Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Patutka wrote:W ciągu dnia też nie czujesz poprawy?
Ja biorę je rano dwie sztuki po południu jedna sztuka wieczorem dwie sztuki
Rano jest ok, w pracy wytrzymuje do 15 a po południu zaczyna znowu mdlic aby wczoraj miałam jakiś zjazd i cały dzień mi było niedobrze.
To dużo bierzesz mi lekarz mówił że mogę maksymalnie 4, dwie na wieczór, jedna rano i jedna po południu, wczoraj wzięłam 1 na noc zobaczę jak dziś sie będę czuła -
Dzień dobry. U mnie po wczorajszym ciężkim dniu, dziś dużo lepsze samopoczucie.
Czekam na poniedziałek. Początek przedszkola córki. Wizyta na NFZ i jeszcze muszę w pracy pogadać. Dużo jak na jeden dzień ale przynajmniej będę mieć za sobą. -
Dzień dobry dziewczyny.Ja też ledwie żyje objawy są okropne.Mysle że najstarsza jestem ja bo mam 40a urodze to 41.Jestem z 4 kwietnia a termin mam na 16 może będzie niespodzianka na urodziny😂.
Ja też mam te leki przeciwymiotne ale powiem tak że jakbym miała je brać i pracować to ciężko bo mnie one mula okropnie.Gratuluje udanych wizyt i serduszek.Emimalina, (:Ania:), Koko90 lubią tę wiadomość
-
Kasiula09 wrote:Rano jest ok, w pracy wytrzymuje do 15 a po południu zaczyna znowu mdlic aby wczoraj miałam jakiś zjazd i cały dzień mi było niedobrze.
To dużo bierzesz mi lekarz mówił że mogę maksymalnie 4, dwie na wieczór, jedna rano i jedna po południu, wczoraj wzięłam 1 na noc zobaczę jak dziś sie będę czuła
Ale niestety mam takie skutki uboczne, że nie wiem co jest już gorsze.
Do tego stopnia, ze kak wezmę tylko dwie i tylko na wieczór to nie jestem w stanie sie zająć dziećmi.2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Dzień Dobry dziewczyny, dobrego samopoczucia w ten sobotni dzien
Patutka, Emimalina, Koko90, okejka lubią tę wiadomość
Natalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
Marta 40 wrote:Dzień dobry dziewczyny.Ja też ledwie żyje objawy są okropne.Mysle że najstarsza jestem ja bo mam 40a urodze to 41.Jestem z 4 kwietnia a termin mam na 16 może będzie niespodzianka na urodziny😂.
Ja też mam te leki przeciwymiotne ale powiem tak że jakbym miała je brać i pracować to ciężko bo mnie one mula okropnie.Gratuluje udanych wizyt i serduszek.
Właśnie u mnie jest problem, że bez nich nie jestem w stanie pić nawet wody. Bo wszystko zwracam.
Jak biore tylko na wieczór to do 13 nie ściągnę się z łóżka.
Okolo 1-1.5h od wzięcia leku robie sie tak śpiąca, że nie mogę nawet powiek mieć otwartych..
Suchość w ustach to mniejsza ale mam takie zawroty glowy, że chodze jak pijana.
Już nie wiem co gorsze.. i to wszystko niestety jest w skutkach ubocznych...2016 🩷
2020 🩵
Hej macie jakieś fajne plany na weekend ? My idziemy wieczorem na grilla do znajomych, niestety jest bardzo gorąca i pewnie nici ze spaceru, wczoraj powiedzieliśmy teścią o ciąży i bardzo się wzruszyli 🥰
@krakowianka gdzie w Krakowie planujesz rodzic ? Jakie masz doświadczenia ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2024, 10:18
-
Patutka wrote:To na początku kazał tak brać ale ze względu, że to nie mdłości a wymioty po wodzie i wszystkim .
Ale niestety mam takie skutki uboczne, że nie wiem co jest już gorsze.
Do tego stopnia, ze kak wezmę tylko dwie i tylko na wieczór to nie jestem w stanie sie zająć dziećmi.
To mi dwie ratują życie, wczoraj wzięłam 1 i to był błąd dziś ledwo skończyłam śniadanie i musiałam wręcz biec do łazienki żeby zdążyć, a dziś jest mi okropnie niedobrze posprzątałam na raty a jeszcze chce upiec sernik bo zaplanowaliśmy córce na jutro urodziny i pasowało by coś zrobić do jedzenia, ale nawet nie mam siły pojechać do sklepu a mąż wraca z pracy po 19 -
Udało mi się zrobić paznokcie. Odrost już miałam na pół pazura 🫣 jeszcze stopy przydałoby się ogarnąć ale tylko ściągnęłam stare bo jak się pochylam to mnie strasznie naciągalo.
