🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny, w końcu umówiłam się na wizytę ✨
20.08 będę mieć pierwszą wizytę ciążową z położna (wtedy będzie 7+2, wiec liczę na krewetkę z bijącym serduszkiem)
i 09.09 z moim polskim ginekologiem ❤️Hermiona5, dailydamn, HimalayanDream, Idawoll, Dudka1997 lubią tę wiadomość
👩🦰 28, PCOS, IO
11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań
27.07.2025 - nieśmiałe ⏸️
29.07.2025 - ⏸️
20.08 ⌛️pierwsza wizyta z USG
🙎♂️ 31 -
Hej dziewczyny, chciałam się z wami nieśmiało przywitać, bo dopadła mnie chyba klątwa prowadzącej w sierpniu, a nie chcę tam dziewczynom za dużo zawracać sobą głowy, bo to jednak wątek staraczkowy
Mam 28 lat, no w grudniu będzie 29 i to będzie moje pierwsze dziecko
Dzisiaj zobaczyłam dwie kreski 🥹🍀 Ostatnia miesiączka była 11 lipca, ale owulację miałam dopiero około 27 lipca, więc jestem dzisiaj 11dpo.
Jestem bardzo ostrożna w cieszeniu się tym testem, bo w marcu zobaczyłam dwie kreski i niestety w 6+4tc ciąża się zakończyła, potem w czerwcu przeszłam ciążę biochemiczną. Więc mam duże obawy, czy tym razem wszystko skończy się dobrze, ale jednocześnie wielką nadzieję 🤞🏻🩷
Jutro lecę na betę i proga więc proszę o trzymanie kciuków 🥺 W głowie milion myśli, oczywiście zaczęłam się stresować czy ja dam radę, jak to będzie, czy to na 100% dobra decyzja, mimo, że staramy się już od stycznia 😅
Dodatkowo od października zaczynam kolejne 5 letnie wymarzone studia - psychologię, więc też mam obawy jak to będzie, ale nie chciałam sobie stopować życia przez starania.
Bardzo chciałabym z wami zostać na tym wątku, mam nadzieję, że się uda.. 🍀
MaryLu, dailydamn, HimalayanDream, kasia97, Idawoll, MagdaGrz, Świeżynka97, Mysterka, Pomarańczowa, Dudka1997, Hermiona5, Smerfelinka lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
⚠️ PAI-1 4G/4G homo
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność - uregulowane 💚
▫️ferrytyna, B12, kwas foliowy, D3 - uzupełnione 💚
▫️insulina - uregulowana 💚
▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️🩹
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
kikix0o wrote:Hej dziewczyny, chciałam się z wami nieśmiało przywitać, bo dopadła mnie chyba klątwa prowadzącej w sierpniu, a nie chcę tam dziewczynom za dużo zawracać sobą głowy, bo to jednak wątek staraczkowy
Dzisiaj zobaczyłam dwie kreski 🥹🍀 Ostatnia miesiączka była 11 lipca, ale owulację miałam dopiero około 27 lipca, więc jestem dzisiaj 11dpo.
Jestem bardzo ostrożna w cieszeniu się tym testem, bo w marcu zobaczyłam dwie kreski i niestety w 6+4tc ciąża się zakończyła, potem w czerwcu przeszłam ciążę biochemiczną. Więc mam duże obawy, czy tym razem wszystko skończy się dobrze, ale jednocześnie wielką nadzieję 🤞🏻🩷
Jutro lecę na betę i proga więc proszę o trzymanie kciuków 🥺 W głowie milion myśli, oczywiście zaczęłam się stresować czy ja dam radę, jak to będzie, czy to na 100% dobra decyzja, mimo, że staramy się już od stycznia 😅
Dodatkowo od października zaczynam kolejne 5 letnie wymarzone studia - psychologię, więc też mam obawy jak to będzie, ale nie chciałam sobie stopować życia przez starania.
