🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Krolik, mam podobne odczucia co do aktywności fizycznej. Jak byłam w 12 tygodniu to byliśmy w Karkonoszach i weszłam na Śnieżne Kotły, 9 godzin na szlaku, 30 km... i wtedy czułam, że żyję po tych pierwszych tygodniach ciąży, kiedy zalegałam na kanapie, bo nie miałam na nic siły
Lolcia37, Hermiona5, HimalayanDream, doris, Monixma, jordan72, mon08kow lubią tę wiadomość
-
Ola 🦋 wrote:Krolik, mam podobne odczucia co do aktywności fizycznej. Jak byłam w 12 tygodniu to byliśmy w Karkonoszach i weszłam na Śnieżne Kotły, 9 godzin na szlaku, 30 km... i wtedy czułam, że żyję po tych pierwszych tygodniach ciąży, kiedy zalegałam na kanapie, bo nie miałam na nic siły
Ola ja w każdej ciąży byłam mega aktywna i dzięki temu czułam się świetnie do samego końca. W połowie ciąży z drugą córką też byliśmy na urlopie w górach w Karkonoszach, calymi dniami na szlaku z córką w plecaku i moje samopoczucie super. Rowerek stacjonarny, ćwiczenia z lekkim obciążeniem, rozciągania to była codzienność. Jednak pierwszy trymestr zawsze mnie tak przeora, że tej aktywności jest najmniej 😅
Ola 🦋, Monixma, Lolcia37, jordan72, mon08kow lubią tę wiadomość
-
Jutro rozwiązujemy cały worek badan prenatalnych. Ja chyba zaczynam ponieważ przesunięto mi godzinę z 13:10 na 8:00. Jestem zadowolona z tego faktu bo bardzo się stresuję. Za dwa tygodnie wybieramy się też na Maltę. Planujemy na miejscu zamówić mini torcik, który da nam odpowiedź o płci dziecka. Byle tylko do tego czasu wszystko było dobrze. Być może w najbliższym czasie poinformujemy też rodzinę o ciąży. Bardzo czekają na pozytywne wieści po dwóch niepowodzeniach.
Ogólnie czuje się już lepiej. Mi też udało się wczoraj wyskoczyć na małe zakupy i randkę z mężem do knajpki z Ramenem. Potrzeba nam było takiego czasu dla dwojga.
Ola 🦋, Hermiona5, Pomarańczowa, HimalayanDream, mon08kow, kasia97, Monixma, Mysterka, Uda się, Lolcia37, Dudka1997, Laura , Idawoll lubią tę wiadomość
-
Limone wrote:Jutro rozwiązujemy cały worek badan prenatalnych. Ja chyba zaczynam ponieważ przesunięto mi godzinę z 13:10 na 8:00. Jestem zadowolona z tego faktu bo bardzo się stresuję. Za dwa tygodnie wybieramy się też na Maltę. Planujemy na miejscu zamówić mini torcik, który da nam odpowiedź o płci dziecka. Byle tylko do tego czasu wszystko było dobrze. Być może w najbliższym czasie poinformujemy też rodzinę o ciąży. Bardzo czekają na pozytywne wieści po dwóch niepowodzeniach.
Ogólnie czuje się już lepiej. Mi też udało się wczoraj wyskoczyć na małe zakupy i randkę z mężem do knajpki z Ramenem. Potrzeba nam było takiego czasu dla dwojga.
Trzymam kciuki za badania
Trzeba celebrować czas we dwoje, bo jak bobo się pojawi to długo można nie mieć na to siły
Lianaa lubi tę wiadomość
-
Ola u mnie brzuszek też właśnie taki wzdęty, może trochę bardziej niż u Ciebie, bo w spodnie się nie dopinam 😂 ale generalnie wyglądam jakbym się najadła i dawno nie była w toalecie 😆
Siesiepy udanych wakacji! My w środę lecimy do Turcji. Postawiliśmy tym razem na wyjazd zorganizowany z all inclusive, co by nie przejmować się posiłkami dla małej i prawdziwie odpocząć 🤪 Już się nie mogę doczekać ciepełka, u nas trzy dni temu temperatura nad ranem wynosiła tylko 1*C 🥶
Krolik co do ćwiczeń i pierwszego trymestru to totalnie Cię rozumiem - jeszcze na początku sierpnia pojawiłam się ostatni raz na siłowni, ale później mdłości i senność mnie tak dojechały, że nie było mowy o dalszych ćwiczeniach. Teraz już jest lepiej, ale z kolei teraz to ja nie mam czasu! Szaleństwo przedwyjazdowe z pakowaniem.
