Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Patutka wrote:Ja tak naprawdę od 20 roku życia wiem że moje owulacje są poprzesuwane.
Ja mam dłuższe cykle niż 28 dni bo 33 dni.
A drugi fakt że ja przy każdym cyklu owulację mam przed okresem.
Najstarsza córka była młodsza o 9 dni od terminu miesiączki
Syn też był 11 dni młodszy.
Tak więc w naszym przypadku wszystko jest zrozumiałe, dlatego też nie panikuję że tak powiem że mało jest młodsze.
Teraz nie monitorowałam cyklu, ze względu że podeszliśmy z mężem do tego tak, że po prostu zrobię badania i tak dalej i będziemy próbować ale na spokojnie dawałam sobie pół roku bez monitorowania owulacji, bez robienia testów kropka No i udało się
No i super, ja też się kompletnie nie spodziewałam że tak szybko bo cb zajdę, miałam najpierw dostać do 6 tyg okres potem dopiero owulacja a tymczasem normalnego okresu nie zdążyłam dostaćNatalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
Dziewczyny ja już po wizycię, serduszko już biło więc kamień z serca.
Ale żeby nie było za dobrze właśnie biorę telefon i szukam innego gina. Ten co byłam taki buc jakich mało :o jak to możliwe, że tacy ludzie pracują z pacjentami. Będę pisać skargę. Zaczęło się od tego że po badaniu usiedliśmy a on "no jest Pani w ciąży i co w związku z tym?" reszty nawet szkoda pisać.Paflina, Emimalina, Koko90, Kori_, LadyDaga, EwK, Modra, Soleil_ lubią tę wiadomość
-
Hahaha jaki typ. Koniecznie zmień tego lekarza!
Ja pamiętam jak jedna Pani ginekolog tak mi wsadziła wziernik że ją objęłam nogami, na co ona: podejrzewa że ten wziernik jest mniejszy niż penis pani partnera xD
-
Cześć dziewczyny!
Jestem tu pierwszy raz, więc się przedstawię 😊
Jestem Ania, mam 39 lat ( czyżbym była tu najstarsza?)
To moja druga ciąża, mam jeszcze synka dwuletniego o którego walczyliśmy ładnych parę lat i kiedy już się poddałam- pojawił się on. Ciąża była obstawiona lekami, pamiętam, że lekarze straszyli co jakiś czas a finalnie wszystko było dobrze, synek zdrowy.
Teraz również się stresuję. Najbardziej martwi mnie mój wiek. Jakoś nie potrafię się w pełni cieszyć ciążą bo sobie wkręcam, że może dziecko nie będzie zdrowe. Wiem, to chore myślenie.
Byłam już na wizycie, słyszałam serduszko a mimo to do mnie nie dociera, że jestem w ciąży. Tamta ciąża była mimo strachu zupełnie inna. Dodam, że z mężem bardzo chcieliśmy drugie dziecko ale nawet nie liczyłam na to, że nam się uda.
To tyle o mnie. Nie wiem czy dam radę nadrobić wszystkie Wasze posty, więc spróbuję się wbić w Wasze grono od dziś 😁
W poprzedniej ciąży też byłam na takim forum i to było super😊
Pozdrawiam wszystkie mamy i ich maluszki😊Emimalina, Koko90, S.Roszpunka, (:Ania:), Sisska, anka013, Madlen90, Stela, A_Agnieszka, Modra, Adeline, Kori_, Soleil_ lubią tę wiadomość
-
@Patka123 jeju jaki burak, niektórzy to się grubo pomylili co do wyboru zawodu... Ja w pierwszej ciąży, poszłam na potwierdzenie pełna emocji a na wstępie dostałam tekst: "co, 500+ wprowadzili to i dzieci się robi?" Ja 22 letnia gówniara jak wstałam tak nawet drzwi za sobą nie zamknęłam 😅
@BajkowaDama, współczuję ciężkiego tygodnia ale bardzo cieszę się na lepsze samopoczucie i gratuluję randki! U nas dziś wieczór przy pizzy i netflixie, córcia wróciła do taty więc troszkę we dwoje się sobą na cieszymy:)
@krakowianka, witamy i zapraszamy! Na pewno nie jesteś najstarsza i jestem pewna że wszystko będzie dobrze, wiem że ciąża to czas stresu i zamartwiania ale pomożemy Ci w każdej kwestii która będzie Cię nurtować albo zamartwiać, możesz na nas liczyć
