X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Monika33 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Wspaniale..! Gratulacje!

Piłam wode jak piłam glukozę bo mi ciężko było wypić ale potem już wcale nie piłam już..boje się że coś się dzieje ☹️ucieszyłam się że spadło a mi już w laboratorium powiedzieli że jest spadek po godzinie i raczej powinien być wzrost bo glukozę piłam ale mam pogadać z lekarzem.

• Adeline Ekspertka

Wysłany: 30 września 2024, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina wrote:
    Ja już po. Na 90% będzie dziewczyna :) USG nie wykazało żadnych poważnych wad, serce bije miarowo. Wyniki PAPPA będą za tydzień :)
    Gratulacje !!! 💚💚💚

Paflina lubi tę wiadomość

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 30 września 2024, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    Piłam wode jak piłam glukozę bo mi ciężko było wypić ale potem już wcale nie piłam już..boje się że coś się dzieje ☹️ucieszyłam się że spadło a mi już w laboratorium powiedzieli że jest spadek po godzinie i raczej powinien być wzrost bo glukozę piłam ale mam pogadać z lekarzem.
    A po godzinie jaki miałaś wynik?
    To że popilaś wodą zaraz po wypiciu to spoko. Mi też dali się napić

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Monika33 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    A po godzinie jaki miałaś wynik?
    To że popilaś wodą zaraz po wypiciu to spoko. Mi też dali się napić

Miałam 4.11 po godzinie a powinno mi rosnąć a nie spadać po godzinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2024, 23:08

• krakowianka Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2024, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Mnie dopadło choróbsko, gardło boli, drapie, idzie zwariować, katar, osłabienie. Testy combo wszystkie negatywne a już myślałam, że znowu Covid 🤔

Stela, strasznie mi przykro... 😔 Trzymaj się, dużo siły życzę.

Patryka, ja również o Tobie myślę. Mam ogromną nadzieję, że nie dowiesz się już nic złego. Oby ten czas do badań i wyników zleciał szybko bo to czekanie jest najgorsze.

Ja miałam prenatalne prawie dwa tygodnie temu a dopiero dziś otrzymałam wyniki ryzyka. Na szczęście wyszły niskie! 🥳 Taka ulga 😊 Szczególnie dla mnie, mamy w podeszłym wieku 🤣

Trzymam kciuki za Wasze badania i oby teraz już było pasmo samych dobrych wieści 🙏

Monika33, HolyFantasia, Marcycha, Tika, Binia lubią tę wiadomość

preg.png
  • Marcycha Ekspertka

Wysłany: 1 października 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina, a powiedz proszę czy miałaś jakieś przeczucia co do płci?
    Pytam, bo ja całe życie przed ciążą (nawet mam ciuszki na chrzest 😂) i na chwilę w niej chciałam i myślałam o córeczce, a teraz mam wrażenie jakby to jednak miał być chłopak, choć nadal wolałabym córkę 😅
    Kurczę z kalendarza chińskiego wychodzi dziewczynka 🙃

(:Ania:) lubi tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 1 października 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Pytam, bo ja całe życie przed ciążą (nawet mam ciuszki na chrzest 😂) i na chwilę w niej chciałam i myślałam o córeczce, a teraz mam wrażenie jakby to jednak miał być chłopak, choć nadal wolałabym córkę 😅
    Ja miałam podobnie w pierwsze ciąży, przed i w trakcie byłam pewna, że będzie córa a był synek, intuicja mnie zawiodła 😅

preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 1 października 2024, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...
    A ja mam dziś trudny dzień. Rok temu, dokładnie 1 października zaczęłam czuć pobolewanie w podbrzuszu, zaczęłam plamić. Pojechałam na Izbę Przyjęć, gdzie mnie zbadali i widzieli serducho bijące.. Miałam czekać na poradę, więc czekałam grzecznie.... godzinę. W tym czasie zaczęłam krwawić żywą krwią jak trzy albo cztery miesiączki na raz. Wtargnęłam do gabinetu, a pani doktor prawie na mnie nakrzyczała, że przecież mam czekać na poradę.
    Powiedziałam, że krwawię. Wzięli mnie na fotel, zbadali i zarodka już nie było. Tylko wielka kałuża krwi na podłodze...

A dziś czekam na wyniki badań genetycznych. Mój mąż przy pobraniu powiedział "przyjdą we wtorek".. Oby przyszły... i były dobre. Stracha mam okrutnego!

