X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Magii Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po ;)
    Czekam jeszcze na wyniki krwi, ale z USG wszystko w porządku. Będzie chłopak 🩵

Naay95, Koko90, krakowianka, Adeline, Sisska, Marcycha lubią tę wiadomość

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    Tak.
    No i co powiedział? Większa szansa maluszka.... ?
    W jakim sensie większa szansa? Bo nikt nie powiedział że on nie ma szans. Przynajmniej nie na ten moment, kiedy nie da się określić która to odmiana zespołu

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Słuchajcie.. u nas sprawa jest dziwna..
    No 25.09 badało go czterech lekarzy, przez półtorej godziny. Każdy z nich stwierdził to samo.
    Na diagnozie pieczątka specjalista położnictwa ginekologii i perinatologii.

27.09 na echo serca jeszcze inną doktor wada się potwierdziła. Trwało godzinę
    I teraz tak na diagnozie pieczątka specjalista położnictwa ginekologii i perinatologii.

Dziś usgnto.trwalo max 10-15 minut a doktor na serduszko przyjrzał się z 15 sekund...
    Nie powiedział że dzieje się nic złego. Jeszcze ja do pytałam go, czy na pewno wszystko z serduszkiem w porządku, bo od strony męża jest mocne obciążenie rodzinne.
    Powiedział że na ten moment nic nie widzi.
    Lekarz ten ma oczywiście certyfikat fmf, oraz dodatkowo certyfikat sekcji echokardiologii i kardiologii prenatalnej.

Przecież to niemożliwe, aby piątka lekarzy się pomyliła...

Byłoby to cudowne ale myśląc tak logicznie, może podczas prenatalnych są inne rzeczy mierzone i sprawdzane niz na zwykłych badaniach? Echo serca też jest takim bardziej wnikliwym badaniem. Nie znam się, nie chce napisać nic przykrego ale domyślam się jaki mętlik musisz teraz mieć w głowie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2024, 12:25

Martynka.98 lubi tę wiadomość

Natalia :)
    🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧑‍⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
    🧑‍⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
    🧑‍⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
    🧑‍⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
    preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:
    Byłoby to cudowne ale myśląc tak logicznie, może podczas prenatalnych są inne rzeczy mierzone i sprawdzane niz na zwykłych badaniach? Echo serca też jest takim bardziej wnikliwym badaniem. Nie znam się, nie chce napisać nic przykrego ale domyślam się jaki mętlik musisz teraz mieć w głowie..
    To też były badania prenatalne tylko u innego lekarza. Poszłam po prostu z pakietu medycznego do lekarza z FMF.
    Więc on też sprawdzał głowę, kończyny, brzuch. Pępowinę, i więzadła maciczne

No ja wiem że byłoby to cudowne, ale niestety niemożliwe żeby to zniknęło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2024, 12:29

2016 🩷

2020 🩵

• Naay95 Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    To też były badania prenatalne tylko u innego lekarza. Poszłam po prostu z pakietu medycznego do lekarza z FMF.
    Więc on też sprawdzał głowę, kończyny, brzuch. Pępowinę, i więzadła maciczne

No ja wiem że byłoby to cudowne, ale niestety niemożliwe żeby to zniknęło.

Jejku przepraszam myślałam że zwykle badanie. To teraz jestem w szoku, czyli ktoś popełnił ogromny błąd, aż ciężkie do wyobrażenia sobie 😱

Natalia :)
    🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧑‍⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
    🧑‍⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
    🧑‍⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
    🧑‍⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
    preg.png
  • Koko90 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:
    @Marta super wieści, gratuluję córeczki!! ♥️
    Jak się czujesz Patutka, jak badanie?

