Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta1988 wrote:Hej, po cichu i z nadzieją dołączam do Was...ostatnią miesiączka 3 lipca,w środę na USG było widać pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym,kalkulator ciążowy pokazuje termin na 14 kwietnia,kolejna wizyta w środę.Jestem mama 2 chłopców 7 i 10 lat,4 lata temu poroniłam i w sumie ta ciążą trochę mnie zaskoczyła...mam nadzieję że będzie dobrze.pozdrawiam wszystkie kobiety na forum
Jak miło że ktoś ma w podobnym wieku dzieci. Ja z kolei mam 2 dziewczynki 7 i 10 lat.
Co do rozstępów ja w obu ciążach stosowałam balsam babydream z Rossmana i żadnego nie mam teraz też kupieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2024, 21:19
-
ja też stosowałam serię rossmanowa i jest całkiem przyjemna też zapachowo. mi się rozstępy na piersiach pojawiły dopiero jak urodziłam i mi mleka naleciało 😓
Kolagen można pić ale tylko wtedy kiedy jest czysty - bez dodatkowych substancji. ja piłam do testów i teraz czekam na okejke od ginekologa bo mój kolagen ma chondroityne i inne siuwaksy. mi mega pomagał kolagen na obciążone dodatkowymi kilogramami kolana i kostki, więc chciałabym go pić dalej.
Dopadła mnie też przypadłość - Fryzura Matki - bo włosy już mi poodrastaly po ciąży tak na jakieś 4 cm i odstają w każdą stronę… po kolejnym dziecku będę wyglądać jak strach na wróble 😂 całe pasma innej długości i jakości. przez co my kobiety musimy przechodzić żeby mieć te swoje pocieszki ❤️🫣😂LadyDaga lubi tę wiadomość
-
LadyDaga wrote:Ja w okresie dojrzewania nabyłam rozstępy i myślałam, że w ciąży będę jak popruta rajstopa🤣🤣 ale naprawdę ani jednego. Nie wiem czy to zasługa oliwki czy po prostu tak wyszło 🙈
LadyDaga lubi tę wiadomość
-
Kasiula09 wrote:Jak miło że ktoś ma w podobnym wieku dzieci. Ja z kolei mam 2 dziewczynki 7 i 10 lat.
Co do rozstępów ja w obu ciążach stosowałam balsam babydream z Rossmana i żadnego nie mam teraz też kupie
Od którego tygodnia stosujecie balsamy i oliwki?Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Patka123 wrote:Kori u mnie mąż w pierwszej ciąży był tylko na badaniach prenatalnych, teraz też tak planuje A co mąż chce być na badaniu??
Zaczęły się u mnie mdłości ... -
Binia wrote:ja też stosowałam serię rossmanowa i jest całkiem przyjemna też zapachowo. mi się rozstępy na piersiach pojawiły dopiero jak urodziłam i mi mleka naleciało 😓
Kolagen można pić ale tylko wtedy kiedy jest czysty - bez dodatkowych substancji. ja piłam do testów i teraz czekam na okejke od ginekologa bo mój kolagen ma chondroityne i inne siuwaksy. mi mega pomagał kolagen na obciążone dodatkowymi kilogramami kolana i kostki, więc chciałabym go pić dalej.
Dopadła mnie też przypadłość - Fryzura Matki - bo włosy już mi poodrastaly po ciąży tak na jakieś 4 cm i odstają w każdą stronę… po kolejnym dziecku będę wyglądać jak strach na wróble 😂 całe pasma innej długości i jakości. przez co my kobiety musimy przechodzić żeby mieć te swoje pocieszki ❤️🫣😂
Jaki polecasz kolagen, masz konkretną firmę ? Chciałabym kupić -
Moja siostra w obu ciążach używała zwykłego oleju migdałowego i zero rozstępów. Podobno to też kwestia genetyki, ale też zamierzam używać olej migdałowy. Ma czysty skład, zero chemii i jest tani. Do kupienia w Rossmannie 😊
Ja wczoraj powiadomiłam w pracy o ciąży i kazali mi iść na L4 bo nie mają innego stanowiska żeby mnie przenieść 😕 stresuje mnie to, bo dopiero zaczął się 6 tydzień, wizytę mam dopiero za tydzień. Beta była w porządku, ale objawów nadal prawie nie mam 🙈 -
Kori_ wrote:Czy wasz partner / mąż byli z wami na pierwszej wizycie u ginekologa ?
Dziś zapisałam się do gina na NFZ na 02.09. Ciążę chce prowadzić u mojego prywatnie. No chyba że jakoś świetnie zaklika z tym na NFZ. Ale badania chce robić na NFZ. Wystarczy mi że w pierwszej ciąży wydałam górę złota na to co w sumie powinnam mieć refundowane -
Danana wrote:Moje chłopaki mają 10 i 8 lat i już coś kumają że coś jest nie tak ze mną, że leżę lub śpię no i jak dla nich za często jestem u lekarza 🙈
-
Kori_ wrote:Czy wasz partner / mąż byli z wami na pierwszej wizycie u ginekologa ?
-
Dziewczyny a jakie witaminy bierzecie?
-
Marta1988 wrote:Moi mają 10 i 7 i też dla nich dziwne że mama idzie do lekarza i już pytali czy coś mi jest..
Niby małe ale bardziej kumate niż nam się wydaje. Tym bardziej dla moich to jest dziwne ze do lekarza jadę do innego miasta że tata musi z pracy przyjeżdżać żeby mnie zawieść (bo ja nie kierowca) 😊