WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    W ciągu dnia też nie czujesz poprawy?

Ja biorę je rano dwie sztuki po południu jedna sztuka wieczorem dwie sztuki

Rano jest ok, w pracy wytrzymuje do 15 a po południu zaczyna znowu mdlic aby wczoraj miałam jakiś zjazd i cały dzień mi było niedobrze.
    To dużo bierzesz mi lekarz mówił że mogę maksymalnie 4, dwie na wieczór, jedna rano i jedna po południu, wczoraj wzięłam 1 na noc zobaczę jak dziś sie będę czuła

age.png
  • Modra Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U mnie po wczorajszym ciężkim dniu, dziś dużo lepsze samopoczucie.
    Czekam na poniedziałek. Początek przedszkola córki. Wizyta na NFZ i jeszcze muszę w pracy pogadać. Dużo jak na jeden dzień ale przynajmniej będę mieć za sobą.

23.11.21 mamy Córke ❤️
    20.12.23 🩶👼
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 serduszko bije
    16.04.25 mamy Syna ❤️
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.Ja też ledwie żyje objawy są okropne.Mysle że najstarsza jestem ja bo mam 40a urodze to 41.Jestem z 4 kwietnia a termin mam na 16 może będzie niespodzianka na urodziny😂.
    Ja też mam te leki przeciwymiotne ale powiem tak że jakbym miała je brać i pracować to ciężko bo mnie one mula okropnie.Gratuluje udanych wizyt i serduszek.

Emimalina, (:Ania:), Koko90 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Rano jest ok, w pracy wytrzymuje do 15 a po południu zaczyna znowu mdlic aby wczoraj miałam jakiś zjazd i cały dzień mi było niedobrze.
    To dużo bierzesz mi lekarz mówił że mogę maksymalnie 4, dwie na wieczór, jedna rano i jedna po południu, wczoraj wzięłam 1 na noc zobaczę jak dziś sie będę czuła
    To na początku kazał tak brać ale ze względu, że to nie mdłości a wymioty po wodzie i wszystkim .

Ale niestety mam takie skutki uboczne, że nie wiem co jest już gorsze.
    Do tego stopnia, ze kak wezmę tylko dwie i tylko na wieczór to nie jestem w stanie sie zająć dziećmi.

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry dziewczyny, dobrego samopoczucia w ten sobotni dzien :)

Patutka, Emimalina, Koko90, okejka lubią tę wiadomość

Natalia :)
    🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧑‍⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
    🧑‍⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
    🧑‍⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
    🧑‍⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
    preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny.Ja też ledwie żyje objawy są okropne.Mysle że najstarsza jestem ja bo mam 40a urodze to 41.Jestem z 4 kwietnia a termin mam na 16 może będzie niespodzianka na urodziny😂.
    Ja też mam te leki przeciwymiotne ale powiem tak że jakbym miała je brać i pracować to ciężko bo mnie one mula okropnie.Gratuluje udanych wizyt i serduszek.
    Też tak masz?
    Właśnie u mnie jest problem, że bez nich nie jestem w stanie pić nawet wody. Bo wszystko zwracam.
    Jak biore tylko na wieczór to do 13 nie ściągnę się z łóżka.
    Okolo 1-1.5h od wzięcia leku robie sie tak śpiąca, że nie mogę nawet powiek mieć otwartych..
    Suchość w ustach to mniejsza ale mam takie zawroty glowy, że chodze jak pijana.
    Już nie wiem co gorsze.. i to wszystko niestety jest w skutkach ubocznych...

2016 🩷

2020 🩵

• Kori_ Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) macie jakieś fajne plany na weekend ? My idziemy wieczorem na grilla do znajomych, niestety jest bardzo gorąca i pewnie nici ze spaceru, wczoraj powiedzieliśmy teścią o ciąży i bardzo się wzruszyli 🥰

@krakowianka gdzie w Krakowie planujesz rodzic ? Jakie masz doświadczenia ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2024, 10:18

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    To na początku kazał tak brać ale ze względu, że to nie mdłości a wymioty po wodzie i wszystkim .

Ale niestety mam takie skutki uboczne, że nie wiem co jest już gorsze.
    Do tego stopnia, ze kak wezmę tylko dwie i tylko na wieczór to nie jestem w stanie sie zająć dziećmi.

To mi dwie ratują życie, wczoraj wzięłam 1 i to był błąd dziś ledwo skończyłam śniadanie i musiałam wręcz biec do łazienki żeby zdążyć, a dziś jest mi okropnie niedobrze posprzątałam na raty a jeszcze chce upiec sernik bo zaplanowaliśmy córce na jutro urodziny i pasowało by coś zrobić do jedzenia, ale nawet nie mam siły pojechać do sklepu a mąż wraca z pracy po 19

age.png
  • Modra Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zrobić paznokcie. Odrost już miałam na pół pazura 🫣 jeszcze stopy przydałoby się ogarnąć ale tylko ściągnęłam stare bo jak się pochylam to mnie strasznie naciągalo.
    Weekend spędzamy same z córką. Mój jest do późna w pracy. Dziś po południu może uda się nam wyjść na spacer. W ten upał nawet moja Młoda nie ma ochoty wychodzić. A jutro idziemy do dziadków moczyć tyłek w basenie.

