Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,jestem po prenatalnym usg,kolejny raz potwierdzona dziewczynka,więc można w spokoju kompletować różowe ubranka ❤️
Mała waży 370 g,na rozpisce wszystko prawidłowo,ale zmartwił mnie tym że łożysko nisko i z przodu,jutro będę mieć teleporade z lekarzem i omówienie dzisiejszego USG więc o wszystko wypytam,martwi mnie to,że przecież byłam w czwartek u swojego lekarza prowadzącego i nawet nic o tym nie wspomniał.Adeline, Kori_ lubią tę wiadomość
-
Marthepl wrote:Ja najbardziej obawiam się ryzyka krwawienia właśnie, tym bardziej, że miałam już krwotok od krwiaka..
😞
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Dziewczyny gratuluje wizyt 💕 Ja też miałam dzisiaj wizytę i na 100 % dziewczynka, bardzo się cieszę i na szczęście wszystko jest dobrze
❄️Marta40 mnie bada i mam USG.Tika, Marcycha, Adeline, Koko90 lubią tę wiadomość
-
Marta1988 wrote:Dziewczyny z tym przodującym łożyskiem,z czym to konkretnie się wiąże?rozmowę z lekarzem mam dopiero jutro i zaczynam się martwić,wiem tylko tyle że kończy się cięciem,ale to akurat i tak miałam mieć...
My w 22+2 wazylismy 497g
W piątek echo małego.
U nas strasznie intensywny czas. Człowiek nie wie co ma ręce włożyć jedno mieszkanie umeblować drugie ogarnąć do białych ścian, mam nadzieję że jutro się to skończy.
Jak tam samopoczucie dziewczyny?Tika, Marcycha, Kori_ lubią tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Po ostatniej wizycie nie mogłam przetrawić, że chłopak, a dzisiaj niespodzianka - raczej dziewczynka, bo Pani Doktor nijak nie mogła się dopatrzeć siusiaka 🤣
A już się przyzwyczaiłam do myśli o synku, ciężko będzie się znowu przestawić 🫣 ale za tydzień prenatalne więc wtedy myślę, że już na 100% będę wiedzieć 😅
Dobra informacja, łożysko się podniosło i już nie nachodzi na szyjkę, jest z tyłu 😊
Bada mnie za każdym razem dopochwowo i usg też zwykłe i dopochwowe. W dodatku miałam pobieraną 3 raz cytologię, bo ciągle nie ma jakichś komórek w wyniku 🙈Kori_, Chmurka87 lubią tę wiadomość
-
Marta1988 wrote:Dziewczyny z tym przodującym łożyskiem,z czym to konkretnie się wiąże?rozmowę z lekarzem mam dopiero jutro i zaczynam się martwić,wiem tylko tyle że kończy się cięciem,ale to akurat i tak miałam mieć...
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Marta 40 wrote:Hej dziewczyny.Ja dziś po wizycie 100% chłopak ale martwi mnie coś innego.Za każdym razem lekarz robi mi tylko USG ale mnie nie bada.Niewiem jak to u was wygląda.Dodam że mieszkam w DE
Hej ja mieszkam w Irlandii i w szpitalu też ani razu mnie nie badali tylko usg. Ale w niedzielę byłam u ginekologa z Pl i mnie zbadała. U mnie akurat 22tc+2dni.
Dziewczynka na 100% 😁 skacze z radości bo mam dwóch chłopcow 😊
Pozdrawiam was wszystkie 🥰Chmurka87, Marcycha lubią tę wiadomość
-
❄️Marta w każdym kraju to inaczej wygląda, z tego co słyszałam to akurat w PL opieka kobiet w ciąży jest ok
❄️Peony ja miałam robiona 3 miesiące przed zajściem w ciążę a i tak w ciąży gin kazał mi robić i właśnie też dwa razy nie wyszła bo wynik nie był do końca czytelny, niektóre kobiety w ciąży tak podobno mają, trzecia mi już odpuścił, powiedział, że gdyby coś było nie tak to wyszłoby jednak i mam zrobić po ciąży
❄️Danana super, że w końcu wyczekana dziewczynk💕 u mnie akurat to tak wygląda, że nie wiem czy będziemy mieć więcej dzieci więc marzyła mi się dziewczynka
Dziewczyny, czy wy może jesteście zapisane do kwietniowej gr dziewczyn na fb? Nie wiem czemu, ale mi znikła nie mogę jej wyszukaćMarta 40 lubi tę wiadomość
-
Kori_ wrote:Dziewczyny, czy wy może jesteście zapisane do kwietniowej gr dziewczyn na fb? Nie wiem czemu, ale mi znikła nie mogę jej wyszukać
-
Kori_ wrote:❄️Marta w każdym kraju to inaczej wygląda, z tego co słyszałam to akurat w PL opieka kobiet w ciąży jest ok