Niesamowitą moc ma ta klątwa 😍
Mam nadzieje ze do trzech razy sztuka się sprawdzi i rozgościsz się na tym wątku do szczęśliwego rozwiązanakikix0o lubi tę wiadomość
1 CS - 2.07.25 Poronienie samoistne 5+2
2 CS- 29.07 9 dpo- ⏸️ bHcg 10,76
31.07 11 dpo- bHcg 42.99
02.08 13dpo- bHcg 96,2 118%
04.08 15dpo- bHcg 328 256.5%
07.08 18dpo- bHcg 1334 151%
08.08 USG 5+1 5,3 pęcherzyk ciążowy
11.08 22 dpo- bHcg 8233 146%%
Niedoczynność tarczycy
Celiakia
MTHFR homo
SERPINE1 hetero -
Mam wyniki 🩷
26.07 - 11dpo beta 46 mIU/ml
28.07 - 13dpo beta 173 mIU/ml
31.07 - 16 dpo beta 882 mIU/ml
07.08 - 23 dpo beta 13501 mIU/ml - kosmos 🤯
Przy takiej becie to już na pewno powinno jutro coś widać 😍
Progesteron 21,8 ng/mL
Ferrytyna 28.90 ng/mL
Jutro jeszcze skonsultuję tego proga i ferrytyne czy jest konieczne jakieś dodatkowe wsparcie 🥹kasia97, kikix0o, MaryLu, Pomarańczowa, Migotka96, HimalayanDream, Mysterka, Idawoll, Vergeet, Dudka1997, Kociara20996, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
kikix0o wrote:Hej dziewczyny, chciałam się z wami nieśmiało przywitać, bo dopadła mnie chyba klątwa prowadzącej w sierpniu, a nie chcę tam dziewczynom za dużo zawracać sobą głowy, bo to jednak wątek staraczkowy
Bardzo chciałabym z wami zostać na tym wątku, mam nadzieję, że się uda.. 🍀kikix0o lubi tę wiadomość
-
dailydamn wrote:Mam wyniki 🩷
Progesteron 21,8 ng/mL
Ferrytyna 28.90 ng/mL
Jutro jeszcze skonsultuję tego proga i ferrytyne czy jest konieczne jakieś dodatkowe wsparcie 🥹
piękna beta, trzymamy kciuki za jutro ❤️dailydamn lubi tę wiadomość
👩🦰 28, PCOS, IO
11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań
27.07.2025 - nieśmiałe ⏸️
29.07.2025 - ⏸️
20.08 ⌛️pierwsza wizyta z USG
🙎♂️ 31 -
Progesteron 21,8 ng/mL
Ferrytyna 28.90 ng/mL
Jutro jeszcze skonsultuję tego proga i ferrytyne czy jest konieczne jakieś dodatkowe wsparcie 🥹dailydamn lubi tę wiadomość
-
Komanuss wrote:Daj znać co lekarz zalecił na ferrytyne?
Ja to już długi czas się bujam z takim poziomem. Żelazo wysoko, ferrytyna 18-30 (od 1,5 roku nie widziałam innego poziomu), hemoglobina wysoko ok. 14.
Mimo laktoferyny, colostrum, sanprobi, cynku, l-glutaminy i maślanu sodu nic się za bardzo nie zmienia. Pasożyty i HP wykluczone. Lekarz ostanim razem jak omawiałam podobne wyniki mówił, że hemoglobina jest wysoko, żelazo tak samo, i że nie zaleca suplementowania żelaza, bo zwiększa ryzyko cukrzycy ciążowej. Ciekawe co jutro powie 🤔 -
Kiki super cię tu widzieć, chciałam napisać na miesięcznych, że będę czekać na ciebie w wątku kwietniowym i już jesteś 😄kikix0o lubi tę wiadomość
-
Progesteron 21,8 ng/mL
Ferrytyna 28.90 ng/mL
Jutro jeszcze skonsultuję tego proga i ferrytyne czy jest konieczne jakieś dodatkowe wsparcie 🥹
Super! Daj znać koniecznie po konsultacji 😊dailydamn lubi tę wiadomość
-
Dailydamn, ależ ta beta wystrzeliła pięknie ❤️ czekamy na wizytę i trzymamy kciuki 🤗
Smerfelinko, rozumiem o czym piszesz i mam podobnie, z tymi falami objawów i związanymi z tym obawami. Mimo wszystko mam nadzieję że będzie dobrze. A co do pracy, to w sumie nawet nie próbuję się skupiać i nie biczuję się z tego powodu na ten moment. Trzymaj się ciepło i czekamy na Twoją betę 🤞dailydamn, Smerfelinka lubią tę wiadomość
Ja ’92, On’85 tworzący swoją przyszłość i rodzinę w 🇳🇱🌷🧀
Starania o pierwszego bejbika od 04.2024
⏸️ 01.03.2025 — 💔 cb
⏸️ 03.04.2025 — 💔 6tc
⏸️ 24.07.2025 —🌈? Zostań z nami kropusiu
30.07.2025 - βhcg 2106
07.08.2025 - βhcg 14556
11.08.2025 - dwa pęcherzyki, jeden zarodek z bijącym ❤️🥹, drugi pusty 😔
25.08.2025 - USG kontrolne ⏳
-
Progesteron 21,8 ng/mL
Ferrytyna 28.90 ng/mL
Jutro jeszcze skonsultuję tego proga i ferrytyne czy jest konieczne jakieś dodatkowe wsparcie 🥹dailydamn lubi tę wiadomość
-
Mysterka rozgość się 😉
Dziewczyny, te z Was które nie podały terminu porodu - macie ochotę się nim dziś podzielić? Odpalę wieczorem kompa i edytuję pierwszy post - mam nadzieję, że będzie łatwiej, niż na telefonie 🙆🏼♀️
