Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Patutka wrote:Ja tak naprawdę od 20 roku życia wiem że moje owulacje są poprzesuwane.
Ja mam dłuższe cykle niż 28 dni bo 33 dni.
A drugi fakt że ja przy każdym cyklu owulację mam przed okresem.
Najstarsza córka była młodsza o 9 dni od terminu miesiączki
Syn też był 11 dni młodszy.
Tak więc w naszym przypadku wszystko jest zrozumiałe, dlatego też nie panikuję że tak powiem że mało jest młodsze.
Teraz nie monitorowałam cyklu, ze względu że podeszliśmy z mężem do tego tak, że po prostu zrobię badania i tak dalej i będziemy próbować ale na spokojnie dawałam sobie pół roku bez monitorowania owulacji, bez robienia testów kropka No i udało się
No i super, ja też się kompletnie nie spodziewałam że tak szybko bo cb zajdę, miałam najpierw dostać do 6 tyg okres potem dopiero owulacja a tymczasem normalnego okresu nie zdążyłam dostaćNatalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
Dziewczyny ja już po wizycię, serduszko już biło więc kamień z serca.
Ale żeby nie było za dobrze właśnie biorę telefon i szukam innego gina. Ten co byłam taki buc jakich mało :o jak to możliwe, że tacy ludzie pracują z pacjentami. Będę pisać skargę. Zaczęło się od tego że po badaniu usiedliśmy a on "no jest Pani w ciąży i co w związku z tym?" reszty nawet szkoda pisać.Paflina, Emimalina, Koko90, Kori_, LadyDaga, EwK, Modra, Soleil_ lubią tę wiadomość
-
Hahaha jaki typ. Koniecznie zmień tego lekarza!
Ja pamiętam jak jedna Pani ginekolog tak mi wsadziła wziernik że ją objęłam nogami, na co ona: podejrzewa że ten wziernik jest mniejszy niż penis pani partnera xD
-
Muszę wam powiedzieć, że po tygodniu leżenia i zdychania było cholernie ciężko nadrobić forum, ale dałam radę!
Dziewczyny, strasznie współczuję tych przykrych przygód ze szpitalem, ale ogromna ulga, że sytuacja pod kontrolą. Oby dalej już tylko spokojnie było. Swoją drogą czy personel medyczny naprawdę nie zna czegoś takiego jak „Niepowściągliwe wymioty ciężarnych”? Juz nie znajdę teraz która z was tak okropnie wymiotuje i nie może nic utrzymać, ale to brzmi jakby mogło być tą przypadłością 😢
Lekarz przepisał mi Xonvea, tamten pierwszy specyfik bez recepty to powiedział, że to pic na wodę przy takich wymiotach. Ten za to ścina z nóg strasznie i muszę się jeszcze nauczyć dawkowania, bo albo za dużo wezmę i śpię przez 13 godzin albo za mało i nadal wymiotuję, ale to pierwsza rzecz, która mi pomogła! Dzisiaj się czuję na tyle dobrze, że wyjdziemy wieczorem z mężem na randkę 😍
Co do tego co pisałyście wcześniej to ja prowadzę ciążę prywatnie, bo niestety nie ma kontraktu na NFZ ten mój doktor, dlatego będę kontynuować te najważniejsze wizyty u niego, a po wizycie u niego poszłam na niekomercyjną wizytę, żeby dostać skierowania na badania - nie wyobrażam sobie pracując uczciwie i odprowadzając składki jeszcze na to wydawać kasę, gdy one się po prostu należą!
Znowu wróciły mi plamienia pomimo duphastonu, i to bardziej obfite, ale nadal brązowe zamiast żywej krwi. Już nie wiem czym to tłumaczyć, może tak gorąco - nie daje rady wytrzymać, 30 stopni dzień w dzień to jest męka, nawet w nocy nie ma czym oddychać. No czekam bardzo na ochłodzenie i codziennie płaczę
-
Cześć dziewczyny!
Jestem tu pierwszy raz, więc się przedstawię 😊
Jestem Ania, mam 39 lat ( czyżbym była tu najstarsza?)
To moja druga ciąża, mam jeszcze synka dwuletniego o którego walczyliśmy ładnych parę lat i kiedy już się poddałam- pojawił się on. Ciąża była obstawiona lekami, pamiętam, że lekarze straszyli co jakiś czas a finalnie wszystko było dobrze, synek zdrowy.
Teraz również się stresuję. Najbardziej martwi mnie mój wiek. Jakoś nie potrafię się w pełni cieszyć ciążą bo sobie wkręcam, że może dziecko nie będzie zdrowe. Wiem, to chore myślenie.
Byłam już na wizycie, słyszałam serduszko a mimo to do mnie nie dociera, że jestem w ciąży. Tamta ciąża była mimo strachu zupełnie inna. Dodam, że z mężem bardzo chcieliśmy drugie dziecko ale nawet nie liczyłam na to, że nam się uda.
