X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,byłam na wizycie kontrolnej,maluch ma już prawie 2 cm,krwiaka i odklejania kosmówki nie widać,karty ciąży nie mam dalej...lekarz powiedział że założy dopiero jak zobaczy ręce i nogi.Kolejna wizyta za tydzień,lekarz powiedział że na chwilę obecną jest dobrze,ale ja nie jestem chyba spokojniejsza po tej wizycie...cały czas plamie,w przyszłym tyg mąż wyjeżdża na dwa dni,za 2 tyg wyjeżdża na cały tydzień i siedzę i płacze,że on będzie daleko a mi czarne myśli do głowy przychodzą....nie wiedziałam że ten tydzień będzie dla mnie taki ciężki...4 lata temu właśnie w 9 tyg poroniłam i każdy mówi że nie mam się denerwowac ale to jakiś tak samo przychodzi....

(:Ania:) lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    Hej,byłam na wizycie kontrolnej,maluch ma już prawie 2 cm,krwiaka i odklejania kosmówki nie widać,karty ciąży nie mam dalej...lekarz powiedział że założy dopiero jak zobaczy ręce i nogi.Kolejna wizyta za tydzień,lekarz powiedział że na chwilę obecną jest dobrze,ale ja nie jestem chyba spokojniejsza po tej wizycie...cały czas plamie,w przyszłym tyg mąż wyjeżdża na dwa dni,za 2 tyg wyjeżdża na cały tydzień i siedzę i płacze,że on będzie daleko a mi czarne myśli do głowy przychodzą....nie wiedziałam że ten tydzień będzie dla mnie taki ciężki...4 lata temu właśnie w 9 tyg poroniłam i każdy mówi że nie mam się denerwowac ale to jakiś tak samo przychodzi....
    Kochana wiem co czujesz ja też muszę leżeć i cały czas się boje ze coś się stanie.Wiem że to nie jest łatwe ale postaraj się nie stresować bo to nic nie pomoże a wręcz źle wpływa na dzidziusia.Na pewne rzeczy nie mamy wpływu i trzeba myśleć pozytywnie

preg.png
  • Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wizyta 10.30 i też całą w strachu ale objawy mam takie że kosmos chodzę jak nieprzytomna

preg.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 4 września 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    Kochana ja też porobiłam pół roku temu 8/9tc czyli w tym czasie w jakim jestem teraz.. i jutro mam wizytę także boję się strasznie.. :( ale Ty się nie bój jak dziś było w porządku ! Kłusek pięknie również. A my jeszcze po jutrze mamy imprezę rodzinną.. oby było dobrze.. aż różaniec dziś odmówiłam, naprawdę się boje. Źle myśli przeplatają się z dobrymi.. trzymajcie kciuki za nas jutro! Chyba w 3 os mamy jutro wizytę 🙈.

(:Ania:), LadyDaga lubią tę wiadomość

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • Jul1 Koleżanka

Wysłany: 4 września 2024, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam wizytę. Wszystko jest dobrze , fasolka ma już 1,5 cm! Ja mam okropne mdłości , dosłownie co godzinę muszę coś przekąsić , bo inaczej kończy się wymiotami ….
    Teraz 30.09 mam USG genetyczne 😊

Emimalina, Modra, Paflina, Marta 40, Sisska lubią tę wiadomość

preg.png
  • Karolina 26 Znajoma

Wysłany: 4 września 2024, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    No a dlaczego by nie? ;) progesteron raczej nie ma nic do tego, przynajmniej u mnie w dwóch poprzednich ciążach nie miał.
    Nie wiem czy to twoja pierwsza ciąża, ale naprawdę wszystko ma znaczenie i możesz mieć na dole jakby taki przypominający wzdęcie.

Ja na przykład w pierwszej ciąży zachodząc w nią ważyłam 50 kg, brzucha dostałam dopiero w 24 tygodniu i to takiego delikatnie zaokrąglonego na dole. 🙈
    W ciąży z synem, tak delikatnie się zaokrąglił w 18 tygodniu.

