🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Uda się wrote:Hej
Muszę się wygadać bo mam stresa
Wróciłam właśnie z SOR
Wczoraj miałam takie ciągnięcie i kłucie w niskim podbrzuszu, wzięłam nospe i jakoś pomogło. Nawet dzisiaj było ok i trochę posprzątałam sobie garderobę - chyba za bardzo się forsowałam bo o 12:30 ból wrócił jeszcze mocniej.
Poleżałam wzięłam magnez i poszłam spać. Ok 16 obudziłam się na siku i znów dopadły mnie te kłucia ale takie ze mnie skręcało . Masakra. Próbowałam się dostać do swojego lekarza albo kliniki gdzie miałam in vitro ale w piątek każdy kończy pracę wcześniej więc został sor.
Na szczęście dali mi bransoletkę szybkiego wejścia i miałam konsultacje chirurga który stwierdził że brzuch ok ale muszę robić 💩 conajmniej raz na dwa dni choćbym miała stać na głowie. Powiedziałam mu że jak będę stać na głowie to mi grawitacja w 💩 nie pomoże 🫣😂ale mówił że trzeba się starać - no w sumie robię co dzień lub dwa. Potem poszłam na konsultację do ginekologa który stwierdził że dzidziuś ok, serduszko bije, maluszek ma prawie 6cm i nie widzi nic niepokojącego.
I uwierzcie cieszę się ale nie rozumiem co to za ból. Żeby aż tak macica bolała?
Proszę pocieszcie mnie że też czujecie te skurcze bo pierwszy raz mam szanse urodzić dziecko i jestem poprostu mogę wrażliwa
mam dobre przeczucia ale duże obawy.
Dodam że te bóle są falowe i naprawdę nisko tak niemal przy 🥟 lub pachwinach .
Wizytę u lekarki mam we środę kazała mi dodatkowo zrobić CRP - wiecie po co?
Z góry wam dziękuję za wsparcie 🫶
Ja miałam mocne bóle jelit, właśnie jak dopadły mnie zaparcia. Pomogło siedzenie w kucu, ruszanie miednicą na boki i odgazowanie w ten sposób i pozycja dziecka z kolanami na zewnątrz. Teraz pilnuję, żeby nic nie wstrzymywać i chodzić na bieżąco do WC, bo to właśnie mi się przyczyniało wręcz do bólu takiego skręcającego jelit w okolicach podbrzusza i pachwin.
Uda się, Lianaa lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Wam dziewczyny za dobre słowa i wsparcie swoimi przeżyciami. Jakoś tak wtedy łatwiej

Olewam sprzątanie i spędzam weekend w łóżku
może ustanie 
Nie ma co narzekać bo w sumie w tej ciąży czułam się dotychczas naprawdę meeeega dobrze, więc pewne niedogodności trzeba brać na klatę.
Życzę nam wszystkim dobrego samopoczucia 🫶👩🏻40
( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
👱🏻♂️43
niepłodność z czynników męskich
2013 ciąża jajowodowa
2015 poronienie 6tc
2024 poronienie 4tc
24.07.2025 FET IVF ❤️
1 procedura, blastocysta 4.2.2
19.08.2025 mamy ❤️
29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek
29.10.2025 wizyta
19.11.2025 połówkowe

-
Limone wrote:Teraz jest ważne aby o siebie zadbać ja najlepiej. Gratuluję udanych wizyt. 🥰
A tak z ciekawości zapytam czy sprawdzą wam się chiński kalendarz płci jak do tej pory? 🩵🩷
Właśnie sobie sprawdziłam z ciekawości i zgodnie z tym powinnam mieć chłopca, a po dzisiejszej wizycie wiemy, że będzie dziewczynka. Jeszcze dopytywałam czy to już pewne, a lekarka " Proszę mi wierzyć, siusiaka tu nie ma" 😂👩1997
➡️Pcos + IO
➡️hipoglikemia reaktywna
👉Starania naturalne od 05.2023
👉W klinice od 05.2025
✅05. 2025 CB 💔
✅06.2025 ✖️
✅07.2025 CLO+menopur⏸
➡️31.07.2025 Beta 25 mlU/ml
➡️02.08.2025 Beta 83 mlU/ml, Progesteron 42,70 ng/ml
➡️04.08.2025 Beta 248 mlU/ml,Progesteron 39,90 ng/ml
➡️22.08.2025 jest 7.6mm małego cudu z bijącym ♥
➡️15.09.2025 3.53 cm fasolki 😍
➡️03.10.2025 prenatalne, czekamy na dziewczynkę! 💓

