Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
S.Roszpunka wrote:Witam nauczycielke przedszkola 😁 również pracuję w przedszkolu, tyle, że jako logopeda. Nie ukrywam, że boję się wszystkich chorób.... a o l4 na razie nie myślę. Chciałabym do końca października popracować, żeby w domu nie zwariować.
Co do głodu- też go odczuwam bardziej teraz w ciąży. I od razu niedobrze mi jest.
U mnie jest najgorzej bo od września mam najmłodszą grupę, pełno płaczu i dźwigania , akurat zerówkę oddaje teraz … trochę sobie tego nie wyobrażam, a właśnie też chciałabym popracować do 3,4 miesiąca ale obawiam się jak to będzie , że starszakami na pewno byłoby dużo lżej … myślę, że najwcześniej za 3 tyg porozmawiam z dyrektorką , pewnie będzie w trudnej sytuacji …
a ty pracujesz głównie 1 na 1 czy grupowa ?
I idealnie opisałaś te objawy, też mam coś takiego, dosłownie jestem tak głodna , że mam mroczki przed oczami, jeśli tak dalej będzie to szybko przytyję 😂 na pewno tego nie chce . -
Witam się nieśmiało!!! Mam 35 lat i kwietniowego 3 latka w domu 😉 Teraz termin wypada na 26.04.2025. Jutro jadę na drugą betę, mam nadzieję, że przyrost będzie ładny. Trzymajcie kciuki ✊️✊️
Modra, Kori_, M93, A_Agnieszka, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
-
Stela wrote:Hejka,
Witam się nieśmiało i czy mogę dołączyć?
Właśnie coś mnie tknęło, aby przed momentem zrobić test, strumieniowy i płytkowy pokazuje delikatną drugą kreskę 🥹.
Jestem spanikowana, a raczej w szoku, to byl nasz pierwszy miesiąc starań. Do miesiączki mam jeszcze 4 dni ale pokusiło mnie aby zareagować.
Krótko o mnie na pokładzie przedszkolak, w kwietniu zeszłego roku straciłam drugiego synka. Przerazilam się jak przeliczyłam w kalkulatorze na jaki dzień wypada ewentualne rozwiązanie, dokładnie w tym samym kiedy poroniłam😭 Bardzo chce, aby ta 🌈 ze mną została do końca ❤️.
Gratuluję Wam 2 kreseczek, mam nadzieję, że będziemy się wspierać tutaj razem 💪Stela lubi tę wiadomość
-
Karolina 26 wrote:Kiedy usłyszałyście bicie serduszka? Wizyta w czwartek i będzie wtedy 6+2. To moja pierwsza ciąża i bardzo się stresuję, czy wszystko będzie w porządku.
wszystko będzie dobrze ❤️Karolina 26 lubi tę wiadomość
-
Kori_ wrote:U mnie jest najgorzej bo od września mam najmłodszą grupę, pełno płaczu i dźwigania , akurat zerówkę oddaje teraz … trochę sobie tego nie wyobrażam, a właśnie też chciałabym popracować do 3,4 miesiąca ale obawiam się jak to będzie , że starszakami na pewno byłoby dużo lżej … myślę, że najwcześniej za 3 tyg porozmawiam z dyrektorką , pewnie będzie w trudnej sytuacji …
a ty pracujesz głównie 1 na 1 czy grupowa ?
I idealnie opisałaś te objawy, też mam coś takiego, dosłownie jestem tak głodna , że mam mroczki przed oczami, jeśli tak dalej będzie to szybko przytyję 😂 na pewno tego nie chce .
1:1 i grupowe (max. 4 osoby, tak jak jest wg rozporządzenia o PPP) 🙂17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Karolina 26 wrote:Dziękuję za słowa otuchy 🥰 a jak to u Was wygląda z takimi porządkami w domu np. odkurzanie, mycie podłóg czy jest to wskazane czy lepiej się oszczędzać?
Robię wszystko w zwolnionym tempie i z przerwami. Po moich historiach muszę uważać, no i jestem przewrażliwiona 😞17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:Robię wszystko w zwolnionym tempie i z przerwami. Po moich historiach muszę uważać, no i jestem przewrażliwiona 😞
Właśnie też jestem przewrażliwiona. Troszkę się poruszam, coś posprzątam i odczuwam lekki ból brzucha. Chodząc na zakupy, szybko się męczę i robi mi się słabo. -
Mnie też czasami zaczyna boleć lekko podbrzusze jak się więcej poruszam. A przy niespełna 3latce tego ruchu mam dużo. I o ile nie dźwigam to czuję się zazwyczaj dobrze.
A teraz właśnie leżę i czuję podbrzusze. I już mi głową pisze scenariusze 🤦 -
Logicznie lepiej się nie nakręcać na złe myśli a praktyką jest taka że wiele z nas rozmyśla nad każdym objawem. A później dalej się martwimy o nasze maluchy ☺️
-
Karolina 26 wrote:Właśnie też jestem przewrażliwiona. Troszkę się poruszam, coś posprzątam i odczuwam lekki ból brzucha. Chodząc na zakupy, szybko się męczę i robi mi się słabo.
Ta męczliwość też jest normalnym stanem teraz. Szybciej krew nam płynie 🙂 ja idąc na spacer mam zadyszkę 😂17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Ja też czuję, że mam mniej siły, do tego mam drugi dzień zawroty głowy, od których albo mnie muli albo mam wrażenie, że za chwile zasłabnę. W przyszłym tyg planuje myć okna, ciekawe ile mi to zajmie, chyba będę miała tempo 1 okno dziennie.
👱🏻♀️39👴🏻39
starania od marca 24
IV biochem
VIII biochem
XII biochem
suple, ruch, zdrowa micha, Euthyrox 50
amh 2,18 -
Daisy___ wrote:Dzięki, dziewczyny, napisałam do lekarki, dostałam Duphaston i przełożyłam wizytę na jutro oby było dobrze...
Daisy___ lubi tę wiadomość
-
Daisy jak sytuacja? Wszystko u Was ok?
Ja mojego proszę o mycie okien od pierwszej ciąży. Może nie są idealne ale się stara ☺️
Dziś mam kryzys formy. Mdli mnie. Jeść się nie da. I nawet od kawy mnie odrzuca 🫣 a bez kawy to u mnie ciężko 😂