Teraz zaczęliśmy 10 tydzień, a wczoraj wychowawczyni mojego dziecka pyta się mnie czy ma mi gratulować 🙈🫣

Wszystko tak naprawdę ma znaczenie i ciąża, no i moim zdaniem to co dostałyśmy w spadku po rodzinie 🤪
    Pierwsza ciąża, stąd właśnie to pytanie 🫣
    Pociesza mnie to, że nie jestem sama 😁

• Karolina 26 Znajoma

Wysłany: 4 września 2024, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika wrote:
    Mam to samo wrażenie 😆 na leżąco płaski a jak człowiek wstanie to wzdety a waga nic.
    No dokładnie tak 🫣
    To moja pierwsza ciąża, stąd może bardziej to wszystko przeżywam 😁

• Paflina Ekspertka

Wysłany: 5 września 2024, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:

Łatwo powiedzieć "nie denerwuj się, nie stresuj się". Ja też mam strach. Dostanę dzisiaj ten zakaz pracy a potem mam lekarza. Boje się że u lekarza się dowiem że coś jest nie tak, że serce się zatrzymało i że będę musiała wrócić do pracy i zmierzyć się z pytaniami.

Ja sobie to tłumacze tak że robię wszystko co mogę a na pozostałe rzeczy nie mam wpływu. Są kobiety które w ciąży piją, nie dbają o siebie, nie biorą suplementów a rodzą zdrowe dzieci. Róbmy co możemy a reszta nie zależy już od nas.
    Myślę że Twój zarodek jest silny skoro przetrwał to plamienie. Dobrze że zareagowałas i poszłaś do lekarza, zadbałaś o to. Więcej zrobić nie możesz.

Korzystaj z tego czasu. Ja teraz też spędzam dużo czasu w domu sama i chwilami jest ciężko bo się nudzę. Zaczęłam się uczyć hiszpańskiego, czytam książki i oglądam filmy bo jak się pojawi bąbel to nie będę miała na to czasu.

Ja jestem zdania że zawsze trzeba mieć świadomość że może stać się najgorsze. Niestety nie da się na to przygotować więc nie ma co tym żyć, bo to psuje człowieka od środka

A_Agnieszka, Koko90, LadyDaga lubią tę wiadomość

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2024, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam spadek formy i chwilowy brak nadziei,ale dzisiaj jest nowy dzień!Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!

Paflina, Modra lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 5 września 2024, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    No dokładnie tak 🫣
    To moja pierwsza ciąża, stąd może bardziej to wszystko przeżywam 😁

U mnie też pierwsza. Jak się stresowałam jak mi objawy zmalały ale potem byłam u lekarza i wszystko ok. Lekarz sam powiedział że już organizm zaakceptowal i się przustosowal.

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • Koko90 Koleżanka

Wysłany: 5 września 2024, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć po kilku dniach :)

Ja mam kolejną wizytę 23.09, a prenatalne umowione na 02.10.
    Stwierdziłam, że nie chce mi się bawić w dwóch lekarzy na nfz i prywatnie, więc zadzwonilam do mojego lekarza rodzinnego, z którym zawsze super i bezproblemowo się dogadałam tak teraz bardzo kręcił nosem, że lekarz prowadzący ciążę wypisuje badania, ale w końcu zgodził się wypisać. Nie wiem tylko jak będzie przy kolejnym telefonie i prośbie o kolejne skierowania, zobaczymy 😁
    Dziewczyny, które miałyście stratę w 8/9 tc, bardzo współczuję :( gdy już jest to serducho, to naprawdę zaczynamy się bardziej nastawiać i nie wyobrażam sobie przez co musiałyscie przechodzić. Wiem, że ciężko nie myśleć, ale spróbujcie zająć czymś głowę najbardziej jak to możliwe. Jakiś wciągający audiobook, spotkanie z koleżanką, może porządki w szafie. Niech te 3-4 tyg zlecą tak szybko, żebyście miały skończony I trymestr i były już spokojniejsze 🙏 ja też czasem czuję szał stresowy i jest ciężko go opanować, wiem, ale spróbujcie to zrobić dla malucha i w chwili stresu pamiętajcie o oddechu kierując go do macicy.
    Co do objawów, to rano codziennie lub co drugi dzień dwie godziny po przebudzeniu jestem jak zdechła ryba. Muli mnie, kręci mi się trochę w głowie i męczą mnie 2 wejścia po schodach. Popołudniami już nabieram trochę więcej mocy, ale wczoraj wieczorem mnie zmulilo, co do tej pory się nie zdarzało. Któraś pisała o bólu piersi po nocy. Ja mam podobnie. W ciagu dnia nic, a tylko czuję w nocy jak wstaję do łazienki lub zaraz po przebudzeniu. Co kilka dni 3-4 czuję bóle w krzyżach jak na okres takie 5/10. Mijają po 2-3 min. Oprocz tego kłucie po bokach macicy, ale to też tak okazjonalnie czy takie lekkie rozpieranie po środku.
    Co do spraw w związku z detektorem, to moja lekarka na badaniu w zeszły piątek mówiła, że słuchać serca jeszcze nie będziemy, bo może to byc szkodliwe w pierwszym trymestrze, natomiast sama planuję kupić detektor, ale będę go używać jakoś od 5 mca z uwagi na uspokojenie się, że wszystko jest okej 😊