23.11.21 mamy Córke ❤️
    20.12.23 🩶👼
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 serduszko bije
    16.04.25 mamy Syna ❤️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    To mi dwie ratują życie, wczoraj wzięłam 1 i to był błąd dziś ledwo skończyłam śniadanie i musiałam wręcz biec do łazienki żeby zdążyć, a dziś jest mi okropnie niedobrze posprzątałam na raty a jeszcze chce upiec sernik bo zaplanowaliśmy córce na jutro urodziny i pasowało by coś zrobić do jedzenia, ale nawet nie mam siły pojechać do sklepu a mąż wraca z pracy po 19
    Wiem co czujesz. Współczuję.
    Ja powiem Ci, że nie wiem co gorsze...
    Nawet jak wezme dwie na noc to jest tak źle :( ah..

Dziewczyny, jak gin Wam mierzył szyjkę ostatnio to jakiej długości była?

I czy korzystacie z detektora?

2016 🩷

2020 🩵

• (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowianka wrote:
    O to dużo podobieństw mamy 😁 Nie wiem jak trzylatki (czytałam, że podobno są grzeczne)😁 natomiast dwulatki masakra😅 Mamy na tapecie bunt dwulatka a ja przez ciążę nie mam siły do tego buntownika🥴 Rano jak wstaję z łóżka to marzę, żeby już był wieczór i można było iść spać... Powiedz, że później będzie łatwiej 😉

Tak, 3 latek to juz taki mały chłopczyk, słucha się, czasami ma gorsze momenty ale to niebo a ziemia w porównaniu do 2 lat. Wiem co to bunt dwulatka😅😅, na szczęście za nami, współczuję, że akurat teraz doświadczasz.

krakowianka lubi tę wiadomość

age.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero Was nadrobiłam.

Co do kg to ja mam duuuzo za dużo niestety, na razie -1kg na wadze, ale bardzo spadł mi apetyt. Nie mam mdłości żadnych. Czekam na wizytę u gin i zielone światło, że mogę nadal chodzić na siłownię 😍

Ja też z Krakowa, będę rodzić na Ujastku

Co do detektora, to ja planuję kupić, ponieważ w pierwszej ciąży miałam pilne CC w 33 tygodniu ze względu na brak tętna u synka, akurat byliśmy wtedy w szpitalu... Nie chcę myśleć jak to się mogło skończyć l...

Stela lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    preg.png
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja detektora nie kupuję, co do szyjki nie mam pojęcia bo moja była Pani Ginekolog powiedziała tylko, że wszystko super 🥲 a jak o coś chciałam dopytać, to byłam zagłuszana 😅 9 września więc dowiem się dopiero wszystkiego.

Jest tu może mama z Wrocławia? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2024, 12:38

Natalia :)
    🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧑‍⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
    🧑‍⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
    🧑‍⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
    🧑‍⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
    preg.png
  • Koko90 Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori_ wrote:
    Hej :) macie jakieś fajne plany na weekend ? My idziemy wieczorem na grilla do znajomych, niestety jest bardzo gorąca i pewnie nici ze spaceru, wczoraj powiedzieliśmy teścią o ciąży i bardzo się wzruszyli 🥰

@krakowianka gdzie w Krakowie planujesz rodzic ? Jakie masz doświadczenia ?
    My dziś jedziemy z Narzeczonym na grilla do znajomych. Cieszę się, że tym razem impreza nie jest u nas, bo dziś od rana czuję się jak 💩 Ledwie zjadlam śniadanie i mnie mdli, a do tego jestem ospała i wybitnie niemrawa 😅
    Jak na początku chciało mi się bardzo mięcha, tak przez ostatnie kilka dni wmuszam je na siłę lub w ogóle rezygnuję. Ryby mi śmierdzą aż mnie cofa hehe

Moi Rodzice wiedzą o ciąży, bo byli na bieżąco w kwestii naszego in vitro, ale Rodzice Narzeczonego chyba dowiedzą sie od nas w czwartek w moje urodziny 🙂

2 lata starań
    Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
    Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
    07.24 - pierwsze podejście do in vitro
    26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
    31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
    02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
    6 dpt - beta 13.0
    8 dpt - beta 55.5
    9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
    12 dpt - beta 378.5
    16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
    30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
    23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Też tak masz?
    Właśnie u mnie jest problem, że bez nich nie jestem w stanie pić nawet wody. Bo wszystko zwracam.
    Jak biore tylko na wieczór to do 13 nie ściągnę się z łóżka.
    Okolo 1-1.5h od wzięcia leku robie sie tak śpiąca, że nie mogę nawet powiek mieć otwartych..
    Suchość w ustach to mniejsza ale mam takie zawroty glowy, że chodze jak pijana.
    Już nie wiem co gorsze.. i to wszystko niestety jest w skutkach ubocznych...
    Niestety i też niewiem co gorsze te skutki uboczne czy te objawy.Ja mam dość też nawet woda mnie obrzydza jedynie co mnie ratuje to cukierki mietowe

preg.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

chyba troszkę wcześnie na detektor nie? jakoś tam najlepiej jak już rozpaczać od 12 żeby nie stresować się niepotrzebnie że nic nie słychać albo nie słuchać własnego 😂

też doppler nie ma potwierdzonego braku wpływu na tkankę więc korzystanie za często w domu może być szkodliwe zwłaszcza na etapie organogenezy…
    ja sama się wstrzymam do początku drugiego trym. a i potem raz na okaz jak się będę stresować bardzo tylko.

