X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie lepiej, gdzies za 2-3 tygodnie zaczynam pracę i póki co nie mam zamiaru nikomu mówic :D zaskoczyliśmy się ta ciąża, dopiero wrocilismy do kraju więc chociażby dla macierzyńskiego ewentualnie płatnego l4 zależy mi aby zacząć już pracować. Ale jak tylko poczuję że nie daje rady czy psychicznie czy fizycznie od razu idę na L4. Z wykształcenia jestem pedagogiem i takiej pracy miałam szukać ale nie chcę później zostawiać dzieci więc znalazłam pracę w sklepie- a że ponoć nadgodziny, często zła atmosfera to nie będę miała wyrzutów ich zostawić 😅 Co prawda partner zarabia 3 razy tyle co ja będę ale zależy mi aby mieć też swój wkład w wyprawkę czy rzeczy dla mnie, zwłaszcza że lubię się rozpieszczać 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2024, 12:35

Marcycha lubi tę wiadomość

Natalia :)
    🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧑‍⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
    🧑‍⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
    🧑‍⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
    🧑‍⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
    preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) już nie będę cytować oddzielnie ale gratuluje udanych wizyt.
    Ja to w tej ciąży jestem nad wyraz spokojna. Natomiast pojawiły się myśli takie lękowe jak ja sobie poradzę z dwójką dzieci i co najlepszego zrobiłam.

Umówiłam się na pierwszą wizytę na 30 sierpnia, już powinno być serduszko. Ale się wczoraj wkurzyłam bo odebrała położna, powiedziałam że to wizyta potwierdzająca ciążę a ona „a co tu jeszcze potwierdzać” no myślałam że wyjdę z siebie. Zaczęła mnie wypytywać czy jestem długo pacjentką w tym miejscu, a na koniec powiedziała żeby dzwonić jutro bo ona nie ma kalendarza. Tyle jest ciężarnych że się trzeba o lekarza bić :/ Dziś się dowiedziałam że ta lekarka u której chciałam prowadzić ciążę już kolejnych nie przyjmuje. Wiec będę się umawiać do poradni przyszpitalnej, a na ważniejsze wizyty trzeba będzie prywatnie

age.png

preg.png
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Ja to w tej ciąży jestem nad wyraz spokojna. Natomiast pojawiły się myśli takie lękowe jak ja sobie poradzę z dwójką dzieci i co najlepszego zrobiłam.

Umówiłam się na pierwszą wizytę na 30 sierpnia, już powinno być serduszko. Ale się wczoraj wkurzyłam bo odebrała położna, powiedziałam że to wizyta potwierdzająca ciążę a ona „a co tu jeszcze potwierdzać” no myślałam że wyjdę z siebie. Zaczęła mnie wypytywać czy jestem długo pacjentką w tym miejscu, a na koniec powiedziała żeby dzwonić jutro bo ona nie ma kalendarza. Tyle jest ciężarnych że się trzeba o lekarza bić :/ Dziś się dowiedziałam że ta lekarka u której chciałam prowadzić ciążę już kolejnych nie przyjmuje. Wiec będę się umawiać do poradni przyszpitalnej, a na ważniejsze wizyty trzeba będzie prywatnie

Aż nie wierzę w tę kobietę i jej tekst, jakby miała zerową wiedzę czy to o testach czy początku ciąż..

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:
    Aż nie wierzę w tę kobietę i jej tekst, jakby miała zerową wiedzę czy to o testach czy początku ciąż..

Jeszcze się pyta czy testy zrobione. Jak do dziecka. A co jak kobieta od razu po zajściu w ciążę musi brać worek leków? Nie zna sytuacji więc no bezczelna baba, bardzo się wkurzyłam.
    Dziś za to odebrała inna i właśnie mi doradzała co zrobić.

age.png

preg.png
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Jeszcze się pyta czy testy zrobione. Jak do dziecka. A co jak kobieta od razu po zajściu w ciążę musi brać worek leków? Nie zna sytuacji więc no bezczelna baba, bardzo się wkurzyłam.
    Dziś za to odebrała inna i właśnie mi doradzała co zrobić.

Ale to logiczne że każda ciąża potrzebuje potwierdzenia lekarza, abstrahując nawet od leków bo to powinno być dla niej oczywiste ale właśnie sprawdzenie umiejscowienia, wieku i etapu ciąży etc.