Miłego dnia dziewczyny ☺️

2 lata starań
    Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
    Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
    07.24 - pierwsze podejście do in vitro
    26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
    31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
    02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
    6 dpt - beta 13.0
    8 dpt - beta 55.5
    9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
    12 dpt - beta 378.5
    16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
    30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
    23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 5 września 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko90 wrote:
    Cześć po kilku dniach :)

Ja mam kolejną wizytę 23.09, a prenatalne umowione na 02.10.
    Stwierdziłam, że nie chce mi się bawić w dwóch lekarzy na nfz i prywatnie, więc zadzwonilam do mojego lekarza rodzinnego, z którym zawsze super i bezproblemowo się dogadałam tak teraz bardzo kręcił nosem, że lekarz prowadzący ciążę wypisuje badania, ale w końcu zgodził się wypisać. Nie wiem tylko jak będzie przy kolejnym telefonie i prośbie o kolejne skierowania, zobaczymy 😁
    Dziewczyny, które miałyście stratę w 8/9 tc, bardzo współczuję :( gdy już jest to serducho, to naprawdę zaczynamy się bardziej nastawiać i nie wyobrażam sobie przez co musiałyscie przechodzić. Wiem, że ciężko nie myśleć, ale spróbujcie zająć czymś głowę najbardziej jak to możliwe. Jakiś wciągający audiobook, spotkanie z koleżanką, może porządki w szafie. Niech te 3-4 tyg zlecą tak szybko, żebyście miały skończony I trymestr i były już spokojniejsze 🙏 ja też czasem czuję szał stresowy i jest ciężko go opanować, wiem, ale spróbujcie to zrobić dla malucha i w chwili stresu pamiętajcie o oddechu kierując go do macicy.
    Co do objawów, to rano codziennie lub co drugi dzień dwie godziny po przebudzeniu jestem jak zdechła ryba. Muli mnie, kręci mi się trochę w głowie i męczą mnie 2 wejścia po schodach. Popołudniami już nabieram trochę więcej mocy, ale wczoraj wieczorem mnie zmulilo, co do tej pory się nie zdarzało. Któraś pisała o bólu piersi po nocy. Ja mam podobnie. W ciagu dnia nic, a tylko czuję w nocy jak wstaję do łazienki lub zaraz po przebudzeniu. Co kilka dni 3-4 czuję bóle w krzyżach jak na okres takie 5/10. Mijają po 2-3 min. Oprocz tego kłucie po bokach macicy, ale to też tak okazjonalnie czy takie lekkie rozpieranie po środku.
    Co do spraw w związku z detektorem, to moja lekarka na badaniu w zeszły piątek mówiła, że słuchać serca jeszcze nie będziemy, bo może to byc szkodliwe w pierwszym trymestrze, natomiast sama planuję kupić detektor, ale będę go używać jakoś od 5 mca z uwagi na uspokojenie się, że wszystko jest okej 😊

Miłego dnia dziewczyny ☺️

Ja mam bóle pleców w lędźwiach. Dzisiaj tak mnie ukłuło jakby mi ktoś igłę wbił.
    Powiem Ci że ten detektor mnie kusi ale boje się że będę chodzić z nim jak z telefonem 😂😂 nie wiem czy umiałabym to ograniczyć, znam siebie 🥲😅

