Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Patka123 wrote:A będziecie mówić tym lekarzom na nfz że ktoś inny prowadzi ciąże, a jesteście tylko po skierowania? Sama myślę o takim rozwiązaniu ale mam raczej takie doświadczenia że trzeba ten fakt ukrywać, bo lekarze mają fochy że jak tak można...2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
nick nieaktualny
-
A oni nie widzą nigdzie w systemie że się chodzi jeszcze gdzieś ? Hmmm ciekawe no właśnie ten do którego ja chodzę to się tak obraża jak słyszy o prywatnych i opinie ma że komentuje kogoś kto chodzi prywatnie „pani ma chyba dużo pieniędzy” itd. Więc musiałabym chyba do innego pójść, hmm. Jutro w moim ośrodku się podpytam tylko tam ciężko się dostać28.11.23r. - ⏸️
14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
27.11.24r - 375 g 🫶
04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
21.01.25- wizyta
-
nick nieaktualnyAdeline wrote:A oni nie widzą nigdzie w systemie że się chodzi jeszcze gdzieś ? Hmmm ciekawe no właśnie ten do którego ja chodzę to się tak obraża jak słyszy o prywatnych i opinie ma że komentuje kogoś kto chodzi prywatnie „pani ma chyba dużo pieniędzy” itd. Więc musiałabym chyba do innego pójść, hmm. Jutro w moim ośrodku się podpytam tylko tam ciężko się dostać
-
A jak na wizycie prywatnej dostałam skierowanie na badania prenatalne to lekarz z nfz też nie będzie tego widział? I też się zastanawiam, jak dostałam to skierowanie na wizycie prywatnej to ono i tak jest refundowane? Bo inne badania wtedy nie są i tak się zastanawiam, może któraś wie... 🤔
-
Peony22 wrote:A jak na wizycie prywatnej dostałam skierowanie na badania prenatalne to lekarz z nfz też nie będzie tego widział? I też się zastanawiam, jak dostałam to skierowanie na wizycie prywatnej to ono i tak jest refundowane? Bo inne badania wtedy nie są i tak się zastanawiam, może któraś wie... 🤔
Ja się zapisałam na badania właśnie ze skierowaniem od prywatnego lekarza. Lekarka powiedziała że jak mi się nie uda tak umówić to będę musiał iść po skiero z NFZ ale Pani umówiła mnie bez problemu. Podałam wszystkie dane ze skierowania jedynie i wystarczyło. -
3 lata temu miałam skierowanie na prenatalne od prywatnego gina i badania były za darmo. Jak jest teraz nie wiem.
A lekarzowi na NFZ nie będę mówić o prywatnym. -
Emimalina wrote:Ja się zapisałam na badania właśnie ze skierowaniem od prywatnego lekarza. Lekarka powiedziała że jak mi się nie uda tak umówić to będę musiał iść po skiero z NFZ ale Pani umówiła mnie bez problemu. Podałam wszystkie dane ze skierowania jedynie i wystarczyło.
Ktoś dzisiaj wizytuje?
Miłego dnia dziewczynyLadyDaga lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Czekam na pierwszą wizytę na NFZ. Stres jak zawsze wjechał. Tym bardziej że córka pierwszy dzień w przedszkolu.
-
Dzień Dobry mamusie, życzę Wam miłego dnia z jak najlepszym samopoczuciem
@Modra to zrozumiałe ale jestem pewna, że wszystko będzie dobrze:)
Ja dostałam skierowanie od prywatnego lekarza na prenatalne, akceptowane w każdej klinice mającej kontrakt z NFZ przy tych badaniach:)
A ja po badaniu krwi, zrobiłam znów TSH, ft4, glukozę na czczo i do tego morfologia no i rozmaz z krwi. Mam fajną doktor rodzinną i z żadnym badaniem nigdy nie mam problemów na szczescieNatalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
Ja już po wizycie. NFZ to jednak inny świat 😂 lekarz sympatyczny, zrobił mi cytologię. Ale...
