X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaś oczywiście wczoraj po wizycie wszystko ok a dziś wszystkie objawy jak ręką odjął i zaś się nakręcam🙄

preg.png
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:
    A tak z innej beczki, wczoraj na wizycie gin, która też jest perinatologiem zaleciła, aby w ciąży nie pić zakwasu ani kiszonek z buraka, już zwykły ugotowany jest ok. Są badania, które wykazują, że zawierają w składzie coś (nie pamiętam nazwy) co może powodować wady serca u płodu. Jestem w lekkim szoku, w lodówce czekał już na mnie 3l zakwasu. W poprzedniej ciąży, co prawa prowadziła ja inna gin, powiedziała że nie ma przeciwwskazań, byle by pić w umiarkowanej ilości. Słyszałscie może o tym?
    Nie słyszałam. Wręcz w poprzedniej ciąży gin mi polecał na zatwardzenia. I bądź tu człowieku mądry 🤷

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    A ja zaś oczywiście wczoraj po wizycie wszystko ok a dziś wszystkie objawy jak ręką odjął i zaś się nakręcam🙄
    Znam to. Tylko spokój może nas uratowac

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.08.24 ⏸️
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Znam to dobrze,ja czekam na wizytę dzisiaj mam nadzieję że już usłyszę serduszko,trzeba myśleć pozytywnie,choć wiem że czasami to trudne...ja to tak naprawdę czekam żeby minął ten 12 tydzień i myślę że wtedy będę spokojniejsza. Kiedy informujecie pracodawcę o ciąży?chodzicie do pracy czy jesteście na zwolnieniu?

preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poszłam do swojej gin, bo zaczęły mi się pojawiać jakieś wysypki spuchnięte i okrutnie swędzące na całym ciele.
    Nie wiedziałam, co z tym zrobić, a czytałam, że to typowo ciążowe mogą być.
    Potwierdziła, dała zalecenia i w razie konieczności kazała iść do dermatologa.
    Dodatkowo, sprawdziła maluszka i...
    Zobaczyliśmy człowieczka! 1,6 cm człowieka! Stwierdziła, że odpowiada to 8t 1 d ciąży, a przewidywany (na razie, do potwierdzenia na prenatalnych) termin porodu to 31.03!
    Serducho bije 132 / min , więc mamy silnego ludzika! :) :) :)

EwK, Modra, Tika, Kori_, Patka123, Paflina, Marcycha, bajkowadama lubią tę wiadomość

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    Ja wczoraj poszłam do swojej gin, bo zaczęły mi się pojawiać jakieś wysypki spuchnięte i okrutnie swędzące na całym ciele.
    Zobaczyliśmy człowieczka! 1,6 cm człowieka! Stwierdziła, że odpowiada to 8t 1 d ciąży, a przewidywany (na razie, do potwierdzenia na prenatalnych) termin porodu to 31.03!
    Super wiadomosci

A_Agnieszka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    Znam to dobrze,ja czekam na wizytę dzisiaj mam nadzieję że już usłyszę serduszko,trzeba myśleć pozytywnie,choć wiem że czasami to trudne...ja to tak naprawdę czekam żeby minął ten 12 tydzień i myślę że wtedy będę spokojniejsza. Kiedy informujecie pracodawcę o ciąży?chodzicie do pracy czy jesteście na zwolnieniu?
    Mój się dowie wraz z L4 po wychowawczym 🫣

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.08.24 ⏸️
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:

Ja od wczoraj na zwolnieniu i mam nadzieję, że nie zwariuje przez tyle czasu siedząc w domu 😅

Tika, Modra, Marta 40, Marcycha lubią tę wiadomość

preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    Super informacja!mam nadzieję że też będę mogła wieczorem się Wam pochwalić bijącym serduszkiem!bo na razie to jakoś jeszcze nie dopuszczam tej ciążowej wiadomości za bardzo do siebie.....wiadomo dbam o siebie,oszczedzam się,ale czekam na pozytywne wieści od lekarza nie che cieszyć się nad wyraz żeby nie cierpiec

Modra, A_Agnieszka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z innej beczki. Szukam dobrych, mocnych worków próżniowych które nie rozpadną się przy pierwszym użyciu. Macie coś do polecenia?

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.08.24 ⏸️
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to tylko mąż wie o ciąży,dobrze że znalazłam tą grupę i mogę chociaż tutaj coś napisać,coś powiedzieć,bo ta ciążą to jest moja 4,mam dwójkę dzieci,trzecia ciążę poroniłam w 9 tyg cztery lata temu.Ta ciąża to zaskoczenie...tylko wiadomo mąż już 37 lat,ja 36,jak się urodzi dzisius to rok więcej, i bije się bardzo czy uda mi się ogarnąć dzieci dom i czy kondycja pozwoli...no i czy teraz się uda,ogólnie zaszłam w ciążę bez żadnych tabletek jak poprzednio....z moim PSOS to dziwne bo o każdą ciążę długo się staraliśmy,ale na chwilę obecną myślę pozytywnie,choć mam zmienne nastroje od radości po płacz,ale to już chyba wina hormonów😁 przepraszam za tak długą wiadomość,ale teraz mi lepiej.Dzieki dziewczyny że jesteście ❤️

Kori_, Magii, Marcycha, (:Ania:) lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dostałyście zalecenia od ginekologa aby zrobić cytologie? Z tego co czytam robi się w 1 trymestrze i 3?