Powiedzcie co stosujecie na infekcje pęcherza? Ja czekam na wizytę ale brałam bez recepty urofuraginum max i poprawa była tylko na chwilę.. ale może za mało brałam bo tylko 15 tabletek.. ale mecze się okropnie :(
    Naay, urofuragina odpada w ciąży z tego, co wiem od dwóch lekarzy. Możesz brać Urosept, pić dużo wody z wit C, z żurawiną, a jeśli jest źle, to antybiotyk Monural (na receptę) na 2 noce z rzędu, a jak bardzo źle to lekarz przepisuje Augmentin.
    Niestety bakterie w moczu, to częsty "urok" ciąży. Gdybym czuła objawy, to pierwsze co zrobiłabym ogolne badanie moczu + posiew. Poproś też lekarza, może przepisze Ci ten Monural, żebyś miała w zapasie na przyszłość, gdyby objawy znów dokuczały. Wszystko zależy jakie wyjdą też białka i leukocyty w moczu, bo jeśli one są w normie, to jest okej, mimo bakterii, a jeśli są przekroczone, to uważam, że trzeba działać bardziej zdecydowanie. Jeśli masz mocne objawy, to zakładam, że nie jest to ta "ciążowa norma" i lekarz przepisze Ci coś mocniejszego, ale na przyszłość jeśli będziesz czuć objawy, to zrób chociaż na drugi dzień z rana ogólne badanie moczu, bo to już zawsze da jakiś obraz sytuacji lekarzowi na wizycie, a też chodzi o to, żeby nie przedobrzyć i nie dawać na każdym kroku antybiotyku.

krakowianka lubi tę wiadomość

2 lata starań
    Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
    Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
    07.24 - pierwsze podejście do in vitro
    26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
    31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
    02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
    6 dpt - beta 13.0
    8 dpt - beta 55.5
    9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
    12 dpt - beta 378.5
    16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
    30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
    23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:
    Jejku przepraszam myślałam że zwykle badanie. To teraz jestem w szoku, czyli ktoś popełnił ogromny błąd, aż ciężkie do wyobrażenia sobie 😱
    Nie mam pojęcia, ale przecież to niemożliwe aby myliło się 5 lekarzy?
    Aby ta wada zniknęła od piątku?

W środę i dzisiaj miałam badania prenatalne, jedno na NFZ, dzisiaj z pakietu medycznego.
    Powątpiewam aby ta wada nagle magicznie zniknęła.

Ale dlaczego lekarz specjalista kardiolog medycyny prenatalnej tego nie wykrył? Może powinnam mu była pokazać wynik badania z środy?

Mam ochotę pobiec i zrobić trzecie badanie prenatalne dzisiaj u kogoś innego i zobaczyć co mi powie.
    Niestety do żadnego super specjalisty w dniu dzisiejszym to ja się nie dostanę, a czas mi się kończy, bo jutro biopsja..
    A i przepraszam nie jestem ci w stanie nic polecić na zapalenie pęcherza, bo nawet bez ciąży mega rzadko je łapie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2024, 12:44

2016 🩷

2020 🩵

• Koko90 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Nie mam pojęcia, ale przecież to niemożliwe aby myliło się 5 lekarzy?
    Aby ta wada zniknęła od piątku?

W środę i dzisiaj miałam badania prenatalne, jedno na NFZ, dzisiaj z pakietu medycznego.
    Powątpiewam aby ta wada nagle magicznie zniknęła.

Ale dlaczego lekarz specjalista kardiolog medycyny prenatalnej tego nie wykrył? Może powinnam mu była pokazać wynik badania z środy?

Mam ochotę pobiec i zrobić trzecie badanie prenatalne dzisiaj u kogoś innego i zobaczyć co mi powie.
    Niestety do żadnego super specjalisty w dniu dzisiejszym to ja się nie dostanę, a czas mi się kończy, bo jutro biopsja..
    A i przepraszam nie jestem ci w stanie nic polecić na zapalenie pęcherza, bo nawet bez ciąży mega rzadko je łapie
    Patutka, kurcze, nie wiem co powiedzieć, ale rzeczywiście mega konsternacja. Nie bój się amnio, ból będzie i minie. Po prostu nie patrz na tę igłę, przetrwasz to. Po tym, co napisałaś mam cichą nadzieję, że może jednak będzie dobrze. Ja bym pewnie nie wytrzymała i pojechała jak nie dziś, to w najbliższym czasie na 3cie prenatalne 🙈 Przedziwne rzeczywiście, że mimo zwrócenia Twojej uwagi lekarzowi na poprzednie badanie, to nic nie wykrył mając jeszcze specjalizację w kardiologii prenatalnej. Informuj nas na bieżąco jak będziesz coś nowego wiedzieć 🙏