Limone super, że randka się udała 😁 polecam zaplanować sobie więcej takich wyjść „na zapas” haha. My wczoraj oddaliśmy młodą na nockę do dziadków, ale zamiast randki to było pakowanie walizek 🙃 długo nam z tym zeszło, później przed snem włączyliśmy sobie do oglądania Love is Blind (nasze guilty pleasure) i już połowy odcinka nie zapamiętałam, bo przysypiałam ze zmęczenia, mimo półtora godzinnej drzemki w ciągu dnia.
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty dziewczyny i zastanawiam się czy faktycznie odbierać wyniki pappy przed wyjazdem czy odpuścić i dla świętego spokoju odebrać dopiero po powrocie.
Ola 🦋, siesiepy, Lianaa lubią tę wiadomość
-
Siły jak siły , później to zawsze najgorzej ze znalezieniem opieki dla dziecka , jeszcze jak jedno to łatwiej , przy dwójce już ciężej🤪Ola 🦋 wrote:Trzymam kciuki za badania

Trzeba celebrować czas we dwoje, bo jak bobo się pojawi to długo można nie mieć na to siły
-
Powodzenia na dzisiejszych wizytach ❤️2023.01 - 40+0

2025
02 - 💔 poronienie chybione - T16(+T15?)
04.08 - bHCG 55,1
05.08 - USG
06.08 - bHCG 138 (+156,4%)
19.08 - Kropek 0,27cm
01.09 - 1,12cm, ❤️~150
16.09 - 3,1cm szczęścia
23.09 - 4,88cm ❤️ rośnie jak na drożdżach
30.09 - 6,22cm, prawdopodobnie córka 🩷
02.10 - prenatalne, niskie ryzyka 🥹
13.10 - wizyta
11.12 - połówkowe

-
Powodzenia dziś
trzymam mocno kciuki 
Ja już odliczam 😅 i coraz bardziej się martwię czy będzie wszystko dobrze 😬 myślałam nawet czy nie iść w czwartek do mojej gin na wizytę przed prenatalnymi żeby podejrzeć dzidka i się trochę uspokoić 🙈
Limone lubi tę wiadomość
-
Cześć 🥰Jestem już po badaniach prenatalnych. Dziecko ułożone ładnie pod pomiary. Bardzo grzeczne
Ryzyka wyszły niskie. USG idealne. Termin zmienia się na 15.04 (12+5). Maleństwo mierzy 6.22cm. Dla nas to kamień milowy po dwóch stratach w 1 trymestrze. Kamień z serca.
Ponoć płeć było też ładnie widać ale jeszcze się wstrzymaliśmy z taką wiedzą.
Powodzenia na pozostałych wizytach 🙂
kasia97, HimalayanDream, Idawoll, krolik, doris, Lolcia37, Uda się, Lianaa, Saffy, Dorkaa87, Mysterka, lady_89, Pomarańczowa, Malowybitna, Domi0307, Kobea, Świeżynka97, Laura , Hermiona5, Ola 🦋, Pawix20, jordan72, Kitana, Siasi, Monixma, mon08kow lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny 🥹 trzymam kciuki za ten tydzień badań, czekam na wieści 😍
Ja dopiero w następny pn 🫣
Dziś już mu lepiej, zatoki jeszcze troszkę męczą ale umiem oddychać nosem 😆 więc normalnie śpię… mam też więcej energii.
