Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kori_ wrote:Czy wasz partner / mąż byli z wami na pierwszej wizycie u ginekologa ?
U mnie był przed drzwiami. Lekarz najpierw mnie obejrzał sprawdził czy wszystko ok a potem wyszedł po męża i mu wytłumaczył co widać 😁Kori_ lubi tę wiadomość
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
LadyDaga wrote:Dziewczyny a jakie witaminy bierzecie?
Ja biorę witaminę D 2000
Prevenit intensiv B
Prenatal PrimoLadyDaga lubi tę wiadomość
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Kori_ wrote:Jaki polecasz kolagen, masz konkretną firmę ? Chciałabym kupić
generalnie jak muszę jakieś suple albo leki wybrać to szukam u Pana Tabletki co poleca.
z Supli ciążowych biore Mama dba premium + w sumie biorę to cały czas od początku poprzedniej ciąży do teraz.
w poprzedniej ciąży mąż poszedł ze mną na pierwszą wizytę, ginekolog się popatrzyła na nas jak na ułomnych i była niemiła ze on tam jest 🫣😂 więc już więcej nigdy na nic nie poszedł tylko zdjęcia mu przynosiłam, ale też nie wykazywał większych chęci zawsze mówi - jak się urodzi to się napatrzę ❤️Kori_ lubi tę wiadomość
-
M93 wrote:Na żadnej, ani przy porodzie 😆
Teraz też tak planuje, nie widzę sensu po co miałby tam być 😅
Mojemu mąż sam to zaproponował bo chce aktywnie uczestniczyć od początku, w sumie jest to dla mnie budujące że jesteśmy w tym razem :)tym bardziej, że to moja pierwsza ciąża, jeśli nie wejdzie to najwyżej będzie czekał przed, myślę że z facetami jest inaczej, oni nie czują tego dziecka, tylko potrzebują namacalnych dowodów jak odgłos serduszka itd , wśród naszych znajomych, rodziny jest też taka tendencja, więc pewnie dlatego to było dla niego naturalne .
@Marta 40 to super , że już serduszko słyszałaś 💕Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2024, 13:35
LadyDaga, Paflina lubią tę wiadomość
-
Binia wrote:wiesz co no ja piłam flexi stav xtra ale to właśnie będzie na stawy. w czwartek mam wizytę to spytam czy dalej mogę to pić i dam znać co powiedział.
generalnie jak muszę jakieś suple albo leki wybrać to szukam u Pana Tabletki co poleca.
z Supli ciążowych biore Mama dba premium + w sumie biorę to cały czas od początku poprzedniej ciąży do teraz.
w poprzedniej ciąży mąż poszedł ze mną na pierwszą wizytę, ginekolog się popatrzyła na nas jak na ułomnych i była niemiła ze on tam jest 🫣😂 więc już więcej nigdy na nic nie poszedł tylko zdjęcia mu przynosiłam, ale też nie wykazywał większych chęci zawsze mówi - jak się urodzi to się napatrzę ❤️
To dawaj znać jeśli coś będziesz mieć do polecenia -
Kori_ wrote:Mojemu mąż sam to zaproponował bo chce aktywnie uczestniczyć od początku, w sumie jest to dla mnie budujące że jesteśmy w tym razem :)tym bardziej, że to moja pierwsza ciąża, jeśli nie wejdzie to najwyżej będzie czekał przed, myślę że z facetami jest inaczej, oni nie czują tego dziecka, tylko potrzebują namacalnych dowodów jak odgłos serduszka itd , wśród naszych znajomych, rodziny jest też taka tendencja, więc pewnie dlatego to było dla niego naturalne .
@Marta 40 to super , że już serduszko słyszałaś 💕
Dla mnie on był tam zbędny bo ja akurat jestem Zosia Samosia i wolę wszystko sama 😅
Zawiózł mnie do porodu, przyjechał po wszystkim, dla mnie tak było lepiej, ja o tym zapomniałam więc nie chcę żeby ktokolwiek to pamiętał 😂Fabregasowa lubi tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
Kori_ wrote:Mojemu mąż sam to zaproponował bo chce aktywnie uczestniczyć od początku, w sumie jest to dla mnie budujące że jesteśmy w tym razem :)tym bardziej, że to moja pierwsza ciąża, jeśli nie wejdzie to najwyżej będzie czekał przed, myślę że z facetami jest inaczej, oni nie czują tego dziecka, tylko potrzebują namacalnych dowodów jak odgłos serduszka itd , wśród naszych znajomych, rodziny jest też taka tendencja, więc pewnie dlatego to było dla niego naturalne .