2 lata starań
    Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
    6 dpt - beta 13.0
    8 dpt - beta 55.5
    12 dpt - beta 378.5

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko90 wrote:
    Patutka, kurcze, nie wiem co powiedzieć, ale rzeczywiście mega konsternacja. Nie bój się amnio, ból będzie i minie. Po prostu nie patrz na tę igłę, przetrwasz to. Po tym, co napisałaś mam cichą nadzieję, że może jednak będzie dobrze. Ja bym pewnie nie wytrzymała i pojechała jak nie dziś, to w najbliższym czasie na 3cie prenatalne 🙈 Przedziwne rzeczywiście, że mimo zwrócenia Twojej uwagi lekarzowi na poprzednie badanie, to nic nie wykrył mając jeszcze specjalizację w kardiologii prenatalnej. Informuj nas na bieżąco jak będziesz coś nowego wiedzieć 🙏
    Problem w tym że ja nie mam amino tylko biopsję 😅
    Biopsja mogę wykonać już teraz, zaś do amino muszę czekać do 16 tygodnia.
    Ja się nie boję kochana igły tylko tego bólu 🫣
    Niestety ale mój czas na wykonywanie badań prenatalnych kończy się w piątek, ponieważ termin porodu na podstawie pierwszych badań prenatalnych został zmieniony na 3 kwietnia, powiedzieli że z pierwszych prenatalnych to bardziej wiarygodny wynik niż z pierwszego USG.
    Młody człowiek ma 7,5 cm, przepięknie ssał sobie paluchy na moich oczach.
    Więc tak naprawdę mam czas tylko dziś na jakieś trzecie badanie ponieważ jutro nie mogę dawać się migdalić po brzuchu ani nic z nim robić.

Ja wprost nie powiedziałam temu lekarzowi, że tamte prenatalne były złe, powiedziałam mu tylko że u mojego męża w rodzinie jest bardzo duże obciążenie kardiologiczne, na co on mi odpowiedział że nie widzi zastrzeżeń w sercu. Ale tak jak mówię przyglądał mu się może z 20 sekund.
    Jestem zdezorientowana

2016 🩷

2020 🩵

• Martyna Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ja ze swojej serduszkowej strony mogę polecić ci dr Roberta Brawurę - prowadzi operacje płodu w szpitalu bielańskim i ma swoją klinikę Aurea bodajże.On wykonuje naprawdę dokładnie badania. Trzymam ogromne kciuki za dobre wiadomości u ciebie. Amniopunkcji się nie bój - to nie boli, naprawdę. Jedyny dyskomfort podczas przebijania się przez skórę brzuszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2024, 13:08

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    29.11 814g akrobatki 🤸🏼‍♀️
    18.12 1145g ✨✨
    28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
    10.01 1969g wielkoluda 🥹
    27.01 wizyta 🙏🏽
    preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna wrote:
    Patutka ja ze swojej serduszkowej strony mogę polecić ci dr Roberta Brawurę - prowadzi operacje płodu w szpitalu bielańskim i ma swoją klinikę Aurea bodajże.On wykonuje naprawdę dokładnie badania. Trzymam ogromne kciuki za dobre wiadomości u ciebie. Amniopunkcji się nie bój - to nie boli, naprawdę. Jedyny dyskomfort podczas przebijania się przez skórę brzuszka.
    Ja będę mieć biopsję nie amino, będą miskrobać łożysko, i to bez znieczulenia😵‍💫😵‍💫😵‍💫

Wiem właśnie że ten doktor jest dobry, u doktor Szymeckiej czyli jego żony prowadziłam ciążę 5 lat temu z synem.
    Tylko problem jest taki, że doktora niestety dziś nie ma, będzie dopiero w czwartek, i to jeszcze nie ma do niego terminów.