Co do aktywności fizycznej - dopiero teraz powoli zaczynam zbierać siły i motywację do ruchu, przed felernym przeziębieniem zrobiłam nawet trening a potem mnie rozłożyło 🤪 ale energia powolutku wraca i cieszy mnie to, bo przez ostatnie tygodnie tylko chodziłam do pracy a potem leżałam…
Limone, mon08kow lubią tę wiadomość
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
💊Asertin💊Pueria Uno💊Omega3
18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
•Utrogestan - plamienie w 7HBD
•Acard•Pueria Duo•OMEGA3•Asertin
19.08.25 •BETA 720,69
21.08.25 •BETA 1488
01.09.25 • 1 wizyta 4,4 🐛mm z ❤️
10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm🪲😍
24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
13.10.25• I prenki: ryzyko preeklampsji 1:24 😔 reszta - ryzyka niskie i..czekamy na Daniela 🩵
24.10.25 • Wizyta kontrolna 13+4. Dalsza diagnostyka w kierunku preeklampsji, prog. (Szyjka na granicy) -
Malowybitna wrote:A sprawdzałaś razem z czatem czy w tej tabelce? Bo Chińczycy jakoś tak dziwnie liczą wiek kobiety - z reguły się dolicza rok 🤷🏻♀️ u mnie wychodzi chłopak, takie mam też przeczucia ale zobaczymy co będzie 🥰
Ciekawe, u mnie wychodzi dziewczynka a przeczucia na chłopca 😅 będę wiarygodnym testerem w przyszłym tygodniu 🤣
Limone, Malowybitna lubią tę wiadomość
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
💊Asertin💊Pueria Uno💊Omega3
18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
•Utrogestan - plamienie w 7HBD
•Acard•Pueria Duo•OMEGA3•Asertin
19.08.25 •BETA 720,69
21.08.25 •BETA 1488
01.09.25 • 1 wizyta 4,4 🐛mm z ❤️
10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm🪲😍
24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
13.10.25• I prenki: ryzyko preeklampsji 1:24 😔 reszta - ryzyka niskie i..czekamy na Daniela 🩵
24.10.25 • Wizyta kontrolna 13+4. Dalsza diagnostyka w kierunku preeklampsji, prog. (Szyjka na granicy) -
Hej
✊🏻✊🏻za dzisiejsze wizyty z maleństwami
Z całego serca współczuje dziewczynom co przezywają stres związany z odczuwaniem bólu brzucha czy migren
W zasadzie cały weekend nic nie robiłam poza ogarnięciem domu i wstawieniem kilku pralek a poza tym pogoda nie zachęcała do jakiejkolwiek aktywności 🙈
Pogody pozostaje tylko pozdrowić dziewczynom co korzystają z zagranicznych kurortów. Także łapcie każde promienie słońca bo w PL to tylko deszcze💨🌧️… przywieźcie na powrocie trochę ☀️
Lianaa lubi tę wiadomość
D👩🏼❤️👨🏻M
A👦🏼14.05.2018
B👧🏼💔💫05.06.2023 - 40+3tc
🐈⬛🐈
Starania od 09.2023
⏸️ 04.08.2025🌈🥰 -
nick nieaktualny
-
Limone super wieści😊
Trzymam kciuki za kolejne wizyty. Ja się stresuje przed jutrzejszymi.
My wczoraj zaś byliśmy na grzybach ale w naszym rejonie niestety w tym roku mało i ledwie pół koszyka uzbierane. Może po tych deszczach coś się więcej pojawi.
