X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Ja tak naprawdę od 20 roku życia wiem że moje owulacje są poprzesuwane.
    Ja mam dłuższe cykle niż 28 dni bo 33 dni.
    A drugi fakt że ja przy każdym cyklu owulację mam przed okresem.

Najstarsza córka była młodsza o 9 dni od terminu miesiączki
    Syn też był 11 dni młodszy. :)

Tak więc w naszym przypadku wszystko jest zrozumiałe, dlatego też nie panikuję że tak powiem że mało jest młodsze.
    Teraz nie monitorowałam cyklu, ze względu że podeszliśmy z mężem do tego tak, że po prostu zrobię badania i tak dalej i będziemy próbować ale na spokojnie dawałam sobie pół roku bez monitorowania owulacji, bez robienia testów kropka No i udało się ;)

No i super, ja też się kompletnie nie spodziewałam że tak szybko bo cb zajdę, miałam najpierw dostać do 6 tyg okres potem dopiero owulacja a tymczasem normalnego okresu nie zdążyłam dostać :)

Natalia :)
    🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧑‍⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
    🧑‍⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
    🧑‍⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
    🧑‍⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
    preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycię, serduszko już biło więc kamień z serca.

Ale żeby nie było za dobrze właśnie biorę telefon i szukam innego gina. Ten co byłam taki buc jakich mało :o jak to możliwe, że tacy ludzie pracują z pacjentami. Będę pisać skargę. Zaczęło się od tego że po badaniu usiedliśmy a on "no jest Pani w ciąży i co w związku z tym?" reszty nawet szkoda pisać.

Paflina, Emimalina, Koko90, Kori_, LadyDaga, EwK, Modra, Soleil_ lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha jaki typ. Koniecznie zmień tego lekarza!

Ja pamiętam jak jedna Pani ginekolog tak mi wsadziła wziernik że ją objęłam nogami, na co ona: podejrzewa że ten wziernik jest mniejszy niż penis pani partnera xD

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • bajkowadama Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca, 19:42

• krakowianka Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Jestem tu pierwszy raz, więc się przedstawię 😊
    Jestem Ania, mam 39 lat ( czyżbym była tu najstarsza?)
    To moja druga ciąża, mam jeszcze synka dwuletniego o którego walczyliśmy ładnych parę lat i kiedy już się poddałam- pojawił się on. Ciąża była obstawiona lekami, pamiętam, że lekarze straszyli co jakiś czas a finalnie wszystko było dobrze, synek zdrowy.

Teraz również się stresuję. Najbardziej martwi mnie mój wiek. Jakoś nie potrafię się w pełni cieszyć ciążą bo sobie wkręcam, że może dziecko nie będzie zdrowe. Wiem, to chore myślenie.
    Byłam już na wizycie, słyszałam serduszko a mimo to do mnie nie dociera, że jestem w ciąży. Tamta ciąża była mimo strachu zupełnie inna. Dodam, że z mężem bardzo chcieliśmy drugie dziecko ale nawet nie liczyłam na to, że nam się uda.

To tyle o mnie. Nie wiem czy dam radę nadrobić wszystkie Wasze posty, więc spróbuję się wbić w Wasze grono od dziś 😁

W poprzedniej ciąży też byłam na takim forum i to było super😊

Pozdrawiam wszystkie mamy i ich maluszki😊

Emimalina, Koko90, S.Roszpunka, (:Ania:), Sisska, anka013, Madlen90, Stela, A_Agnieszka, Modra, Adeline, Kori_, Soleil_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Patka123 jeju jaki burak, niektórzy to się grubo pomylili co do wyboru zawodu... Ja w pierwszej ciąży, poszłam na potwierdzenie pełna emocji a na wstępie dostałam tekst: "co, 500+ wprowadzili to i dzieci się robi?" Ja 22 letnia gówniara jak wstałam tak nawet drzwi za sobą nie zamknęłam 😅

@BajkowaDama, współczuję ciężkiego tygodnia ale bardzo cieszę się na lepsze samopoczucie i gratuluję randki! U nas dziś wieczór przy pizzy i netflixie, córcia wróciła do taty więc troszkę we dwoje się sobą na cieszymy:)

@krakowianka, witamy i zapraszamy! Na pewno nie jesteś najstarsza i jestem pewna że wszystko będzie dobrze, wiem że ciąża to czas stresu i zamartwiania ale pomożemy Ci w każdej kwestii która będzie Cię nurtować albo zamartwiać, możesz na nas liczyć :)