❄️Peony ja miałam robiona 3 miesiące przed zajściem w ciążę a i tak w ciąży gin kazał mi robić i właśnie też dwa razy nie wyszła bo wynik nie był do końca czytelny, niektóre kobiety w ciąży tak podobno mają, trzecia mi już odpuścił, powiedział, że gdyby coś było nie tak to wyszłoby jednak i mam zrobić po ciąży
❄️Danana super, że w końcu wyczekana dziewczynk💕 u mnie akurat to tak wygląda, że nie wiem czy będziemy mieć więcej dzieci więc marzyła mi się dziewczynka
Dziewczyny, czy wy może jesteście zapisane do kwietniowej gr dziewczyn na fb? Nie wiem czemu, ale mi znikła nie mogę jej wyszukać
Pewnie byłaś na mg, co jest według adminki zakazane. Mnie też zablokowała na grupie, a na mg dodał mnie ktoś do tej grupy przez chwilę podczytywałam ale stwierdziłam że za duży tam przemiał i trzeba by tylko czytać i nic nie robić, więc się nie udzielałam, i nie czytałam i nagle patrze a mnie wyrzucili i z mg i z tej grupy. -
❄️Patutka, aż się zmęczyłam od Twoich najbliższych planów 😜 Jednak to cudowne zdarzenia, które doprowadzą do pięknego nowego wspólnego gniazdka gdzie na spokojnie przez najbliższe lata będzie można funkcjonować z rodzinką 😊
❄️Marta40, mnie tez bada i mam USG, ale na początku miałam tylko badanie na usg dawała cześniej osobno skierowania i raczej były może 3 wraz z połówkowymi.
Teraz będzie częściej.
❄️Natalia0212, współczuję tego szpitala, niby odpoczniesz, ale ja trafiłam niewygodne lozko i też po tygodniu już miałam dość, obyś to dobrze zniosła. Ja w środku nocy akurat badania tętna płodu nie miałam, ale koleżanka w nocy już tak i co noc pobudka w środku nocy dwa razy 🫣 Jak bym teraz poszła to już bym miała, bo od 22 tyg. mierzą.
Ja wyszłam wczoraj ze szpitala. Nie zakładali mi szwu, bo długość szyjki 25-27 mm i teraz co tydzień na obserwację czy się skraca czy jest niedługa, ale stabilna. Ponoć w Instytucje Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi zakładają szew od 15 mm.
Dostałam Luteine 100 mg 1x2 dziennie i mam się oszczędzać i nie współżyć 😏 Czuje się ok, więc zobaczymy, ale co gorsza biorę większą dawkę Magnezu, a zaczęłam czuć skurcze macicy. Dzis mnie to nawet obudzilo w nocy. Zobacze jak to będzie za tydzień, czy się poprawi.
Co do ocieplanych leginsów https://allegro.pl/oferta/legginsy-ocieplane-futerkiem-ciazowe-plus-size-cieple-grube-na-zime-xl-xxl-14201940411 to polecam choć są trochę za krótkie, bo do kostek brakuje im z 4 cm. Trzeba zakładać dłuższe skarpetki, ale za to w pasie są super no i nie mają takie szwu na łonie, który średnio mi się podoba w ciążowych spodniach. Są rozciągliwe, ale ja je jeszcze porozciągam na krześle by były luźniejsze 😅 Widzę, że teraz są droższe, ja je kupiłam za 35 zł. Może to było z racji Black Week, nie pamiętam.
Dziewczyny, gratuję wizyt z potwierdzonymi płciami i parametrami. Chyba coraz więcej dziewczynek się pojawia 😊
-
Hej,miałam tą teleporade z genetykiem i okazało się że łożysko jest położone na przedniej ścianie,a nie przodujące,to dwie różne sprawy,ale ja już wczoraj z tych nerwów wszystko popłakałam.
Polecam spodnie i leginsy z hm,ja wczoraj się obkupilam są fajne promocje po 60,70 zł.
Mi to kamień spadł z serca bo się stresowałam tym łożyskiem i mogę w spokoju iść sprzątać 😄
Miłego dniaMarcycha lubi tę wiadomość
-
Kasiula09 wrote:Pewnie byłaś na mg, co jest według adminki zakazane. Mnie też zablokowała na grupie, a na mg dodał mnie ktoś do tej grupy przez chwilę podczytywałam ale stwierdziłam że za duży tam przemiał i trzeba by tylko czytać i nic nie robić, więc się nie udzielałam, i nie czytałam i nagle patrze a mnie wyrzucili i z mg i z tej grupy.
Widziałam właśnie , że coś było, śmieszne to wszystko. Właśnie nie byłam na czacie a na fb w
ogóle się tam nie udzielałam, więc to trochę słabeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 11:09
-
Jak nazywa się ta grupa kwietniowek na fb?
Gratuluję wszystkim udanych wizyt 😊🩵 ja wlasnie czekam w kolejce na swoje- połówkowe, trzymajcie kciuki.Kori_, (:Ania:) lubią tę wiadomość
28.11.23r. - ⏸️
14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
27.11.24r - 375 g 🫶