Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
dzień dobry ❤️
u mnie pobudka o 6 ale udało mi się zrobić drzemkę 8-9 😴
w nocy się potwornie upocilam i już od rana się żar leje z nieba.
Ja mam lekarza dopiero w czwartek, najchętniej bym te kilka dni przespała i obudziła się tuż przed wizyta - przez co mam wyrzuty sumienia, bo powinnam chwytać każdą sekundę z córką i się tym cieszyć i zajmować…. objawów fizycznych za bardzo nie mam, ale no na głowę wsiada ostro 😓 -
Paflina wrote:No pewnie nie będą mieli Ci co przepisać ale jeśli poczujesz się lepiej to może chociaż zadzwoń. W moim mieście taka pomoc świąteczna działa też telefonicznie.
Ja przeżyłam nockę, nie obyło się bez rewelacji w pracy ale przynajmniej o 2 poszłam spać i do 8 spalam
Jeśli chodzi o objawy to też zastanawiam się czy mnie za mało mdli, albo czy mnie za bardzo brzuch boli.
Dzisiaj już 6 tydzień wybił a jutro w końcu lekarz i zobaczymy czy coś będzie mrugać na USG
A teraz raz mam objawy, raz nie mam.Paflina, Modra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka, chyba większość z nas doszukuje się objawów a jak ich nie ma to już się schizuje 🤷😉
Ja wczoraj testowałam tylko i wyłącznie dlatego, ponieważ w sobotę wylatujemy na wakacje i chce wiedzieć że na czym stoję.
Jutro idę zbadać betę, proga i TSH jeżeli potwierdzi to muszę wbić się do mojej gin w tym tygodniu przez wylotem bo zorientowałam się, że nie wystarczy mi do końca wakacji dufasthonu☹️
Miłego dnia dziewczyny;)
S.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ☺️ nieśmiało dołączam do wątku , we wtorek zrobiłam test a w pt byłam na becie , chce się zapisać dogina za tydzień lub 2 nie wiem czy w przyszłym tyg nie będzie za wcześnie termin wg moich wyliczeń wypada na 23, 23.04
A_Agnieszka, Fasolowa_zupa, Tika, Binia, S.Roszpunka, Modra, Madlen90 lubią tę wiadomość
-
@Daisy podobno dopóki krew nie jest żywo-czerwona to nie musi niczego złego oznaczać. Łatwo się mówi, ale nie zamartwiaj się na zapas.
Daisy___, Paflina lubią tę wiadomość
👱🏻♀️39👴🏻39
starania od marca 24
IV biochem
VIII biochem
XII biochem
suple, ruch, zdrowa micha, Euthyrox 50
amh 2,18 -
Daisy___ wrote:ja dostałam lekkiego brązowego plamienia i strasznie się stresuję, miałam też w ostatniej ciąży i wszystko skończyło się dobrze, a wizyta u ginekologa dopiero za 2 dni Boję się.
Może uda Ci się zapisać na wizytę wcześniej żeby się nie stresować na zapasDaisy___ lubi tę wiadomość
-
Daisy___ wrote:Dzięki, dziewczyny, napisałam do lekarki, dostałam Duphaston i przełożyłam wizytę na jutro oby było dobrze...
Daisy___, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
-
Dobrej niedzieli!
Jak ja od nocy sikam! Fakt, że sporo piję, ale no już mam dość odwiedzania toaletę. Jeszcze wczoraj pomyślałam, że nie mam objawu częstego oddawania moczu... 🤷🏼♀️😂 Ale zauważyłam że co kilka dni jakieś objawy znikają, albo zmniejszają się, a w zamian coś nowego się pojawia 🙂 tyle czasu czekałam na to, że narzekać na te objawy nie będę 🙂Modra lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:Dobrej niedzieli!
Jak ja od nocy sikam! Fakt, że sporo piję, ale no już mam dość odwiedzania toaletę. Jeszcze wczoraj pomyślałam, że nie mam objawu częstego oddawania moczu... 🤷🏼♀️😂 Ale zauważyłam że co kilka dni jakieś objawy znikają, albo zmniejszają się, a w zamian coś nowego się pojawia 🙂 tyle czasu czekałam na to, że narzekać na te objawy nie będę 🙂 -
Dziewczyny mam pytanie, które przyjdzie mi z trudem. Pracuje w domu dziecka i chyba zaraziłam się owsikami. Pilnowałam higieny bo już wiem od jakiegoś czasu że są. Niestety było to chyba za mało. Mam objawy wieczorami... Miałam to jako dziecko więc wiem z czym to się wiąże.
Czy któraś z Was brała Pyrantelum w ciąży?
Znacie jakieś sprawdzone metody? -
nick nieaktualnyPaflina wrote:Dziewczyny mam pytanie, które przyjdzie mi z trudem. Pracuje w domu dziecka i chyba zaraziłam się owsikami. Pilnowałam higieny bo już wiem od jakiegoś czasu że są. Niestety było to chyba za mało. Mam objawy wieczorami... Miałam to jako dziecko więc wiem z czym to się wiąże.
Znacie jakieś sprawdzone metody?
Szczerze doradzam kontakt lekarzem pierwszego kontaktu, on na pewno będzie wiedział na najlepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2024, 14:42
Paflina lubi tę wiadomość
-
Paflina wrote:Dziewczyny mam pytanie, które przyjdzie mi z trudem. Pracuje w domu dziecka i chyba zaraziłam się owsikami. Pilnowałam higieny bo już wiem od jakiegoś czasu że są. Niestety było to chyba za mało. Mam objawy wieczorami... Miałam to jako dziecko więc wiem z czym to się wiąże.
Znacie jakieś sprawdzone metody?
Myślę że najlepiej pytać lekarza.Paflina lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Jeśli mowa o objawach ciążowych to ja myślałam, że nie mam nic aż do wczoraj, strasznie jest mi słabo jak jestem głodna z rana i odczuwam to 1000 razy bardziej , jak zjem lekką kolację i budzę się rano to czuję że w ciągu sekundy muszę coś zjeść o ciężko mi się najeść , może ktoś tak miał ? Zdaje sobie sprawę, że to nietypowe , może ktoś coś doradzi ??
@Paflina po tym
Co napisałaś też m zagwozdkę , pracuje jako nauczyciel w przedszkolu i bardzo się obawiam tego co będzie od września . -
Kori_ wrote:Jeśli mowa o objawach ciążowych to ja myślałam, że nie mam nic aż do wczoraj, strasznie jest mi słabo jak jestem głodna z rana i odczuwam to 1000 razy bardziej , jak zjem lekką kolację i budzę się rano to czuję że w ciągu sekundy muszę coś zjeść o ciężko mi się najeść , może ktoś tak miał ? Zdaje sobie sprawę, że to nietypowe , może ktoś coś doradzi ??
@Paflina po tym
Co napisałaś też m zagwozdkę , pracuje jako nauczyciel w przedszkolu i bardzo się obawiam tego co będzie od września .
Witam nauczycielke przedszkola 😁 również pracuję w przedszkolu, tyle, że jako logopeda. Nie ukrywam, że boję się wszystkich chorób.... a o l4 na razie nie myślę. Chciałabym do końca października popracować, żeby w domu nie zwariować.
Co do głodu- też go odczuwam bardziej teraz w ciąży. I od razu niedobrze mi jest.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