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    Miałam 4.11 po godzinie a powinno mi rosnąć a nie spadać po godzinie.
    Dziwne.
    Ja w poprzedniej ciąży miałam bardzo duży spadek, to kazali mi powtórzyć badanie.
    Więc poczekaj na wizytę u lekarza, nie stresuj się nie potrzebnie.

A_Agnieszka wrote:
    Hej...
    A ja mam dziś trudny dzień. Rok temu, dokładnie 1 października zaczęłam czuć pobolewanie w podbrzuszu, zaczęłam plamić. Pojechałam na Izbę Przyjęć, gdzie mnie zbadali i widzieli serducho bijące.. Miałam czekać na poradę, więc czekałam grzecznie.... godzinę. W tym czasie zaczęłam krwawić żywą krwią jak trzy albo cztery miesiączki na raz. Wtargnęłam do gabinetu, a pani doktor prawie na mnie nakrzyczała, że przecież mam czekać na poradę.
    Powiedziałam, że krwawię. Wzięli mnie na fotel, zbadali i zarodka już nie było. Tylko wielka kałuża krwi na podłodze...

A dziś czekam na wyniki badań genetycznych. Mój mąż przy pobraniu powiedział "przyjdą we wtorek".. Oby przyszły... i były dobre. Stracha mam okrutnego!
    Współczuję tego okropnego wspomnienia..
    Jednak nie przywołuj tych złych wspomnień, Ja przed USG teraz małego co wyszła wada serca, śniła mi się dr prowadząca poprzednią ciążę, jak zachwalała że wszystko jest przepięknie.. rano wstałam obudziłam się pojechałam na badania i o..
    Zapytam z ciekawości to Twoje shih tzu? ;)

Ja za chwilę wychodzę z domu, bo o 10:45 mam wizytę u jeszcze jednego super doktora certyfikatem. Chyba po prostu się łudzę i żyję nadzieję że usłyszę co innego, co zupełnie nie ma sensu.
    Żeby jechać pół Warszawy.
    Jutro o 8:00 pójdzie igła w ruch, przed tym to dopiero mam panikę.

Miłego dnia dziewczyny

2016 🩷

2020 🩵

• A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 1 października 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Współczuję tego okropnego wspomnienia..
    Jednak nie przywołuj tych złych wspomnień, Ja przed USG teraz małego co wyszła wada serca, śniła mi się dr prowadząca poprzednią ciążę, jak zachwalała że wszystko jest przepięknie.. rano wstałam obudziłam się pojechałam na badania i o..
    Zapytam z ciekawości to Twoje shih tzu? ;)

Ja za chwilę wychodzę z domu, bo o 10:45 mam wizytę u jeszcze jednego super doktora certyfikatem. Chyba po prostu się łudzę i żyję nadzieję że usłyszę co innego, co zupełnie nie ma sensu.
    Żeby jechać pół Warszawy.
    Jutro o 8:00 pójdzie igła w ruch, przed tym to dopiero mam panikę.

Miłego dnia dziewczyny

Hej, tak, to moje shih tzu :) 5,5-rocznyAntek ;)

Trzymaj się! Trzymam za Ciebie kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2024, 09:33

Patutka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 shitki na stanie.

Dziękuję, głupio się jeszcze łudzę...

A_Agnieszka lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Naay95 Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie głupio, do końca trzeba wierzyć, ja też w Was wierzę bardzo mocno.
    Agnieszka, rozumiem jak ciężki to dla Ciebie dzień dzisiaj, wierzę że wyniki będą bardzo dobre.

A_Agnieszka, Marcycha lubią tę wiadomość

Natalia :)
    🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧑‍⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
    🧑‍⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
    🧑‍⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
    🧑‍⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
    preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 1 października 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:

Nie miałam przeczucia. Z kalendarza chińskiego wyszedł chłopak, moja siostra cały czas powtarzała mi że będzie dziewczynka 😁 ja liczyłam że będzie chłopiec ale ostatecznie na badaniu odczułam ulgę że jest zdrowe i to było dla mnie najważniejsze

Marcycha lubi tę wiadomość

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:
    Nie głupio, do końca trzeba wierzyć, ja też w Was wierzę bardzo mocno.
    Agnieszka, rozumiem jak ciężki to dla Ciebie dzień dzisiaj, wierzę że wyniki będą bardzo dobre.
    Dziękuję. No ale to serduszko nagle się nie naprawi... 😢

Jutro chyba zejdę z bólu. Strasznie się boję. 😵‍💫 Choć nie mam problemu z igłami, dwa porody bez znieczulenia, to wizja igły przechodzącej przez brzuch i worek do łożyska mnie przeraża.... 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

Ja czekam, tu też już opóźnienie. Nic nie wspomnę o innym badaniu, ciekawe co będzie...

