Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kliknij sobie w suwaczek np pod moim postem i Cię przeniesie na stronę do generowania suwaków. Potem kopiujesz sobie kod i wklejasz w opis na stopce.
Marta 40 lubi tę wiadomość
-
Patka123 wrote:Tak, ja
-
A teraz bardziej odczuwam karmienie. Piersi mam trochę obolałe ale nie chce jej odstawiać w trudnym dla niej momencie jak będzie zaczynać przedszkole.
-
Modra wrote:Jak długo planujesz karmić. Bo ja powoli przymierzam się żeby zakończyć w grudniu. Moja Młodziutka będzie mieć już 3lata 🙈
Moja córcia ma 1,5 roku, szczerze to już bym chciała odstawić ale ona nie chce pić innego mleka, a nasze rozszerzenie diety idzie bardzo średnio, po prostu mało je i bardzo dużo rzeczy jej nie smakuje. Nie mam innej alternatywy póki co, nie położę jej głodnej spać. I tak daje jej tylko przed drzemka, przed snem nocnym i jak wstanie np o 5 to dostaje pierś i idzie spać dalej.
Gdzieś słyszałam w ciąży często dzieci same się odstawiają, bo zmienia się smak mleka 😄 dla mnie to by była najlepsza opcja.
A jeżeli mam sama odstawiać to też myślę żeby tak max do końca roku, będzie mieć wtedy 2 lata i może już nie będę się martwić że może być niedojedzona. -
Moja je normalnie. Pierś tylko wieczorem. Ale wieczorem to czeka jak na świętość 😂 Chciałabym żeby sama zrezygnowała ale póki co to chciałaby więcej 🙈 ale tu już sprawy są twardo postawione. Nie ma.
-
Modra wrote:@S.Roszpunka Jak u Ciebie?
Dziękuję ze pytasz ❤️dziś betę zrobiłam i podskoczyl do 956,40. Także jest różnica między tym co było wczoraj. Mam nadzieję, że ostatnia beta będzie w poniedziałek, a później czekać będę na USG. Nie wiem, może to taka moja "uroda", że nie ma za każdym razem przyrostu 100% albo więcej 🤷🏼♀️ niech Kropek się trzyma matki mocno!Fasolowa_zupa, Modra, EwK, Daisy___, Stela, Peony22 lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Dzisiaj byłam na wizycie w Medicover, Pani doktor nie była zainteresowana moja osobą. Zero badań, zero informacji, na pytania odpowiadała z lekkim zdenerwowaniem mam wrażenie. Dobrze, ze nie jestem osoba, która daje się szybko zbyć. Zastanawiam się czy w ogóle będę tam prowadziła ciąże. Macie jakieś doświadczenia z ta placówką? Bo ja ostatnio większość negatywnych niestety.
-
Modra wrote:Moja je normalnie. Pierś tylko wieczorem. Ale wieczorem to czeka jak na świętość 😂 Chciałabym żeby sama zrezygnowała ale póki co to chciałaby więcej 🙈 ale tu już sprawy są twardo postawione. Nie ma.
Życzę żeby poszło sprawnie i bez dużych histerii jakoś przez to trzeba będzie przebrnąć 🫣
Właśnie wjechała u niej długa drzemeczka, a i ja się lepiej poczułam.
Aa i z takich objawów to … ciągle sikam. Któraś ma tak na wczesnym etapie? Już nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży -
S.Roszpunka wrote:Dziękuję ze pytasz ❤️dziś betę zrobiłam i podskoczyl do 956,40. Także jest różnica między tym co było wczoraj. Mam nadzieję, że ostatnia beta będzie w poniedziałek, a później czekać będę na USG. Nie wiem, może to taka moja "uroda", że nie ma za każdym razem przyrostu 100% albo więcej 🤷🏼♀️ niech Kropek się trzyma matki mocno!
Jak już beta zbliża się do 1000 to przyrost już nie jest taki jak na początku ciąży. Na tym etapie to usg i czekanie na serduszko na pewno będzie wszystko okModra, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
-
Marilla wrote:Dzisiaj byłam na wizycie w Medicover, Pani doktor nie była zainteresowana moja osobą. Zero badań, zero informacji, na pytania odpowiadała z lekkim zdenerwowaniem mam wrażenie. Dobrze, ze nie jestem osoba, która daje się szybko zbyć. Zastanawiam się czy w ogóle będę tam prowadziła ciąże. Macie jakieś doświadczenia z ta placówką? Bo ja ostatnio większość negatywnych niestety.