Słuchajcie a ja w innej kwestii, zawsze z moim partnerem było dużo miłości i stosunku ale ostatni czas mimo u niego nawału pracy- 6 dni po 12 godzin, moich czasem średnich samopoczuc, dzień dnia po raz to minimum i zastanawiam się czy te hormony ciążowe tak działają czy o co tu chodzi? 😅 Ja się czuję mniej atrakcyjna np teraz 😅krakowianka lubi tę wiadomość
Natalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
Dziewczyny, jest serduszko! 🥰 Maluch mierzy 1 cm 😊
Stela, krakowianka, Tika, Emimalina, bajkowadama, Daisy___, Kori_, S.Roszpunka, (:Ania:), Sisska, Naay95, Paflina, LadyDaga, Asia2121, Madlen90, Modra, EwK, Soleil_ lubią tę wiadomość
2 lata starań
Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
07.24 - pierwsze podejście do in vitro
26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
6 dpt - beta 13.0
8 dpt - beta 55.5
9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
12 dpt - beta 378.5
16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵
-
Naay95 wrote:@Patka123 jeju jaki burak, niektórzy to się grubo pomylili co do wyboru zawodu... Ja w pierwszej ciąży, poszłam na potwierdzenie pełna emocji a na wstępie dostałam tekst: "co, 500+ wprowadzili to i dzieci się robi?" Ja 22 letnia gówniara jak wstałam tak nawet drzwi za sobą nie zamknęłam 😅
@BajkowaDama, współczuję ciężkiego tygodnia ale bardzo cieszę się na lepsze samopoczucie i gratuluję randki! U nas dziś wieczór przy pizzy i netflixie, córcia wróciła do taty więc troszkę we dwoje się sobą na cieszymy:)
@krakowianka, witamy i zapraszamy! Na pewno nie jesteś najstarsza i jestem pewna że wszystko będzie dobrze, wiem że ciąża to czas stresu i zamartwiania ale pomożemy Ci w każdej kwestii która będzie Cię nurtować albo zamartwiać, możesz na nas liczyć
Słuchajcie a ja w innej kwestii, zawsze z moim partnerem było dużo miłości i stosunku ale ostatni czas mimo u niego nawału pracy- 6 dni po 12 godzin, moich czasem średnich samopoczuc, dzień dnia po raz to minimum i zastanawiam się czy te hormony ciążowe tak działają czy o co tu chodzi? 😅 Ja się czuję mniej atrakcyjna np teraz 😅
Któraś z was bierze te xonvea?
Biorę je od poniedziałku, tyle dobrego że wymiotuje raz te dwa na dzień, ale mdłości to mam dalej takie, że nie jestem w stanie nic dalej jeść 😔2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Emimalina wrote:Mamusie, które są już w kolejnej ciąży mam pytanko. Od którego tygodnia robi się już usg z brzucha?
Gdzieś tam 10-12 tydzień lekarza zazwyczaj coś tam patrzą przez powłoki brzuszne.
Ale to też zależy od lekarza.
Zazwyczaj na tym USG pierwszego trymestru robili mi przez brzuch i dopochwowo.
Bo to takie ważne badanie, a już po tym to przez brzuch.Emimalina lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
krakowianka wrote:Cześć dziewczyny!
Jestem tu pierwszy raz, więc się przedstawię 😊
Jestem Ania, mam 39 lat ( czyżbym była tu najstarsza?)
To moja druga ciąża, mam jeszcze synka dwuletniego o którego walczyliśmy ładnych parę lat i kiedy już się poddałam- pojawił się on. Ciąża była obstawiona lekami, pamiętam, że lekarze straszyli co jakiś czas a finalnie wszystko było dobrze, synek zdrowy.
Teraz również się stresuję. Najbardziej martwi mnie mój wiek. Jakoś nie potrafię się w pełni cieszyć ciążą bo sobie wkręcam, że może dziecko nie będzie zdrowe. Wiem, to chore myślenie.
Byłam już na wizycie, słyszałam serduszko a mimo to do mnie nie dociera, że jestem w ciąży. Tamta ciąża była mimo strachu zupełnie inna. Dodam, że z mężem bardzo chcieliśmy drugie dziecko ale nawet nie liczyłam na to, że nam się uda.
