X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliknij sobie w suwaczek np pod moim postem i Cię przeniesie na stronę do generowania suwaków. Potem kopiujesz sobie kod i wklejasz w opis na stopce.

Marta 40 lubi tę wiadomość

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was jest kp aktualnie?

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.08.24 ⏸️
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modra wrote:
    A czy któraś z Was jest kp aktualnie?

Tak, ja :)

Modra lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2024, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Tak, ja :)
    Jak długo planujesz karmić. Bo ja powoli przymierzam się żeby zakończyć w grudniu. Moja Młodziutka będzie mieć już 3lata 🙈

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.08.24 ⏸️
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2024, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz bardziej odczuwam karmienie. Piersi mam trochę obolałe ale nie chce jej odstawiać w trudnym dla niej momencie jak będzie zaczynać przedszkole.

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.08.24 ⏸️
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modra wrote:
    Jak długo planujesz karmić. Bo ja powoli przymierzam się żeby zakończyć w grudniu. Moja Młodziutka będzie mieć już 3lata 🙈

Moja córcia ma 1,5 roku, szczerze to już bym chciała odstawić ale ona nie chce pić innego mleka, a nasze rozszerzenie diety idzie bardzo średnio, po prostu mało je i bardzo dużo rzeczy jej nie smakuje. Nie mam innej alternatywy póki co, nie położę jej głodnej spać. I tak daje jej tylko przed drzemka, przed snem nocnym i jak wstanie np o 5 to dostaje pierś i idzie spać dalej.

Gdzieś słyszałam w ciąży często dzieci same się odstawiają, bo zmienia się smak mleka 😄 dla mnie to by była najlepsza opcja.
    A jeżeli mam sama odstawiać to też myślę żeby tak max do końca roku, będzie mieć wtedy 2 lata i może już nie będę się martwić że może być niedojedzona.

age.png

preg.png
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2024, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja je normalnie. Pierś tylko wieczorem. Ale wieczorem to czeka jak na świętość 😂 Chciałabym żeby sama zrezygnowała ale póki co to chciałaby więcej 🙈 ale tu już sprawy są twardo postawione. Nie ma.

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.08.24 ⏸️
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modra wrote:
    @S.Roszpunka Jak u Ciebie?

Dziękuję ze pytasz ❤️dziś betę zrobiłam i podskoczyl do 956,40. Także jest różnica między tym co było wczoraj. Mam nadzieję, że ostatnia beta będzie w poniedziałek, a później czekać będę na USG. Nie wiem, może to taka moja "uroda", że nie ma za każdym razem przyrostu 100% albo więcej 🤷🏼‍♀️ niech Kropek się trzyma matki mocno!

Fasolowa_zupa, Modra, EwK, Daisy___, Stela, Peony22 lubią tę wiadomość

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Marilla Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam na wizycie w Medicover, Pani doktor nie była zainteresowana moja osobą. Zero badań, zero informacji, na pytania odpowiadała z lekkim zdenerwowaniem mam wrażenie. Dobrze, ze nie jestem osoba, która daje się szybko zbyć. Zastanawiam się czy w ogóle będę tam prowadziła ciąże. Macie jakieś doświadczenia z ta placówką? Bo ja ostatnio większość negatywnych niestety.

• Patka123 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2024, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modra wrote:
    Moja je normalnie. Pierś tylko wieczorem. Ale wieczorem to czeka jak na świętość 😂 Chciałabym żeby sama zrezygnowała ale póki co to chciałaby więcej 🙈 ale tu już sprawy są twardo postawione. Nie ma.

Życzę żeby poszło sprawnie i bez dużych histerii :D jakoś przez to trzeba będzie przebrnąć 🫣

Właśnie wjechała u niej długa drzemeczka, a i ja się lepiej poczułam.

Aa i z takich objawów to … ciągle sikam. Któraś ma tak na wczesnym etapie? Już nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży

age.png

preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2024, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Dziękuję ze pytasz ❤️dziś betę zrobiłam i podskoczyl do 956,40. Także jest różnica między tym co było wczoraj. Mam nadzieję, że ostatnia beta będzie w poniedziałek, a później czekać będę na USG. Nie wiem, może to taka moja "uroda", że nie ma za każdym razem przyrostu 100% albo więcej 🤷🏼‍♀️ niech Kropek się trzyma matki mocno!

Jak już beta zbliża się do 1000 to przyrost już nie jest taki jak na początku ciąży. Na tym etapie to usg i czekanie na serduszko :) na pewno będzie wszystko ok

Modra, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2024, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilla wrote:
    Dzisiaj byłam na wizycie w Medicover, Pani doktor nie była zainteresowana moja osobą. Zero badań, zero informacji, na pytania odpowiadała z lekkim zdenerwowaniem mam wrażenie. Dobrze, ze nie jestem osoba, która daje się szybko zbyć. Zastanawiam się czy w ogóle będę tam prowadziła ciąże. Macie jakieś doświadczenia z ta placówką? Bo ja ostatnio większość negatywnych niestety.

Ojej ja już by była mega zniechęcona do tego lekarza. Jak to zero badań na początku ciąży?!