Patka123 lubi tę wiadomość

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    preg.png
  • Marta1988 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie jak powiedziałam położnej,że boli mnie brzuch i jestem po poronieniu i najprawdopodobniej w kolejnej ciąży to przyjęli mnie tego samego dnia wieczorem

Stela lubi tę wiadomość

preg.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:

Chciałam mieć małą różnicę wieku, więc jak wszystko pójdzie dobrze drugie dziecko dojdzie jak moja będzie miała 18 miesięcy. Twoja ma teraz tyle prawda? - wyobrażasz sobie jakbyś miała mieć teraz niemowlaka? masakra czy uszłoby? 😂

muszę się też pożalić, że żadnych objawów za bardzo nie miałam do dzisiaj w nocy. obudził mnie straszny ból macicy, trochę jakby mi się gazy zebrały ale nic nie było, nie mogłam się wyprostować szłam zgięta siku i modliłam się żeby moja nie stwierdziła że czas na mleczko (budzi się jeszcze ok 3 razy w nocy na trochę mleka). Na szczęście się nie obudziła i wróciłam do łóżka i oddychałam aż skurcz puścił. żadnych plamien ani nic więc może się na ćwiczeniach przeforsowałam bo mam mega zakwasy. Od rana mdłości i duszno mi potwornie… dzień Z DUPY.

dzięki za możliwość spuszczenia pary ❤️😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2024, 13:47

👧 11.2023

preg.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś objawy ciąży ? Ja na samym początku odczuwałam kłucie w podbrzuszu, jajniki i że coś się dzieje. Teraz zupełnie nic od tygodnia. W zeszłym tygodniu byłam u lekarza i był sam pęcherzyk z żółtkowym.( ciąża też młodsza za względu na późną owulację w 21 dniu cyklu). Od 3 dni mam mdłości i cały czas wrażliwe piersi. Ale nic poza tym, nie wiem czy czasem nie powinnam czegoś czuć w podbrzuszu? Jestem po jednym poronieniu w 9tc (dowiedziałam się w 11tc). Nawet już nie pamiętam jak się wtedy czułam a było to w grudniu zeszłego rokuj i już mnie wszystko stresuje.
    To nasze pierwsze dzidzi. Jutro mam kolejna wizytę, oby okruszek się pojawił na usg 🥹

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adeline wrote:
    Dziewczyny macie jakieś objawy ciąży ? Ja na samym początku odczuwałam kłucie w podbrzuszu, jajniki i że coś się dzieje. Teraz zupełnie nic od tygodnia. W zeszłym tygodniu byłam u lekarza i był sam pęcherzyk z żółtkowym.( ciąża też młodsza za względu na późną owulację w 21 dniu cyklu). Od 3 dni mam mdłości i cały czas wrażliwe piersi. Ale nic poza tym, nie wiem czy czasem nie powinnam czegoś czuć w podbrzuszu? Jestem po jednym poronieniu w 9tc (dowiedziałam się w 11tc). Nawet już nie pamiętam jak się wtedy czułam a było to w grudniu zeszłego rokuj i już mnie wszystko stresuje.
    To nasze pierwsze dzidzi. Jutro mam kolejna wizytę, oby okruszek się pojawił na usg 🥹

Miałam przez tydzień bóle podbrzusza jak na okres, ale wtedy miałam więcej aktywności. Teraz mam mniej i biorę magnez i przeszło. Piersi z dnia na dzień bolą coraz bardziej. Smaki mi się zmieniają i węch coraz bardziej wrażliwy, ale to tak lekko narazie. Też się ciągle martwię, że za mało objawów, a wizyta dopiero we wtorek. Nie chciałam się wcześniej umawiać żeby się nie martwić jak nic nie będzie jeszcze widać. Dwie bety były dobre więc nie robię więcej i cierpliwie czekam 🙈

preg.png
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez odliczam dni do wizyty. Dopiero w środe. Ale od piątku będę mieć inne rzeczy na głowie bo córka będzie mieć dentystę pod narkozą.
    Juz się mimowolnie stresuję.

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adeline wrote:
    Miałam wszystkie objawy chyba możliwe a teraz wszystko ustało🙃też potem się nakręcam ale że jestem po wczorajszej wizycie i serduszko bije to staram się nie nakrecac

preg.png
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś brzuch ciągnie. Mdli mnie. Słaba jestem. Ogólnie kumulacja objawów i też się zastanawiam. A dlaczego tak nagle tak intensywnie 😂🫣🤦

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Marcycha Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela jak Twoja beta dzisiaj?
    Ja wracam z info o moich suplach:
    Falvit mama
    Yango cytykolina
    Aliness methylofolian 600
    SFD D3+K2 4000 ale końcówka i wleci Swanson D3 4000
    Magnefar B6 forte
    Proton Laktoferyna LFD z Wit. C 250 MG

U mnie objawy się nieco uspokoiły oprócz mega wzdętego brzucha, ale to ogólnie moje problemy jelitowe się odzywają. Dobrze bo tymi problemami wyłgałam się od picia alkoholu na integracji po szkoleniu 🙃

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • bajkowadama Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez zmian, bardzo walczę o zjedzenie czegokolwiek, żebym nie musiała iść do szpitala, bo wczoraj nie utrzymałam dosłownie nic. Dzisiaj jest trochę lepiej, obiad i teraz kolację jakoś trzymam w żołądku. Pozostałe objawy mi bardzo zelżyły odkąd zaczęły się wymioty, bo wcześniej byłam wykończona i piersi mnie bolały tak, jakby miały odpaść, a teraz to zmęczenie jest bardziej spowodowane wymiotami i budzeniem się w nocy. No i nie wchodzę już do sklepów spożywczych i nie gotuję nic, co ma jakiś aromat - zapachów nie mogę znieść. Ale tak się modliłam do Boga i powiedziałam, że zniosę każdą niedogodność, jeśli tylko będzie miał w opiece moje dziecko, że inaczej się to znosi niż zwykłą chorobę 🙂

