🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Komanuss wrote:Hej proszę usuńcie mnie z kalendarza niestety poronilam
Bardzo mi przykro… trzymaj się 😥
Komanuss lubi tę wiadomość
-
mon08kow wrote:Macie już za sobą pierwsze badania krwi? Wirusy itd? Coś Was w wynikach zaskoczyło?
Wybieram się dopiero w tym tygodniu, jak dam radę to jutro rano pojadę
-
💔Komanuss wrote:Hej proszę usuńcie mnie z kalendarza niestety poronilam
Bardzo mi przykro… nawet niewyobrażam sobie co czujesz 😓
👱🏼♀️ 29 lat
🆘 Endometrioza (laparoskopia 03.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (10.2025)
❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
17cs (Accofil, acard, heparyna)
28.07 ⏸️ beta 32.10, prog. 31.14
30.07 beta 54.60, prog. 36.52
01.08 beta 98.30, prog. 38.50
05.08 beta 827,30
06.08 pęcherzyk 2,8mm 🥹
11.08 beta 9380,90
20.08 CRL 0,69 cm z ❤️
04.09 CRL 2,1 cm 🥹
29.09 CRL 6 cm 🐻(prenatalne, ryzyka niskie) czyżby 👧🏼 ?
06.11 USG
24.11 badania połówkowe
Jesteś tam maluszku ❤️🙏🏼

-
Komanuss wrote:Hej proszę usuńcie mnie z kalendarza niestety poronilam
Bardzo mi przykro
Starania od 05.2019
●IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
●IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
●IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
●IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
Stan 3 - ❄️
●Naturalny cud- in progress
~~~~~~~~~~~~~~~~~
👩 39l.
🧔 37l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
👶 10.2024- synek
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
nick nieaktualny
-
mon08kow wrote:Macie już za sobą pierwsze badania krwi? Wirusy itd? Coś Was w wynikach zaskoczyło?
ja mam już komplet wyników - byłam w szoku, że w polsce aż tyle się tego robi 🤔 dajcie mi proszę dziewczyny znać jakie badania zlecili Wasi lekarze prowadzący! bo ja kompletnie nie mam rozeznania
jedyne co mnie zaskoczyło, że moja glukoza i insulina sa lepsze niż przed ciąża. a przynajmniej tak było przed urlopem 🙈👩🦰 28, PCOS, IO
11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań
27.07 nieśmiałe ⏸️🍀
20.08 zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
04.09 2.6 cm misia Haribo 🍭
30.09 6.6 cm bobasa, badania prenatalne w nl, wszystko w porządku ✨
02.10 wizyta u położnej, NIPTy prawidłowe ✨
06.10 7.7 cm bobasa, badania prenatalne w pl, bobas zdrowy 😍 stwierdzona cukrzyca ciążowa 🥲
14.10 wszystkie niskie ryzyka w teście PAPPA
29.10 wizyta u położnej, 🩷/💙 ⌛️
12.11 badania połówkowe nl ⌛️
🙎♂️ 31

-
nick nieaktualnyPodstawowa morfologia, glukoza, grupa krwi, TSH, cytomegalia w dwóch klasach, toksoplazmoza w dwóch klasach, różyczka w dwóch klasach, Hiv, Test na kiłe (WR), badanie ogólne moczu, HCV, HBS
Dodatkowo ja sama oznaczyłam sobie poziom progesteronu bo biorę Luteinę i chcialam zobaczyc jak to sie zmieniło od kiedy zaczęłam brac, magnez, potas, wapn, witaminę B12 i zelazo
kasia97 lubi tę wiadomość
-
Dokładnie te same badania co A + drugi raz mi oznaczyli grupę krwi, ferrytyne i żelazo.
Jutro mam mieć teleporade z omówieniem wyników. Mam nadzieję że jakiejś toxo nie złapałam na wyjeździe.
U mnie też glukoza w ciąży wychodzi lepiej niż normalnie. Przed ciążą zazwyczaj ponad 90 a w ciąży 78. Mój organizm działa odwrotnie.
Ja to się najbardziej szyjka stresuje... Że znowu będzie jazda. -
nick nieaktualnyCzy komuś z was doskwierają takie okropne zaparcia? Ja mam od dziecka z tym problem ale teraz tym bardziej mnie to denerwuje ze nie mogę wziąć swoich awaryjnych leków co zawsze bralam. Pije siemię lniane, jem sliwki, 2 litry wody pije, no nic nie pomaga. U mnie to niestety jakby ktos mi kamieni nawkładał do brzucha, brzuch caly kluje a nic z tego. Tym razem czekam juz 6 dni i nic, normalnie szlak mnie trafia i juz nie mam zadnych pomyslow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 20:33
-
Też mam za sobą. Mam już te wyniki wpisane w kartę. No u mnie glukoza na czczo za wysoko. Reszta wyników ok. Zobaczymy jak plytki krwi, bo w poprzedniej ciąży spadały z każdym miesiącem. Toxo mam nieprzechorowane, co mnie na początku dziwiło, bo jednak wychowałam się na wsi itp.03.2023 🩷
30.09.2025 prenatalne, chłopczyk?
💙
08.10.2025 8 cm chłopczyka 🐻💙 -
Hej dziewczyny. Czy mogę do Was pomału dołączyć? Termin według OM 29.04, według USG ciąża młodsza o 10dni, bo była późna owulka około 25dc.
Jest to moja druga ciąża i pierwszy Dzidziuś. Dziś miałam pierwszą wizytę z USG i bije serduszko. Nie chciałam dołączać wcześniej z obawy, że coś pójdzie nie tak przed pierwszym USG. Byłam już raz na fioletowej stronie z grudniowym Bobasem, ale się nie udało.
