Koko90 wrote:
Hej
Dawno mnie nie było, ale udało mi się wszystko nadrobić.
Bardzo mi przykro z powodu strat dzieciątek u dwóch dziewczyn
Cieszę się, że reszta jakoś się trzyma, mimo wielu nieciekawych perypetii u niektórych.
Monika33, dasz radę z grypskiem. Dobrze, że szybko dostałaś lek przeciwwirusowy. Ciekawa jestem w jakiej dawce dziewczyny stosowałyście. 75 mg czy słabsze dawki?
U mnie wszystko dobrze póki co. Tydzień temu ból spojenia łonowego, ale nie ma rozejścia, a ból przeszedł po 3 dniach. Tak jak Wy dziewczyny z jednej strony jest ogromna radość, że niedlugo powitam swoje Dziecko, a z drugiej strach przed niewiadomą, bo to moje pierwsze i jeszcze nie wiem z "czym to się je" 😀
Ja dostałam 75 mg tylko lekarz bez specjalicji kazałam brać dwa dni po 2 tabletki a potem po jednej a lekarz specjalista co łączy dzieci i dorosłych i przeważnie grypy i przeziębienia kazał 5 dni po 2 tabletki więc chyba wezmę 3 dni po2 tabletki a potem po jednej, ale powiem Wam że na mnie zadziałało bo mega szybko dostałam, po wzięciu dwóch tabletek temp miałam wieczorem 37.5 i na tym koniec , ani wczoraj ani dziś nie ma temperatury. Ja wzięłam zanim dostałam gorączkę.
Moja córcia dostała późno bo miała jeden dzień miała 37.7 a druga noc już 39.6 i rano to samo i dopiero popołudniu lek wzięła a ja naprawdę szybko do lekarza bo zaraz objawy skojarzyłam z córką i lek działa cuda.
Katar mam ale to wiadomo że mi to szybko nie przejdzie bo katar to tydzień na pewno będzie