To tyle o mnie. Nie wiem czy dam radę nadrobić wszystkie Wasze posty, więc spróbuję się wbić w Wasze grono od dziś 😁
W poprzedniej ciąży też byłam na takim forum i to było super😊
Pozdrawiam wszystkie mamy i ich maluszki😊Emimalina, Koko90, S.Roszpunka, (:Ania:), Sisska, anka013, Madlen90, Stela, A_Agnieszka, Modra, Adeline, Kori_, Soleil_ lubią tę wiadomość
-
@Patka123 jeju jaki burak, niektórzy to się grubo pomylili co do wyboru zawodu... Ja w pierwszej ciąży, poszłam na potwierdzenie pełna emocji a na wstępie dostałam tekst: "co, 500+ wprowadzili to i dzieci się robi?" Ja 22 letnia gówniara jak wstałam tak nawet drzwi za sobą nie zamknęłam 😅
@BajkowaDama, współczuję ciężkiego tygodnia ale bardzo cieszę się na lepsze samopoczucie i gratuluję randki! U nas dziś wieczór przy pizzy i netflixie, córcia wróciła do taty więc troszkę we dwoje się sobą na cieszymy:)
@krakowianka, witamy i zapraszamy! Na pewno nie jesteś najstarsza i jestem pewna że wszystko będzie dobrze, wiem że ciąża to czas stresu i zamartwiania ale pomożemy Ci w każdej kwestii która będzie Cię nurtować albo zamartwiać, możesz na nas liczyć
Słuchajcie a ja w innej kwestii, zawsze z moim partnerem było dużo miłości i stosunku ale ostatni czas mimo u niego nawału pracy- 6 dni po 12 godzin, moich czasem średnich samopoczuc, dzień dnia po raz to minimum i zastanawiam się czy te hormony ciążowe tak działają czy o co tu chodzi? 😅 Ja się czuję mniej atrakcyjna np teraz 😅krakowianka lubi tę wiadomość
Natalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
Dziewczyny, jest serduszko! 🥰 Maluch mierzy 1 cm 😊
Stela, krakowianka, Tika, Emimalina, bajkowadama, Daisy___, Kori_, S.Roszpunka, (:Ania:), Sisska, Naay95, Paflina, LadyDaga, Asia2121, Madlen90, Modra, EwK, Soleil_ lubią tę wiadomość
2 lata starań
Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
07.24 - pierwsze podejście do in vitro
26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
6 dpt - beta 13.0
8 dpt - beta 55.5
9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
12 dpt - beta 378.5
16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵
-
Naay95 wrote:@Patka123 jeju jaki burak, niektórzy to się grubo pomylili co do wyboru zawodu... Ja w pierwszej ciąży, poszłam na potwierdzenie pełna emocji a na wstępie dostałam tekst: "co, 500+ wprowadzili to i dzieci się robi?" Ja 22 letnia gówniara jak wstałam tak nawet drzwi za sobą nie zamknęłam 😅
@BajkowaDama, współczuję ciężkiego tygodnia ale bardzo cieszę się na lepsze samopoczucie i gratuluję randki! U nas dziś wieczór przy pizzy i netflixie, córcia wróciła do taty więc troszkę we dwoje się sobą na cieszymy:)
@krakowianka, witamy i zapraszamy! Na pewno nie jesteś najstarsza i jestem pewna że wszystko będzie dobrze, wiem że ciąża to czas stresu i zamartwiania ale pomożemy Ci w każdej kwestii która będzie Cię nurtować albo zamartwiać, możesz na nas liczyć
Słuchajcie a ja w innej kwestii, zawsze z moim partnerem było dużo miłości i stosunku ale ostatni czas mimo u niego nawału pracy- 6 dni po 12 godzin, moich czasem średnich samopoczuc, dzień dnia po raz to minimum i zastanawiam się czy te hormony ciążowe tak działają czy o co tu chodzi? 😅 Ja się czuję mniej atrakcyjna np teraz 😅
Któraś z was bierze te xonvea?
Biorę je od poniedziałku, tyle dobrego że wymiotuje raz te dwa na dzień, ale mdłości to mam dalej takie, że nie jestem w stanie nic dalej jeść 😔2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Emimalina wrote:Mamusie, które są już w kolejnej ciąży mam pytanko. Od którego tygodnia robi się już usg z brzucha?
Gdzieś tam 10-12 tydzień lekarza zazwyczaj coś tam patrzą przez powłoki brzuszne.
Ale to też zależy od lekarza.
Zazwyczaj na tym USG pierwszego trymestru robili mi przez brzuch i dopochwowo.
Bo to takie ważne badanie, a już po tym to przez brzuch.Emimalina lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
krakowianka wrote:Cześć dziewczyny!
Jestem tu pierwszy raz, więc się przedstawię 😊
Jestem Ania, mam 39 lat ( czyżbym była tu najstarsza?)
To moja druga ciąża, mam jeszcze synka dwuletniego o którego walczyliśmy ładnych parę lat i kiedy już się poddałam- pojawił się on. Ciąża była obstawiona lekami, pamiętam, że lekarze straszyli co jakiś czas a finalnie wszystko było dobrze, synek zdrowy.
