów zacząć? Nie chcę odkładać wszystkiego na później.

Wydaje mi się, że rozmiary 56 i 62 najlepiej kupić :) rzadko rodzą się mniejsze. Ja nie zamierzam dużo kupować, bo w sumie rodzę końcem kwietnia, później już ciepłe dni więc głównie jakieś body będą potrzebne

Natalia0212 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kori_ Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:

Podobno w hm rozmiarówka jest większa i 50 jest jak 56 w innych firmach, gdzieś widziałam zdjęcia jak dziewczyny porównywała rozmiary ubrań w hm do innych firm.

LadyDaga, HolyFantasia lubią tę wiadomość

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2024, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:
    Dziewczyny, wrócę do tematu laktatorów, który był kilka stron temu. W sumie chyba Patutka wspominała o Momcozy. Który model wybrałaś? Widzę wszędzie na tik toku, że ma być promocja od 16.11 do 02.12. I zastanawiam się nad zakupem. Model S12 pro, S9 pro i reklamują mocno M5 bodajże. 😄 Chociaż chyba bardziej bym była nastawiona na te dwa pierwsze. Im więcej czytam, oglądam tym bardziej wariuje. Dziewczyny piszą o membranach itp. Kojarzysz co faktycznie trzeba dokupić do tego laktatora?
    Hej. Ja skłaniam się do s12pro podobno zadziwj sie psuje. Większość dziewczyn mowi ze jest delikatniejszy. Ma zamienniki części w razie awarii (nie sprawdzałam osobiście czy już do m5są)
    Niestety tylko 2 znajome miały z nimi styczność, więc gdzieś tam na tiktokach i insta patrzyłam więcej i wyciągałam sobie wnioski z plusów i z minusów. W s12pro podobno bateria na dłużej starcza
    O ile nie pomyliłam modeli to s9 to ten model co silniczki się zalewają?

A co to za promka?
    Za którym Ty jestes?

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:
    Ja bym kupiła pare kompletów 50, na pewno nie brała do szpitala 62, moja dwójka dzieci jedno 54 i 3780 drugie 54 i 3670 chodziło w rozmiarze 50 dobry miesiąc. No chyba, że lubisz naprawdę tak za duże ubrania.
    Ogólnie uważam, że jak nie wiesz to lepiej kupić po pare sztuk od 50, a mniej niż potem biegać po sklepach.
    Ogólnie moje dzieci dość długo nosiły dany rozmiar, przez co tych ubranek trochę poszło.
    Dla przykładu moja corka dopiero w wieku 4 lat nosiła 98
    Ale każdy bobas jest inny i inaczej rośnie. Moim zdaniem lepiej tak ;)
    Aaaaale to też dużo robi wzrost u nas mąż 185 ja 174. Moja koleżanka 190 jej mąż 200 cm
    Ale nawet jej dziecko zaczynalo od 56 i nosiło z 2 miesiące inna sprawa że kończąc rok nosiła 92, teraz ma 8.5 roku nosi 170😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2024, 20:12

2016 🩷

2020 🩵

• Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2024, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Hej. Ja skłaniam się do s12pro podobno zadziwj sie psuje. Większość dziewczyn mowi ze jest delikatniejszy. Ma zamienniki części w razie awarii (nie sprawdzałam osobiście czy już do m5są)
    Niestety tylko 2 znajome miały z nimi styczność, więc gdzieś tam na tiktokach i insta patrzyłam więcej i wyciągałam sobie wnioski z plusów i z minusów. W s12pro podobno bateria na dłużej starcza
    O ile nie pomyliłam modeli to s9 to ten model co silniczki się zalewają?

A co to za promka?
    Za którym Ty jestes?
    Nie wiem, czy się zalewają, ale faktycznie moje serce jest bliższe do s12pro. Od połowy listopada ma być -25%, więc czekam. Mam nadzieję, że nie podniosą ceny. I też kusi mnie fakt zamiennych części.

Patutka lubi tę wiadomość

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    🙋🏼
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    29.07. beta - 315
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszatniczka wrote:
    Nigdzie nie napisałam, że test z mojej krwi daje więcej pewności. Wspomniałam tylko, że dostałam informację, że nawet po amnio nie ma się 100 % pewności. Właśnie ciekawe, że nie jeden lekarz tylko dwóch lekarzy zasugerowało, że NIFTY z połączeniem z naszym UsG to raczej pewniak, oczywiście jeśli chodzi o te trzy podstawowe trismie. Mamy czekać do połówkowych i zobaczyć co wtedy UsG pokaże.
    Przyznam, że wczoraj dołączyłam do różnych grup na Facebooku o NIFTY i nie spotkałam się z wpisem o fałszywym wyniku. Poszperam jeszcze może właśnie w grupach o wadach genetycznych, nie tyko stricte o NIFTY.
    https://zapodaj.net/plik-Z3SkDLbTS5

https://zapodaj.net/plik-VYS1XbH4sn

https://zapodaj.net/plik-vOAwUUNU3I

No niemożliwe że nie znalazłaś. Nawet na grupach z nift są posty o tym.
    Niestety do jednej z nich mogę tylko dodać znajomego- grupa chyba jest zamknięta i nie można wyszukać po nazwie 🙄

Tak czy siak nie ma co.

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:
    Nie wiem, czy się zalewają, ale faktycznie moje serce jest bliższe do s12pro. Od połowy listopada ma być -25%, więc czekam. Mam nadzieję, że nie podniosą ceny. I też kusi mnie fakt zamiennych części.
    Wow extra promka!!!
    Sprawdziłam, ta s9 w ogóle odpada. Będę polować na ten s12 pro dziękuję, ze napisałaś o promocji, bi właśnie też miałam kupić teraz.
    Podobno s12 pro jest cichszy nawet jak dziewczyny nagrywają

2016 🩷

2020 🩵

• Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2024, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Wow extra promka!!!
    Sprawdziłam, ta s9 w ogóle odpada. Będę polować na ten s12 pro dziękuję, ze napisałaś o promocji, bi właśnie też miałam kupić teraz.
    Podobno s12 pro jest cichszy nawet jak dziewczyny nagrywają
    Jak coś to kod znalazłam od dziewczyny na tik toku i ma być S12Alexx i ma dać -25% właśnie od 16.11. 😊

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    🙋🏼
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    29.07. beta - 315
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