X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ❤️
    u mnie pobudka o 6 ale udało mi się zrobić drzemkę 8-9 😴
    w nocy się potwornie upocilam i już od rana się żar leje z nieba.
    Ja mam lekarza dopiero w czwartek, najchętniej bym te kilka dni przespała i obudziła się tuż przed wizyta - przez co mam wyrzuty sumienia, bo powinnam chwytać każdą sekundę z córką i się tym cieszyć i zajmować…. objawów fizycznych za bardzo nie mam, ale no na głowę wsiada ostro 😓

👧 11.2023

preg.png
  • Marilla Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina wrote:
    No pewnie nie będą mieli Ci co przepisać ale jeśli poczujesz się lepiej to może chociaż zadzwoń. W moim mieście taka pomoc świąteczna działa też telefonicznie.

Ja przeżyłam nockę, nie obyło się bez rewelacji w pracy ale przynajmniej o 2 poszłam spać i do 8 spalam :)

Jeśli chodzi o objawy to też zastanawiam się czy mnie za mało mdli, albo czy mnie za bardzo brzuch boli.
    Dzisiaj już 6 tydzień wybił a jutro w końcu lekarz i zobaczymy czy coś będzie mrugać na USG :D
    Mi jak objawy przeszły to obudziłam się w nocy w pani E i rano już byłam na USG i zobaczyłam serduszko :)
    A teraz raz mam objawy, raz nie mam.

Paflina, Modra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, chyba większość z nas doszukuje się objawów a jak ich nie ma to już się schizuje 🤷😉
    Ja wczoraj testowałam tylko i wyłącznie dlatego, ponieważ w sobotę wylatujemy na wakacje i chce wiedzieć że na czym stoję.
    Jutro idę zbadać betę, proga i TSH jeżeli potwierdzi to muszę wbić się do mojej gin w tym tygodniu przez wylotem bo zorientowałam się, że nie wystarczy mi do końca wakacji dufasthonu☹️
    Miłego dnia dziewczyny;)

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

• Magii Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja pospalam dziś 12h, przynajmniej odespalam po weselu w piątek 😅
    Ja z dnia na dzień chyba czuje się coraz gorzej, upały nie pomagają.

preg.png
  • Kori_ Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ☺️ nieśmiało dołączam do wątku , we wtorek zrobiłam test a w pt byłam na becie , chce się zapisać dogina za tydzień lub 2 nie wiem czy w przyszłym tyg nie będzie za wcześnie :) termin wg moich wyliczeń wypada na 23, 23.04

A_Agnieszka, Fasolowa_zupa, Tika, Binia, S.Roszpunka, Modra, Madlen90 lubią tę wiadomość

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam lekkiego brązowego plamienia i strasznie się stresuję, miałam też w ostatniej ciąży i wszystko skończyło się dobrze, a wizyta u ginekologa dopiero za 2 dni :( Boję się.

👧 07.2022
  • Kori_ Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Daisy trzymaj się , słyszałam , że jeśli krew jest właśnie ciemna to dobry znak

Daisy___ lubi tę wiadomość

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • Fasolowa_zupa Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Daisy podobno dopóki krew nie jest żywo-czerwona to nie musi niczego złego oznaczać. Łatwo się mówi, ale nie zamartwiaj się na zapas.

Daisy___, Paflina lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️39👴🏻39
    starania od marca 24
    IV biochem
    VIII biochem
    XII biochem
    suple, ruch, zdrowa micha, Euthyrox 50
    amh 2,18
  • Magii Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    ja dostałam lekkiego brązowego plamienia i strasznie się stresuję, miałam też w ostatniej ciąży i wszystko skończyło się dobrze, a wizyta u ginekologa dopiero za 2 dni :( Boję się.
    Plamienie nie musi oznaczać nic złego, chociaż ja też bym pewnie swirowala. Moja lekarka daje swój nr tel i w razie plamienia i krwawienia mam od razu ją informować, to daje trochę spokoju
    Może uda Ci się zapisać na wizytę wcześniej żeby się nie stresować na zapas

Daisy___ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny, napisałam do lekarki, dostałam Duphaston i przełożyłam wizytę na jutro :) oby było dobrze...

Kori_, Fasolowa_zupa, Stela, Modra, Magii lubią tę wiadomość

👧 07.2022
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, trzymam za Ciebie i fasolkę kciuki!! ♥️♥️♥️

Daisy___, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Dzięki, dziewczyny, napisałam do lekarki, dostałam Duphaston i przełożyłam wizytę na jutro :) oby było dobrze...
    Trzymaj się .Ja miałam takie plamienia w pierwszej ciąży ale wszystko było ok

Daisy___, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość

preg.png
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej niedzieli!

