Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPatka123 wrote:Życzę żeby poszło sprawnie i bez dużych histerii jakoś przez to trzeba będzie przebrnąć 🫣
Właśnie wjechała u niej długa drzemeczka, a i ja się lepiej poczułam.
Aa i z takich objawów to … ciągle sikam. Któraś ma tak na wczesnym etapie? Już nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży
Hej, u mnie za każdym razem początek ciąży i od razu częste wycieczki do toalety 🙂 -
U nas dziś leniwy dzień. Chciałam zabrać córkę na spacer. Nie. Do parku. Nie. Na plac zabaw. Nie. Chcesz tu leżeć. Tak. I tak sobie leżymy 😂
Zawsze chętnie wychodzi. Prawie biegiem. A dziś chyba nawet ja upał pokonał.S.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
Czy badalyscie już TSH?
Mialam TSH badane w maju wynik 1,8. Ft3 2.9 a Ft4 1.09.
TSH Zbadane dzisiaj 3.4 (norma niby do 2.4). Jestem w 6+0 tyg ciąży. Trochę mnie zestresował ten wynik.
Jutro jestem umówiona na konsultacje z ginekologiem tel. ale niestety nie moim prowadzącym. Będę próbować też z endo się umówić.Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Karolina 26 wrote:Czy jest tu któraś z Was po refundacji in vitro 2024-2028? Nurtuje mnie pytanie, czy prowadzenie ciąży też jest refundowane.
Jestem po in vitro, co prawda jestem z wątku marcowego, mam na 25.03, ale czasami podczytuję Was. Po ostatniej 5j weryfikacji (była darmowa) już skończył się program, teraz jestem u tego samego lekarza ale na prowadzenie ciąży trzeba płacić , u nas 350 zł w tym wszystkie badania -
Modra wrote:U nas dziś leniwy dzień. Chciałam zabrać córkę na spacer. Nie. Do parku. Nie. Na plac zabaw. Nie. Chcesz tu leżeć. Tak. I tak sobie leżymy 😂
Zawsze chętnie wychodzi. Prawie biegiem. A dziś chyba nawet ja upał pokonał.
Jak już dzieci odczuwają upal, to jest źle 🤦🏼♀️17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Patka123 wrote:Moja córcia ma 1,5 roku, szczerze to już bym chciała odstawić ale ona nie chce pić innego mleka, a nasze rozszerzenie diety idzie bardzo średnio, po prostu mało je i bardzo dużo rzeczy jej nie smakuje. Nie mam innej alternatywy póki co, nie położę jej głodnej spać. I tak daje jej tylko przed drzemka, przed snem nocnym i jak wstanie np o 5 to dostaje pierś i idzie spać dalej.
Gdzieś słyszałam w ciąży często dzieci same się odstawiają, bo zmienia się smak mleka 😄 dla mnie to by była najlepsza opcja.
A jeżeli mam sama odstawiać to też myślę żeby tak max do końca roku, będzie mieć wtedy 2 lata i może już nie będę się martwić że może być niedojedzona.
Odstawiłam młodą na 1,5 roku i nagle po TYGODNIU stał się cud, moje dziecko zaczęło jeść wszystkie posiłki a tak tylko skubała… żałuję, że nie odstawiłam jej prędzej a tak się wkurzałam, że nie chce jeść 🙃👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
M93 wrote:Moja nic nie chciała jeść póki ją karmiłam.
Odstawiłam młodą na 1,5 roku i nagle po TYGODNIU stał się cud, moje dziecko zaczęło jeść wszystkie posiłki a tak tylko skubała… żałuję, że nie odstawiłam jej prędzej a tak się wkurzałam, że nie chce jeść 🙃
A dużo mleka jadła? I jak odstawiłaś to dawałaś zwykłe mleko bądź mm?
Mysle że możliwe że jakbym odstawiła to nie miałaby wyboru i zaczęłaby jeść ale jej teraz jeszcze trójki wychodzą i mi szkoda jej trochę. Teraz też ciężko przeszła to szczepienie mmr, ona jak jest chora to ani jeść ani pić, boję się nawet odwodnienia a pierś napoi i nakarmi. Ciężko mi podjąć decyzję że to ten dzień i koniec -
Tika wrote:Czy badalyscie już TSH?
TSH Zbadane dzisiaj 3.4 (norma niby do 2.4). Jestem w 6+0 tyg ciąży. Trochę mnie zestresował ten wynik.
Jutro jestem umówiona na konsultacje z ginekologiem tel. ale niestety nie moim prowadzącym. Będę próbować też z endo się umówić.
Ja dostałam informacje, ze do 3,17 jest norma w I trymestrze ale u Ciebie to zdecydowanie za dużo. Ja bym umówiła się do endokrynologa. -
Tika wrote:Czy badalyscie już TSH?