I to właśnie w Bielańskim inni lekarze wykryli tą wadę serce

Swoją drogą, ładnie bierze teraz za USG.
    650 zł, bez konsultacji, bez 3D, zwykłe USG nie prenatalne 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2024, 13:21

2016 🩷

2020 🩵

• Adeline Ekspertka

Wysłany: 1 października 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem najszczęśliwszą na świecie!!. Jesteśmy po prenatalnych, nasz cud mierzy 6,1 cm, ryzyka bardzo niskie, wszystko na ten moment bardzo dobrze i na 80% dziewczynka 💖💖💖💖

Jest mi tak głupio to pisać w świetle tyłu nieszczęść tutaj.. ale wierzę że się ułoży, trzeba wierzyć i się modlić 💚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2024, 18:27

Asia2121, A_Agnieszka, Koko90, Daisy___, krakowianka, (:Ania:), LadyDaga, Magii, Tika, Emimalina, Sisska, Marta1988, Paflina, EwK, Marcycha, Soleil_ lubią tę wiadomość

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 1 października 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adeline wrote:
    Jestem najszczęśliwszą na świecie!!. Jesteśmy po prenatalnych, nasz cud mierzy 7 cm, ryzyka bardzo niskie, wszystko na ten moment bardzo dobrze i na 80% dziewczynka 💖💖💖💖

Jest mi tak głupio to pisać w świetle tyłu nieszczęść tutaj.. ale wierzę że się ułoży, trzeba wierzyć i się modlić 💚
    Piękny wynik! Gratuluję! <3
    Zdaje się, że mamy na grupie znacznie więcej dziewczynek na razie ;) :) :) <3

Adeline lubi tę wiadomość

preg.png
  • Koko90 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Problem w tym że ja nie mam amino tylko biopsję 😅
    Biopsja mogę wykonać już teraz, zaś do amino muszę czekać do 16 tygodnia.
    Ja się nie boję kochana igły tylko tego bólu 🫣
    Niestety ale mój czas na wykonywanie badań prenatalnych kończy się w piątek, ponieważ termin porodu na podstawie pierwszych badań prenatalnych został zmieniony na 3 kwietnia, powiedzieli że z pierwszych prenatalnych to bardziej wiarygodny wynik niż z pierwszego USG.
    Młody człowiek ma 7,5 cm, przepięknie ssał sobie paluchy na moich oczach.
    Więc tak naprawdę mam czas tylko dziś na jakieś trzecie badanie ponieważ jutro nie mogę dawać się migdalić po brzuchu ani nic z nim robić.

Ja wprost nie powiedziałam temu lekarzowi, że tamte prenatalne były złe, powiedziałam mu tylko że u mojego męża w rodzinie jest bardzo duże obciążenie kardiologiczne, na co on mi odpowiedział że nie widzi zastrzeżeń w sercu. Ale tak jak mówię przyglądał mu się może z 20 sekund.
    Jestem zdezorientowana
    Ajj, przepraszam, czytanie ze zrozumieniem mi się kłania. Na pewno to nie będzie nic miłego ta biopsja, ale mam nadzieję, że przeprowadzą wszystko sprawnie, by jak najkrócej bolało. Długo później musisz czekać na wynik?

2 lata starań
    6 dpt - beta 13.0
    8 dpt - beta 55.5
    12 dpt - beta 378.5

preg.png
  • krakowianka Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2024, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:

Powiedzcie co stosujecie na infekcje pęcherza? :(

Ja nie wiem co jest skuteczne ale jak tylko czuję, że coś jest na rzeczy z pęcherzem to od razu jem suszoną żurawinę garściami i udaje się zabić infekcję zanim się rozkręci. Taki domowy sposób.

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko90 wrote:
    Ajj, przepraszam, czytanie ze zrozumieniem mi się kłania. Na pewno to nie będzie nic miłego ta biopsja, ale mam nadzieję, że przeprowadzą wszystko sprawnie, by jak najkrócej bolało. Długo później musisz czekać na wynik?
    Z tego co kochana dzisiaj dzwoniłam do pracowni genetycznej gdzie będzie zawieziony mój materiał, to na zwykłą biopsję czeka się 8 dni, chyba że to będzie biopsja z mikromocierzami to do 17 dni, ale nie wydaje mi się żeby dodawali tam mikromacierze jutro się zapytam dokładnie która to będzie opcja i dam znać, w piątek będę dzwoniła do tej pracowni pytać się kiedy mogę spodziewać się wyników.