Słuchajcie a ja w innej kwestii, zawsze z moim partnerem było dużo miłości i stosunku ale ostatni czas mimo u niego nawału pracy- 6 dni po 12 godzin, moich czasem średnich samopoczuc, dzień dnia po raz to minimum i zastanawiam się czy te hormony ciążowe tak działają czy o co tu chodzi? 😅 Ja się czuję mniej atrakcyjna np teraz 😅

krakowianka lubi tę wiadomość

Natalia :)
    🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧑‍⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
    🧑‍⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
    🧑‍⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
    🧑‍⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
    preg.png
  • Koko90 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jest serduszko! 🥰 Maluch mierzy 1 cm 😊

Stela, krakowianka, Tika, Emimalina, bajkowadama, Daisy___, Kori_, S.Roszpunka, (:Ania:), Sisska, Naay95, Paflina, LadyDaga, Asia2121, Madlen90, Modra, EwK, Soleil_ lubią tę wiadomość

2 lata starań
    Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
    Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
    07.24 - pierwsze podejście do in vitro
    26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
    31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
    02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
    6 dpt - beta 13.0
    8 dpt - beta 55.5
    9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
    12 dpt - beta 378.5
    16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
    30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
    23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵

preg.png
  • Emimalina Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, które są już w kolejnej ciąży mam pytanko. Od którego tygodnia robi się już usg z brzucha?

🩷 🍼 2.04.25

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:
    @Patka123 jeju jaki burak, niektórzy to się grubo pomylili co do wyboru zawodu... Ja w pierwszej ciąży, poszłam na potwierdzenie pełna emocji a na wstępie dostałam tekst: "co, 500+ wprowadzili to i dzieci się robi?" Ja 22 letnia gówniara jak wstałam tak nawet drzwi za sobą nie zamknęłam 😅

@BajkowaDama, współczuję ciężkiego tygodnia ale bardzo cieszę się na lepsze samopoczucie i gratuluję randki! U nas dziś wieczór przy pizzy i netflixie, córcia wróciła do taty więc troszkę we dwoje się sobą na cieszymy:)

@krakowianka, witamy i zapraszamy! Na pewno nie jesteś najstarsza i jestem pewna że wszystko będzie dobrze, wiem że ciąża to czas stresu i zamartwiania ale pomożemy Ci w każdej kwestii która będzie Cię nurtować albo zamartwiać, możesz na nas liczyć :)

Słuchajcie a ja w innej kwestii, zawsze z moim partnerem było dużo miłości i stosunku ale ostatni czas mimo u niego nawału pracy- 6 dni po 12 godzin, moich czasem średnich samopoczuc, dzień dnia po raz to minimum i zastanawiam się czy te hormony ciążowe tak działają czy o co tu chodzi? 😅 Ja się czuję mniej atrakcyjna np teraz 😅
    No jasne, że hormony też tak działają :)

Któraś z was bierze te xonvea?
    Biorę je od poniedziałku, tyle dobrego że wymiotuje raz te dwa na dzień, ale mdłości to mam dalej takie, że nie jestem w stanie nic dalej jeść 😔

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimalina wrote:
    Mamusie, które są już w kolejnej ciąży mam pytanko. Od którego tygodnia robi się już usg z brzucha?
    A to zależy akurat od wszystkiego, od twojej wagi, ilości tkanki tłuszczowej i jak dobre jest USG.
    Gdzieś tam 10-12 tydzień lekarza zazwyczaj coś tam patrzą przez powłoki brzuszne.
    Ale to też zależy od lekarza.

Zazwyczaj na tym USG pierwszego trymestru robili mi przez brzuch i dopochwowo.
    Bo to takie ważne badanie, a już po tym to przez brzuch.

Emimalina lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowianka wrote:
    Cześć dziewczyny!

Jestem tu pierwszy raz, więc się przedstawię 😊
    Jestem Ania, mam 39 lat ( czyżbym była tu najstarsza?)
    To moja druga ciąża, mam jeszcze synka dwuletniego o którego walczyliśmy ładnych parę lat i kiedy już się poddałam- pojawił się on. Ciąża była obstawiona lekami, pamiętam, że lekarze straszyli co jakiś czas a finalnie wszystko było dobrze, synek zdrowy.

Teraz również się stresuję. Najbardziej martwi mnie mój wiek. Jakoś nie potrafię się w pełni cieszyć ciążą bo sobie wkręcam, że może dziecko nie będzie zdrowe. Wiem, to chore myślenie.
    Byłam już na wizycie, słyszałam serduszko a mimo to do mnie nie dociera, że jestem w ciąży. Tamta ciąża była mimo strachu zupełnie inna. Dodam, że z mężem bardzo chcieliśmy drugie dziecko ale nawet nie liczyłam na to, że nam się uda.