Teraz również się stresuję. Najbardziej martwi mnie mój wiek. Jakoś nie potrafię się w pełni cieszyć ciążą bo sobie wkręcam, że może dziecko nie będzie zdrowe. Wiem, to chore myślenie.
Byłam już na wizycie, słyszałam serduszko a mimo to do mnie nie dociera, że jestem w ciąży. Tamta ciąża była mimo strachu zupełnie inna. Dodam, że z mężem bardzo chcieliśmy drugie dziecko ale nawet nie liczyłam na to, że nam się uda.
To tyle o mnie. Nie wiem czy dam radę nadrobić wszystkie Wasze posty, więc spróbuję się wbić w Wasze grono od dziś 😁
W poprzedniej ciąży też byłam na takim forum i to było super😊
Pozdrawiam wszystkie mamy i ich maluszki😊
Witaj Aniu, też Ania, 38 lat, druga ciąża I synek 3 letni. 😊
krakowianka lubi tę wiadomość
-
Patutka wrote:No jasne, że hormony też tak działają
Któraś z was bierze te xonvea?
Biorę je od poniedziałku, tyle dobrego że wymiotuje raz te dwa na dzień, ale mdłości to mam dalej takie, że nie jestem w stanie nic dalej jeść 😔
Ja biorę są dni że jest spoko funkcjonuje w miarę normalnie dopiero wieczorem czuje się okropnie a są dni jak dziś że cały dzień mnie mdli i muszę średnio co 3 godziny jeść bo inaczej jest mi niedobrze i mi się chce wymiotowac -
Kasiula09 wrote:Ja biorę są dni że jest spoko funkcjonuje w miarę normalnie dopiero wieczorem czuje się okropnie a są dni jak dziś że cały dzień mnie mdli i muszę średnio co 3 godziny jeść bo inaczej jest mi niedobrze i mi się chce wymiotowac
Czujesz różnice?
Bierzesz je codziennie?2016 🩷
2020 🩵
(:Ania:) wrote:Witaj Aniu, też Ania, 38 lat, druga ciąża I synek 3 letni. 😊
O to dużo podobieństw mamy 😁 Nie wiem jak trzylatki (czytałam, że podobno są grzeczne)😁 natomiast dwulatki masakra😅 Mamy na tapecie bunt dwulatka a ja przez ciążę nie mam siły do tego buntownika🥴 Rano jak wstaję z łóżka to marzę, żeby już był wieczór i można było iść spać... Powiedz, że później będzie łatwiej 😉(:Ania:) lubi tę wiadomość
-
Kasiula09 wrote:Dwie na noc do tej pory dawały radę, codziennie biorę, myślalam czy nie zejść do 1 tabletki ale się obawiam czy w pracy będę funkcjonować2016 🩷
2020 🩵
Dziewczyny jestem po wizycie u lekarza i mam 0.91cm małego szczęścia z serduszkiem.. nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę🥰. Dostalam heparyne bo mam lekko za gęsta krew ale lekarz woli dmuchać na zimno i mam ja przyjmować. Mam się umówić ja konsultacje do lekarki z którą mam to jeszcze przegadać ale ogólnie jest ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2024, 21:07
Stela, krakowianka, Paflina, LadyDaga, A_Agnieszka, S.Roszpunka, Naay95, Kori_, EwK, Soleil_, Koko90, Sisska lubią tę wiadomość
-
Kasiula09 wrote:Nie czuję, idę od razu spać, biorę przed samym spaniem, a ty ile bierzesz?
Ja biorę je rano dwie sztuki po południu jedna sztuka wieczorem dwie sztuki2016 🩷
2020 🩵
Dzisiaj dopiero nadrobiłam przez nawał pracy !
I miałam taką myśl , że fajnie , że mogę też tutaj w pierwszej ciąży poczytać doświadczeń innych mam ❤️
Z mojego punktu widzenia powiem wam , że pierwsza wizyta i ten wzrok innych Pań na mnie był aż krępujący. Pani z recepcji , a to Pani na potwierdzenia ciąży i jeszcze zaczela mi składać życzenia, bo się dopatrzyła , że urodziny miałam 😂 Niby skończyłam 23 lata i no obydwoje z mężem bardzo chcieliśmy w tym wieku dziecko. Tylko problem pojawia się taki , że wyglądamy obydwoje jakbyśmy mieli z 16/17 lat i chyba przez to wzrok tych ludzi jest dla nas jak narazie dziwny .
Mnie niestety dopadły mdłości , ale tylko wieczorne , tak powiedzmy od 19 godziny jest tragedia. Wczoraj na kolację mogłam tylko zjeść ugotowany makaron i to dosłownie odrobinkę , bo nawet od chleba mnie odrzuca . W ciągu dnia jest okej , chyba , ze poczuje zapach czegoś smażonego i tłuszczu to wtedy mam aż odruch wymiotny …