-
Uda się wrote:Dziękuję Wam dziewczyny za dobre słowa i wsparcie swoimi przeżyciami. Jakoś tak wtedy łatwiej

Olewam sprzątanie i spędzam weekend w łóżku
może ustanie 
Nie ma co narzekać bo w sumie w tej ciąży czułam się dotychczas naprawdę meeeega dobrze, więc pewne niedogodności trzeba brać na klatę.
Życzę nam wszystkim dobrego samopoczucia 🫶
Odpocznij, sprzątanie poczeka. Doskonale cię rozumiem, ja też jestem strasznie przewrazliwiona, ale musimy wierzyc, że wszystko będzie dobrze ♥
Uda się lubi tę wiadomość
👩1997
➡️Pcos + IO
➡️hipoglikemia reaktywna
👉W klinice od 05.2025
✅05. 2025 CB 💔
✅06.2025 ✖️
✅07.2025 CLO+menopur⏸

-
Świeżynka97 wrote:Właśnie sobie sprawdziłam z ciekawości i zgodnie z tym powinnam mieć chłopca, a po dzisiejszej wizycie wiemy, że będzie dziewczynka. Jeszcze dopytywałam czy to już pewne, a lekarka " Proszę mi wierzyć, siusiaka tu nie ma" 😂
A sprawdzałaś razem z czatem czy w tej tabelce? Bo Chińczycy jakoś tak dziwnie liczą wiek kobiety - z reguły się dolicza rok 🤷🏻♀️ u mnie wychodzi chłopak, takie mam też przeczucia ale zobaczymy co będzie 🥰starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
❌PCOS w obrazie usg
❌MTHTR A1298 homo
❌PAI hetero
✅homocysteina - 7
✅ASA, ANA1, ANA3, APS
✅KIR 4/5 brak 2DS5
✅HLA-C oboje C1
✅kariotyp
✅cd138
🙍♂️'90
❌Koncentracja 2,1 mln/ml
✅Morfologia 4%
❌FSH - 15,64
✅kariotyp, CFTR, usg jąder
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.
4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 7,2 cm.
dawaj fasolko 🤞

-
Malowybitna wrote:A sprawdzałaś razem z czatem czy w tej tabelce? Bo Chińczycy jakoś tak dziwnie liczą wiek kobiety - z reguły się dolicza rok 🤷🏻♀️ u mnie wychodzi chłopak, takie mam też przeczucia ale zobaczymy co będzie 🥰
Kucze faktycznie z czata wychodzi dziewczynka 😂👩1997
➡️Pcos + IO
➡️hipoglikemia reaktywna
👉W klinice od 05.2025
✅05. 2025 CB 💔
✅06.2025 ✖️
✅07.2025 CLO+menopur⏸