https://www-healthline-com.translate.goog/health/pregnancy/at-home-fetal-doppler?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=rq

👧 11.2023

preg.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

Za wcześnie na detektor, ledwo serduszko ruszyło dajcie mu się rozpędzić i wzmocnić. Najlepiej po prenatalnych czyli jakoś 12+, większa szansa na znalezienie malucha ale też nie ma gwarancji bo jednak to jeszcze maluszek. Ja dopiero od niedawna znajduję bez problemu dzidziusia

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jadę na małe spotkanko rodzinne u dziadków i się zastanawiam jak przetrwać bez przyznawania się do ciąży 🙈 muszę co chwilę jeść, bo mi słabo... Na szczęście nie wymiotuję, mdłości trochę mam, szczególnie jak robię się głodna i jak rano wstaje.
    Co do detektora to mega mnie kusi chociaż słyszałam już historie o tym, że dziewczyny panikowały, bo ciężko samemu sobie zbadać. Narazie nie kupuje, bo podobno teraz lekarze też nie słuchają serduszka tylko patrzą na usg. Niby nie ma tego w zaleceniach, ale chyba w Ameryce jakieś badania były, że się nie powinno 🤷‍♀️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:
    Ja detektora nie kupuję, co do szyjki nie mam pojęcia bo moja była Pani Ginekolog powiedziała tylko, że wszystko super 🥲 a jak o coś chciałam dopytać, to byłam zagłuszana 😅 9 września więc dowiem się dopiero wszystkiego.

Jest tu może mama z Wrocławia? :)
    Co prawda mieszkam pod Wrocławiem, ale ciąży chciałabym prowadzić we Wrocku😉

Jeżeli chodzi o detektor to tym razem na pewno będę chciała go mieć. Nie wyobrażam sobie po tym co mnie spotkało żyć w świadomości, że od kilku tygodni serduszko nie bije ☹️.
    Ale tak jak dziewczyny piszą, póki co to jest zdecydowanie za wcześnie, wejście w drugi trymestr myślę, że jest ok.

• Patutka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Niestety i też niewiem co gorsze te skutki uboczne czy te objawy.Ja mam dość też nawet woda mnie obrzydza jedynie co mnie ratuje to cukierki mietowe
    A mogę wiedzieć co najbardziej po tych tabletkach cię męczy odnośnie sk
    Marta 40 wrote:
    A mogę wiedzieć co najbardziej po tych tabletkach cię męczy odnośnie skutków ubocznych?

Też tak mam, odrzuca mnie woda nawet.

BuBu90 wrote:
    Za wcześnie na detektor, ledwo serduszko ruszyło dajcie mu się rozpędzić i wzmocnić. Najlepiej po prenatalnych czyli jakoś 12+, większa szansa na znalezienie malucha ale też nie ma gwarancji bo jednak to jeszcze maluszek. Ja dopiero od niedawna znajduję bez problemu dzidziusia
    Generalnie to chyba każdego indywidualna kwestia ;)
    Przepraszam, nie chcę żeby źle to zabrzmiało przecież Ale ja pytałam czy któraś z dziewczyn może korzysta, nie czy wcześnie czy późno.

Wolę go znaleźć i posłuchać przez 10 sekund, gdybym go miala niż robić raz w tygodniu USG ;) 😁

Ja od siódmego tygodnia potrafiłam znaleźć malucha. :)

Binia wrote:
    chyba troszkę wcześnie na detektor nie? jakoś tam najlepiej jak już rozpaczać od 12 żeby nie stresować się niepotrzebnie że nic nie słychać albo nie słuchać własnego 😂

też doppler nie ma potwierdzonego braku wpływu na tkankę więc korzystanie za często w domu może być szkodliwe zwłaszcza na etapie organogenezy…
    ja sama się wstrzymam do początku drugiego trym. a i potem raz na okaz jak się będę stresować bardzo tylko.

https://www-healthline-com.translate.goog/health/pregnancy/at-home-fetal-doppler?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=rq
    No tak, nie znalezienie malucha musi być bardzo stresujące.
    Ja ciągle z córką miałam zagrożoną od samego początku, przez co miałam dwa USG w tygodniu, a że był to 2015 rok to na każdym USG u hali malucha, dzięki Bogu córka jest zdrowa.
    Ale też wolę w momencie niepewności posłuchać go 10 sekund, niech co chwilę chodzić na usg ;)
    To była ciekawość vzy ktoś korzysta 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2024, 14:25

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