USG żeby potwierdzić ciążę trzeba zrobić w innym miejscu. Dał mi skierowanie na przyszły poniedziałek, bo USG robi raz w tygodniu w innej przychodni między 7 a 8 rano 😂 w przychodni gdzie jest poradnia ginekologiczna nie ma USG a tam gdzie jest USG nie ma poradni ginekologicznej 😂.
Jest jeszcze poradnia przyszpitalna na NFZ ale tam przyjmują lekarze o wątpliwej opinii delikatnie mówiąc.
Jak ja się cieszę że już widziałam bicie serduszka na prywatnej wizycie bo bym zwariowała.Emimalina lubi tę wiadomość
-
Modra wrote:Ja już po wizycie. NFZ to jednak inny świat 😂 lekarz sympatyczny, zrobił mi cytologię. Ale...
USG żeby potwierdzić ciążę trzeba zrobić w innym miejscu. Dał mi skierowanie na przyszły poniedziałek, bo USG robi raz w tygodniu w innej przychodni między 7 a 8 rano 😂 w przychodni gdzie jest poradnia ginekologiczna nie ma USG a tam gdzie jest USG nie ma poradni ginekologicznej 😂.
Jest jeszcze poradnia przyszpitalna na NFZ ale tam przyjmują lekarze o wątpliwej opinii delikatnie mówiąc.
Jak ja się cieszę że już widziałam bicie serduszka na prywatnej wizycie bo bym zwariowała.
Ojejku to rzeczywiście słabo... Ja też ostatnio jak byłam u ginekologa, bo martwiłam się wynikami to abstrahując już od zrobienia USG- nie zostałam zbadana nawet a czułam się dziwnie, bo biurko Pani doktor było pod oknem gabinetu a krzesło moje w kącie przy drzwiach dobrych ładnych parę metrów od Pani doktor, dystans wyczuwalny przeokropnie😅 dlatego cieszę się że będę mogla prowadzić ciążę na NFZ u konkretnej Pani Doktor.Natalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
Patutka wrote:Bo to jest tak, że lekarz który da ci prywatnie skierowanie i możesz je zrealizować w NFZ, to po prostu pracuje w placówce która ma kontrakt z NFZ lub ma umowę z NFZ.
Ktoś dzisiaj wizytuje?
Miłego dnia dziewczyny
Ja właśnie dzisiaj mam wizytę. Mieszanka ekscytacji z lekkim stresikiem jak zawsze. ☺️Modra lubi tę wiadomość
-
Ja mam o 17 dopiero wizytę 🙃 masakra, tyle czekania a mnie stres zżera, czy wszystko tam okej. To będzie długi dzień eh. A miałam możliwość wziąć na 12 wizytę, bo się pojawił wczoraj termin ale nie miałby mi kto syna z przedszkola odebrać.
-
Modra wrote:Ja już po wizycie. NFZ to jednak inny świat 😂 lekarz sympatyczny, zrobił mi cytologię. Ale...
Jak ja się cieszę że już widziałam bicie serduszka na prywatnej wizycie bo bym zwariowała.
To chyba bardziej kwestia placówki. Ja na NFZ u siebie mam luksus, w 1 ciąży mi nawet babeczka robiła 3D zdjęcia potem pod każdym kątem. Przy każdej wizycie usg i foteczka.
A na enelmed muszę chodzić do innych placówek w innym terminie na USG 🫣
co miejsce to obyczaj 😂 -
Ja już po wizycie dostałam skierowanie na prenatalne plus 7 badań do zrobienia na kolejną wizytę, malutki człowieczek ma już rączki i nóżki i mierzy całe 3,11cm 😀
Sisska, Patka123, Asia2121, LadyDaga, Modra, Emimalina, (:Ania:), A_Agnieszka, Marta 40, okejka lubią tę wiadomość