-
Limone wrote:Teraz jest ważne aby o siebie zadbać ja najlepiej. Gratuluję udanych wizyt. 🥰
A tak z ciekawości zapytam czy sprawdzą wam się chiński kalendarz płci jak do tej pory? 🩵🩷
A kiedyś sobie wyliczałam z chatem gpt bo się okazuje że sama źle na to patrzyłam bo wg chińskiego kalendarza inaczej się wiek liczy, a i nowy rok chiński różnie przypada, i jak z nim wyliczyłam to w sumie sprawdził mi się na pewno przy synku i przy córce młodszej ale nie pamiętam czy się pokryło z najstarszą córa.
Teraz mówi, że chłopak, metoda ramziego mówi, że chłopak, wróżba z obrączki mi się też sprawdziła na razie 3 razy a teraz mówi, że chłopak, no i mój zmarły brat jakkolwiek to teraz dziwnie brzmi 🙈 też mówi, że chłopak a ja jakoś nie umiem uwierzyć, że na prawdę mogłoby się udać drugi raz z synkiem a mega o tym marzę, chyba bym była spełniona x100 tym bardziej, że ja zawsze miałam wrażenie, że nadaje się na matkę synów bardziej niż córek, zawsze marzyłam o co najmniej dwóch synach i może wtedy jednej córce, a los mi na razie dwie córy podarował, syna jednegoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 22:04
Tosik712 lubi tę wiadomość
-
Nie 😅 pierwszy powinien być syn a jest zdrowa córeczka 🩷27👩🧔28
PCOS
🩷 06.2024
💔💔 01.06.2025 👼👼
⏸️ 08.2025
🤍 04.2026 ? -
Ja to mam szczęście…byłam dziś u fryzjera na podcięciu i wyszło mi uczulenie po szamponie najprawdopodobniej, bo po umyciu miałam zaczerwienienie… od godziny czuję że mi zaczyna puchnąć czolo i pojawia się zaczerwienienie… przed ciążą na takie akcje stosowałam Clatre… czy macie jakieś sprawdzone naturalne sposoby na uczulenie? Jutro idę na wesele 🙈
Edit: zimne okłady poprawiły sytuację
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 02:04
-
nick nieaktualnyWapnomon08kow wrote:Ja to mam szczęście…byłam dziś u fryzjera na podcięciu i wyszło mi uczulenie po szamponie najprawdopodobniej, bo po umyciu miałam zaczerwienienie… od godziny czuję że mi zaczyna puchnąć czolo i pojawia się zaczerwienienie… przed ciążą na takie akcje stosowałam Clatre… czy macie jakieś sprawdzone naturalne sposoby na uczulenie? Jutro idę na wesele 🙈
-
Carolina, jeśli nie masz żadnych przeciwwskazań typu krwiaków itd., to pozwolą ci polecieć. Witam się ze słonecznej Teneryfy właśnie.Ccarolinaa wrote:No heeeej
miło Cię widziec:) u mnie nic ciekawego odliczam dni do środy do prenatalnych żeby w końcu uwierzyć i zacząć sie cieszyć, ostatnie USG miałam 09.09 wiec juz nie mogę wytrzymać..
Właśnie to będzie początek listopada wiec to będzie już drugi trymestr
liczę że lekarz mi pozwoli lecieć, czytałam że to bezpieczna forma podróży w 2 trymestrze 
A jak u CIebie? widzę że dziewczynka, tak bardzo marzę o dziewczynce .. gratuluję
4 lekarzy nie widziało problemu, a się upewnialam nawet na prenatalnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 00:24
Świeżynka97, mon08kow, lady_89, doris, Uda się, Smerfelinka, krolik, Angellka, Idawoll, Kitana, Ccarolinaa, Lolcia37, Limone, Monixma, HimalayanDream, Migotka96, Hermiona5, Lianaa, Laura , Mysterka, Tosik712 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6