Jesteście ogromnym źródłem wiedzy, dużo z Was ma już dzieci i będzie mi z Wami niezmiernie miło poznawać uroki ciazy i macierzyństwa ❤️
Kobea, Idawoll, Mysterka, Kitana, doris, HimalayanDream, Tosik712, Yoanne, Uda się, sallvie, Lolcia37, Dudka1997, Malowybitna, Hermiona5 lubią tę wiadomość
🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka.
⏸️ 04.2025
💔 05.2025 8t4d smutny dzień mamy-łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy 👼
⏸️ 08.2025 Test pozytywny
🦋 15.09 pierwsze USG- CRL 5,3mm i 💗
🦋 1.10 Żeluś Haribo 2.22cm i 💗 172
🦋 17.10 (11t2d) SANCO Nipt- zdrowa DZIEWCZYNKA 🙏🏻💗
🦋 22.10 (12t1d) USG prenatalne I + Pappa- 5.6cm zdrowej córeczki, ryzyka niskie

-
A 💕 wrote:Czy komuś z was doskwierają takie okropne zaparcia? Ja mam od dziecka z tym problem ale teraz tym bardziej mnie to denerwuje ze nie mogę wziąć swoich awaryjnych leków co zawsze bralam. Pije siemię lniane, jem sliwki, 2 litry wody pije, no nic nie pomaga. U mnie to niestety jakby ktos mi kamieni nawkładał do brzucha, brzuch caly kluje a nic z tego. Tym razem czekam juz 6 dni i nic, normalnie szlak mnie trafia i juz nie mam zadnych pomyslow
Ginekolog na NFZ ostatnio zalecał czopki glicerynowe, ale jakoś nie przekonuje mnie ten pomysł.
W poprzedniej ciąży mialam zapisany przez lekarkę syrop Lactulosum, ale to na pozniejszym etapie, jak juz bralam zelazo i ten problem sie nasilił. Finalnie nie skorzystałam. Jadłam co rano suszone sliwki. Moczyły się wcześniej w wodzie. Do tego pilnowałam żeby pić chociaz 1,5l wody w ciągu dnia. Kiwi też jest polecane w takich sytuacjach. I woda z cytryną przed śniadaniem. Chyba mi jeszcze pomagał rumianek, szklanka dziennie03.2023 🩷
30.09.2025 prenatalne, chłopczyk?
💙
08.10.2025 8 cm chłopczyka 🐻💙 -
A apropo kiły… to właśnie musiałyście robić WR czy VDRL wystarczył? Nie widzę w diagnostyce możliwości oznaczenia WR…
-
Bardzo mi przykro, że Cię to spotkało po tym wszystkim co przeszłaś. Jeśli potrzebujesz porozmawiać, dawaj znać. Mam nadzieję, że masz obok kogoś, kto zapewni Ci wsparcie jakiego potrzebujesz teraz bardzo mocno. 💔Komanuss wrote:Hej proszę usuńcie mnie z kalendarza niestety poronilamwalka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
Ja robiłam dokladnie https://diag.pl/sklep/badania/kila-treponema-pallidum-przeciwciala-iggigm/ i to było okmon08kow wrote:A apropo kiły… to właśnie musiałyście robić WR czy VDRL wystarczył? Nie widzę w diagnostyce możliwości oznaczenia WR…
mon08kow lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
Hej dziewczyny,
nie odzywałam się bo objawy ciążowe dopadły i mnie! Strasznie mnie mdli, wybudzam się przez to w nocy lub bardziej nad ranem 🙈 3h między posiłkami to zdecydowanie za długa przerwa i już mnie cofa, a jak wezmę gryza wtedy czegokolwiek to walczę z żołądkiem żeby nie wyrzucił tego z siebie haha...No ale po moich przygodach z podejrzeniem zatrzymania się ciąży przez młodszy rozmiar zarodka niż wskazywałaby ostatnia miesiączka to trzymam się tego że t musi być dobry znak! Hcg rośnie to i oczywiście muszę się źle czuć, nie mam szans na 1 trymestr bezobjawowy więc zazdroszczę każdej która czuje się dobrze 🙈 Ja dobrze czułam się tylko w pierwszej ciąży! Ciekawe czy to jakiś znak? Że znów będzie dziewczyna? Skoro tylko z synek w ciąży czułam się dobrze, a kolejne ciąże z dziewczynkami to jakiś dramat? 🙈 się okaże!
doris lubi tę wiadomość
2016 💙
2018 🩷
2021 🩷
⏸️ 19.08 14dpo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitamy, ja również czytałam wątek grudniowy więc widzę, że jesteśmy w tej samej sytuacji 🫠 Oby tym razem bylo wszystko dobrze 💕Siasi wrote:Hej dziewczyny. Czy mogę do Was pomału dołączyć? Termin według OM 29.04, według USG ciąża młodsza o 10dni, bo była późna owulka około 25dc.
Jest to moja druga ciąża i pierwszy Dzidziuś. Dziś miałam pierwszą wizytę z USG i bije serduszko. Nie chciałam dołączać wcześniej z obawy, że coś pójdzie nie tak przed pierwszym USG. Byłam już raz na fioletowej stronie z grudniowym Bobasem, ale się nie udało.
Jesteście ogromnym źródłem wiedzy, dużo z Was ma już dzieci i będzie mi z Wami niezmiernie miło poznawać uroki ciazy i macierzyństwa ❤️
Siasi lubi tę wiadomość