X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:
    Ja poważnie rozważam pójście na zwolnienie nawet na parę dni. Mimo że mogę w zasadzie 100% pracować z domu, to nie jestem w stanie. Pol dnia spędzam nad toaleta, drugie pół w łóżku..
    Biedna. To ja już na moje mdłości nie narzekam. Ja bym pewnie poszła na zwolnienie. Bo tak się nie da funkcjonować na dłuższą metę.

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy daj koniecznie znać po wizycie, ale na pewno wszystko dobrze :) A u mnie całkowicie inaczej niż w ciąży z córcią- tylko parę dni mdłości na początku a teraz jedyny objaw to wrazliwe i bolące przy schylaniu/dotyku sutki. Z córcią od 5 tygodnia do 12 nieustające mdłości i zawroty głowy. Dzisiaj jestem łącznie 10 godzin w podróży pociągiem bo jadę po moją Alicję i tak jak spowrotem w jej towarzystwie te 5 godzin zleci tak teraz już kota dostaję a jadę od pół godziny dopiero 😂 u mnie wizyta w piątek i już nie mogę się doczekać!

Natalia :)
    🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧑‍⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
    🧑‍⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
    🧑‍⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
    🧑‍⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDaga wrote:
    Stela bardzo poruszyła mnie Twoja historia. Moją bratową spotkało dokładnie to samo. Poroniła 25.12.2022 i dokładnie rok później 25.12.2023 urodziła synka. To wzruszające... wszystko na pewno się uda ✊️✊️
    ❤️

• Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.Moja wizyta przeniesiona na jutro😏 wszystkie objawy uderzają mnie że zdwojoną siłą.Mnie też odrzuca od kawy ale największy plus że odrzuciło mnie od papierosów i to mnie bardzo cieszy

Modra lubi tę wiadomość

preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzuca od mięsa, jaj, ryb, od warzyw - czuję wyrzuty sumienia - tak mało zdrowych rzeczy "mogę" jeść... Mam problem z gotowaniem, bo zapachy sprawiają, że mnie mdli :(
    Moja dieta jest uboga - jestem na siebie za to zła.

preg.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modra wrote:
    Jak długo planujesz karmić. Bo ja powoli przymierzam się żeby zakończyć w grudniu. Moja Młodziutka będzie mieć już 3lata 🙈

ja właśnie tydzień temu odstawiłam swoją trzylatkę w nocy....koniec :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori_ wrote:
    Jeśli mowa o objawach ciążowych to ja myślałam, że nie mam nic aż do wczoraj, strasznie jest mi słabo jak jestem głodna z rana i odczuwam to 1000 razy bardziej , jak zjem lekką kolację i budzę się rano to czuję że w ciągu sekundy muszę coś zjeść o ciężko mi się najeść , może ktoś tak miał ? Zdaje sobie sprawę, że to nietypowe , może ktoś coś doradzi ??
    @Paflina po tym
    Co napisałaś też m zagwozdkę , pracuje jako nauczyciel w przedszkolu i bardzo się obawiam tego co będzie od września .

No niestety dla mnie ten wilczy napadowy głód to zawsze typowy objaw każdej mojej ciąży. W drugiej niestety waga poszła mi mocno w górę -16kg i teraz staram się pilnować, mimo że po ciąży zrzucam błyskawicznie przy kp.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modra wrote:
    Daisy jak sytuacja? Wszystko u Was ok?
    Ja mojego proszę o mycie okien od pierwszej ciąży. Może nie są idealne ale się stara ☺️
    Dziś mam kryzys formy. Mdli mnie. Jeść się nie da. I nawet od kawy mnie odrzuca 🫣 a bez kawy to u mnie ciężko 😂

ja się przerucam na czarną bez mleka, mam wrażenie że wtedy jakoś wchodzi. I piję dosłownie kilka łyków tylko żeby się obudzić. Normalnie to 3 kawy dziennie... ;)

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    Mnie odrzuca od mięsa, jaj, ryb, od warzyw - czuję wyrzuty sumienia - tak mało zdrowych rzeczy "mogę" jeść... Mam problem z gotowaniem, bo zapachy sprawiają, że mnie mdli :(
    Moja dieta jest uboga - jestem na siebie za to zła.

Kochana, jak mdłości ustąpią to zajmiesz się dietą. Dziecku niczego nie braknie ;) W dwóch ciążach na początku jadłam monotematycznie, dziewuchy jak dzwony, wielkie i zdrowe ;)

A_Agnieszka lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Fasolowa_zupa Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziewczyny pożegnanie z ciąża i powitanie z okresem.
    Od 6 rano zaczęłam mieć typowe objawy na okres i zaczęło się niestety.
    Ostatnie 3 h dosłownie zwijałam się z bolu, mialam straszne skurcze, poty raz zimne, raz gorące, do łazienki szlam po ścianie, bo myślałam że strace przytomność, teraz po malu wracam do siebie.
    Jeszcze musze w glowie poukładać sobie co się stało. Dziś miałabym 36dc, równy 5tydzien.
    Będę zerkała tu na grupe, podglądać jak Wasze brzuszki rosną. Dużo zdrowie dla Was!