-
🙂u mnie w pierwszej ciąży , też dobrze trafiłam, ale tym razem była pomyłka . Intuicja mnie zawiodła .Idawoll wrote:Tak. W pierwszej ciąży się sprawdziło, jeśli teraz się potwierdzi chłopiec, to wygląda na to, że mam dobrą intuicję 😃
Ccarolinaa właśnie mi zmienili termin, a miałyśmy ten sam dzień.
Idawoll lubi tę wiadomość
-
Uda się wrote:Proszę pocieszcie mnie że też czujecie te skurcze bo pierwszy raz mam szanse urodzić dziecko i jestem poprostu mogę wrażliwa
mam dobre przeczucia ale duże obawy.
Dodam że te bóle są falowe i naprawdę nisko tak niemal przy 🥟 lub pachwinach .
Wizytę u lekarki mam we środę kazała mi dodatkowo zrobić CRP - wiecie po co?
Z góry wam dziękuję za wsparcie 🫶
Ja od początku ciąży cały czas czuję różne bóle ciągnięcia i skurcze, ale wydaje mi się że po prostu niektórzy mają bardziej to uwrażliwione, zawsze miałam bolesne miesiączki i czułam każdą owulację.
Jak chodzi o mocniejsze bóle to jeden miałam bardzo mocny po jednorazowym zjedzeniu maca i właśnie dłuższej przerwie bez💩. Jak bardziej uważam z dietą i toaleta jest codziennie to jest ok. Niskie bóle też się pojawiają jak bardziej się zmęczę, wtedy odpoczynek.
Ale takie bardziej nietypowe takie niskie to wręcz przeciwnie pojawiają się jak parę dni się mniej ruszam i nie ćwiczę. Wtedy 10 min treningu na biodra z youtube odrazu pomaga
Wiec chyba najlepiej sobie to wyczuć i znaleźć swoje sposoby, a jak jest ciężko to wiadomo że najlepiej dla spokoju sprawdzić u lekarza czy wszystko ok ☺️
-
Hej dziewczyny! Ja wczoraj miałam sporo spraw, a czułam się fatalnie, ale postanowiłam podejść do poradni i jednak wyprosić fotkę z czwartkowej wizyty. Mamy jutro imprezę z okazji 40. rocznicy ślubu moich rodziców i chciałam im dołożyć do prezentu. Poszłam tam w bojowym nastroju, ale położna w rejestracji była super i się udało, mam fotkę. Basia wykręciła się pupą wprawdzie, ale jest 🥰 I przy okazji mam pomiar, więc wiem, że ma już nieco ponad 5 cm 🩷 Synek wczoraj tak się ucieszył z tego zdjęcia, że chodził i je przytulał, wzruszona jestem ogromnie 🥹
Gratuluję Wam wszystkich udanych wizyt!
https://zapodaj.net/plik-FA5RRw5A6t
PS A kłucie i bóle w pachwinach towarzyszą mi już jakiś czas. Ponad tydzień jakoś i lekarz mówił, że czasami tak bywa i polecił wizytę u fizjoterapeuty uro-ginekologicznego, więc będę się umawiać w przyszłym tygodniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 08:25
mon08kow, krolik, Domi0307, Limone, Migotka96, kasia97, Mysterka, Uda się, sallvie, Idawoll lubią tę wiadomość
👩37 lat 🧑39 lat
31.07.2025 - ⏸️ naturals 🤯
1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞 prog 26,30 ng/ml
6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🍀
8.08 - bHCG 287 mIU/ml 🤞
19.08 - bHCG 7781 mlU/ml 🍀 prog 26,20 ng/ml
20.08 - jest ❤️
26.08 - 0,77 cm Misia Haribo 🥰
10.09 - 2,26 cm 😍
29.09 - nifty prawidłowe - czekamy na zdrową Basieńkę 🩷
6.10 - prenatalne super - 6,4 cm Dzidziutka 🥳
15.05.2025 - transfer 💔
8.02.2025 - transfer💔
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️- pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer❄️ 💔
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
starania od 2014