Weekend spędzamy same z córką. Mój jest do późna w pracy. Dziś po południu może uda się nam wyjść na spacer. W ten upał nawet moja Młoda nie ma ochoty wychodzić. A jutro idziemy do dziadków moczyć tyłek w basenie. -
Kasiula09 wrote:To mi dwie ratują życie, wczoraj wzięłam 1 i to był błąd dziś ledwo skończyłam śniadanie i musiałam wręcz biec do łazienki żeby zdążyć, a dziś jest mi okropnie niedobrze posprzątałam na raty a jeszcze chce upiec sernik bo zaplanowaliśmy córce na jutro urodziny i pasowało by coś zrobić do jedzenia, ale nawet nie mam siły pojechać do sklepu a mąż wraca z pracy po 19
Ja powiem Ci, że nie wiem co gorsze...
Nawet jak wezme dwie na noc to jest tak źle ah..
Dziewczyny, jak gin Wam mierzył szyjkę ostatnio to jakiej długości była?
I czy korzystacie z detektora?2016 🩷
2020 🩵
krakowianka wrote:O to dużo podobieństw mamy 😁 Nie wiem jak trzylatki (czytałam, że podobno są grzeczne)😁 natomiast dwulatki masakra😅 Mamy na tapecie bunt dwulatka a ja przez ciążę nie mam siły do tego buntownika🥴 Rano jak wstaję z łóżka to marzę, żeby już był wieczór i można było iść spać... Powiedz, że później będzie łatwiej 😉
Tak, 3 latek to juz taki mały chłopczyk, słucha się, czasami ma gorsze momenty ale to niebo a ziemia w porównaniu do 2 lat. Wiem co to bunt dwulatka😅😅, na szczęście za nami, współczuję, że akurat teraz doświadczasz.krakowianka lubi tę wiadomość
-
Dopiero Was nadrobiłam.
Co do kg to ja mam duuuzo za dużo niestety, na razie -1kg na wadze, ale bardzo spadł mi apetyt. Nie mam mdłości żadnych. Czekam na wizytę u gin i zielone światło, że mogę nadal chodzić na siłownię 😍
Ja też z Krakowa, będę rodzić na Ujastku
Co do detektora, to ja planuję kupić, ponieważ w pierwszej ciąży miałam pilne CC w 33 tygodniu ze względu na brak tętna u synka, akurat byliśmy wtedy w szpitalu... Nie chcę myśleć jak to się mogło skończyć l...Stela lubi tę wiadomość
-
Ja detektora nie kupuję, co do szyjki nie mam pojęcia bo moja była Pani Ginekolog powiedziała tylko, że wszystko super 🥲 a jak o coś chciałam dopytać, to byłam zagłuszana 😅 9 września więc dowiem się dopiero wszystkiego.
Jest tu może mama z Wrocławia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2024, 12:38
Natalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
Kori_ wrote:Hej macie jakieś fajne plany na weekend ? My idziemy wieczorem na grilla do znajomych, niestety jest bardzo gorąca i pewnie nici ze spaceru, wczoraj powiedzieliśmy teścią o ciąży i bardzo się wzruszyli 🥰
@krakowianka gdzie w Krakowie planujesz rodzic ? Jakie masz doświadczenia ?
Jak na początku chciało mi się bardzo mięcha, tak przez ostatnie kilka dni wmuszam je na siłę lub w ogóle rezygnuję. Ryby mi śmierdzą aż mnie cofa hehe
Moi Rodzice wiedzą o ciąży, bo byli na bieżąco w kwestii naszego in vitro, ale Rodzice Narzeczonego chyba dowiedzą sie od nas w czwartek w moje urodziny 🙂2 lata starań
Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
07.24 - pierwsze podejście do in vitro
26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
6 dpt - beta 13.0
8 dpt - beta 55.5
9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
12 dpt - beta 378.5
16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵
-
Patutka wrote:Też tak masz?
Właśnie u mnie jest problem, że bez nich nie jestem w stanie pić nawet wody. Bo wszystko zwracam.
Jak biore tylko na wieczór to do 13 nie ściągnę się z łóżka.
Okolo 1-1.5h od wzięcia leku robie sie tak śpiąca, że nie mogę nawet powiek mieć otwartych..
Suchość w ustach to mniejsza ale mam takie zawroty glowy, że chodze jak pijana.
