Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
EwK wrote:Co do tsh to 3 msc temu miałam 1.5 a ostatnio spadło do ok 0.4. Podobno na początku spadek jest normalny.
A Wy też jeszcze nie macie zakładanych kart ciąży? Myślałam, że na wizycie gdy będzie ❤ to zostanie też założona karta, a dostałam informacje żeby przyjść w 10 tygodniu i dopiero wtedy zostanie założona.
Ja będę miała zakładane dopiero na następnej wizycie wtedy będzie 7 tydzień , na pierwszej był 5 i było za wcześnie, sprawdził tylko czy wszystko jest w porządku . -
U mnie karta była zakładana na pierwszej wizycie, było wtedy 6+1. Jak widać nie ma reguły.
Dziewczyny co jecie jako przekąski?
Totalnie nie mam apetytu, a ciągle jestem głodna, z głodu znowu mi słabo i niedobrze
Wczoraj cały dzień słabo mi było, raz prawie zemdlałam, dzisiaj byłam zadowolona, że jest lepiej to zaczęły się wymioty... 🙈 -
Ja nie mam nadal karty ciąży a to już 10 tydzień. Moja lekarka jakoś się nie spieszy, ja w sumie też nie. Mam teraz wizytę 6 września to pewnie już założy bo badania będzie trzeba wpisać. W ogóle nie mam nawet kiedy tych badań zrobić bo trzeba na czczo, mam nadzieję że jakoś dojdę do laboratorium. Starsza córka poszła dziś do zerówki, młodsza do przedszkola. Obie przeżywają bardzo, a ja siedzę teraz i się zastanawiam czy już po nie pędzić, czy dać im trochę czasu więcej....Okropność
-
nesssssa wrote:Ja nie mam nadal karty ciąży a to już 10 tydzień. Moja lekarka jakoś się nie spieszy, ja w sumie też nie. Mam teraz wizytę 6 września to pewnie już założy bo badania będzie trzeba wpisać. W ogóle nie mam nawet kiedy tych badań zrobić bo trzeba na czczo, mam nadzieję że jakoś dojdę do laboratorium. Starsza córka poszła dziś do zerówki, młodsza do przedszkola. Obie przeżywają bardzo, a ja siedzę teraz i się zastanawiam czy już po nie pędzić, czy dać im trochę czasu więcej....Okropność
I dla nich i dla nas. -
Peony22 wrote:U mnie karta była zakładana na pierwszej wizycie, było wtedy 6+1. Jak widać nie ma reguły.
Totalnie nie mam apetytu, a ciągle jestem głodna, z głodu znowu mi słabo i niedobrze
Wczoraj cały dzień słabo mi było, raz prawie zemdlałam, dzisiaj byłam zadowolona, że jest lepiej to zaczęły się wymioty... 🙈
u mnie wchodzi chleb z masłem 😂 i jogurty pitne - activia. dobre są też musy owocowe.
-
Ja mogę od siebie polecić takie małe smoothie z biedronki (w lodówkach tam gdzie te świeże soczki), w składzie mają ananasa, mango, banana i imbir, więc idealnie na mdłości. Ratują mnie jak na nic nie mam ochoty, a muszę coś zjeść.
I zimny sok pomarańczowy! Tak jak działał podczas studenckich kaców, tak na ciążowego kaca również działa wyśmienicieKori_, bajkowadama lubią tę wiadomość
-
LadyGaga i Adeline, dołączam do czwartkowych wizyt też czekam na to z niecierpliwością.
Udało mi się dzisiaj zebrać w końcu na basen. Mam bardzo blisko ale godziny otwarcia są dziwne.
Już trochę odpuściłam z doszukiwaniem się objawów bo zwariować można. Co będzie to będzie, nie mam na to wpływu
Mdłości mam od czasu do czasu, teraz bardziej doskwiera mi ból piersiLadyDaga lubi tę wiadomość
-
Paflina wrote:LadyGaga i Adeline, dołączam do czwartkowych wizyt też czekam na to z niecierpliwością.
Udało mi się dzisiaj zebrać w końcu na basen. Mam bardzo blisko ale godziny otwarcia są dziwne.
Już trochę odpuściłam z doszukiwaniem się objawów bo zwariować można. Co będzie to będzie, nie mam na to wpływu
Mdłości mam od czasu do czasu, teraz bardziej doskwiera mi ból piersi
No ja w dalszym ciągu objawy mam takie że gdyby nie świadomość, że jestem w ciąży to bym nie zwróciła na nie uwagi 😅 ale cieszę się z tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2024, 13:01
Kori_ lubi tę wiadomość
Natalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
anka013 wrote:Ja po wczorajszej wizycie - serduszko bije 190, crl 2,66. 😁 I założona kartą ciąży. Tylko... Muszę zrobić krzywa cukrową, bo cukier miałam podwyższony.. no i czeka mnie pewnie dieta cukrzycowa. 🫣2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Paflina wrote:LadyGaga i Adeline, dołączam do czwartkowych wizyt też czekam na to z niecierpliwością.
Mdłości mam od czasu do czasu, teraz bardziej doskwiera mi ból piersi28.11.23r. - ⏸️
14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
27.11.24r - 375 g 🫶
04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
21.01.25- wizyta
-
Patutka wrote:Kurczę, ja też muszę zrobić krzywą cukrową, pomimo że moje wyniki są w normie. 😏
-
Peony22 wrote:U mnie karta była zakładana na pierwszej wizycie, było wtedy 6+1. Jak widać nie ma reguły.
Wczoraj cały dzień słabo mi było, raz prawie zemdlałam, dzisiaj byłam zadowolona, że jest lepiej to zaczęły się wymioty... 🙈
Ja pierwszy miesiąc jadłam bułkę z serem i kisiel.
Teraz już trochę lepiej na szczęście. Polecam musy owocowe, smoothie, jogurt i platki, owoce -
Kasiula09 wrote:Tak 19.09
Ja jeszcze bez terminuA_Agnieszka lubi tę wiadomość
-
A_Agnieszka wrote:Kiedy idziecie na prenatalne? Macie już termin?
Na NFZ to nawet nie mam jeszcze terminu.
anka013 wrote:To ciekawe..bo zazwyczaj, jak cukier na czczo jest ok, to dopiero około 24tc robią... Ja dopóki nie zejdę z encortonu, to będę miała wyższy cukier... ☹️
Dodatkowa moja babcia od strony mamy miała cukrzycę na tabletkach, a babcia od strony taty miała cukrzycę na insulinie. To chyba dlatego.
W dwóch poprzednich ciążach cukrzycy nie miałam, ale teraz doktorka na NFZ uparła się aby zrobić to badanie.anka013, (:Ania:) lubią tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
A_Agnieszka wrote:Kiedy idziecie na prenatalne? Macie już termin?
Mam 16 wrześniaA_Agnieszka lubi tę wiadomość
Natalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