Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcycha]
Marta, ale codziennie masz 90 na czczo? Jak to wygląda? Mierzysz też po posiłkach godzinę czy dwie po? Napisz coś więcej o wynikach.
Kori, 450 zł usg w tych placówkach gdzie pytałam. W Luxmedzie też mam w pakiecie, ale nie ufam tej mojej Pani od usg, bo w sumie przez nią leżałam w szpitalu, a wcale nie musiałam. W Luxmedzie też się na to usg umówię, ale już do innego lekarza.
Myślę, że podjęłaś dobrą decyzję po tym jak to opisałaś 😊
Monika, ja dwa tygodnie temu też chorowałam pierwszy raz od 1,5 roku. Miałam to o czym piszesz. Grunt żebyś nie miała gorączki. Ja przy tej chorobie pierwszy raz czułam zatoki i naprawdę pomógł mi Irigasin. Na gardło brałam Tantum Verde, a w miedzyczasie nawilżająco Prenalen. Do nosa Pneumovit, ten to chyba tylko nawilżał, bo nie zauważyłam by pomagał z katarem. Dwa dni brałam Apap tak w razie w na wszelkie zapalenie i jest już ok. Bez paniki, dbaj o siebie.[/QUOTE]
Już zaczyna mi nachodzić temperatura bo nie miałam a już 37.1, dostałam leki przeciwwirusowe, a gorączki nie miałaś??Przy jakiej temp zbijać gorączkę?? -
Daisy___]Poproś o lek na grypę, podobno działa cuda! https://www.medicover.pl/leki/ebilfumin/
Jest też chyba drugi.
Zdrówka!!![/QUOTE]
Właśnie dostałam lek ebilfumin lekarz mi dziś przepisał i ginekolog potwierdził że jeśli mam objawy to zacząć brać żeby pomogłoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 16:39
Daisy___ lubi tę wiadomość
-
Marcycha,mierze od wtorku,wto było 88,Sr 90,czw 92 i dziś też 92,mam mierzyć też godzinę po śniadaniu,obiedzie i kolacji,ale tam wyniki mam w normie,dziś nie zjem już tak późno przed spaniem jak zalecają i zobaczymy jutro,najgorsze że dali mi czas do końca tygodnia że jak będzie powyżej to już mam dzwonić i wtedy insulina....
-
Marta1988 wrote:Marcycha,mierze od wtorku,wto było 88,Sr 90,czw 92 i dziś też 92,mam mierzyć też godzinę po śniadaniu,obiedzie i kolacji,ale tam wyniki mam w normie,dziś nie zjem już tak późno przed spaniem jak zalecają i zobaczymy jutro,najgorsze że dali mi czas do końca tygodnia że jak będzie powyżej to już mam dzwonić i wtedy insulina....
Spróbuj coś jeszcze w diecie zmienić. Najlepiej dieta śródziemnomorska. I nie zamartwiaj się bo to stres też może podwyższać cukier.Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Monika, nie miałam gorączki ja miałam osłabienie (temp. poniżej żądanej). Bierz od razu co Ci przepisali by jak najszybciej zadziałać i nie pozwolić na rozwój.
Marta, tydzień to faktycznie mało zwłaszcza jeśli masz coś poprawić 😐 Ja dostałam dwa tygodnie na obserwację i też mierzę rano i po jedzeniu. Gdzieś czytałam, że na poranną glikemię może pomóc ok 21:00 zjedzenie pół kubeczka lub może całego jogurtu naturalnego bez dodatków. Może na noc wybieraj kolację, która długo się trawi jak chlebek z ziarnami (a już najlepiej 100% ziarna, jeśli masz zapał by samej robić to mogę wrzucić przepis) z humusem i warzywami, czy nawet serem, szynką i warzywami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 20:27
Monika33 lubi tę wiadomość
-
Marcycha
Monika, nie miałam gorączki ja miałam osłabienie (temp. poniżej żądanej). Bierz od razu co Ci przepisali by jak najszybciej zadziałać i nie pozwolić na rozwój.
Marta, tydzień to faktycznie mało zwłaszcza jeśli masz coś poprawić 😐 Ja dostałam dwa tygodnie na obserwację i też mierzę rano i po jedzeniu. Gdzieś czytałam, że na poranną glikemię może pomóc ok 21:00 zjedzenie pół kubeczka lub może całego jogurtu naturalnego bez dodatków. Może na noc wybieraj kolację, która długo się trawi jak chlebek z ziarnami (a już najlepiej 100% ziarna, jeśli masz zapał by samej robić to mogę wrzucić przepis) z humusem i warzywami, czy nawet serem, szynką i warzywami.[/QUOTE]
Już wzięte leki po 12 w południe i zaraz druga dawka ☹️ja mam stan podgorączkowy więc u mnie słaby organizm -