Już nie wiem co gorsze.. i to wszystko niestety jest w skutkach ubocznych... -
Patutka wrote:Wiem co czujesz. Współczuję.
I czy korzystacie z detektora?
chyba troszkę wcześnie na detektor nie? jakoś tam najlepiej jak już rozpaczać od 12 żeby nie stresować się niepotrzebnie że nic nie słychać albo nie słuchać własnego 😂
też doppler nie ma potwierdzonego braku wpływu na tkankę więc korzystanie za często w domu może być szkodliwe zwłaszcza na etapie organogenezy…
ja sama się wstrzymam do początku drugiego trym. a i potem raz na okaz jak się będę stresować bardzo tylko.
https://www-healthline-com.translate.goog/health/pregnancy/at-home-fetal-doppler?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=rq
-
Patutka wrote:Wiem co czujesz. Współczuję.
I czy korzystacie z detektora?34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Ja dzisiaj jadę na małe spotkanko rodzinne u dziadków i się zastanawiam jak przetrwać bez przyznawania się do ciąży 🙈 muszę co chwilę jeść, bo mi słabo... Na szczęście nie wymiotuję, mdłości trochę mam, szczególnie jak robię się głodna i jak rano wstaje.
Co do detektora to mega mnie kusi chociaż słyszałam już historie o tym, że dziewczyny panikowały, bo ciężko samemu sobie zbadać. Narazie nie kupuje, bo podobno teraz lekarze też nie słuchają serduszka tylko patrzą na usg. Niby nie ma tego w zaleceniach, ale chyba w Ameryce jakieś badania były, że się nie powinno 🤷♀️ -
nick nieaktualnyNaay95 wrote:Ja detektora nie kupuję, co do szyjki nie mam pojęcia bo moja była Pani Ginekolog powiedziała tylko, że wszystko super 🥲 a jak o coś chciałam dopytać, to byłam zagłuszana 😅 9 września więc dowiem się dopiero wszystkiego.
Jest tu może mama z Wrocławia?
Jeżeli chodzi o detektor to tym razem na pewno będę chciała go mieć. Nie wyobrażam sobie po tym co mnie spotkało żyć w świadomości, że od kilku tygodni serduszko nie bije ☹️.
Ale tak jak dziewczyny piszą, póki co to jest zdecydowanie za wcześnie, wejście w drugi trymestr myślę, że jest ok. -
Marta 40 wrote:Niestety i też niewiem co gorsze te skutki uboczne czy te objawy.Ja mam dość też nawet woda mnie obrzydza jedynie co mnie ratuje to cukierki mietoweMarta 40 wrote:Niestety i też niewiem co gorsze te skutki uboczne czy te objawy.Ja mam dość też nawet woda mnie obrzydza jedynie co mnie ratuje to cukierki mietowe
Też tak mam, odrzuca mnie woda nawet.
BuBu90 wrote:Za wcześnie na detektor, ledwo serduszko ruszyło dajcie mu się rozpędzić i wzmocnić. Najlepiej po prenatalnych czyli jakoś 12+, większa szansa na znalezienie malucha ale też nie ma gwarancji bo jednak to jeszcze maluszek. Ja dopiero od niedawna znajduję bez problemu dzidziusia
Przepraszam, nie chcę żeby źle to zabrzmiało przecież Ale ja pytałam czy któraś z dziewczyn może korzysta, nie czy wcześnie czy późno.
Wolę go znaleźć i posłuchać przez 10 sekund, gdybym go miala niż robić raz w tygodniu USG 😁
Ja od siódmego tygodnia potrafiłam znaleźć malucha.
Binia wrote:chyba troszkę wcześnie na detektor nie? jakoś tam najlepiej jak już rozpaczać od 12 żeby nie stresować się niepotrzebnie że nic nie słychać albo nie słuchać własnego 😂
też doppler nie ma potwierdzonego braku wpływu na tkankę więc korzystanie za często w domu może być szkodliwe zwłaszcza na etapie organogenezy…
ja sama się wstrzymam do początku drugiego trym. a i potem raz na okaz jak się będę stresować bardzo tylko.
https://www-healthline-com.translate.goog/health/pregnancy/at-home-fetal-doppler?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=rq
Ja ciągle z córką miałam zagrożoną od samego początku, przez co miałam dwa USG w tygodniu, a że był to 2015 rok to na każdym USG u hali malucha, dzięki Bogu córka jest zdrowa.
Ale też wolę w momencie niepewności posłuchać go 10 sekund, niech co chwilę chodzić na usg
To była ciekawość vzy ktoś korzysta 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2024, 14:25
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️