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • Kori_ Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Ja znowu się cieszę że dobrze się czuje i nie mam żadnych objawów typu wymioty, zawroty, u mnie jest inna sytuacja bo termin mam pod koniec kwietnia więc wizytę u giną mam w przyszłym tyg

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • Kori_ Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peony22 wrote:
    Ja od wczoraj na zwolnieniu i mam nadzieję, że nie zwariuje przez tyle czasu siedząc w domu 😅
    A jaka masz pracę, ze tak wcześnie??? ja się bardzo obawiam mojej pracy od września bo dostaje maluszki i nie wiem jak to będzie …

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    U mnie to tylko mąż wie o ciąży,dobrze że znalazłam tą grupę i mogę chociaż tutaj coś napisać,coś powiedzieć,bo ta ciążą to jest moja 4,mam dwójkę dzieci,trzecia ciążę poroniłam w 9 tyg cztery lata temu.Ta ciąża to zaskoczenie...tylko wiadomo mąż już 37 lat,ja 36,jak się urodzi dzisius to rok więcej, i bije się bardzo czy uda mi się ogarnąć dzieci dom i czy kondycja pozwoli...no i czy teraz się uda,ogólnie zaszłam w ciążę bez żadnych tabletek jak poprzednio....z moim PSOS to dziwne bo o każdą ciążę długo się staraliśmy,ale na chwilę obecną myślę pozytywnie,choć mam zmienne nastroje od radości po płacz,ale to już chyba wina hormonów😁 przepraszam za tak długą wiadomość,ale teraz mi lepiej.Dzieki dziewczyny że jesteście ❤️
    Witaj 🙋 dobrze, że jesteś 😉 ja zaraz 38 mąż 39, na stanie syn i jedna ciąża stracona. Po to jest ta grupa śpi się wspierać 😊

Marta1988 lubi tę wiadomość

• A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:
    Witaj 🙋 dobrze, że jesteś 😉 ja zaraz 38 mąż 39, na stanie syn i jedna ciąża stracona. Po to jest ta grupa śpi się wspierać 😊
    My z mężem też mamy po 37. Ja będę rodzic jako 38latka i będzie to mój pierwszy poród :)
    (I oczywiście panicznie się boję 😅)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2024, 11:54

Stela lubi tę wiadomość

preg.png
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:
    Sama się zastanawiam co zastosować, myślałam o olejku lawendowym, ale on chyba też nie do końca jest bezpieczny?
    Kilka koleżanek doradzilo mi kadzidelka z dar natury, wiec będziemy próbować. Lawenda chyba jest bezpieczna, ale mnie od zawsze mdliło na jej zapach wiec nawet nie będę próbować 😅
    A te do kontaktu ponoć nie są zbyt bezpieczne wiec lepiej unikać

Stela lubi tę wiadomość

preg.png
  • Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori_ wrote:
    A jaka masz pracę, ze tak wcześnie??? ja się bardzo obawiam mojej pracy od września bo dostaje maluszki i nie wiem jak to będzie …

Praca przy laserach, które podobno mogą powodować poronienie więc ryzyko od 1.dnia niestety. A że cała firma kręci się na jednej hali to nie miałam gdzie zmienić stanowiska :/

preg.png
  • Martek.3q Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na L4 od kilku tygodni, ale jeszcze nie z kodem B. Zastanawiam się czy teraz jak pójdę na wizytę to czy dostanę już z kodem B od psychiatry. U ginekologa byłam, ale karty ciąży jeszcze nie mam, dopiero 6 tydzień się zaczął i jeszcze serduszka nie było widać, ale też kiepskiej jakości sprzęt był. Nie chce wracać do pracy, bo to bardzo toksyczne miejsce, dużo stresu, dużo mobbingu, rozdawanie dyscyplinarek na prawo i lewo, ech :(

29.07 IVF ❄️
    7dpt ⏸️ 83,31 mlU/ml
    9 dpt 176,56 mlU/ml
    11 dpt 526,67 mlU/ml
    07.10. 6,3cm chłopca 💙
    17.02 - 31+5 jestem już na świecie 👶🏻
    event.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już jestem na zwolnieniu. Pracuje w domu dziecka i normalnie i tak poszłabym na zakaz pracy ale nie chciałam jeszcze mówić szefowej więc na razie poszłam na L4.

Jeśli chodzi o zatwardzenie to mi kiedyś dietetyk polecił kiwi z łyżką oleju lnianego, na czczo! Tylko trzeba tak 2-3 dni pojesc i działa.

Dziś mam 6t+3 i odliczam do piątku bo chce iść do lekarza chociaż powinnam iść dopiero w poniedziałek 😂

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