X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Kori_ Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika wrote:
    Ja też chodzę do położnej i jestem mega zadowolona. Dużo lepiej niż szkoła rodzenia. Większe skupienie na konkretnym temacie w czasie 1h niż w 4/6 zajęć po 3h.
    A u mnie chyba lipa bo nie będę miała indywidualnych spotkań z położna, tylko 5 spotkań ze szkoły rodzenia i tam będą omawiane tematy,
    Trochę szkoda, zadzwonię tam w przyszłym tygodniu i dopytam jeszcze

❄️Marcycha ale super wyszło z tymi ubrankami, ja nie byłam jeszcze w ciucholandzie, ciekawe czy coś znalalazlabym, w sumie akurat tak mam, że w tych miejscach co bywam nie ma nic w pobliżu.

❄️Monika33 mi tak mocno drżała, biorę chyba 200 % dawki magnezu od drugiego trymestru i jest ok
    ❄️Karolina zdrowia dla Ciebie i maluszka 💕
    ❄️Adelina ja nie miałam nigdy zgagi i nawet nie wiem jakie te uczucie🙈 wczoraj mnie bolał żołądek i się zastanawiam czy to zgaga czy nie.

Dziewczyny ja byłam na krzywej wczoraj, i miałam od razu pobierane na czczo inne badania, glukoza dla mnie okropna, ale przy drugim pobraniu nie mogła mi się wbić w żyłę i widziałam jej minę, sama zaczęła pytać czy się dobrze czuję i w tym momencie zrobiło mi się mega słabo i mam 2 prawidłowe wyniki, nie byłam wstanie zostać na 3 pobranie, chce napisać do mojego gina czy te dwa wyniki wystarczą 🥹 bo nie chcę przechodzić tego po raz 2😵‍💫 myślicie, że może się zgodzić ?

A co do wagi to ja już przestawałam się przejmować , po tym jak miałam antybiotyk pomyślałam sobie, że najważniejsze jest zdrowie maluszka i to czy przytyje 11 czy 13 kg to już drugorzędna sprawa, ostatnim razem miałam plus 6 kg, może jutro się zważę i zobaczę ile przybyło przez 2 tygodnie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 18:51

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • Karolina 26 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za otuchę 🤗 ale niestety dzidziuś zmarł. Serduszko przestało pracować 😭 trzymajcie się i szczęśliwego rozwiązania życzę ❤️

• Soleil_ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, niesamowicie mi przykro, przytulam Cię mocno i Twojego tęczowego synka 💔

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    preg.png
  • MałaMi__ Znajoma

Wysłany: 10 stycznia, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, bardzo mi przykro. Jakbyś potrzebowała z kimś porozmawiać to pisz. 💕

preg.png
  • Koszatniczka Znajoma

Wysłany: 10 stycznia, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, bardzo mi przykro 😥 Przytulam wirtualnie.

preg.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    Dziękuję za otuchę 🤗 ale niestety dzidziuś zmarł. Serduszko przestało pracować 😭 trzymajcie się i szczęśliwego rozwiązania życzę ❤️
    O matko.. tak mi przykro 😢 trzymaj się 🥺

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro 💓

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:

Bardzo mi przykro 😭

preg.png
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    💔

preg.png
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:

💔💔

• Monika33 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem po wizycie u swojego lekarza i jestem w 28 tygodniu ciąży i wystraszyłam się że szyjka mi się skróciła z 4 cm na 3.5 cm..czy któraś z Was też tak miala??

• Magii Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    Hej dziewczyny jestem po wizycie u swojego lekarza i jestem w 28 tygodniu ciąży i wystraszyłam się że szyjka mi się skróciła z 4 cm na 3.5 cm..czy któraś z Was też tak miala??
    Przede wszystkim -co powiedział lekarz?
    3,5 to super długość, ona też pracuje w czasie ciąży wiec to w miarę normalne że się zmienia.

Monika33, Marcycha lubią tę wiadomość

preg.png
  • Marthepl Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile macie AFI?

