X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha]
    Marta, ale codziennie masz 90 na czczo? Jak to wygląda? Mierzysz też po posiłkach godzinę czy dwie po? Napisz coś więcej o wynikach.

Kori, 450 zł usg w tych placówkach gdzie pytałam. W Luxmedzie też mam w pakiecie, ale nie ufam tej mojej Pani od usg, bo w sumie przez nią leżałam w szpitalu, a wcale nie musiałam. W Luxmedzie też się na to usg umówię, ale już do innego lekarza.
    Myślę, że podjęłaś dobrą decyzję po tym jak to opisałaś 😊

Monika, ja dwa tygodnie temu też chorowałam pierwszy raz od 1,5 roku. Miałam to o czym piszesz. Grunt żebyś nie miała gorączki. Ja przy tej chorobie pierwszy raz czułam zatoki i naprawdę pomógł mi Irigasin. Na gardło brałam Tantum Verde, a w miedzyczasie nawilżająco Prenalen. Do nosa Pneumovit, ten to chyba tylko nawilżał, bo nie zauważyłam by pomagał z katarem. Dwa dni brałam Apap tak w razie w na wszelkie zapalenie i jest już ok. Bez paniki, dbaj o siebie.[/QUOTE]

Już zaczyna mi nachodzić temperatura bo nie miałam a już 37.1, dostałam leki przeciwwirusowe, a gorączki nie miałaś??Przy jakiej temp zbijać gorączkę??

• Monika33 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___]Poproś o lek na grypę, podobno działa cuda! https://www.medicover.pl/leki/ebilfumin/

Jest też chyba drugi.
    Zdrówka!!![/QUOTE]

Właśnie dostałam lek ebilfumin lekarz mi dziś przepisał i ginekolog potwierdził że jeśli mam objawy to zacząć brać żeby pomogło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 16:39

Daisy___ lubi tę wiadomość

• Monika33 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Poproś o lek na grypę, podobno działa cuda! https://www.medicover.pl/leki/ebilfumin/

Jest też chyba drugi.
    Zdrówka!!!

• Monika33 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję ♥️♥️ obym wysokiej gorączki nie miała bo już raz straciłam córcie więc wystarczy już, bardzo się boję bo to drugi dzień dopiero

• Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha,mierze od wtorku,wto było 88,Sr 90,czw 92 i dziś też 92,mam mierzyć też godzinę po śniadaniu,obiedzie i kolacji,ale tam wyniki mam w normie,dziś nie zjem już tak późno przed spaniem jak zalecają i zobaczymy jutro,najgorsze że dali mi czas do końca tygodnia że jak będzie powyżej to już mam dzwonić i wtedy insulina....

preg.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    Marcycha,mierze od wtorku,wto było 88,Sr 90,czw 92 i dziś też 92,mam mierzyć też godzinę po śniadaniu,obiedzie i kolacji,ale tam wyniki mam w normie,dziś nie zjem już tak późno przed spaniem jak zalecają i zobaczymy jutro,najgorsze że dali mi czas do końca tygodnia że jak będzie powyżej to już mam dzwonić i wtedy insulina....

Spróbuj coś jeszcze w diecie zmienić. Najlepiej dieta śródziemnomorska. I nie zamartwiaj się bo to stres też może podwyższać cukier.

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nie miałam gorączki ja miałam osłabienie (temp. poniżej żądanej). Bierz od razu co Ci przepisali by jak najszybciej zadziałać i nie pozwolić na rozwój.

Marta, tydzień to faktycznie mało zwłaszcza jeśli masz coś poprawić 😐 Ja dostałam dwa tygodnie na obserwację i też mierzę rano i po jedzeniu. Gdzieś czytałam, że na poranną glikemię może pomóc ok 21:00 zjedzenie pół kubeczka lub może całego jogurtu naturalnego bez dodatków. Może na noc wybieraj kolację, która długo się trawi jak chlebek z ziarnami (a już najlepiej 100% ziarna, jeśli masz zapał by samej robić to mogę wrzucić przepis) z humusem i warzywami, czy nawet serem, szynką i warzywami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 20:27

Monika33 lubi tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha
    Monika, nie miałam gorączki ja miałam osłabienie (temp. poniżej żądanej). Bierz od razu co Ci przepisali by jak najszybciej zadziałać i nie pozwolić na rozwój.

Marta, tydzień to faktycznie mało zwłaszcza jeśli masz coś poprawić 😐 Ja dostałam dwa tygodnie na obserwację i też mierzę rano i po jedzeniu. Gdzieś czytałam, że na poranną glikemię może pomóc ok 21:00 zjedzenie pół kubeczka lub może całego jogurtu naturalnego bez dodatków. Może na noc wybieraj kolację, która długo się trawi jak chlebek z ziarnami (a już najlepiej 100% ziarna, jeśli masz zapał by samej robić to mogę wrzucić przepis) z humusem i warzywami, czy nawet serem, szynką i warzywami.[/QUOTE]

Już wzięte leki po 12 w południe i zaraz druga dawka ☹️ja mam stan podgorączkowy więc u mnie słaby organizm

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Twój szybki powrót do zdrowia.

