Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie było smutno, że młoda musi znosić takie ilości cukru, że jest narażona na taki stres 😅🤔 Ciekawe jak to wpływa na dziecko.
Jeszcze wyników nie ma, ale na pocieszenie dzisiejszych historii kupiłam dziś trochę ciuszków w secondhandzie. Trochę na po narodzinach i trochę ma późniejszy czas, ale i tak brakuje mi śpiochów na 56.Tika lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny odnośnie tych wizyty w Luxmed co pytałam. Byłam po tygodniu u innej lekarki i zdziwiona jakimś badaniem USG żeby się osobno umawiać.
Młody waży 1130g 😳🫣
Bez problemu wszystko pomierzyła więc chyba zmienię lekarza.Magii, Marcycha, Marta1988, Soleil_, Adeline lubią tę wiadomość
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Tika, no to szok.
Ja już zmieniać nie będę, bo to chwila została, ale gdyby mi się jeszcze kiedyś zachciało ciąży to wiem, że do niej nie pójdę.
Rany, jaki już piękny kawał człowieka 😍
U mnie chyba wychodzi cukrzyca ciążowa 😒
80,80
150
168
Tylko ostatni pomiar jest w widelkach dla cukrzycy ciążowej, ale ponoć wystarczy tylko jeden. Napisałam już do mojej Pani doktor co mam zrobić zobaczymy co powie. -
Tika wrote:Dziewczyny odnośnie tych wizyty w Luxmed co pytałam. Byłam po tygodniu u innej lekarki i zdziwiona jakimś badaniem USG żeby się osobno umawiać.
Młody waży 1130g 😳🫣
Bez problemu wszystko pomierzyła więc chyba zmienię lekarza.
My jutro mamy wizytę i się zastanawiam ile nasz waży, bo mąż jest z tych wysokich i się zaczęłam stresować że młody też taki będzie hahTika lubi tę wiadomość
-
A ja miałam dziś brudzenie na brązowo, byłam na Izbie, z Gabrysiem wszystko dobrze, mam leżeć i się obserwować. Na USG żadnego krwiaka nie było, łożysko nie wrasta, bez cech odklejania.
Chciałabym powiedzieć, że osiwieje, ale od dawna już jestem siwa. 😅Marcycha, Adeline lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Byłam dzisiaj na pierwszym spotkaniu z położną . Nie wiem czy po prostu tak dobrze trafiłam , czy ogólnie tak jest.
Po pierwszym spotkaniu mogę powiedzieć , że takie zajęcia odpowiadają mi dużo dużo bardziej niż szkoła rodzenia ( byłam na 2 spotkaniach). -
Jul1 wrote:Byłam dzisiaj na pierwszym spotkaniu z położną . Nie wiem czy po prostu tak dobrze trafiłam , czy ogólnie tak jest.
Po pierwszym spotkaniu mogę powiedzieć , że takie zajęcia odpowiadają mi dużo dużo bardziej niż szkoła rodzenia ( byłam na 2 spotkaniach).
Ja też chodzę do położnej i jestem mega zadowolona. Dużo lepiej niż szkoła rodzenia. Większe skupienie na konkretnym temacie w czasie 1h niż w 4/6 zajęć po 3h.Jul1 lubi tę wiadomość
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
5t+6d mamy ❤
-
Marcycha po 2 godz. Norma jest do 153,ja mam 158 i w poniedziałek mam u diabetologa,kazał przynieść wyniki krzywej i wydruk z USG.
Ja byłam dzisiaj ja wizycie i moja mala waży 985g!a jeszcze 1,5 tyg temu ważyła 740g.
Dzisiaj czuje taki nacisk na krocze,ale lekarz mówił że to normalne.
W poczekalni spotkałam kobietę z którą leżałam w szpitalu na początku ciąży i ona jest w 37 tyg i w sumie zdałam sobie sprawę że już w tym tyg można urodzić i zupełnie zmieniła moja perspektywę,bo dziś w rozmowie z mama mówię,że mam jeszcze 3 mies. na przygotowanie wszystkiego,ale jak sobie człowiek zda sprawę że tak naprawdę to moze być już za 10 tyg to brzmi zupełnie inaczej....bardziej przerażająco....Tika, Marcycha, Soleil_ lubią tę wiadomość
-
Peony22 wrote:Dziewczyny tak mnie dzisiaj naszła rozkmina, że w porodzie boję się cesarki i zzo 😅 czy któraś miała zzo i może coś więcej opowiedzieć? Albo któraś się nie zdecydowała chociaż mogła dostać i dlaczego? 🙈
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Marta1988, dziękuję za informację, dzięki Tobie nie czekam na odp. mojej Pani doktor tylko umowilam wizytę do diabetologa dzis po 18. Swoją drogą moja Pani doktor, która na pytanie co mogę brać na przeziębienie w ciąży odpowiedziała "nic". Co poskutkowało moim milczeniem, bo nie czuję potrzeby dalej rozmawiać z takimi ekspertami i po 2 min. Pani wróciła do tematu mówiąc żebym zapytała farmaceuty, że oni są najbardziej zorientowani, ja prdl... Wspanialy specjalista od skierowań i recept, co nie umie zrobić USG (jak miałam akcję z szyjką użyła USG, ale na moje pytanie o jej stan powiedziala, że nie potrafi się wypowiedzieć 😆🥲), ani zaproponować rozwiązania na przeziębienie.