@Marta 40 to super , że już serduszko słyszałaś 💕
Myślę że lekarz nie powinien mieć nic przeciwko. Ja zazwyczaj miałam wizyty w godzinach porannych, więc nawet nie chciałam żeby wykorzystywał urlop na takie dni. Zresztą te pierwsze usg jest dopochwowe, ja to musiałam trzymać pięści pod pośladkami żeby było cokolwiek widać więc nawet dla mnie te badania są takie krępujące. Już na prenatalnych badają przez brzuch i mąż bardzo się wzruszył i o mało nie zemdlał 😂Kori_ lubi tę wiadomość
-
Ja biorę na tą chwilę falvit mama, bo ma foliany a nie kwas foliowy. Zgodnie z aktualną wiedzą to foliany są najlepszą formą do suplementacji w ciąży. Póżniej przejdę na pregna start bo też ma dobry folian. I mam zamiar uzupełnić też apteczkę w inne suplementy, karmiąc piersią i będąc w ciąży to zostanę bez niczego 😂
LadyDaga lubi tę wiadomość
-
M93 wrote:Każdy facet ma inaczej. Ja nie potrzebowałam żeby ze mną latał do lekarza, dziecko czuł później przez brzuch. Od początku po porodzie przy nim robił wszystko. Jak mu pokazywałam USG to mówił, że i tak tam nic nie widać tylko jakieś mazaje 🤣
Dla mnie on był tam zbędny bo ja akurat jestem Zosia Samosia i wolę wszystko sama 😅
Zawiózł mnie do porodu, przyjechał po wszystkim, dla mnie tak było lepiej, ja o tym zapomniałam więc nie chcę żeby ktokolwiek to pamiętał 😂 -
nick nieaktualny
-
Mój chciałby być na wizytach, ale niestety one są w tygodniu, a w tygodniu pracuje w delegacji. Ja bym wolała żeby był
Z supli sprawdzę jak wrócę ze szkolenia, bo nie pamiętam wszystkiego.
Marta 40, cuuuuudoooowneee wieści 🥰🥰🥰LadyDaga, Marta 40 lubią tę wiadomość
-
Marcycha wrote:Mój chciałby być na wizytach, ale niestety one są w tygodniu, a w tygodniu pracuje w delegacji. Ja bym wolała żeby był
Z supli sprawdzę jak wrócę ze szkolenia, bo nie pamiętam wszystkiego.
Marta 40, cuuuuudoooowneee wieści 🥰🥰🥰
Niestety nie każdy ma taką możliwość, że pracuję zdalnie, dużo to ułatwia, mój może w każdej chwili wyjść wrócić, ma elastyczne godzinyMarcycha lubi tę wiadomość
-
Marta 40 wrote:Ja po wizycie.7tydzien serduszko bije mocno wszystko ok
Dziś dokładnie masz 7 tydzień? -
Dzień dobry dziewczyny. Ostatnie dni chodzę zmęczona jakbym ciężko się napracowała a mało co robię. Wieczorem padam spać. A w nocy biegam sikać po 5 razy. Staram się przed spaniem nie pić. A i tak 🤷
-
Dzień dobry
@Modra, u mnie zmęczenie też daje o sobie znać, ostatnio nie mogę pozwolić sobie na drzemkę w ciągu dnia więc mam spadki energii straszne- zwłaszcza jak muszę coś załatwić to potem ledwo na oczy patrzę. @ a jak się czujecie? U mnie podczas podróży np. jak dłużej nie jem to zdarza się robić lekko słabo więc coś przegryzam i jest okej, poza tym czasem lekko brzuszek poczuje alee piersi to są bomby, nie dość że swoje naturalnie mam duże to gdy ściągam stanik tak mnie ciągną w dół a schylenie się wtedy sprawia że czuje jakby zaraz na podłogę miały odpaść 😅 ale cieszę się z braku mdłości bo w pierwszej ciąży wykończyło mnie strasznie.
Co do wspólnych wizyt, na pewno mój pojedzie ze mną na prenatalne a tak jak ma wolne akurat po prostu czeka pod gabinetem, potem całuje zdjęcie i chowa sobie 😅 ale cieszę się, że mam w tym wszystkim wsparcie- dba o mnie i zainteresowany jest każdą rzeczą dotyczącą ciąży. W ciąży z córeczką z byłym partnerem byłam kompletnie sama w tej ciąży, wręcz każda rzecz była bagatelizowana. Przy porodzie była ze mną szwagierka- chciałam kogoś kto wie kiedy co podać, gdzie złapać, gdzie masować, jak pomóc itp. w pewnym momencie pytali czy chcę aby wszedł partner bo rodziłam ponad dobę ale wiedziałam że jak wejdzie to się rozsypie i zapomnę o oddechu podczas skurczy a z każdym problemem z oddechem u mnie mała się dusiła więc musiałam być twarda i skupiona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2024, 08:13
Natalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
nick nieaktualnyMagii wrote:Dziewczyny a z innej beczki. Czego używacie na komary? My mieszkamy obok lasu, mamy moskitiery a I tak te mendy jakoś wlatują. Czy te płyny do kontaktu są bezpieczne? Czy jakieś olejki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2024, 09:04
-
nick nieaktualnyA tak z innej beczki, wczoraj na wizycie gin, która też jest perinatologiem zaleciła, aby w ciąży nie pić zakwasu ani kiszonek z buraka, już zwykły ugotowany jest ok. Są badania, które wykazują, że zawierają w składzie coś (nie pamiętam nazwy) co może powodować wady serca u płodu. Jestem w lekkim szoku, w lodówce czekał już na mnie 3l zakwasu. W poprzedniej ciąży, co prawa prowadziła ja inna gin, powiedziała że nie ma przeciwwskazań, byle by pić w umiarkowanej ilości. Słyszałscie może o tym?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2024, 09:05