Jutro jestem umówiona na konsultacje z ginekologiem tel. ale niestety nie moim prowadzącym. Będę próbować też z endo się umówić.
Nie stresuj się, kiedy masz wizytę u gina? Na pewno da Ci skierowanie i kobiety w ciąży musi lekarz przyjąć bodajże w przeciągu 1/2 tyg.
U mnie w pierwszej ciąży odwrotnie bardzo spadło, okazało się że wszystko jest ok, usg tarczycy prawidłowe. Lekarz wytłumaczył że w ciąży tak może być i faktycznie kolejny wynik już był prawidłowy -
M93 wrote:Moja nic nie chciała jeść póki ją karmiłam.
Odstawiłam młodą na 1,5 roku i nagle po TYGODNIU stał się cud, moje dziecko zaczęło jeść wszystkie posiłki a tak tylko skubała… żałuję, że nie odstawiłam jej prędzej a tak się wkurzałam, że nie chce jeść 🙃
Je normalnie. Nawet jak w dzień miała jeszcze karmienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2024, 19:12
-
Patka123 wrote:Nie stresuj się, kiedy masz wizytę u gina? Na pewno da Ci skierowanie i kobiety w ciąży musi lekarz przyjąć bodajże w przeciągu 1/2 tyg.
U mnie w pierwszej ciąży odwrotnie bardzo spadło, okazało się że wszystko jest ok, usg tarczycy prawidłowe. Lekarz wytłumaczył że w ciąży tak może być i faktycznie kolejny wynik już był prawidłowy
Kolejna wizytę mam 28.08 ale jutro umówiłam się do innego Giną na konsultacje telefoniczną z pakietu medycznego. Do mojego prowadzącego nie ma wcześniej terminów.Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Patka123 wrote:A dużo mleka jadła? I jak odstawiłaś to dawałaś zwykłe mleko bądź mm?
Mysle że możliwe że jakbym odstawiła to nie miałaby wyboru i zaczęłaby jeść ale jej teraz jeszcze trójki wychodzą i mi szkoda jej trochę. Teraz też ciężko przeszła to szczepienie mmr, ona jak jest chora to ani jeść ani pić, boję się nawet odwodnienia a pierś napoi i nakarmi. Ciężko mi podjąć decyzję że to ten dzień i koniec
Przerzuciłam ją na krowie z bidona, cycki zakleiłam plasterkiem i mówiłam, że chore. Łaziła, powtarzała, krowiego pić nie chciała na początku ale ściągnęłam jej moje i pomieszałam dwa dni, potem wypiła już samo krowie. Trochę mi jej było szkoda ale mnie to już poprostu brzydziło 🫣
Po tygodniu na krowim chyba stwierdziła, że obiad lepszy i ruszyła z jedzeniem. Teraz je wszystko, nie ma problemu. Miałam różne emocje jak to robiłam i czułam się jak najgorsza matka ale no ja już nie mogłam tego znieść. Nadal nie wiem co niektóre widzą pięknego w karmieniu piersią 😆👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
Modra wrote:To ja mam żarłoka 😂
Je normalnie. Nawet jak w dzień miała jeszcze karmienia.Modra lubi tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
Patka123 wrote:Dokładnie dzieci sa różne. Później się mama martwi że a to je za mało, a to za dużo 😂
Gdyby ktoś zobaczył moją córkę to by nie powiedział że jest niejadkiem a skubie jak ptaszek👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
Ja dzis pospałam dłużej, potrzebowałam po poprzedniej słabej nocy.
A po przebudzeniu codziennie obowiazkowo muszę sprawdzić:
Brzuch jest? Jest ✅️
Cyce nabrzmiałe? Są ✅️
Majty bez sladow plamienia? Są, czysto✅️
Uff! To można zaczynać nowy dzień 😆
Modra, S.Roszpunka, EwK, Tika lubią tę wiadomość
👱🏻♀️39👴🏻39
starania od marca 24
IV biochem
VIII biochem
XII biochem
suple, ruch, zdrowa micha, Euthyrox 50
amh 2,18 -
No pewnie nie będą mieli Ci co przepisać ale jeśli poczujesz się lepiej to może chociaż zadzwoń. W moim mieście taka pomoc świąteczna działa też telefonicznie.
Ja przeżyłam nockę, nie obyło się bez rewelacji w pracy ale przynajmniej o 2 poszłam spać i do 8 spalam
Jeśli chodzi o objawy to też zastanawiam się czy mnie za mało mdli, albo czy mnie za bardzo brzuch boli.
Dzisiaj już 6 tydzień wybił a jutro w końcu lekarz i zobaczymy czy coś będzie mrugać na USGModra lubi tę wiadomość