Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Paflina wrote:Dziewczyny ja byłam właśnie u lekarza, dziś jest 6+1 i nie widać serca moja beta w zeszłym tygodniu była na poziomie 3000 i myślałam że dziś już będzie serce, karta ciąży i do przodu. Lekarz niby mówił że więcej dziś nie chciał widzieć, że to normalne i że rozwija się lepiej niż poprzednia gdy poroniłam. Martwię się, nie wiem czy nie lecieć do Polski ale to znowu będą koszty i może trzeba po prostu poczekać
Paflina lubi tę wiadomość
-
Fasolowa_zupa wrote:A u mnie dziewczyny pożegnanie z ciąża i powitanie z okresem.
Od 6 rano zaczęłam mieć typowe objawy na okres i zaczęło się niestety.
Ostatnie 3 h dosłownie zwijałam się z bolu, mialam straszne skurcze, poty raz zimne, raz gorące, do łazienki szlam po ścianie, bo myślałam że strace przytomność, teraz po malu wracam do siebie.
Jeszcze musze w glowie poukładać sobie co się stało. Dziś miałabym 36dc, równy 5tydzien.
Będę zerkała tu na grupe, podglądać jak Wasze brzuszki rosną. Dużo zdrowie dla Was!
Bardzo współczuję ale pamiętaj po każdej burzy wychodzić słońce, jeszcze będzie pięknie- nie przestawaj wierzyć, a to doświadczenie traktuj jako przygotowanie organizm do cyklu który do końca już będzie tym szczęśliwym.
Pfalina, jeszcze serduszko ma czas żeby zacząć bić, słuchaj lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2024, 11:27
Paflina lubi tę wiadomość
Natalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
Modra wrote:Tak strasznie mi przykro.
Fasolowa zupa. Wiem że teraz nie ma słów ukojenia. Tulę mocno🫂
Paflina. Ja bym odczekała te 4 dni. Bo na tym etapie serduszko jeszcze może się pojawić.
Lekarz kazał mi przyjść za tydzień ale zapytałam czy mogę przyjść w piątek i powiedział że tak. Jestem trochę natrętna ale mam stracha że nic z tego nie będzie. Myślę że powiedziałby mi gdyby coś było nie tak. Mam jednak wrażenie że przy ostatniej ciąży tez raczej mnie uspokoił niż straszył. Ogólnie ten lekarz jest super, na same dobre opinie i nie chce go zmieniać. Mam jednak wrażenie że nie jest do końca szczery -
W wielkim stresie czekałam na wyniki bety ale przyrost jest o 170% na szczęście! Kamień z serca!
Daisy___, Stela, Paflina, Marcycha, Modra, A_Agnieszka, EwK lubią tę wiadomość
-
Dzięki za pamięć i wsparcie, dziewczyny U mnie wszystko w porządku, serduszko już bije Nie widać źródła plamienia, ale nadal jest trochę takiego brunatnego śluzu w pochwie, więc mogę jeszcze plamić 2-3 dni. Mam włączony Duphaston, polecony oszczędzający tryb życia, więc plamienie powinno ustać...
@Fasolowa_zupa, przykro mi
@Paflina, może dzidzia jest kilka dni do tyłu? W poprzedniej ciąży w 5+5 nie miałam jeszcze bicia serca, tylko pierścionek z brylantem na usg, 10 dni później, w 7+1 było serduszko, ale dzidziuś był o tydzień młodszy wg wymiarów.
Paflina, LadyDaga, EwK, Kori_ lubią tę wiadomość
👧 07.2022 -
Karolina 26 wrote:Kiedy usłyszałyście bicie serduszka? Wizyta w czwartek i będzie wtedy 6+2. To moja pierwsza ciąża i bardzo się stresuję, czy wszystko będzie w porządku.
Ja widziałam bicie już w 5+6 😁 teraz czekam tydzień i kolejna wizyta.Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Daisy___ wrote:Dzięki za pamięć i wsparcie, dziewczyny U mnie wszystko w porządku, serduszko już bije Nie widać źródła plamienia, ale nadal jest trochę takiego brunatnego śluzu w pochwie, więc mogę jeszcze plamić 2-3 dni. Mam włączony Duphaston, polecony oszczędzający tryb życia, więc plamienie powinno ustać...
@Fasolowa_zupa, przykro mi
@Paflina, może dzidzia jest kilka dni do tyłu? W poprzedniej ciąży w 5+5 nie miałam jeszcze bicia serca, tylko pierścionek z brylantem na usg, 10 dni później, w 7+1 było serduszko, ale dzidziuś był o tydzień młodszy wg wymiarów.
No właśnie on powiedział mi dziś że rozwój zgodny z 5 tygodniem a ja zaczęłam wczoraj 6. Trochę się martwię ale tak jak mówicie, muszę czekać. -
Magii wrote:Moja lekarka mówiła że to normalne, że często serduszko słychac ok 7 tygodnia i nie ma się czym stresować. Skoro lekarz mówi że wszystko jest u Ciebie dobrze to postaraj się wyluzować i zaufać
Z tego co wiem to serduszko widać dopiero powyżej 10tys bety.
