X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaś oczywiście wczoraj po wizycie wszystko ok a dziś wszystkie objawy jak ręką odjął i zaś się nakręcam🙄

preg.png
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:
    A tak z innej beczki, wczoraj na wizycie gin, która też jest perinatologiem zaleciła, aby w ciąży nie pić zakwasu ani kiszonek z buraka, już zwykły ugotowany jest ok. Są badania, które wykazują, że zawierają w składzie coś (nie pamiętam nazwy) co może powodować wady serca u płodu. Jestem w lekkim szoku, w lodówce czekał już na mnie 3l zakwasu. W poprzedniej ciąży, co prawa prowadziła ja inna gin, powiedziała że nie ma przeciwwskazań, byle by pić w umiarkowanej ilości. Słyszałscie może o tym?
    Nie słyszałam. Wręcz w poprzedniej ciąży gin mi polecał na zatwardzenia. I bądź tu człowieku mądry 🤷

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    A ja zaś oczywiście wczoraj po wizycie wszystko ok a dziś wszystkie objawy jak ręką odjął i zaś się nakręcam🙄
    Znam to. Tylko spokój może nas uratowac

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.08.24 ⏸️
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Marta1988 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Znam to dobrze,ja czekam na wizytę dzisiaj mam nadzieję że już usłyszę serduszko,trzeba myśleć pozytywnie,choć wiem że czasami to trudne...ja to tak naprawdę czekam żeby minął ten 12 tydzień i myślę że wtedy będę spokojniejsza. Kiedy informujecie pracodawcę o ciąży?chodzicie do pracy czy jesteście na zwolnieniu?

preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poszłam do swojej gin, bo zaczęły mi się pojawiać jakieś wysypki spuchnięte i okrutnie swędzące na całym ciele.
    Nie wiedziałam, co z tym zrobić, a czytałam, że to typowo ciążowe mogą być.
    Potwierdziła, dała zalecenia i w razie konieczności kazała iść do dermatologa.
    Dodatkowo, sprawdziła maluszka i...
    Zobaczyliśmy człowieczka! 1,6 cm człowieka! Stwierdziła, że odpowiada to 8t 1 d ciąży, a przewidywany (na razie, do potwierdzenia na prenatalnych) termin porodu to 31.03!
    Serducho bije 132 / min , więc mamy silnego ludzika! :) :) :)

EwK, Modra, Tika, Kori_, Patka123, Paflina, Marcycha, bajkowadama lubią tę wiadomość

preg.png
  • Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    Ja wczoraj poszłam do swojej gin, bo zaczęły mi się pojawiać jakieś wysypki spuchnięte i okrutnie swędzące na całym ciele.
    Zobaczyliśmy człowieczka! 1,6 cm człowieka! Stwierdziła, że odpowiada to 8t 1 d ciąży, a przewidywany (na razie, do potwierdzenia na prenatalnych) termin porodu to 31.03!
    Super wiadomosci

A_Agnieszka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    Znam to dobrze,ja czekam na wizytę dzisiaj mam nadzieję że już usłyszę serduszko,trzeba myśleć pozytywnie,choć wiem że czasami to trudne...ja to tak naprawdę czekam żeby minął ten 12 tydzień i myślę że wtedy będę spokojniejsza. Kiedy informujecie pracodawcę o ciąży?chodzicie do pracy czy jesteście na zwolnieniu?
    Mój się dowie wraz z L4 po wychowawczym 🫣

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.08.24 ⏸️
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:

Ja od wczoraj na zwolnieniu i mam nadzieję, że nie zwariuje przez tyle czasu siedząc w domu 😅

Tika, Modra, Marta 40, Marcycha lubią tę wiadomość

preg.png
  • Marta1988 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    Super informacja!mam nadzieję że też będę mogła wieczorem się Wam pochwalić bijącym serduszkiem!bo na razie to jakoś jeszcze nie dopuszczam tej ciążowej wiadomości za bardzo do siebie.....wiadomo dbam o siebie,oszczedzam się,ale czekam na pozytywne wieści od lekarza nie che cieszyć się nad wyraz żeby nie cierpiec

Modra, A_Agnieszka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z innej beczki. Szukam dobrych, mocnych worków próżniowych które nie rozpadną się przy pierwszym użyciu. Macie coś do polecenia?

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.08.24 ⏸️
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Marta1988 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to tylko mąż wie o ciąży,dobrze że znalazłam tą grupę i mogę chociaż tutaj coś napisać,coś powiedzieć,bo ta ciążą to jest moja 4,mam dwójkę dzieci,trzecia ciążę poroniłam w 9 tyg cztery lata temu.Ta ciąża to zaskoczenie...tylko wiadomo mąż już 37 lat,ja 36,jak się urodzi dzisius to rok więcej, i bije się bardzo czy uda mi się ogarnąć dzieci dom i czy kondycja pozwoli...no i czy teraz się uda,ogólnie zaszłam w ciążę bez żadnych tabletek jak poprzednio....z moim PSOS to dziwne bo o każdą ciążę długo się staraliśmy,ale na chwilę obecną myślę pozytywnie,choć mam zmienne nastroje od radości po płacz,ale to już chyba wina hormonów😁 przepraszam za tak długą wiadomość,ale teraz mi lepiej.Dzieki dziewczyny że jesteście ❤️

Kori_, Magii, Marcycha, (:Ania:) lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dostałyście zalecenia od ginekologa aby zrobić cytologie? Z tego co czytam robi się w 1 trymestrze i 3?