• Paflina Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adeline wrote:
    Dziękuję za odpowiedzi, dziś wykupię sobie ten lek bo masakra jakaś a konsultowałyście z lekarzem go? Mam dopiero 21.01 a żadnych tabletek od początku ciąży nie wzięłam prócz witamin bo jestem taka strachliwa

Na ostatniej wizycie 20.12 ilość wód była ok ale mam poczucie że pije mniej wody więc zaczynam się od teraz pilnować bo też boję się że one się zmniejszą, dam znać 21.

Co do tycia to ja przytyłam już 12kg… przyznam że podjadałam słodkie cały grudzień.. ale żeby tak? A tak jem normalnie posiłki, nawet owsianki na śniadanie itd, cukier w normalnie, nawet jakoś nie przytyłam mocno ogólnie na rękach nogach i twarzy, tylko brzuch mam faktycznie duzy więc pewnie stąd swędzenie (swoją drogą mi tłuszcz zawsze też szedł głównie w brzuch eh) mąż zaczyna dietę więc postaram się też jeść lepiej masakra 🤦‍♀️

Ja tez mam problem ze zgagą. Budzi mnie w nocy, mam gule w gardle. Przed spaniem pije siemię lniane a w ciągu dnia popijam kefir i pomaga. Od lekarza dostałam na czczo omeprazol

@Karolina26 straszne wieści. Dużo siły dla Ciebie i Twojej rodziny :(

Adeline lubi tę wiadomość

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii :
    3,5 to super długość, ona też pracuje w czasie ciąży wiec to w miarę normalne że się zmienia.[/QUOTE]

Lekarz powiedział że nie jest źle i jest szyjka dla niego ok i da mi progesteron znowu tak na wszelki wypadek i żeby zwolnić tempo i że nie ma co panikować bo do 2.5 cm to trochę jeszcze mamy.

• Magii Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    Magii :
    3,5 to super długość, ona też pracuje w czasie ciąży wiec to w miarę normalne że się zmienia.

Lekarz powiedział że nie jest źle i jest szyjka dla niego ok i da mi progesteron znowu tak na wszelki wypadek i żeby zwolnić tempo i że nie ma co panikować bo do 2.5 cm to trochę jeszcze mamy.[/QUOTE]
    Czyli nie ma się czym martwić ;) zaufaj lekarzowi. Ja przez większość ciąży miałam między 3cm a 3,5cm I za każdym razem mi mówili że jest ok :)

Monika33, Marcycha lubią tę wiadomość

preg.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgagę poleciła mi też koleżanka migdały bo są zasadowe - na ten moment działają :) ale ten graviscon też wykupię, dziękuję za wszystkie rady 🫶 już druga noc nieprzespana za mną, jeszcze ten swędzący brzuch, piję teraz dużo wody i ciągle nawilżam, oby dziś było lepiej bo cały brzuch mam wydrapane

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:

Nie ma co się stresować ja na drugich prenatalnych miałam 3,5cm i lekarz powiedział że jest ok teraz nie mierzył ale badal i mówił że jest długa i zamknięta

Monika33 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Nie ma co się stresować ja na drugich prenatalnych miałam 3,5cm i lekarz powiedział że jest ok teraz nie mierzył ale badal i mówił że jest długa i zamknięta

U mnie to samo na 2 prenatalnych było 3.5. teraz tylko wiem że jest ok 😁 ale długości nie znam.

Monika33 lubi tę wiadomość

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:
    Czyli nie ma się czym martwić ;) zaufaj lekarzowi. Ja przez większość ciąży miałam między 3cm a 3,5cm I za każdym razem mi mówili że jest ok :)

Wystraszyłam się bo cały czas 4 cm a tu nagle 3.5 i już myśli że jeszcze urodzę przed czasem itd, ale widzę że sama nie jestem😉 to moja kolejna ciąża ale szczerze mówiąc nie pamiętam jak miałam z córcia czy było tak samo czy nie. No właśnie lekarz mówił że da mi na podtrzymanie ale tylko dla spokoju a nie ma co panikować bo jest szyjka ok tylko trochę krótsza.

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