Biopsja różni się tym, że można ją robić od 11 tygodnia, no i dużo szybciej jest wynik więc tak naprawdę nie chodzisz tyle czasu w niepewności.

Amino jest robione od 16 tygodnia i na wynik czeka się koło trzech tygodni podobno nie zdarza się że jest po dwóch.

Tylko niestety przy biopsji może się okazać że dostała się do probówki krew, bądź nie wystarcza materiału na wszystkie jakby wady

2016 🩷

2020 🩵

• Monika33 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Współczuję tego okropnego wspomnienia..
    Jednak nie przywołuj tych złych wspomnień, Ja przed USG teraz małego co wyszła wada serca, śniła mi się dr prowadząca poprzednią ciążę, jak zachwalała że wszystko jest przepięknie.. rano wstałam obudziłam się pojechałam na badania i o..
    Zapytam z ciekawości to Twoje shih tzu? ;)

Ja za chwilę wychodzę z domu, bo o 10:45 mam wizytę u jeszcze jednego super doktora certyfikatem. Chyba po prostu się łudzę i żyję nadzieję że usłyszę co innego, co zupełnie nie ma sensu.
    Żeby jechać pół Warszawy.
    Jutro o 8:00 pójdzie igła w ruch, przed tym to dopiero mam panikę.

Miłego dnia dziewczyny

Myślę żeby powtórzyć badanie w piątek albo w poniedziałek, dziękuję ale bardzo się boje bo jestem na diecie, zero cukru, same chude mięso, żadnych ziemniaków, makaronów tylko ciemny ryż i kasza. Chyba się wykoncze jak przyjdzie mi tak do końca ciąży ☹️a mam napady na słodkie ☹️

• Monika33 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Słuchajcie.. u nas sprawa jest dziwna..
    No 25.09 badało go czterech lekarzy, przez półtorej godziny. Każdy z nich stwierdził to samo.
    Na diagnozie pieczątka specjalista położnictwa ginekologii i perinatologii.

27.09 na echo serca jeszcze inną doktor wada się potwierdziła. Trwało godzinę
    I teraz tak na diagnozie pieczątka specjalista położnictwa ginekologii i perinatologii.

Dziś usgnto.trwalo max 10-15 minut a doktor na serduszko przyjrzał się z 15 sekund...
    Nie powiedział że dzieje się nic złego. Jeszcze ja do pytałam go, czy na pewno wszystko z serduszkiem w porządku, bo od strony męża jest mocne obciążenie rodzinne.
    Powiedział że na ten moment nic nie widzi.
    Lekarz ten ma oczywiście certyfikat fmf, oraz dodatkowo certyfikat sekcji echokardiologii i kardiologii prenatalnej.

Przecież to niemożliwe, aby piątka lekarzy się pomyliła...

Trzymam kciuki żeby okazało się że ten dzisiejszy lekarz miał rację 🥰 nadzieja zawsze jest , jesteśmy z Tobą i będziemy Cię wspierać.duuzo siły dla Ciebie ♥️

• A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 1 października 2024, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł wynik Sanco.
    Wszystko prawidłowe, będzie dziewczynka! 🩷🩷🩷

anka013, Daisy___, Asia2121, Emimalina, (:Ania:), Sisska, Marta1988, Adeline, krakowianka, Marcycha, Koko90, Soleil_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Asia2121 Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu sporo dobrych wiadomości, mam nadzieję że utrzymamy ten trend! Adeline i A_Agnieszka gratuluję <3 Dobrze, wyczerpujcie ten limit dziewczynek to może mi się trafi wymarzony chłopiec :D :D (żartuję oczywiście, najważniejsze by było zdrowe :) )

A_Agnieszka, Adeline lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