Marcycha, Modra lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Stela jak Twoja beta dzisiaj?
    Ja wracam z info o moich suplach:
    Falvit mama
    Yango cytykolina
    Aliness methylofolian 600
    SFD D3+K2 4000 ale końcówka i wleci Swanson D3 4000
    Magnefar B6 forte
    Proton Laktoferyna LFD z Wit. C 250 MG

U mnie objawy się nieco uspokoiły oprócz mega wzdętego brzucha, ale to ogólnie moje problemy jelitowe się odzywają. Dobrze bo tymi problemami wyłgałam się od picia alkoholu na integracji po szkoleniu 🙃
    Dziękuję, że pytasz ❤️ niedawno dopiero wynik wszedł - przyrost o 140%. Teraz czekam 3 tygodnie do kolejnej wizyty to będzie 7 tydzień. A Ty jak się czujesz, doszły Tobie kolejne objawy?

• Daisy___ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modra wrote:
    Mnie odpycha od mięsa. Ale słodkie mogłabym jeść na kilogramy 😂

ja tak samo, zapach mięsa mnie odrzuca, jem za to chipsy i piję colę trochę jak elektrolity, żeby mieć energię... muszę się ogarnąć, ale mam taki zatkany przełyk - nie refluksowo, ale z powodu braku apetytu.

👧 07.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajkowadama wrote:
    U mnie bez zmian, bardzo walczę o zjedzenie czegokolwiek, żebym nie musiała iść do szpitala, bo wczoraj nie utrzymałam dosłownie nic. Dzisiaj jest trochę lepiej, obiad i teraz kolację jakoś trzymam w żołądku. Pozostałe objawy mi bardzo zelżyły odkąd zaczęły się wymioty, bo wcześniej byłam wykończona i piersi mnie bolały tak, jakby miały odpaść, a teraz to zmęczenie jest bardziej spowodowane wymiotami i budzeniem się w nocy. No i nie wchodzę już do sklepów spożywczych i nie gotuję nic, co ma jakiś aromat - zapachów nie mogę znieść. Ale tak się modliłam do Boga i powiedziałam, że zniosę każdą niedogodność, jeśli tylko będzie miał w opiece moje dziecko, że inaczej się to znosi niż zwykłą chorobę 🙂
    O matko współczuję ☹️ może idz do lekrza, to przepisze lek przeciwwymiotny?

• Jul1 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na wizycie u swojej ginekolog ❤️
    Niestety jeden zarodek się nie utrzymał i jest tylko jeden pęcherzyk. Trochę się wystraszyłam , że Pani doktor pokazuje 5 tydzień. A powinien być 6 , ale powiedziała , że to przez moje nieregularne cykle i musiała być później owulacja.
    Prócz tego wszystko jest w porządku i następna wizyta 4 września.

Marcycha, A_Agnieszka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Martek.3q Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie mega nadwrażliwość na zapachy. Nawet mój kot mi zaczął trochę śmierdzieć, a raczej jego pyszczek 😅 Do kosza na śmieci muszę szybko coś wrzucać, bo jak tylko poczuje smrodek to mi się robi bardzo niedobrze i mnie potem przez kolejna godzinę mdli, ale na szczęście jeszcze bez wymiotów, chociaż pewnie i to się pojawi niedługo. Apetyt też jakiś mniejszy, ale znowu jak rano czuje głód to muszę szybko zjeść, bo inaczej jest mi niedobrze i mnie mdli. Cycki większe, ale nie bolą jakoś szczególnie. Senna też nie jestem. Kawa mi nie wchodzi, zawsze piłam 2-3, teraz ledwo jedną.

29.07 IVF ❄️
    7dpt ⏸️ 83,31 mlU/ml
    9 dpt 176,56 mlU/ml
    11 dpt 526,67 mlU/ml
    07.10. 6,3cm chłopca 💙
    preg.png
  • KolorNadzieji Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Byłam dziś na wizycie. Zarodek jest bijace serduszko obecne według usg to 6t5d i termin na 08.04.25. Kolejna wizyta 18.09.24.

Daisy___, Kori_, LadyDaga, Marcycha, Stela, Tika, A_Agnieszka, Modra lubią tę wiadomość

"KTO NIE WALCZY TEN NIE NIAŃCZY"

"Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam, a potem jeszcze chwilę...I każdą kolejną też zaczekam!"

"ŻYJ I DAJ ŻYCIE"

"Będzie dobrze, teraz będzie najtrudniej, a potem będzie już dobrze."

preg.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