-
Uda się, ja trochę inaczej pomogę, brak ruchu i tylko odpoczywanie to też nie jest dobre rozwiązanie w ciąży
potrzebujemy ruchu, ale zdrowego! Są różne ćwiczenia dla kobiet w ciąży wspierające miednicę, rozluźniające, które pomagają przy różnych bólach ciążowych. Polecam zdecydowanie wizyte u fizjoterapeutki uroginekologicznej, posprawdza dokładnie cyz nie ma gdzie napięć, rozluźni co trzeba, pokaże jak zdrowo ćwiczyć
z młodszą córka chodziłam całą ciążę i ciało miałam rewelacyjnie do porodu przygotowane. W każdej ciąży też ćwiczyłam jak tylko dobrze się poczułam. Bóle zdarzały się różne, ale też ruch pomagał, teraz od razu widzę różnicę jak coś mnie poboli i zrobię kilka serii rozciągajacych i jest lepiej. W takich domowych obowiązkach to fakt nie ma się co przeforsowywać, bo pozycję jakie wtedy przyjmujemy są różne, ale codzienny ruch przystosowany do kobiet w ciąży jest wskazany
Mnie najbardziej tak wzdęciowo boli pod koniec dnia w pracy, póki jeszcze mogę kładę się na brzuchu po powrocie i oddycham przeponowo, puszcza.
doris, Lolcia37, Uda się lubią tę wiadomość
-
Idawoll proszę dopisz mi jeszcze wizyty:
*27.10- wizyta NFZ
*01.12-połówkowe
Idawoll lubi tę wiadomość
👩1997
➡️Pcos + IO
➡️hipoglikemia reaktywna
👉W klinice od 05.2025
✅05. 2025 CB 💔
✅06.2025 ✖️
✅07.2025 CLO+menopur⏸

-
Siesiepy udanego urlopu. Też planujemy gdzieś skoczyć ale dopiero za jakiś czas i o ile lekarz nie będzie widział przeciwskazań.
Mnie dzisiaj od rana dopadł ból głowy. Za to brzuch raczej mnie nie boli może z 2 dni czułam takie rozciąganie w okolicy pachwin, i dość często mam wzdęty brzuch po jedzeniu mimo że nie mam wzmożonego apetytu i dużo nie jem. -
Udanego wyjazdu odpoczywaj 😍żadnych plamien i krwiaków do tej pory nie ma ale zapytam na prenatalnych , doktora z kliniki i jeszcze mojego jak pójdę pod koniec październikasiesiepy wrote:
dziękuję !
siesiepy lubi tę wiadomość
👩🏻 35 🧔🏻 37
👶11.2018
Starania o drugie👶
od: 04.23
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️MUCHA- negatywna
✅️Białko wolne s 78,2%
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
12.23cb💔
07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
09.24cb💔
IN VITRO GAMETA
Punkcja -7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A
🙏
FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,8 cb💔
FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z
9.09- 1,92cm bobo 
8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki
Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka

-
Zgadzam się fizjo urolo działa cuda, warto skorzystać. Też tak myślę , że takie leżenie plackiem 9 mc niczemu nie służy, o ile nie ma się takich zaleceń od lekarza, że trzeba leżeć. W ciąży to normalne, że coś boli, kłuje, bo jednak macica się powiększa, dziecko rośnie i powoduje ucisk na nasze narządy.krolik wrote:Uda się, ja trochę inaczej pomogę, brak ruchu i tylko odpoczywanie to też nie jest dobre rozwiązanie w ciąży
potrzebujemy ruchu, ale zdrowego! Są różne ćwiczenia dla kobiet w ciąży wspierające miednicę, rozluźniające, które pomagają przy różnych bólach ciążowych. Polecam zdecydowanie wizyte u fizjoterapeutki uroginekologicznej, posprawdza dokładnie cyz nie ma gdzie napięć, rozluźni co trzeba, pokaże jak zdrowo ćwiczyć
z młodszą córka chodziłam całą ciążę i ciało miałam rewelacyjnie do porodu przygotowane. W każdej ciąży też ćwiczyłam jak tylko dobrze się poczułam. Bóle zdarzały się różne, ale też ruch pomagał, teraz od razu widzę różnicę jak coś mnie poboli i zrobię kilka serii rozciągajacych i jest lepiej. W takich domowych obowiązkach to fakt nie ma się co przeforsowywać, bo pozycję jakie wtedy przyjmujemy są różne, ale codzienny ruch przystosowany do kobiet w ciąży jest wskazany
Mnie najbardziej tak wzdęciowo boli pod koniec dnia w pracy, póki jeszcze mogę kładę się na brzuchu po powrocie i oddycham przeponowo, puszcza.