👱🏻‍♀️39👴🏻39
    starania od marca 24
    IV biochem
    VIII biochem
    XII biochem
    suple, ruch, zdrowa micha, Euthyrox 50
    amh 2,18
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolowa_zupa wrote:
    Ostatnie 3 h dosłownie zwijałam się z bolu, mialam straszne skurcze, poty raz zimne, raz gorące, do łazienki szlam po ścianie, bo myślałam że strace przytomność, teraz po malu wracam do siebie.
    Jeszcze musze w glowie poukładać sobie co się stało. Dziś miałabym 36dc, równy 5tydzien.
    Będę zerkała tu na grupe, podglądać jak Wasze brzuszki rosną. Dużo zdrowie dla Was!

Bardzo mi przykro :(

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolowa_zupa wrote:

Ojej... Strasznie mi przykro...
    Dbaj o siebie - znajdź teraz czas dla siebie i tego ułożenia sobie wszystkiego, co się teraz dzieje.
    Ściskam mocno! <3

preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Kochana, jak mdłości ustąpią to zajmiesz się dietą. Dziecku niczego nie braknie ;) W dwóch ciążach na początku jadłam monotematycznie, dziewuchy jak dzwony, wielkie i zdrowe ;)

Dzięki, tego mi było trzeba. Tak właśnie myślę, że natura wie, co robi, a te zachcianki są widocznie po to, żeby dostarczyć maluszkowi tego, czego widocznie najbardziej naszym organizmom przed ciążą brakowało (a ja jadłam mało owoców i słodyczy, a więcej jaj, mięsa i warzyw).
    Staram się przetrwać ten czas - łatwo nie jest ;)

preg.png
  • LadyDaga Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolowa_zupa wrote:
    Ostatnie 3 h dosłownie zwijałam się z bolu, mialam straszne skurcze, poy raz zimne, raz gorące, do łazienki szlam po ścianie, bo myślałam że strace przytomność, teraz po malu wracam do siebie.
    Przytulam Cię... strasznie mi przykro 😞 Życzę Ci dużo siły!

Ona 35 l. On 37l.

Synek 04.2021 - 56cm 4030g

Starania o drugiego bobasa ❤️
    15.08.2024 ⏸️
    17.08 2024 - b-hcg 344,2
    19.08.2024 - b-hcg 937,7
    05.09.2024 - 0.68cm, mamy❤️
    15.10.2024 -🧬zdrowa Królewna 👧
    05.12.2024 -360g
    19.12.2024 - 491g
    02.01.2025 - 713g
    20.04.2025 ➡️🩷👧

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolowa_zupa wrote:

Bardzo mi przykro! Trzymaj się, zadbaj o siebie i nie trać nadziei. 🫂🫂🫂

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja byłam właśnie u lekarza, dziś jest 6+1 i nie widać serca :( moja beta w zeszłym tygodniu była na poziomie 3000 i myślałam że dziś już będzie serce, karta ciąży i do przodu. Lekarz niby mówił że więcej dziś nie chciał widzieć, że to normalne i że rozwija się lepiej niż poprzednia gdy poroniłam. Martwię się, nie wiem czy nie lecieć do Polski ale to znowu będą koszty i może trzeba po prostu poczekać :(

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina wrote:
    Dziewczyny ja byłam właśnie u lekarza, dziś jest 6+1 i nie widać serca :( moja beta w zeszłym tygodniu była na poziomie 3000 i myślałam że dziś już będzie serce, karta ciąży i do przodu. Lekarz niby mówił że więcej dziś nie chciał widzieć, że to normalne i że rozwija się lepiej niż poprzednia gdy poroniłam. Martwię się, nie wiem czy nie lecieć do Polski ale to znowu będą koszty i może trzeba po prostu poczekać :(
    Daj sobie jeszcze kilka dni, 4-5, i wtedy sprawdź.

Paflina lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina wrote:
    Bardzo mi przykro! Trzymaj się, zadbaj o siebie i nie trać nadziei. 🫂🫂🫂

☹️ Bardzo mi przykro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    Daj sobie jeszcze kilka dni, 4-5, i wtedy sprawdź.

Kiedy masz ponowną wizytę? Staraj się uspokoić, zdarza się, że serduszka można nie usłyszeć jeszcze w tym czasie, może to kwestia kilku dni, trzymam kciuki ✊

• Modra Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak strasznie mi przykro.
    Fasolowa zupa. Wiem że teraz nie ma słów ukojenia. Tulę mocno🫂
    Paflina. Ja bym odczekała te 4 dni. Bo na tym etapie serduszko jeszcze może się pojawić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2024, 11:20

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