Ojej ja już by była mega zniechęcona do tego lekarza. Jak to zero badań na początku ciąży?! -
nick nieaktualnyHejka,
Witam się nieśmiało i czy mogę dołączyć?
Właśnie coś mnie tknęło, aby przed momentem zrobić test, strumieniowy i płytkowy pokazuje delikatną drugą kreskę 🥹.
Jestem spanikowana, a raczej w szoku, to byl nasz pierwszy miesiąc starań. Do miesiączki mam jeszcze 4 dni ale pokusiło mnie aby zareagować.
Krótko o mnie na pokładzie przedszkolak, w kwietniu zeszłego roku straciłam drugiego synka. Przerazilam się jak przeliczyłam w kalkulatorze na jaki dzień wypada ewentualne rozwiązanie, dokładnie w tym samym kiedy poroniłam😭 Bardzo chce, aby ta 🌈 ze mną została do końca ❤️.
Gratuluję Wam 2 kreseczek, mam nadzieję, że będziemy się wspierać tutaj razem 💪Patka123, S.Roszpunka, Modra, EwK, Daisy___, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
-
@S.Roszpunka bardzo się cieszę ❤️
Co do sikania mam to samo. W pierwszej ciąży też tak miałam. Potem około trymestru było lepiej. I powtórka w trzecim.S.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
Patka123 wrote:Ojej ja już by była mega zniechęcona do tego lekarza. Jak to zero badań na początku ciąży?!
-
Marilla wrote:Byłam tydzień wcześniej na USG w innej placówce i przyniosłam wyniki badań, Pani oczywiscie dodała, ze usg nie było robione ‚u nich’. Morfologię i mocz tez już wcześniej robiłam. W Medicover jest tak, ze wizyta u ginekologa to jest tylko wizyta. Cytologia, usg -trzeba umawiać się na to oddzielnie. Przynajmniej i mnie rak jest, a ja nie mam czasu latać ciagle po lekarzach, więc chyba będę musiała prowadzić ta ciąże prywatnie 🤷♀️
Faktycznie kiedyś też się umówiłam tam do gina i byłam w szoku że nie zaznaczyłam że chce usg i nie było… dla mnie w ciąży to nie do przejścia, to chyba normalne że może sytuacja tego wymagać, coś Cię zaniepokoić a oni nie zrobią bo się nie jest na to umówionym 🫣
Dobrze że to początek ciąży to można jeszcze przemyśleć kto i jak będzie prowadzić ciążę. Zawsze można zapisać się do lekarza na NFZ a na takie ważniejsze wizyty iść prywatnie -
Stela wrote:Hejka,
Witam się nieśmiało i czy mogę dołączyć?
Właśnie coś mnie tknęło, aby przed momentem zrobić test, strumieniowy i płytkowy pokazuje delikatną drugą kreskę 🥹.
Jestem spanikowana, a raczej w szoku, to byl nasz pierwszy miesiąc starań. Do miesiączki mam jeszcze 4 dni ale pokusiło mnie aby zareagować.
Krótko o mnie na pokładzie przedszkolak, w kwietniu zeszłego roku straciłam drugiego synka. Przerazilam się jak przeliczyłam w kalkulatorze na jaki dzień wypada ewentualne rozwiązanie, dokładnie w tym samym kiedy poroniłam😭 Bardzo chce, aby ta 🌈 ze mną została do końca ❤️.
Gratuluję Wam 2 kreseczek, mam nadzieję, że będziemy się wspierać tutaj razem 💪
Witaj. My się chyba kojarzymy z 🌈 wątku ❤️😄Stela lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
nick nieaktualnyS.Roszpunka wrote:Witaj. My się chyba kojarzymy z 🌈 wątku ❤️😄
Tak nie byłam u Was na wątku tak aktywną użytkowniczką, ale co jakiś czas podczytuję Bardzo dobra wiadomość Roszpunko ściskam mocno kciuki za Ciebie również, oby wszystkie było dobrze ✊S.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatka123 wrote:Stela witaj ☺️
Bardzo mi przykro że przeżyłaś taką stratę, widzę po stopce że to była już mocno zaawansowana ciąża
Trzeba wierzyć że teraz będzie wszystko ok. I jeszcze ta data ♥️ to nie może być przypadek
Staram się jak mogę myśleć pozytywne, choć wiem, że nie będzie to takie proste.
Fajnie, że mam do kogo dołączyć 😉Modra, A_Agnieszka, (:Ania:) lubią tę wiadomość