Jak ja od nocy sikam! Fakt, że sporo piję, ale no już mam dość odwiedzania toaletę. Jeszcze wczoraj pomyślałam, że nie mam objawu częstego oddawania moczu... 🤷🏼‍♀️😂 Ale zauważyłam że co kilka dni jakieś objawy znikają, albo zmniejszają się, a w zamian coś nowego się pojawia 🙂 tyle czasu czekałam na to, że narzekać na te objawy nie będę 🙂

Modra lubi tę wiadomość

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Dobrej niedzieli!

Jak ja od nocy sikam! Fakt, że sporo piję, ale no już mam dość odwiedzania toaletę. Jeszcze wczoraj pomyślałam, że nie mam objawu częstego oddawania moczu... 🤷🏼‍♀️😂 Ale zauważyłam że co kilka dni jakieś objawy znikają, albo zmniejszają się, a w zamian coś nowego się pojawia 🙂 tyle czasu czekałam na to, że narzekać na te objawy nie będę 🙂
    Ja też narzekałam a teraz to chyba mam wszystko 😂

preg.png
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Ja też narzekałam a teraz to chyba mam wszystko 😂

Niech będą te objawy! Mnie one niesamowicie cieszą. Chociaż nie wiem jak ogarnę ciągle wizyty w toalecie w pracy 🤷🏼‍♀️😂

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, które przyjdzie mi z trudem. Pracuje w domu dziecka i chyba zaraziłam się owsikami. Pilnowałam higieny bo już wiem od jakiegoś czasu że są. Niestety było to chyba za mało. Mam objawy wieczorami... Miałam to jako dziecko więc wiem z czym to się wiąże.

Czy któraś z Was brała Pyrantelum w ciąży?
    Znacie jakieś sprawdzone metody?

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, które przyjdzie mi z trudem. Pracuje w domu dziecka i chyba zaraziłam się owsikami. Pilnowałam higieny bo już wiem od jakiegoś czasu że są. Niestety było to chyba za mało. Mam objawy wieczorami... Miałam to jako dziecko więc wiem z czym to się wiąże.

W poprzedniej ciąży o której nie widziałam wtedy, że jestem cała moja rodzina przyjęła pyrantelum zapobiegawczo bo u syna panowała w przedszkolu. Jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to ginka bardzo tego nie pochwaliła, ale to już było za późno☹️
    Szczerze doradzam kontakt lekarzem pierwszego kontaktu, on na pewno będzie wiedział na najlepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2024, 14:42

Paflina lubi tę wiadomość

• S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina wrote:

Myślę że najlepiej pytać lekarza.

Paflina lubi tę wiadomość

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Kori_ Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mowa o objawach ciążowych to ja myślałam, że nie mam nic aż do wczoraj, strasznie jest mi słabo jak jestem głodna z rana i odczuwam to 1000 razy bardziej , jak zjem lekką kolację i budzę się rano to czuję że w ciągu sekundy muszę coś zjeść o ciężko mi się najeść , może ktoś tak miał ? Zdaje sobie sprawę, że to nietypowe , może ktoś coś doradzi ??
    @Paflina po tym
    Co napisałaś też m zagwozdkę , pracuje jako nauczyciel w przedszkolu i bardzo się obawiam tego co będzie od września .

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori_ wrote:
    Jeśli mowa o objawach ciążowych to ja myślałam, że nie mam nic aż do wczoraj, strasznie jest mi słabo jak jestem głodna z rana i odczuwam to 1000 razy bardziej , jak zjem lekką kolację i budzę się rano to czuję że w ciągu sekundy muszę coś zjeść o ciężko mi się najeść , może ktoś tak miał ? Zdaje sobie sprawę, że to nietypowe , może ktoś coś doradzi ??
    @Paflina po tym
    Co napisałaś też m zagwozdkę , pracuje jako nauczyciel w przedszkolu i bardzo się obawiam tego co będzie od września .

Witam nauczycielke przedszkola 😁 również pracuję w przedszkolu, tyle, że jako logopeda. Nie ukrywam, że boję się wszystkich chorób.... a o l4 na razie nie myślę. Chciałabym do końca października popracować, żeby w domu nie zwariować.
    Co do głodu- też go odczuwam bardziej teraz w ciąży. I od razu niedobrze mi jest.

03.2023 💔
    09.2024 💔
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