Wczoraj też miałam dziwny objaw - piekła mnie jedna pierś jakbym oblała się jakimś kwasem i trwało to z 15 minut. Miała któraś coś takiego w ciąży? -
Hejka,
Powodzenia na prenatalnych ♥️
Mi w tym roku wyjazd wyszedł w najgorszym możliwym mdlosciowo terminie 😄 no ale mieliśmy ten trip już zaplanowany od roku i nie można było przełożyc😏
Dla mnie największym zaskoczeniem było puchnięcie stop po CC, normalnie takie banie miałam. -
Kciuki dziś za wszystkie prenatalne ✊✊✊✊moje w środę i już jestem nerwowa 🫣🫣
Uda się, Kropka_93 lubią tę wiadomość
👩🏻 35 🧔🏻 37
👶11.2018
Starania o drugie👶
od: 04.23
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️MUCHA- negatywna
✅️Białko wolne s 78,2%
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
12.23cb💔
07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
09.24cb💔
IN VITRO GAMETA
Punkcja -7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A
🙏
FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,8 cb💔
FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z
9.09- 1,92cm bobo 
8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki
Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka

-
A 💕 wrote:Pytanie do dziewczyn podróżujących, czy lekarz powiedział Wam do kiedy mozna bezpiecznie podróżować? Bo ja myślałam coś o styczniu może ale to juz bedzie kawał czasu i czy to juz nie za późno bedzie 😬
Ja w pierwszej jak i drugiej ciąży celowałam w 2 trymestr ( dokładnie 5 msc) i lekarz rowniez to rekomendował, i to był super czas na wyjazd zarówno lot dobrze zniosiam jak i zwiedzanie nie było takie męczące. U mnie najgorsze samopoczucie jest w pierwszym trynestrze ale wiadomo warto to przegadać ze swoim lekarzem bo kazda trochę inaczej przechodzi ciążę .Starania od 05.2019
●IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
●IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
●IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
●IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
Stan 3 - ❄️
●Naturalny cud- in progress
~~~~~~~~~~~~~~~~~
👩 39l.
🧔 37l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
👶 10.2024- synek
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze badania 😊Starania od 05.2019
●IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
●IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
●IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
●IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
Stan 3 - ❄️
●Naturalny cud- in progress
~~~~~~~~~~~~~~~~~
👩 39l.
🧔 37l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
👶 10.2024- synek
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Zastanawiałam się czy odbierać wyniki, bo gdyby były złe to nie chciałam mieć skopanego wyjazdu, a tu dzisiaj zadzwoniła do mnie doktor wykonująca badanie 😮 na początku stres, że skoro dzwoni to na pewno żeby poinformować, że te wyniki są właśnie bardzo złe… a tu zaskoczenie - powiedziała, że wszystkie ryzyka trisomii wyszły niskie 🥳 także mogę śmiało jechać po wynik 😅
Ola 🦋, Ccarolinaa, lady_89, Idawoll, Uda się, kasia97, Mysterka, Lolcia37, Limone, HimalayanDream, Pomarańczowa, jordan72, krolik, Lianaa, Kitana, doris, Dorkaa87, mon08kow lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj dostałam z zaskoczenia smsa że ryzyka mam niskie. To było najbardziej niespodziewane poinformowanie o wynikach w życiu 😅 też że spokojem pojadę po wynik do przychodni 😁Hermiona5 wrote:Zastanawiałam się czy odbierać wyniki, bo gdyby były złe to nie chciałam mieć skopanego wyjazdu, a tu dzisiaj zadzwoniła do mnie doktor wykonująca badanie 😮 na początku stres, że skoro dzwoni to na pewno żeby poinformować, że te wyniki są właśnie bardzo złe… a tu zaskoczenie - powiedziała, że wszystkie ryzyka trisomii wyszły niskie 🥳 także mogę śmiało jechać po wynik 😅
Lolcia37, Hermiona5, Pomarańczowa, kasia97, krolik, Kitana, doris, Dorkaa87, mon08kow lubią tę wiadomość
2023.01 - 40+0
2025
02 - 💔 poronienie chybione - T16(+T15?)
04.08 - bHCG 55,1
05.08 - USG
06.08 - bHCG 138 (+156,4%)
19.08 - Kropek 0,27cm
01.09 - 1,12cm, ❤️~150
16.09 - 3,1cm szczęścia
23.09 - 4,88cm ❤️ rośnie jak na drożdżach
30.09 - 6,22cm, prawdopodobnie córka 🩷
02.10 - prenatalne, niskie ryzyka 🥹