Na gardło biorę już tabletki Tantum Verde, a na katar kupię Pneumovit zaroki, bo ma dobre opinie.
Tika, Jul1, a jak wyglądają te Wasze spotkania? Ja bylam z Luxmedu na jednym i Pani mnie pytała co chce wiedzieć 🫣 Odpowiedziałam co mnie interesuje najbardziej, ale ja nie wiem nic i to spotkanie było takie miałkie. Ona nie miała żadnej lalki czy nie kwapiła się do dzielenia wiedzą. Fakt, że to było spotkanie 20 min., a nie godz. nie wiem do czego to służy w tym Luxmedzie 🙃 -
Marcycha tylko pamiętaj o tym wydruku z USG,tam są różne pomiary mi o tym mówiła pani przy rejestracji i jeszcze wczoraj lekarz.
Mam nadzieję że dieta sama zdziała cuda,bo podobno oni teraz tam łatwo insulinę wciskają....mi lekarz powiedział że nie mam się godzić na samym początku na insulinę tylko próbować dieta,bo nie mam aż tak bardzo ponad normę. -
Marcycha wrote:
Tika, Jul1, a jak wyglądają te Wasze spotkania? Ja bylam z Luxmedu na jednym i Pani mnie pytała co chce wiedzieć 🫣 Odpowiedziałam co mnie interesuje najbardziej, ale ja nie wiem nic i to spotkanie było takie miałkie. Ona nie miała żadnej lalki czy nie kwapiła się do dzielenia wiedzą. Fakt, że to było spotkanie 20 min., a nie godz. nie wiem do czego to służy w tym Luxmedzie 🙃
Ja mam na NFZ szkołę rodzenia u moich położnych. Mamy zajęcia online i stacjonarne w zależności od tematu. Zapisuje się na temat który mnie interesuje np metody łagodzenia bólu porodowego, ochrona krocza, kąpiel noworodka etc. Zajęcia trwają tak 40min raz w tygodniu, od 32tyg będę mogła chodzić 2x w tyg.
Dodatkowo mogę pisać i rozmawiać z moją położna kiedy potrzebuje indywidualnie.
Polecam też isc na dni otwarte do szpitali - mówią dużo ciekawych rzeczy położne.
Co do Luxmed to próbowałam się tak umówić to miałam tylko konsultacje online i poradziła mi tylko ogólnie właśnie żeby poszukać na NFZ ale to było w 14 tyg. Powiedziała że szkoła rodzenia od 20tyg i tyle.
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
5t+6d mamy ❤
-
Marcycha wrote:Marta1988, dziękuję za informację, dzięki Tobie nie czekam na odp. mojej Pani doktor tylko umowilam wizytę do diabetologa dzis po 18. Swoją drogą moja Pani doktor, która na pytanie co mogę brać na przeziębienie w ciąży odpowiedziała "nic". Co poskutkowało moim milczeniem, bo nie czuję potrzeby dalej rozmawiać z takimi ekspertami i po 2 min. Pani wróciła do tematu mówiąc żebym zapytała farmaceuty, że oni są najbardziej zorientowani, ja prdl... Wspanialy specjalista od skierowań i recept, co nie umie zrobić USG (jak miałam akcję z szyjką użyła USG, ale na moje pytanie o jej stan powiedziala, że nie potrafi się wypowiedzieć 😆🥲), ani zaproponować rozwiązania na przeziębienie.
Na gardło biorę już tabletki Tantum Verde, a na katar kupię Pneumovit zaroki, bo ma dobre opinie.
Tika, Jul1, a jak wyglądają te Wasze spotkania? Ja bylam z Luxmedu na jednym i Pani mnie pytała co chce wiedzieć 🫣 Odpowiedziałam co mnie interesuje najbardziej, ale ja nie wiem nic i to spotkanie było takie miałkie. Ona nie miała żadnej lalki czy nie kwapiła się do dzielenia wiedzą. Fakt, że to było spotkanie 20 min., a nie godz. nie wiem do czego to służy w tym Luxmedzie 🙃
Miałam co prawda jedno spotkanie. Narazie zbierała wywiad odnośnie mojej ciąży , powiedziała mi jakie tematy będziemy poruszać. Jak nie chce jakiegoś tematu to żaden problem , a na temat innego więcej mi powie.
Wczoraj tylko wstępnie rozmawiałyśmy na temat moich wyników krzywej cukrowej i odnośnie diety. Spotkanie trwało ponad godzinę , ale poznałam ją bardzo dobrze i czuję się tak spokojniej. Widzę że podchodzi bardzo indywidualnie , co mi się bardzo podoba. A i jeszcze opowiadała mi trochę ( zapytałam się jej ) o tym jak wyglądają takie wizyty patronażowe. Widzę, że mogę do niej walić z najgłupszym pytaniem i problemem i ona mi wszystko wyjaśni. -