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Witam się nieśmiało i czy mogę dołączyć;)?
    Właśnie coś mnie tknęło, aby przed momentem zrobić test, strumieniowy i płytkowy pokazuje delikatną drugą kreskę 🥹.
    Jestem spanikowana, a raczej w szoku, to byl nasz pierwszy miesiąc starań. Do miesiączki mam jeszcze 4 dni ale pokusiło mnie aby zareagować.
    Krótko o mnie na pokładzie przedszkolak, w kwietniu zeszłego roku straciłam drugiego synka. Przerazilam się jak przeliczyłam w kalkulatorze na jaki dzień wypada ewentualne rozwiązanie, dokładnie w tym samym kiedy poroniłam😭 Bardzo chce, aby ta 🌈 ze mną została do końca ❤️.
    Gratuluję Wam 2 kreseczek, mam nadzieję, że będziemy się wspierać tutaj razem 💪

Patka123, S.Roszpunka, Modra, EwK, Daisy___, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość

• Modra Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @S.Roszpunka bardzo się cieszę ❤️
    Co do sikania mam to samo. W pierwszej ciąży też tak miałam. Potem około trymestru było lepiej. I powtórka w trzecim.

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.08.24 ⏸️
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Marilla Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2024, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Ojej ja już by była mega zniechęcona do tego lekarza. Jak to zero badań na początku ciąży?!
    Byłam tydzień wcześniej na USG w innej placówce i przyniosłam wyniki badań, Pani oczywiscie dodała, ze usg nie było robione ‚u nich’. Morfologię i mocz tez już wcześniej robiłam. W Medicover jest tak, ze wizyta u ginekologa to jest tylko wizyta. Cytologia, usg -trzeba umawiać się na to oddzielnie. Przynajmniej i mnie rak jest, a ja nie mam czasu latać ciagle po lekarzach, więc chyba będę musiała prowadzić ta ciąże prywatnie 🤷‍♀️

• Patka123 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2024, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela witaj ☺️
    Bardzo mi przykro że przeżyłaś taką stratę, widzę po stopce że to była już mocno zaawansowana ciąża :(
    Trzeba wierzyć że teraz będzie wszystko ok. I jeszcze ta data ♥️ to nie może być przypadek

Stela lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilla wrote:
    Byłam tydzień wcześniej na USG w innej placówce i przyniosłam wyniki badań, Pani oczywiscie dodała, ze usg nie było robione ‚u nich’. Morfologię i mocz tez już wcześniej robiłam. W Medicover jest tak, ze wizyta u ginekologa to jest tylko wizyta. Cytologia, usg -trzeba umawiać się na to oddzielnie. Przynajmniej i mnie rak jest, a ja nie mam czasu latać ciagle po lekarzach, więc chyba będę musiała prowadzić ta ciąże prywatnie 🤷‍♀️

Faktycznie kiedyś też się umówiłam tam do gina i byłam w szoku że nie zaznaczyłam że chce usg i nie było… dla mnie w ciąży to nie do przejścia, to chyba normalne że może sytuacja tego wymagać, coś Cię zaniepokoić a oni nie zrobią bo się nie jest na to umówionym 🫣
    Dobrze że to początek ciąży to można jeszcze przemyśleć kto i jak będzie prowadzić ciążę. Zawsze można zapisać się do lekarza na NFZ a na takie ważniejsze wizyty iść prywatnie

age.png

preg.png
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:
    Hejka,

Witam się nieśmiało i czy mogę dołączyć;)?
    Właśnie coś mnie tknęło, aby przed momentem zrobić test, strumieniowy i płytkowy pokazuje delikatną drugą kreskę 🥹.
    Jestem spanikowana, a raczej w szoku, to byl nasz pierwszy miesiąc starań. Do miesiączki mam jeszcze 4 dni ale pokusiło mnie aby zareagować.
    Krótko o mnie na pokładzie przedszkolak, w kwietniu zeszłego roku straciłam drugiego synka. Przerazilam się jak przeliczyłam w kalkulatorze na jaki dzień wypada ewentualne rozwiązanie, dokładnie w tym samym kiedy poroniłam😭 Bardzo chce, aby ta 🌈 ze mną została do końca ❤️.
    Gratuluję Wam 2 kreseczek, mam nadzieję, że będziemy się wspierać tutaj razem 💪

Witaj. My się chyba kojarzymy z 🌈 wątku ❤️😄

Stela lubi tę wiadomość

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2024, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Witaj. My się chyba kojarzymy z 🌈 wątku ❤️😄

Tak :) nie byłam u Was na wątku tak aktywną użytkowniczką, ale co jakiś czas podczytuję ;) Bardzo dobra wiadomość Roszpunko ściskam mocno kciuki za Ciebie również, oby wszystkie było dobrze ✊

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2024, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Stela witaj ☺️
    Bardzo mi przykro że przeżyłaś taką stratę, widzę po stopce że to była już mocno zaawansowana ciąża :(
    Trzeba wierzyć że teraz będzie wszystko ok. I jeszcze ta data ♥️ to nie może być przypadek

Staram się jak mogę myśleć pozytywne, choć wiem, że nie będzie to takie proste.
    Fajnie, że mam do kogo dołączyć 😉

Modra, A_Agnieszka, (:Ania:) lubią tę wiadomość

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