Powyżej 1000 widać zarodek. U mnie było serduszko widać ale beta powyżej 15tys co najmniejPaflina lubi tę wiadomość
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
@Daisy Super wieści! Fantastycznie, że serducho juz bije.
@Paflina , wiem, że to trudne ale musisz uzbroić się w cierpliwość. My kobiety juz tak, mamy, że ciągle się stresujemy. Na pewno serduszko zastuka. Ja umawiam sie do gina w 6tc. Wczesniej nie chcę. Ja chyba też przestanę świrować dopiero jak zobaczę serduszko. Choć jak znam siebie to potem będzie stres do 12 tyg, potem do połówkowych itd. -
Hej Przed pierwsza ciąża byłam bardzo aktywna, teraz wiadomo tryb przedszkole-praca-dom i wieczny brak czasu. Jestem trochę w panice, że nie będę w stanie fizycznie urodzić tego dziecka przez to zasiedzenie 😒 jest bezpieczne zacząć biegać albo jakiś fitness teraz zacząć?👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
Hej dziewczyny, zgapiłam sie trochę, ale dołączam 😊
Wg dwóch apek termin na 12/13.04.
Pierwszą wizytę mam na piątek to będzie 6+5/6 nie wiem dlaczego inaczej liczą 🙃
W czwartek mam jednak usg piersi to może lekarz się skusi na USG brzucha 😅
Pozniej nadrobię lekturę.Modra lubi tę wiadomość
-
Ja już też po pierwszej wizycie. Dziś 5+5, serduszka jeszcze nie było widać, ale wymiary są ok wg lekarki. Kolejna wizyta 30.08 już u kogoś innego, bo dziś tylko chciałam się upewnić czy ciąża na pewno rozwija się w macicy.
Marcycha lubi tę wiadomość
-
Fasolowa_zupa wrote:A u mnie dziewczyny pożegnanie z ciąża i powitanie z okresem.
Ostatnie 3 h dosłownie zwijałam się z bolu, mialam straszne skurcze, poty raz zimne, raz gorące, do łazienki szlam po ścianie, bo myślałam że strace przytomność, teraz po malu wracam do siebie.
Jeszcze musze w glowie poukładać sobie co się stało. Dziś miałabym 36dc, równy 5tydzien.
Będę zerkała tu na grupe, podglądać jak Wasze brzuszki rosną. Dużo zdrowie dla Was!
Bardzo mi przykro😔 -
Hej, po cichu i z nadzieją dołączam do Was...ostatnią miesiączka 3 lipca,w środę na USG było widać pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym,kalkulator ciążowy pokazuje termin na 14 kwietnia,kolejna wizyta w środę.Jestem mama 2 chłopców 7 i 10 lat,4 lata temu poroniłam i w sumie ta ciążą trochę mnie zaskoczyła...mam nadzieję że będzie dobrze.pozdrawiam wszystkie kobiety na forum
A_Agnieszka, LadyDaga, Marcycha lubią tę wiadomość
-
Bardzo mi przykro, nie tak to miało wyglądać bardzo mocno tulę 🫂Danana lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Dziś dzwoniła do mnie pani doktor że szpitala i powiedziała że mam infekcje i dlatego mam plamienia 🙈 dostałam antybiotyk.. Mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy i w czwartek zobaczę bijace serduszko i w końcu będę mogła powiedzieć moim chłopakom że będą mieli rodzeństwo 🥰
Dziś akurat 7w0d 🥰
Pozdrowienia z wietrznej i deszczowej Irlandii 🍀A_Agnieszka, Modra, Marcycha lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jesteście kochane! Kobiece wsparcie jest niocenione! Dziękuję Wam za wszystkie dobre słowa.
Trzymam najmocniej za Was kciuki i za szczęśliwe rozwiązania. Tule Was wszystkie!LadyDaga, Modra, (:Ania:), A_Agnieszka, Tika, Patka123 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️39👴🏻39
starania od marca 24
IV biochem
VIII biochem
XII biochem
suple, ruch, zdrowa micha, Euthyrox 50
amh 2,18 -
Danana wrote:Hej dziewczyny.
Dziś dzwoniła do mnie pani doktor że szpitala i powiedziała że mam infekcje i dlatego mam plamienia 🙈 dostałam antybiotyk.. Mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy i w czwartek zobaczę bijace serduszko i w końcu będę mogła powiedzieć moim chłopakom że będą mieli rodzeństwo 🥰
Dziś akurat 7w0d 🥰
Pozdrowienia z wietrznej i deszczowej Irlandii 🍀
Trzymamy kciuki. Ja dostałam zapobiegawczo lactovaginal do stosowania raz w tygodniu aby uniknąć infekcji właśnieDanana lubi tę wiadomość
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud: