Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kori_ wrote:Widziałam właśnie , że coś było, śmieszne to wszystko. Właśnie nie byłam na czacie a na fb w
ogóle się tam nie udzielałam, więc to trochę słabe
Adeline wrote:Jak nazywa się ta grupa kwietniowek na fb?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 20:21
-
❄️Martek masakra jaka dziecinada, widzę, że modka też dobra, 1000 osób to jest prawie cała grupa 😂 strasznie słabe, w sumie to moja pierwsza ciąża więc zapisałam się z ciekawości ale jakiej polecanki czy cenniejsze informacje to tutaj zdobyłam podczytując.
-
Jesteśmy po połówkowych, wszystko dobrze, młody waży 467 g 🥰 wszystkim życzę takich wieści i wizyt kochane !
Kori_, Natalia0212, Daisy___, (:Ania:), Paflina, Marta1988, Marcycha, Monika33, Koko90 lubią tę wiadomość
28.11.23r. - ⏸️
14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
27.11.24r - 375 g 🫶
04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
21.01.25- wizyta
-
Hejo,
Ja się dzisiaj zaszczepiłam na krztusiec bo w Polsce tyle przypadków a ja chcę rodzinke odwiedzic. Nie czuję się za dobrze, nie wiem czy to po szczepionce czy mąż mnie zaraził.
Poza tym mam straszne problemy z refluksem, szczególnie w nocy. a tu ledwo połowa minęła
Byłam dziś u lekarza i młody waży 430g. Wieczorami czuje że jest aktywny.
Ja wgl nie wiedziałam o tej grupie. Byłam kiedyś na podobnej i przy takiej ilości ludzi to ciężko jest brać udział i angażować się w dyskusje 🥲Adeline lubi tę wiadomość
-
Kori_ wrote:❄️Martek masakra jaka dziecinada, widzę, że modka też dobra, 1000 osób to jest prawie cała grupa 😂 strasznie słabe, w sumie to moja pierwsza ciąża więc zapisałam się z ciekawości ale jakiej polecanki czy cenniejsze informacje to tutaj zdobyłam podczytując.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 20:24
-
Paflina wrote:Hejo,
Ja się dzisiaj zaszczepiłam na krztusiec bo w Polsce tyle przypadków a ja chcę rodzinke odwiedzic. Nie czuję się za dobrze, nie wiem czy to po szczepionce czy mąż mnie zaraził.
Poza tym mam straszne problemy z refluksem, szczególnie w nocy. a tu ledwo połowa minęła
Byłam dziś u lekarza i młody waży 430g. Wieczorami czuje że jest aktywny.
Ja wgl nie wiedziałam o tej grupie. Byłam kiedyś na podobnej i przy takiej ilości ludzi to ciężko jest brać udział i angażować się w dyskusje 🥲
Można się tak wcześnie szczepić ? Ja mam zalecone dopiero w styczniu. Dwa tygodnie temu się na grypę szczepilam.Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Tika wrote:Można się tak wcześnie szczepić ? Ja mam zalecone dopiero w styczniu. Dwa tygodnie temu się na grypę szczepilam.
W Polsce chyba nie można. Nie wiem jak oni to argumentują. W Niemczech też szczepi się w 3cim trymestrze chyba że są podejrzenia, że dziecko urodzi się wcześniej. Szczepionka jest całkowicie bezpieczna. Ja już czuję się lepiej więc to pewnie chwilowe objawy po szczepionce.
Biorąc pod uwagę ilość zachorowań w Polsce i powikłania po krztuscu, wolałam się zaszczepić.
Bardziej martwi mnie ten refluks. Dzisiaj nie jadłam późno kolacji, rano wzięłam leki i zobaczymy jaka będzie dzisiejsza noc. Kwas żołądkowy podrażnia mi gardło i w nocy budzi mnie kaszel.
Martwi mnie że to dopiero połowa ciąży a ja już mam taki refluks xdTika lubi tę wiadomość
-
Co do szczepień na krztusiec - na grupie szczepiennej eksperci zwracają uwagę, że można się szczepić wcześniej, no bo sytuacja epidemiologiczna jest, jaka jest - ale dla przeciwciał dla dziecka chyba lepiej szczepić się w 3. trymestrze. Trudna sprawa w kontekście epidemii krztuśca, ja całe szczęście jestem już chroniona, bo szczepiłam się w poprzedniej ciąży, bo ale pewnie też miałabym taki dylemat.
U mnie 480 gramów w 21+1... bobo wychodzi tydzień większe, czekam, aż się uspokoi, bo ostatnio był "tylko" 5 dni do przodu. Ostatnio cukier na czczo był dobry, mam nadzieję, że to nie prognostyk cukrzycy ciążowej...
Szyjka długa, łożysko wysoko, oby tak dalej. No i dostałam zdjęcie mojego chłopczyka w 3d, cudne
Pogadałam też z lekarką o VBAC, więc się cieszę, że mamy planA_Agnieszka, Tika, Marta1988, Paflina lubią tę wiadomość
👧 07.2022 -
Ja wczoraj byłam na wizycie to lekarka powiedziała że na krztusiec mam się zaszczepić po 28 tyg. Wiec tak zrobimy
Ja od dziś już jestem na zwolnieniu i powiem Wam że czuje niesamowitą ulgę. Ostatni miesiąc w pracy był dla mnie hardkorowy i w końcu mogę odpocząć. A I bobas jakiś bardziej aktywny się zrobił 🥰Daisy___, Marta1988, Kori_, Marcycha, Adeline lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj w końcu zapisalam się do położnej i do szkoły rodzenia, ale spotkania ruszają dopiero w lutym liczyłam, że coś wcześniej, do tego mam skomplikowaną sytuację z powodu przeprowadzki i mam mieć 2 położne i no średnio się zapatrują na to bo kasa mniejsza, wprost to usłyszałam xD ale na szczęście obie się zgodziły i mam nadzieję, że jakoś to będzie.
❄️Daisy to spore bobo, moja dziewczynka w 19 tyg ważyła 350 czyli chyba też sporo ? Ale teraz to już się zacznie mega przybieranie dziecka i pewnie moje też xD -
Moja 21+2 373 g,lekarz mówił że w normie.
Jestem po glukozie i na szczęście w normie,więc kamień spadł z serca,wiem że jeszcze będzie picie glukozy,ale chociaż coś jest dobrze 😄
Na prenatalnych rozmiawialam z jedną panią to mówiła że już 10kg przytyła,więc niech się mnie ten lekarz nie czepia 😝
Ja mam 7.5 kg do przodu -
Marta1988 wrote:Moja 21+2 373 g,lekarz mówił że w normie.
Jestem po glukozie i na szczęście w normie,więc kamień spadł z serca,wiem że jeszcze będzie picie glukozy,ale chociaż coś jest dobrze 😄
Na prenatalnych rozmiawialam z jedną panią to mówiła że już 10kg przytyła,więc niech się mnie ten lekarz nie czepia 😝
Ja mam 7.5 kg do przodu
Taaaa ogólnie ja cały czas widziałam w internecie, że połowa ciąży i nic nie przytyła albo 1 kg, tylko jakoś na żywo każda z moich koleżanek minimum 12 kg miala na końcu, serio ja nie wiem gdzie są te kobiety co potrafią 5 kg mieć przez całą ciążę itd ( nie mówię, że nie pa takich przypadków ale na żywo jeszcze się nie spotkałam)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2024, 14:51
-
Kori_ wrote:Ja wczoraj w końcu zapisalam się do położnej i do szkoły rodzenia, ale spotkania ruszają dopiero w lutym liczyłam, że coś wcześniej, do tego mam skomplikowaną sytuację z powodu przeprowadzki i mam mieć 2 położne i no średnio się zapatrują na to bo kasa mniejsza, wprost to usłyszałam xD ale na szczęście obie się zgodziły i mam nadzieję, że jakoś to będzie.
❄️Daisy to spore bobo, moja dziewczynka w 19 tyg ważyła 350 czyli chyba też sporo ? Ale teraz to już się zacznie mega przybieranie dziecka i pewnie moje też xD
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Kori_ wrote:Taaaa ogólnie ja cały czas widziałam w internecie, że połowa ciąży i nic nie przytyła albo 1 kg, tylko jakoś na żywo każda z moich koleżanek minimum 12 kg miala na końcu, serio ja nie wiem gdzie są te kobiety co potrafią 5 kg mieć przez całą ciążę itd ( nie mówię, że nie pa takich przypadków ale na żywo jeszcze się nie spotkałam)
-
Kori_ wrote:Taaaa ogólnie ja cały czas widziałam w internecie, że połowa ciąży i nic nie przytyła albo 1 kg, tylko jakoś na żywo każda z moich koleżanek minimum 12 kg miala na końcu, serio ja nie wiem gdzie są te kobiety co potrafią 5 kg mieć przez całą ciążę itd ( nie mówię, że nie pa takich przypadków ale na żywo jeszcze się nie spotkałam)
Też to zauważyłam. W internecie tyle osób tyje odrobinkę, a w rzeczywistości moje koleżanki tyły dużo więcej. Najmniej przytyła jedna z moich koleżanek 11 kg z cukrzycą ciążową. Ja teraz jestem 6 kg na plusie i sprawdzam sobie kalkulatory przyrostu wagi w ciąży żeby się uspokoić, bo wcześniej trochę się zdołowałam jak widziałam, że tyle osób ma tylko +1 kg 🙂 -
U nas dziś 20+4, mała waży 360g i ma ponoć długie nogi 🩷 Ja przytyłam 4,5kg ale czuję się jak słoń....
-
Hej dziewczyny! Ja też wreszcie na zwolnieniu, bo ostatni czas to byla praca, starsza córcia i sen- już fizycznie dawało mi w kość zwłaszcza że brzuszek poważnie widoczny 😅 My 26.11 mieliśmy wizytę, mały 23+1 i waga 588g- kawał chłopa synek kopię już tak mocno że narzeczony nawet na plecach czuje jak go przytulam przed spaniem co do wagi, to kompletnie nie zwracałam uwagi ile przytyje, tak naprawdę jadłam i piłam na co miałam ochotę, u mnie bez wymiotów mdłości delikatne na początku i tylko 1.5 kg na plusie więc różnie z tym bywa. Na wizycie szyjka długa, zamknięta i łożysko zaczęło się podnosić także póki co wszystko dobrze Za tydzień czeka mnie krzywa cukrowa ale mam nadzieję że łagodnie przebiegnie
@Daisy jakbym mogła prosić o zaktualizowanie- następna wizyta 17.12.2024 no i jesteśmy już po obu prenatalnych więc można usunąć
Dziewczyny które mają już dzieci, powiedźcie proszę czy to normalne: zastanawiam się czy ja będę w stanie kochać te dziecko tak bardzo jak moja corcie? Ona jest najcudowniejsza na świecie, jest moją przyjaciółką i nie wyobrażam sobie że mogłabym kochać jeszcze tak bardzo mocno jak ja. z jej tata nie jestem, synek jest z moim narzeczonym- chcieliśmy tego, bardzo się cieszę ale czy ja pokocham go tak samo mocno? Mam tyle różnych myśli...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 06:33
Natalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+