To tyle o mnie. Nie wiem czy dam radę nadrobić wszystkie Wasze posty, więc spróbuję się wbić w Wasze grono od dziś 😁

W poprzedniej ciąży też byłam na takim forum i to było super😊

Pozdrawiam wszystkie mamy i ich maluszki😊

Witaj Aniu, też Ania, 38 lat, druga ciąża I synek 3 letni. 😊

krakowianka lubi tę wiadomość

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    No jasne, że hormony też tak działają :)

Któraś z was bierze te xonvea?
    Biorę je od poniedziałku, tyle dobrego że wymiotuje raz te dwa na dzień, ale mdłości to mam dalej takie, że nie jestem w stanie nic dalej jeść 😔

Ja biorę są dni że jest spoko funkcjonuje w miarę normalnie dopiero wieczorem czuje się okropnie a są dni jak dziś że cały dzień mnie mdli i muszę średnio co 3 godziny jeść bo inaczej jest mi niedobrze i mi się chce wymiotowac

age.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Ja biorę są dni że jest spoko funkcjonuje w miarę normalnie dopiero wieczorem czuje się okropnie a są dni jak dziś że cały dzień mnie mdli i muszę średnio co 3 godziny jeść bo inaczej jest mi niedobrze i mi się chce wymiotowac
    Powiedz mi jakie przyjmujesz? Ile sztuk?
    Czujesz różnice?
    Bierzesz je codziennie?

2016 🩷

2020 🩵

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Powiedz mi jakie przyjmujesz? Ile sztuk?
    Czujesz różnice?
    Bierzesz je codziennie?

Dwie na noc do tej pory dawały radę, codziennie biorę, myślalam czy nie zejść do 1 tabletki ale się obawiam czy w pracy będę funkcjonować

age.png
  • krakowianka Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (:Ania:) wrote:
    Witaj Aniu, też Ania, 38 lat, druga ciąża I synek 3 letni. 😊

O to dużo podobieństw mamy 😁 Nie wiem jak trzylatki (czytałam, że podobno są grzeczne)😁 natomiast dwulatki masakra😅 Mamy na tapecie bunt dwulatka a ja przez ciążę nie mam siły do tego buntownika🥴 Rano jak wstaję z łóżka to marzę, żeby już był wieczór i można było iść spać... Powiedz, że później będzie łatwiej 😉

(:Ania:) lubi tę wiadomość

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Dwie na noc do tej pory dawały radę, codziennie biorę, myślalam czy nie zejść do 1 tabletki ale się obawiam czy w pracy będę funkcjonować
    A jak łykniesz te dwie tabletki, to po jakim czasie czujesz poprawę?

2016 🩷

2020 🩵

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    A jak łykniesz te dwie tabletki, to po jakim czasie czujesz poprawę?

Nie czuję, idę od razu spać, biorę przed samym spaniem, a ty ile bierzesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2024, 19:59

age.png
  • Madlen90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie u lekarza i mam 0.91cm małego szczęścia z serduszkiem.. nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę🥰. Dostalam heparyne bo mam lekko za gęsta krew ale lekarz woli dmuchać na zimno i mam ja przyjmować. Mam się umówić ja konsultacje do lekarki z którą mam to jeszcze przegadać ale ogólnie jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2024, 21:07

Stela, krakowianka, Paflina, LadyDaga, A_Agnieszka, S.Roszpunka, Naay95, Kori_, EwK, Soleil_, Koko90, Sisska lubią tę wiadomość

Poronienie 2020
    Endometrioza 1 stopnia, przewlekły stan zapalny.
    14.08 upragnione ⏸️

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Nie czuję, idę od razu spać, biorę przed samym spaniem, a ty ile bierzesz?
    W ciągu dnia też nie czujesz poprawy?

Ja biorę je rano dwie sztuki po południu jedna sztuka wieczorem dwie sztuki

2016 🩷

2020 🩵

• Jul1 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dopiero nadrobiłam przez nawał pracy !
    I miałam taką myśl , że fajnie , że mogę też tutaj w pierwszej ciąży poczytać doświadczeń innych mam ❤️
    Z mojego punktu widzenia powiem wam , że pierwsza wizyta i ten wzrok innych Pań na mnie był aż krępujący. Pani z recepcji , a to Pani na potwierdzenia ciąży i jeszcze zaczela mi składać życzenia, bo się dopatrzyła , że urodziny miałam 😂 Niby skończyłam 23 lata i no obydwoje z mężem bardzo chcieliśmy w tym wieku dziecko. Tylko problem pojawia się taki , że wyglądamy obydwoje jakbyśmy mieli z 16/17 lat i chyba przez to wzrok tych ludzi jest dla nas jak narazie dziwny .

Mnie niestety dopadły mdłości , ale tylko wieczorne , tak powiedzmy od 19 godziny jest tragedia. Wczoraj na kolację mogłam tylko zjeść ugotowany makaron i to dosłownie odrobinkę , bo nawet od chleba mnie odrzuca . W ciągu dnia jest okej , chyba , ze poczuje zapach czegoś smażonego i tłuszczu to wtedy mam aż odruch wymiotny …

preg.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