05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 5 września 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mam ciągły spadek formy.. Jak nie dzień 'bez kija nie podchodź', to mdłości - myślałam, że to wszystko zacznie już przechodzić, ale mój organizm ani myśli ułatwić mi życie :)

Mam ogromnego stresa. Ostatnie USG miałam 20.08, kolejne będę miała dopiero na prenatalnych, 23.09 - przecież to ogrom czasu!
    Ostatnio widziałam maluszka, gdy miał 1.65cm. Teraz zapewne jest dużo, dużo większy.
    Kusi mnie, by pójść dodatkowo prywatnie, ale ceny tych wizyt są tak wysokie, że mam gonitwę myśli w głowie... 🫤

preg.png
  • Magii Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj wyszly mi jakieś bakterie w moczu :/ i już oczywiście zaczęłam przeglądać cały internet i się stresować. Jutro na szczęście mam wizytę to się dowiem co z tym robimy.

preg.png
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 5 września 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:
    Mi wczoraj wyszly mi jakieś bakterie w moczu :/ i już oczywiście zaczęłam przeglądać cały internet i się stresować. Jutro na szczęście mam wizytę to się dowiem co z tym robimy.
    Najprawdopodobniej dostaniesz leki i przejdzie

Magii lubi tę wiadomość

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Jul1 Koleżanka

Wysłany: 5 września 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje pomocy , bo zgłupiałam.
    Wczoraj na wizycie została założona karta ciąży i dostałam skierowanie na pierwsze badania , ale
    30.09 mam USG genetyczne u innego lekarza w tej samej placówce
    21.10 mam kolejną wizytę u swojej doktor prowadzącej.
    To kiedy ja powinnam zrobić te badania ?

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 5 września 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To genetyczne masz mieć 21 czy 30? Ogólnie nie ma jednego terminu. Ten tydzień rozbieżności jest raczej ok
    Ja mam 30.09 a było mi proponowane najpierw 08.10 ale nie mogę wtedy. Liczyłas w którym tygodniu będziesz 21ego i 30ego?

05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 5 września 2024, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jul1 wrote:
    Dziewczyny potrzebuje pomocy , bo zgłupiałam.
    Wczoraj na wizycie została założona karta ciąży i dostałam skierowanie na pierwsze badania , ale
    30.09 mam USG genetyczne u innego lekarza w tej samej placówce
    21.10 mam kolejną wizytę u swojej doktor prowadzącej.
    To kiedy ja powinnam zrobić te badania ?

Ale dostałaś skierowanie od swojej lekarz prowadzącej na klasyczne badania krwi jak glukoza, TSH, morfologia prawda? To je robisz tak, aby wyniki mieć na wizytę ze swoją Panią doktor. Do USG genetycznego dostałas inne skierowanie i badania krwi są połączone z tym skierowaniem i to już przy umówieniu USG informują czy robisz je w dniu usg, czy innego i je omawiasz z lekarzem który będzie wykonywał prenatalne.

Jul1 lubi tę wiadomość

Natalia :)
    🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧑‍⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
    🧑‍⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
    🧑‍⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
    🧑‍⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
    preg.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 5 września 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie!. Ależ się rozkleiłam tam. Wg USG 8t1d. Moje szczęście mierzy 1.81 cm 💚 . Serduszko bije ładnie i rytmicznie. Kolejna wizyta to Prenatalne 1.10. Widziałam tyci nóżki i rączki 💚 trzymam kciuki za wszystkie kobitki które mają dziś i w kolejnych dniach wizyty 💚 niech nasze dzieci pięknie rosną w brzuszkach!

A_Agnieszka, S.Roszpunka, Sisska, (:Ania:), Modra, Emimalina, EwK, Koko90, Binia, bajkowadama lubią tę wiadomość

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2024, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po wizycie.Wszystko super serduszko bije dzidzia ma 2 cm.Tez szłam zestresowana i tak już chyba zostanie do końca ciazy

Adeline, (:Ania:), Modra, Emimalina, Kori_ lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