🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, chyba nie jest dobrze
Dzisiaj 12dpo - beta 10.17 to jeszcze rozumiem że z czegoś startuje, ale progesteron tylko 8.59.
Brutalnie szczerze - myślicie, że jest jakakolwiek szansa? Mam przepisaną luteinę dopochwowo, więc wczoraj wieczorem wzięłam pierwszą tabletkęK. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
⚠️ PAI-1 4G/4G homo
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność - uregulowane 💚
▫️ferrytyna, B12, kwas foliowy, D3 - uzupełnione 💚
▫️insulina - uregulowana 💚
▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️🩹
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
kikix0o wrote:Dziewczyny, chyba nie jest dobrze
Dzisiaj 12dpo - beta 10.17 to jeszcze rozumiem że z czegoś startuje, ale progesteron tylko 8.59.
Brutalnie szczerze - myślicie, że jest jakakolwiek szansa? Mam przepisaną luteinę dopochwowo, więc wczoraj wieczorem wzięłam pierwszą tabletkę
Kiki będę cały czas trzymać kciuki, słyszałam o dziewczynach, które urodziły dzieci z takim progesteronem. Mój mąż mówi, że trzeba wierzyć, że będzie dobrze, a nie zakładać czarne scenariusze.kikix0o, dailydamn, Idawoll lubią tę wiadomość
-
Brutalnie szczerze - myślicie, że jest jakakolwiek szansa? Mam przepisaną luteinę dopochwowo, więc wczoraj wieczorem wzięłam pierwszą tabletkę
Ja tam bym widziała jeszcze szansę, beta jest jeszcze niska, może organizm musi 'zaskoczyć', że jest w ciąży, żeby progesteron urósł 🤔 A w maju miałaś poronienie samoistne czy zatrzymane? -
Kapa wrote:Ja tam bym widziała jeszcze szansę, beta jest jeszcze niska, może organizm musi 'zaskoczyć', że jest w ciąży, żeby progesteron urósł 🤔 A w maju miałaś poronienie samoistne czy zatrzymane?
Dziwne też jest to, że dzisiaj test wyszedł troszkę ciemniejszy niż wczoraj, a beta tylko 10.17
W maju miałam samoistneWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 14:39
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
⚠️ PAI-1 4G/4G homo
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
Kapa wrote:A badałaś wtedy progesteron?
Nie wiem czy w ogóle beta 10.17 to jest normalny wynik na 12dpo, czy jednak zdecydowanie za niski..K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
⚠️ PAI-1 4G/4G homo
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
kikix0o wrote:Tak, wtedy miałam jakoś 11-13, nie brałam żadnego progesteronu dodatkowo i ginekolog przepisał mi go „na zapas” żebym brała w razie jak się uda. Boże tak się teraz stresuję, że aż mi niedobrze.. Nie chcę znowu tego przechodzić
Nie wiem czy w ogóle beta 10.17 to jest normalny wynik na 12dpo, czy jednak zdecydowanie za niski..
Różnica między tą ciążą, a majową jest znacząca - teraz jesteś zabezpieczona farmakologicznie, a to potrafi całkowicie zmienić jej przebieg 😊kikix0o lubi tę wiadomość
-
A ja melduję relację z dzisiejszej, nieplanowanej wizyty.
Jest wszystko dobrze i widać było nawet serduszko ❤️ wiek ciąży dokładnie taki, jak z miesiączki - pan doktor powiedział, że to bardzo dobry znak ❤️
A poszłam dodatkowo, bo wczoraj wieczorem zaczęło się plamienie - najpierw śluz zabarwiony na różowo, potem zamieniło się w brunatne, trwa do teraz, ale widać, że już ustępuje. W poprzednich ciążach w ogóle nie miałam plamień, nawet w tej ciąży poronionej (poronienie zatrzymane), dlatego tym bardziej się zestresowałam, zresztą, która z was plamiła to wie o czym mowa.
Kolejna wizyta 19.08 zostaje, żeby założyć kartę ciąży 😊kikix0o, Smerfelinka, Idawoll, Hermiona5, HimalayanDream, Pomarańczowa, MaryLu, kasia97, Świeżynka97, Dudka1997 lubią tę wiadomość
-
kikix0o wrote:Tak, wtedy miałam jakoś 11-13, nie brałam żadnego progesteronu dodatkowo i ginekolog przepisał mi go „na zapas” żebym brała w razie jak się uda. Boże tak się teraz stresuję, że aż mi niedobrze.. Nie chcę znowu tego przechodzić
Nie wiem czy w ogóle beta 10.17 to jest normalny wynik na 12dpo, czy jednak zdecydowanie za niski..
