X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Marcycha Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis rozmawiałam z przyjaciółka, która w obu ciążach miała cukrzycę ciążową i mówiła, że u niej dużo zmienial chleb i kiedy nie jadła późno to rano były niższe wyniki. Późno to znaczy po 21, starała się jeść do 20, a najlepiej do 19.

Kori....wyobraź sobie, że ani razu tam nie weszłam 🫣 Ten webinar będzie dostępny czy znika?
    Ale super masz z wanną.

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Monika33 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko90 wrote:
    Hej :)
    Dawno mnie nie było, ale udało mi się wszystko nadrobić.
    Bardzo mi przykro z powodu strat dzieciątek u dwóch dziewczyn :(
    Cieszę się, że reszta jakoś się trzyma, mimo wielu nieciekawych perypetii u niektórych.
    Monika33, dasz radę z grypskiem. Dobrze, że szybko dostałaś lek przeciwwirusowy. Ciekawa jestem w jakiej dawce dziewczyny stosowałyście. 75 mg czy słabsze dawki?
    U mnie wszystko dobrze póki co. Tydzień temu ból spojenia łonowego, ale nie ma rozejścia, a ból przeszedł po 3 dniach. Tak jak Wy dziewczyny z jednej strony jest ogromna radość, że niedlugo powitam swoje Dziecko, a z drugiej strach przed niewiadomą, bo to moje pierwsze i jeszcze nie wiem z "czym to się je" 😀

Ja dostałam 75 mg tylko lekarz bez specjalicji kazałam brać dwa dni po 2 tabletki a potem po jednej a lekarz specjalista co łączy dzieci i dorosłych i przeważnie grypy i przeziębienia kazał 5 dni po 2 tabletki więc chyba wezmę 3 dni po2 tabletki a potem po jednej, ale powiem Wam że na mnie zadziałało bo mega szybko dostałam, po wzięciu dwóch tabletek temp miałam wieczorem 37.5 i na tym koniec , ani wczoraj ani dziś nie ma temperatury. Ja wzięłam zanim dostałam gorączkę.
    Moja córcia dostała późno bo miała jeden dzień miała 37.7 a druga noc już 39.6 i rano to samo i dopiero popołudniu lek wzięła a ja naprawdę szybko do lekarza bo zaraz objawy skojarzyłam z córką i lek działa cuda.
    Katar mam ale to wiadomo że mi to szybko nie przejdzie bo katar to tydzień na pewno będzie

‹‹ 186 187 188 189 190
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