A w pracy? Chyba ze względu, że wciąż traktuję tę ciążę z dystansem, to jakoś daję radę. Ale w dni, kiedy np czekałam na wynik bety - to było już dużo trudniej. W poniedziałek tak na pewno będzie, bo wizytę mam po pracy.Smerfelinka lubi tę wiadomość
-
Świeżynka97 wrote:Kiki super cię tu widzieć, chciałam napisać na miesięcznych, że będę czekać na ciebie w wątku kwietniowym i już jesteś 😄
Jak wpisałam w apkę, to termin mam niby na 16 kwietnia, ale owulacja się opóźniła o 4 dni więc ciekawe co by wyszło z usg, mam nadzieję że tym razem kropek się utrzyma 🤞🏻
Z objawów to mam ciągnięcia w podbrzuszu, dzisiaj takie dosyć mocne + wahania nastroju 😅 Piersi prawie nie odczuwamŚwieżynka97 lubi tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
⚠️ PAI-1 4G/4G homo
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność - uregulowane 💚
▫️ferrytyna, B12, kwas foliowy, D3 - uzupełnione 💚
▫️insulina - uregulowana 💚
▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️🩹
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
Hejka dziewczyny. To moja trzecia ciąża. Pierwsza była Rok temu i urodziłam córkę w grudniu 2024. Druga ciąża poroniona w kwietniu na bardzo wczesnym etapie i teraz mamy trzecią ciążę z terminem na 14.04
Wizytę u ginekologa udało mi się umówić na 19 sierpniaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 19:30
Idawoll, Dudka1997 lubią tę wiadomość
-
Idawoll wrote:Mysterka rozgość się 😉
Dziewczyny, te z Was które nie podały terminu porodu - macie ochotę się nim dziś podzielić? Odpalę wieczorem kompa i edytuję pierwszy post - mam nadzieję, że będzie łatwiej, niż na telefonie 🙆🏼♀️
A w pracy? Chyba ze względu, że wciąż traktuję tę ciążę z dystansem, to jakoś daję radę. Ale w dni, kiedy np czekałam na wynik bety - to było już dużo trudniej. W poniedziałek tak na pewno będzie, bo wizytę mam po pracy.
Mój termin 06.04😊Idawoll lubi tę wiadomość
-
Progesteron 21,8 ng/mL
Ferrytyna 28.90 ng/mL
Trzymam kciuki za jutrodailydamn lubi tę wiadomość
03.2023 🩷
25.07.2025 ⏸️ -
dailydamn wrote:Ja to już długi czas się bujam z takim poziomem. Żelazo wysoko, ferrytyna 18-30 (od 1,5 roku nie widziałam innego poziomu), hemoglobina wysoko ok. 14.
Mimo laktoferyny, colostrum, sanprobi, cynku, l-glutaminy i maślanu sodu nic się za bardzo nie zmienia. Pasożyty i HP wykluczone. Lekarz ostanim razem jak omawiałam podobne wyniki mówił, że hemoglobina jest wysoko, żelazo tak samo, i że nie zaleca suplementowania żelaza, bo zwiększa ryzyko cukrzycy ciążowej. Ciekawe co jutro powie 🤔
Moja dziecko (co prawda 2 letnie) ale również ma ferrytyne na niskim poziomie. Póki co działamy dietą i jest u niej tak odkąd zaczęliśmy badać. Podczas konsultacji z lekarzami słyszeliśmy że poki hemoglobina ok to próbować działać dietą. Do tego zelazo czesto nie jest obojetne dla zoladka. Niestety czesto przyczyniaja sie do zaparć, co w ciazy i tak potrafi byc uciazliwe.
Wiadomo, ciąża rządzi się swoimi prawami, daj znać co lekarz powiedział na konsultacjidailydamn lubi tę wiadomość
03.2023 🩷
25.07.2025 ⏸️ -
Gratulacje 🥰 trzymamy ✊🏻🌈kikix0o lubi tę wiadomość
D👩🏼❤️👨🏻M
A👦🏼14.05.2018
B👧🏼💔💫05.06.2023 - 40+3tc
🐈⬛🐈
Starania od 09.2023
⏸️ 04.08.2025🌈🥰 -
Idawoll wrote:Mysterka rozgość się 😉
A w pracy? Chyba ze względu, że wciąż traktuję tę ciążę z dystansem, to jakoś daję radę. Ale w dni, kiedy np czekałam na wynik bety - to było już dużo trudniej. W poniedziałek tak na pewno będzie, bo wizytę mam po pracy.
Ja się zadeklaruje jak ginekolog mi wyznaczy, aplikacja podaje 10.04, ale owulację miałam w 21dc, więc wychodzi bardziej 18.04, zobaczymy jak fasolka będzie rosnąć
Praca też mi ostatni tydzień w ogóle nie idzie, myśli totalnie błądzą, a jak jest dzień wizyty to już w ogóle tragediaSmerfelinka lubi tę wiadomość
2023.01 - 40+0
2025
02 - 💔 poronienie chybione - T16(+T15?)
04.08 - bHCG 55,1
05.08 - USG
06.08 - bHCG 138 (+156,4%)
19.08 - wizyta