X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Monika33 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha]
    Marta, ale codziennie masz 90 na czczo? Jak to wygląda? Mierzysz też po posiłkach godzinę czy dwie po? Napisz coś więcej o wynikach.

Kori, 450 zł usg w tych placówkach gdzie pytałam. W Luxmedzie też mam w pakiecie, ale nie ufam tej mojej Pani od usg, bo w sumie przez nią leżałam w szpitalu, a wcale nie musiałam. W Luxmedzie też się na to usg umówię, ale już do innego lekarza.
    Myślę, że podjęłaś dobrą decyzję po tym jak to opisałaś 😊

Monika, ja dwa tygodnie temu też chorowałam pierwszy raz od 1,5 roku. Miałam to o czym piszesz. Grunt żebyś nie miała gorączki. Ja przy tej chorobie pierwszy raz czułam zatoki i naprawdę pomógł mi Irigasin. Na gardło brałam Tantum Verde, a w miedzyczasie nawilżająco Prenalen. Do nosa Pneumovit, ten to chyba tylko nawilżał, bo nie zauważyłam by pomagał z katarem. Dwa dni brałam Apap tak w razie w na wszelkie zapalenie i jest już ok. Bez paniki, dbaj o siebie.[/QUOTE]

Już zaczyna mi nachodzić temperatura bo nie miałam a już 37.1, dostałam leki przeciwwirusowe, a gorączki nie miałaś??Przy jakiej temp zbijać gorączkę??

• Monika33 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___]Poproś o lek na grypę, podobno działa cuda! https://www.medicover.pl/leki/ebilfumin/

Jest też chyba drugi.
    Zdrówka!!![/QUOTE]

Właśnie dostałam lek ebilfumin lekarz mi dziś przepisał i ginekolog potwierdził że jeśli mam objawy to zacząć brać żeby pomogło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 16:39

Daisy___ lubi tę wiadomość

• Monika33 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Poproś o lek na grypę, podobno działa cuda! https://www.medicover.pl/leki/ebilfumin/

Jest też chyba drugi.
    Zdrówka!!!

• Monika33 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję ♥️♥️ obym wysokiej gorączki nie miała bo już raz straciłam córcie więc wystarczy już, bardzo się boję bo to drugi dzień dopiero

• Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha,mierze od wtorku,wto było 88,Sr 90,czw 92 i dziś też 92,mam mierzyć też godzinę po śniadaniu,obiedzie i kolacji,ale tam wyniki mam w normie,dziś nie zjem już tak późno przed spaniem jak zalecają i zobaczymy jutro,najgorsze że dali mi czas do końca tygodnia że jak będzie powyżej to już mam dzwonić i wtedy insulina....

preg.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    Marcycha,mierze od wtorku,wto było 88,Sr 90,czw 92 i dziś też 92,mam mierzyć też godzinę po śniadaniu,obiedzie i kolacji,ale tam wyniki mam w normie,dziś nie zjem już tak późno przed spaniem jak zalecają i zobaczymy jutro,najgorsze że dali mi czas do końca tygodnia że jak będzie powyżej to już mam dzwonić i wtedy insulina....

Spróbuj coś jeszcze w diecie zmienić. Najlepiej dieta śródziemnomorska. I nie zamartwiaj się bo to stres też może podwyższać cukier.

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • Marcycha Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nie miałam gorączki ja miałam osłabienie (temp. poniżej żądanej). Bierz od razu co Ci przepisali by jak najszybciej zadziałać i nie pozwolić na rozwój.

Marta, tydzień to faktycznie mało zwłaszcza jeśli masz coś poprawić 😐 Ja dostałam dwa tygodnie na obserwację i też mierzę rano i po jedzeniu. Gdzieś czytałam, że na poranną glikemię może pomóc ok 21:00 zjedzenie pół kubeczka lub może całego jogurtu naturalnego bez dodatków. Może na noc wybieraj kolację, która długo się trawi jak chlebek z ziarnami (a już najlepiej 100% ziarna, jeśli masz zapał by samej robić to mogę wrzucić przepis) z humusem i warzywami, czy nawet serem, szynką i warzywami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 20:27

Monika33 lubi tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Monika33 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha
    Monika, nie miałam gorączki ja miałam osłabienie (temp. poniżej żądanej). Bierz od razu co Ci przepisali by jak najszybciej zadziałać i nie pozwolić na rozwój.

Marta, tydzień to faktycznie mało zwłaszcza jeśli masz coś poprawić 😐 Ja dostałam dwa tygodnie na obserwację i też mierzę rano i po jedzeniu. Gdzieś czytałam, że na poranną glikemię może pomóc ok 21:00 zjedzenie pół kubeczka lub może całego jogurtu naturalnego bez dodatków. Może na noc wybieraj kolację, która długo się trawi jak chlebek z ziarnami (a już najlepiej 100% ziarna, jeśli masz zapał by samej robić to mogę wrzucić przepis) z humusem i warzywami, czy nawet serem, szynką i warzywami.[/QUOTE]

Już wzięte leki po 12 w południe i zaraz druga dawka ☹️ja mam stan podgorączkowy więc u mnie słaby organizm

• Marcycha Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Twój szybki powrót do zdrowia.

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha przyjmę chętnie przepisy,choć sama uważam że tydzień,a tak naprawdę 6 dni to strasznie mało.

preg.png
‹‹ 185 186 187 188 189
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