To tyle o mnie. Nie wiem czy dam radę nadrobić wszystkie Wasze posty, więc spróbuję się wbić w Wasze grono od dziś 😁
W poprzedniej ciąży też byłam na takim forum i to było super😊
Pozdrawiam wszystkie mamy i ich maluszki😊
Witaj Aniu, też Ania, 38 lat, druga ciąża I synek 3 letni. 😊
krakowianka lubi tę wiadomość
-
Patutka wrote:No jasne, że hormony też tak działają
Któraś z was bierze te xonvea?
Biorę je od poniedziałku, tyle dobrego że wymiotuje raz te dwa na dzień, ale mdłości to mam dalej takie, że nie jestem w stanie nic dalej jeść 😔
Ja biorę są dni że jest spoko funkcjonuje w miarę normalnie dopiero wieczorem czuje się okropnie a są dni jak dziś że cały dzień mnie mdli i muszę średnio co 3 godziny jeść bo inaczej jest mi niedobrze i mi się chce wymiotowac -
Kasiula09 wrote:Ja biorę są dni że jest spoko funkcjonuje w miarę normalnie dopiero wieczorem czuje się okropnie a są dni jak dziś że cały dzień mnie mdli i muszę średnio co 3 godziny jeść bo inaczej jest mi niedobrze i mi się chce wymiotowac
Czujesz różnice?
Bierzesz je codziennie?2016 🩷
2020 🩵
(:Ania:) wrote:Witaj Aniu, też Ania, 38 lat, druga ciąża I synek 3 letni. 😊
O to dużo podobieństw mamy 😁 Nie wiem jak trzylatki (czytałam, że podobno są grzeczne)😁 natomiast dwulatki masakra😅 Mamy na tapecie bunt dwulatka a ja przez ciążę nie mam siły do tego buntownika🥴 Rano jak wstaję z łóżka to marzę, żeby już był wieczór i można było iść spać... Powiedz, że później będzie łatwiej 😉(:Ania:) lubi tę wiadomość
-
Kasiula09 wrote:Dwie na noc do tej pory dawały radę, codziennie biorę, myślalam czy nie zejść do 1 tabletki ale się obawiam czy w pracy będę funkcjonować2016 🩷
2020 🩵
Dziewczyny jestem po wizycie u lekarza i mam 0.91cm małego szczęścia z serduszkiem.. nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę🥰. Dostalam heparyne bo mam lekko za gęsta krew ale lekarz woli dmuchać na zimno i mam ja przyjmować. Mam się umówić ja konsultacje do lekarki z którą mam to jeszcze przegadać ale ogólnie jest ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2024, 21:07
Stela, krakowianka, Paflina, LadyDaga, A_Agnieszka, S.Roszpunka, Naay95, Kori_, EwK, Soleil_, Koko90, Sisska lubią tę wiadomość
-
Kasiula09 wrote:Nie czuję, idę od razu spać, biorę przed samym spaniem, a ty ile bierzesz?
Ja biorę je rano dwie sztuki po południu jedna sztuka wieczorem dwie sztuki2016 🩷
2020 🩵
Dzisiaj dopiero nadrobiłam przez nawał pracy !
I miałam taką myśl , że fajnie , że mogę też tutaj w pierwszej ciąży poczytać doświadczeń innych mam ❤️
Z mojego punktu widzenia powiem wam , że pierwsza wizyta i ten wzrok innych Pań na mnie był aż krępujący. Pani z recepcji , a to Pani na potwierdzenia ciąży i jeszcze zaczela mi składać życzenia, bo się dopatrzyła , że urodziny miałam 😂 Niby skończyłam 23 lata i no obydwoje z mężem bardzo chcieliśmy w tym wieku dziecko. Tylko problem pojawia się taki , że wyglądamy obydwoje jakbyśmy mieli z 16/17 lat i chyba przez to wzrok tych ludzi jest dla nas jak narazie dziwny .
Mnie niestety dopadły mdłości , ale tylko wieczorne , tak powiedzmy od 19 godziny jest tragedia. Wczoraj na kolację mogłam tylko zjeść ugotowany makaron i to dosłownie odrobinkę , bo nawet od chleba mnie odrzuca . W ciągu dnia jest okej , chyba , ze poczuje zapach czegoś smażonego i tłuszczu to wtedy mam aż odruch wymiotny …