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • Kori_ Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Ja znowu się cieszę że dobrze się czuje i nie mam żadnych objawów typu wymioty, zawroty, u mnie jest inna sytuacja bo termin mam pod koniec kwietnia więc wizytę u giną mam w przyszłym tyg

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • Kori_ Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peony22 wrote:
    Ja od wczoraj na zwolnieniu i mam nadzieję, że nie zwariuje przez tyle czasu siedząc w domu 😅
    A jaka masz pracę, ze tak wcześnie??? ja się bardzo obawiam mojej pracy od września bo dostaje maluszki i nie wiem jak to będzie …

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    U mnie to tylko mąż wie o ciąży,dobrze że znalazłam tą grupę i mogę chociaż tutaj coś napisać,coś powiedzieć,bo ta ciążą to jest moja 4,mam dwójkę dzieci,trzecia ciążę poroniłam w 9 tyg cztery lata temu.Ta ciąża to zaskoczenie...tylko wiadomo mąż już 37 lat,ja 36,jak się urodzi dzisius to rok więcej, i bije się bardzo czy uda mi się ogarnąć dzieci dom i czy kondycja pozwoli...no i czy teraz się uda,ogólnie zaszłam w ciążę bez żadnych tabletek jak poprzednio....z moim PSOS to dziwne bo o każdą ciążę długo się staraliśmy,ale na chwilę obecną myślę pozytywnie,choć mam zmienne nastroje od radości po płacz,ale to już chyba wina hormonów😁 przepraszam za tak długą wiadomość,ale teraz mi lepiej.Dzieki dziewczyny że jesteście ❤️
    Witaj 🙋 dobrze, że jesteś 😉 ja zaraz 38 mąż 39, na stanie syn i jedna ciąża stracona. Po to jest ta grupa śpi się wspierać 😊

Marta1988 lubi tę wiadomość

• A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:
    Witaj 🙋 dobrze, że jesteś 😉 ja zaraz 38 mąż 39, na stanie syn i jedna ciąża stracona. Po to jest ta grupa śpi się wspierać 😊
    My z mężem też mamy po 37. Ja będę rodzic jako 38latka i będzie to mój pierwszy poród :)
    (I oczywiście panicznie się boję 😅)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2024, 11:54

Stela lubi tę wiadomość

preg.png
  • Magii Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:
    Sama się zastanawiam co zastosować, myślałam o olejku lawendowym, ale on chyba też nie do końca jest bezpieczny?
    Kilka koleżanek doradzilo mi kadzidelka z dar natury, wiec będziemy próbować. Lawenda chyba jest bezpieczna, ale mnie od zawsze mdliło na jej zapach wiec nawet nie będę próbować 😅
    A te do kontaktu ponoć nie są zbyt bezpieczne wiec lepiej unikać

Stela lubi tę wiadomość

preg.png
  • Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori_ wrote:
    A jaka masz pracę, ze tak wcześnie??? ja się bardzo obawiam mojej pracy od września bo dostaje maluszki i nie wiem jak to będzie …

Praca przy laserach, które podobno mogą powodować poronienie więc ryzyko od 1.dnia niestety. A że cała firma kręci się na jednej hali to nie miałam gdzie zmienić stanowiska :/

preg.png
  • Martek.3q Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na L4 od kilku tygodni, ale jeszcze nie z kodem B. Zastanawiam się czy teraz jak pójdę na wizytę to czy dostanę już z kodem B od psychiatry. U ginekologa byłam, ale karty ciąży jeszcze nie mam, dopiero 6 tydzień się zaczął i jeszcze serduszka nie było widać, ale też kiepskiej jakości sprzęt był. Nie chce wracać do pracy, bo to bardzo toksyczne miejsce, dużo stresu, dużo mobbingu, rozdawanie dyscyplinarek na prawo i lewo, ech :(

29.07 IVF ❄️
    7dpt ⏸️ 83,31 mlU/ml
    9 dpt 176,56 mlU/ml
    11 dpt 526,67 mlU/ml
    07.10. 6,3cm chłopca 💙
    preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już jestem na zwolnieniu. Pracuje w domu dziecka i normalnie i tak poszłabym na zakaz pracy ale nie chciałam jeszcze mówić szefowej więc na razie poszłam na L4.

Jeśli chodzi o zatwardzenie to mi kiedyś dietetyk polecił kiwi z łyżką oleju lnianego, na czczo! Tylko trzeba tak 2-3 dni pojesc i działa.

Dziś mam 6t+3 i odliczam do piątku bo chce iść do lekarza chociaż powinnam iść dopiero w poniedziałek 😂

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