Implantacja może przebiegać szybciej lub trochę wolniej. Spokojnie, beta dopiero startuje, a co do progesteronu, to sama znam taki przypadek, z progesteronem poniżej 10 i ze zdrowym dzieckiem. Wyłapałaś szybko, tak jak ja 😉 Więc teraz trochę dłużej musimy się postresować i poczekać do wizyty. Trzymam kciuki!kikix0o, Vergeet, Pomarańczowa lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
31.07.2025 - ⏸️ naturals 🤯
1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞 prog 26,30 ng/ml
6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🍀
8.08 - bHCG 287 mIU/ml 🤞
21.08 - wizyta 🍀
15.05.2025 - transfer 💔
8.02.2025 - transfer💔
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Brutalnie szczerze - myślicie, że jest jakakolwiek szansa? Mam przepisaną luteinę dopochwowo, więc wczoraj wieczorem wzięłam pierwszą tabletkękikix0o lubi tę wiadomość
-
To muszę uzbroić się w cierpliwość do niedzieli 🥺 Podbrzusze mnie ciągnie dosyć mocno, czuję takie ciepło i rozpieranie, ja mam nadzieję że ten kropek tam walczy 🥺K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
⚠️ PAI-1 4G/4G homo
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
Tak się zastanawiam czy przez całą ciążę to będzie tak wyglądać, że codzinnie odczuwam strach, że za chwilę może się to zakończyć. Przez ten strach nie potrafię się cieszyć. Nie wiem czy to jest spowodowane długimi staraniami czy poprzednią ciąża biochemiczną. Wiem, że do tej pory przyrosty bety były super, progesteron też, ale mimo to okropnie się boję.
Eden lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dziękuję za kciuki.
Lekarz na wizycie pomierzył dokładnie i wygląda to tak:
Pęcherzyk ma 1,01 cm
W środku widać pęcherzyk żółtkowy ale zarodka ani echa nie było. Tzn znalazł coś, co określił jako możliwy zarodek o wymiarze 2,2 mm. Jeśli to zarodek to zarówno on jak i pęcherzyk wskazują na 5+5 (wg. kalkulatora jestem w 5+4). Kazal mi powtórzyć betę i wrócić za tydzień, wtedy już powinno być wszystko jasne. Niby mnie trochę uspokoił no ale nie do końca, nie wiem, czekam na wynik dzisiejszej bety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 16:40
Świeżynka97, MaryLu, Pomarańczowa, Idawoll, Smerfelinka, Dudka1997, Eden lubią tę wiadomość
-
kikix0o wrote:To muszę uzbroić się w cierpliwość do niedzieli 🥺 Podbrzusze mnie ciągnie dosyć mocno, czuję takie ciepło i rozpieranie, ja mam nadzieję że ten kropek tam walczy 🥺
Walczy! Beta musi z czegoś startowaćAle totalnie rozumiem co teraz czujesz, najlepiej to byłoby zasnąć i obudzić się w niedziele na betę..
Ja wracam z małymi aktualizacjami. Byłam dziś w poradni hematologicznej i Pani doktor kazała odstawić Acard o ile ginekolog nie zadecyduje inaczej ale zostawić heparynę w dawce 0,4 raz dziennie. Powiedziała że te mutacje nie mają dużego znaczenia klinicznego i nie ma sztywnych zaleceń co do stosowania czegokolwiek ale w przypadku jeśli mam historię z poronieniem i dobrze toleruje heparynę to mam ją brać prawdopodobnie do rozwiązania.
Oczywiście nie byłabym sobą jakbym tygodnia też nie zakończyła usg u ginekologa. Złapałam termin u spoko lekarki w lux więc nie zastanawiałam się długo i u niej wylądowałam wracając z poradni.
Widoczny tylko pęcherzyk 53mm o lekko wklęśniętym jednym boku. Powiedziała że na ten wiek ciąży 5+1 wygląda to ok, wielkość endometrium też. Kontrola za tydzień.
Chat GPT też powiedział że to jest całkiem ok i przy takiej becie nie powinnam się martwić. Że to wklęśniecie może być miejscem przyczepu do macicy i tworzenia się zarodka itp. Wierze jemu i lekarce więc przynajmiej dzisiaj na chwilę nie będę się martwić , zacznę od jutra 🙃
Wyłapie jeszcze jakiś termin w luxie w wtorek/środa żeby sprawdzić jak się rozwija sytuacja a 18 już wizyta u prowadzącego.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj!
kikix0o, Smerfelinka lubią tę wiadomość
1 CS - 2.07.25 Poronienie samoistne 5+2
2 CS- 29.07 9 dpo- ⏸️ bHcg 10,76
31.07 11 dpo- bHcg 42.99
02.08 13dpo- bHcg 96,2 118%
04.08 15dpo- bHcg 328 256.5%
07.08 18dpo- bHcg 1334 151%
08.08 USG 5+1 5,3 pęcherzyk ciążowy
11.08 22 dpo- bHcg 8233 146%%
Niedoczynność tarczycy
Celiakia
MTHFR homo
SERPINE1 hetero -
Nie jest źle to dopiero początek ale ja bym sie skonsultowała co do dawek proga bo może potrzebujesz większych.kikix0o lubi tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie 🩷
Widoczny pęcherzyk, ciałko żółtkowe i biegun zarodkowy. Kolejna wizyta 13.08 - wtedy powinno już być serduszko 🥹🩷
Wiek ciąży taki sam jak z OM - 5+5Ann35, Idawoll, kikix0o, Świeżynka97, MaryLu, HimalayanDream, Smerfelinka, Nellien, Kapa, Pomarańczowa, Dudka1997, kasia97 lubią tę wiadomość