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha przyjmę chętnie przepisy,choć sama uważam że tydzień,a tak naprawdę 6 dni to strasznie mało.

preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mały sukces,może to faktycznie stres tak jak któraś pisała,już rozmawiałam z mężem i on mówi że przecież da sobie radę i ogarnie ich zajęcia pozalekcyjne.Zjadlam wczoraj na tą ostatnią kolację,ale chyba z 1,5 godz przed spaniem wafla ryżowego,kawałek pomidora i ogórka.zobaczymu jak będzie jutro 😀
    Widzę małe światełko w tunelu!
    Miłego weekendu dziewczyny

Tika, Marcycha, Magii lubią tę wiadomość

preg.png
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja w nocy po wzięciu paracetamolu nie miałam temperatury ale biorę ten lek ebilfumin więc albo to zaczęło działać albo dziś będzie gorzej, póki co osłabienie mi przeszło i wstałam bez problemu i nawet apetyt mi wrócił ale i tak boje się o gorączkę że dziś w nocy będzie źle bo córcia tak miała że jedna noc stan podgorączkowy a drugą noc do ,39.6

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis jest z Thermomixa, ale wiadomo zrobisz go bez niego 😉
    Screenshot-20250118-092534-Cookidoo.jpg
    Screenshot-20250118-092600-Cookidoo.jpg
    Marta, w sensie dziś cukier w normie? 😊

Monika, każdy organizm jest inny. Było i tak, że mój Luby był chory, a ja zdrowa. Nie ma reguły.

Monika33, Marta1988 lubią tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha:
    Monika, każdy organizm jest inny. Było i tak, że mój Luby był chory, a ja zdrowa. Nie ma reguły.

Zgadza się każdy organizm jest inny, ja w każdej ciąży mam mega słaby bo w tej ciąży miałam już przeziębienia 3 razy, dwa razy antybiotyk, opryszczkę, jakąś wysypkę na uszach i szyi i maść była, Covid i teraz grypa a zostały mi niecałe trzy miesiące więc ciągle coś..

• Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis miałam 89 czyli mieści się poniżej 90 😝ja w sumie zawsze miałam ok 90 więc to dla mnie norma.
    Wypróbuję napewno.Dziekuje
    Kurcze bo człowiek nic nie je,nic nie pije wiadomo co niedozwolone,a te cukry wariują.

Kori_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Radość98 Znajoma

Wysłany: 18 stycznia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Macie już przygotowane plany porodu? Jakie pozycje będziecie chciały stosować w przypadku porodu SN? I jakie formy łagodzenia bólu do was przemawiają?
    Chętnie poczytam ☺️

• Magii Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radość98 wrote:
    Cześć,
    Macie już przygotowane plany porodu? Jakie pozycje będziecie chciały stosować w przypadku porodu SN? I jakie formy łagodzenia bólu do was przemawiają?
    Chętnie poczytam ☺️
    Ja czekam na szkołę rodzenia żeby też dowiedzieć się o za i przeciw różnych znieczuleniach itp
    Akurat w wybranym szpitalu są chyba wszystkie możliwe formy jak i poród w wannie, wiec mam nadzieję że nam wszystko wyjaśnią.

preg.png
  • Koko90 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dawno mnie nie było, ale udało mi się wszystko nadrobić.
    Bardzo mi przykro z powodu strat dzieciątek u dwóch dziewczyn :(
    Cieszę się, że reszta jakoś się trzyma, mimo wielu nieciekawych perypetii u niektórych.
    Monika33, dasz radę z grypskiem. Dobrze, że szybko dostałaś lek przeciwwirusowy. Ciekawa jestem w jakiej dawce dziewczyny stosowałyście. 75 mg czy słabsze dawki?
    U mnie wszystko dobrze póki co. Tydzień temu ból spojenia łonowego, ale nie ma rozejścia, a ból przeszedł po 3 dniach. Tak jak Wy dziewczyny z jednej strony jest ogromna radość, że niedlugo powitam swoje Dziecko, a z drugiej strach przed niewiadomą, bo to moje pierwsze i jeszcze nie wiem z "czym to się je" 😀

2 lata starań
    Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
    Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
    07.24 - pierwsze podejście do in vitro
    26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
    31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
    02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
    6 dpt - beta 13.0
    8 dpt - beta 55.5
    9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
    12 dpt - beta 378.5
    16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
    30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
    23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵

preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radość98 wrote:
    Cześć,
    Chętnie poczytam ☺️
    Ja w nadchodzącym tygodniu zaczynam szkołę rodzenia i na pierwszych zajęciach mam plan porodu także jeszcze nie wiem o co chodzi 😄

Magii, zazdrooooooo, że szpital ma wannę i że można rodzic w wannie, ja bym bardzo chciała, ale nie ma takiej możliwości 😔

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Kori_ Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radość98 wrote:
    Cześć,
    Chętnie poczytam ☺️

Ja nie mam planu porodu jeszcze, szkołę zaczynam na początku lutego w tym szpitalu w którym będę rodzić, na pewno myślę o aparacie tens, wannie uwielbiam gorące kąpiele ( u mnie w szpitalu są każdej sali ) a o pozycjach ciężko mi się wypowiedzieć bo pewnie wyjdzie w trakcie, na razie wykonywałam webinar z momama i sprawdzałam sobie które pozycje są wygodne które nie i połowa juz teraz była dla mnie niewygodna, więc z założenia myślę, że już odpadają.

Marcycha lubi tę wiadomość

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