Paflina mi z chińskiego w 2 poprzednich ciążach się sprawdziło, tu miała być dziewczynka, caly pierwszy trymestr przerzygany, a babka na prenatalnych mówi, że armata po kolana 🫣😅
    Nawet dała zdjęcie ptaka tak podpisanego dla męża. To ta sama co robiła mi usg syna 5 lat temu i ta sama co teraz wykryła wade serca malego.

2016 🩷

2020 🩵

• Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już po... dzisiaj wyszło wszystko dobrze,zabrałam męża że sobą na to USG i pan doktor powiedział że na jego będzie dziewczynka!oczywiście się popłakałam,bo na stanie dwóch synów 😃ale z informowaniem rodziny czekamy aż potwierdzi to mój lekarz prowadzący,na razie wiemy tylko my i Wy.Jutro jeszcze czeka mnie odbiór wyników u genetyka,ale w sumie tak się stresowałam dzisiejsza wizyta,że już na jutro jestem nastawiona pozytywnie.Milego dnia.

A_Agnieszka, Adeline, Emimalina, Sisska, Daisy___, Koko90, (:Ania:), krakowianka, Marcycha lubią tę wiadomość

preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 1 października 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziękuję. No ale to serduszko nagle się nie naprawi... 😢

Jutro chyba zejdę z bólu. Strasznie się boję. 😵‍💫 Choć nie mam problemu z igłami, dwa porody bez znieczulenia, to wizja igły przechodzącej przez brzuch i worek do łożyska mnie przeraża.... 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

Ja czekam, tu też już opóźnienie. Nic nie wspomnę o innym badaniu, ciekawe co będzie...

Paflina mi z chińskiego w 2 poprzednich ciążach się sprawdziło, tu miała być dziewczynka, caly pierwszy trymestr przerzygany, a babka na prenatalnych mówi, że armata po kolana 🫣😅
    Nawet dała zdjęcie ptaka tak podpisanego dla męża. To ta sama co robiła mi usg syna 5 lat temu i ta sama co teraz wykryła wade serca malego.
    Hej Patutka, a w jakiej jesteś placóce i u jakiego lekarza? Trzymam mocno kciuki!

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    Hej Patutka, a w jakiej jesteś placóce i u jakiego lekarza? Trzymam mocno kciuki!
    W sensie dziś u którego bylam?

2016 🩷

2020 🩵

• A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 1 października 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    W sensie dziś u którego bylam?
    Tak.
    No i co powiedział? Większa szansa maluszka.... ?

preg.png
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Marta super wieści, gratuluję córeczki!! ♥️
    Jak się czujesz Patutka, jak badanie?

Powiedzcie co stosujecie na infekcje pęcherza? Ja czekam na wizytę ale brałam bez recepty urofuraginum max i poprawa była tylko na chwilę.. ale może za mało brałam bo tylko 15 tabletek.. ale mecze się okropnie :(

Natalia :)
    🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧑‍⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
    🧑‍⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
    🧑‍⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
    🧑‍⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
    preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie.. u nas sprawa jest dziwna..
    No 25.09 badało go czterech lekarzy, przez półtorej godziny. Każdy z nich stwierdził to samo.
    Na diagnozie pieczątka specjalista położnictwa ginekologii i perinatologii.

27.09 na echo serca jeszcze inną doktor wada się potwierdziła. Trwało godzinę
    I teraz tak na diagnozie pieczątka specjalista położnictwa ginekologii i perinatologii.

Dziś usgnto.trwalo max 10-15 minut a doktor na serduszko przyjrzał się z 15 sekund...
    Nie powiedział że dzieje się nic złego. Jeszcze ja do pytałam go, czy na pewno wszystko z serduszkiem w porządku, bo od strony męża jest mocne obciążenie rodzinne.
    Powiedział że na ten moment nic nie widzi.
    Lekarz ten ma oczywiście certyfikat fmf, oraz dodatkowo certyfikat sekcji echokardiologii i kardiologii prenatalnej.

Przecież to niemożliwe, aby piątka lekarzy się pomyliła...

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