🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie chyba zaczynają się też mdłości. Dla mnie to zawsze było taki mityczne jak ktoś opowiadał że nie może patrzeć na jedzie itp ale już rozumiem. Obecnie jestem w stanie jeść owoce, chipsy i tosty z serem 🙃 to i tylko to 😀
Ogólnie chodzi za mną bardzo syfne jedzenie. Czasami śni mi się na przykład zupka chińska 🤡
Mam nadzieje że organizm wie co robi.
Ból piersi pojawia się i znika co mnie trochę denerwuje bo nie lubię ja znika jakiś objaw1 CS - 2.07.25 Poronienie samoistne 5+2
2 CS- 29.07 9 dpo- ⏸️ bHcg 10,76
08.08 USG 5+1 5,3 pęcherzyk ciążowy
11.08 22 dpo- bHcg 8233 146%
18.07 3,7mm bijącego serduszka ❤️
Niedoczynność tarczycy
Celiakia
MTHFR homo
SERPINE1 hetero -
MaryLu wrote:U mnie chyba zaczynają się też mdłości. Dla mnie to zawsze było taki mityczne jak ktoś opowiadał że nie może patrzeć na jedzie itp ale już rozumiem. Obecnie jestem w stanie jeść owoce, chipsy i tosty z serem 🙃 to i tylko to 😀
Ogólnie chodzi za mną bardzo syfne jedzenie. Czasami śni mi się na przykład zupka chińska 🤡
Ból piersi pojawia się i znika co mnie trochę denerwuje bo nie lubię ja znika jakiś objaw
Normalne z bólem piersi, największy rano.
Mi chodził pod nosem zapach kostki rosolowej przed testem🤣 az się slinilam na samą myśl.
Niby każda ciąża inna a u mnie w każdej 🤮🤮
Miałam dziś obrabiać królika dla młodego i robić sosy ale chyba maz musi to zrobić😆 -
MaryLu wrote:U mnie chyba zaczynają się też mdłości. Dla mnie to zawsze było taki mityczne jak ktoś opowiadał że nie może patrzeć na jedzie itp ale już rozumiem. Obecnie jestem w stanie jeść owoce, chipsy i tosty z serem 🙃 to i tylko to 😀
Ból piersi pojawia się i znika co mnie trochę denerwuje bo nie lubię ja znika jakiś objaw
W poprzednich dwóch ciążach mój pierwszy trymestr tak wyglądał, że ciągnęło mnie tylko do syfskiego jedzenia, gdzie normalnie się zdrowo odżywiałam przed. W trakcie moje ciało chciało wszystkiego czego normalnie nie tykałam 😆 chipsy paprykowe to było moje odkrycie na mdłości 🙈 a pierwsze trymestry to głównie były bułki 🙈 teraz szczerze nie mogę doczekać się tych wszystkich objawów, pierwsza ciąża która przechodziłam bezobjawowo, odrzuciło mnie jedynie od ryb, ale nie mdliło w ogóle była nieszczęśliwą stratą z powodu wady. Dwie następne z których mam córki to właśnie okropne całodniowe mdłości bez wymiotów w pierwszym trymestrze, dlatego teraz tego wyczekuje, a potem będę cierpieć 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia, 16:46
LemonkazWro lubi tę wiadomość
-
U mnie od tygodnia pojawiają się mdłości aczkolwiek najmocniejsze mdłości miałam od niedzieli do wtorku i jakoś zelżało. Też nie lubię znikających objawów i mnie to martwi. Jedyne co mam cały czas to niestrawność po każdym obiedzie i mniej energii niż zwykle.
Czekam na kolejną wizytę już u mojego lekarza 25go i mam nadzieję że znowu zobaczę bijące serduszko 🙈LemonkazWro lubi tę wiadomość
-
krolik wrote:W poprzednich dwóch ciążach mój pierwszy trymestr tak wyglądał, że ciągnęło mnie tylko do syfskiego jedzenia, gdzie normalnie się zdrowo odżywiałam przed. W trakcie moje ciało chciało wszystkiego czego normalnie nie tykałam 😆 chipsy paprykowe to było moje odkrycie na mdłości 🙈 a pierwsze trymestry to głównie były bułki 🙈 teraz szczerze nie mogę doczekać się tych wszystkich objawów, pierwsza ciąża która przechodziłam bezobjawowo, odrzuciło mnie jedynie od ryb, ale nie mdliło w ogóle była nieszczęśliwą stratą z powodu wady. Dwie następne z których mam córki to właśnie okropne całodniowe mdłości bez wymiotów w pierwszym trymestrze, dlatego teraz tego wyczekuje, a potem będę cierpieć 😅
Miałam podobnie w 1 ciąży. Miałam ochotę jeść fast foody i wróciłam do pieczywa, bo na codzień nie jadłam. Za to nie mogłam znieść smaku i widoku cebuli i cukinii 😅
Teraz mam trochę nudności, ale też problemów żołądkowych. Czy ktoś wie czy można przyjmować probiotyk ? I może ma coś fajnego do polecenia?LemonkazWro lubi tę wiadomość
03.2023 🩷
10.09.2025 3 cm tańczącego dzidziusia🧸 -
Pomarańczowa wrote:Miałam podobnie w 1 ciąży. Miałam ochotę jeść fast foody i wróciłam do pieczywa, bo na codzień nie jadłam. Za to nie mogłam znieść smaku i widoku cebuli i cukinii 😅
Teraz mam trochę nudności, ale też problemów żołądkowych. Czy ktoś wie czy można przyjmować probiotyk ? I może ma coś fajnego do polecenia?
Można probiotykja teraz biorę sanprobi ibs żeby podbić ferrytyne, ale później mam zamiar brać health labs intiMe, jest super przy infekcjach intymnych albo zapobiegawczo
Pomarańczowa lubi tę wiadomość
-
Hej!
Przywitam się nieśmiało i być może zostanę na dłużej. Kwiecień to bardzo wyjątkowy dla mnie miesiac ponieważ 8 lat temu po raz pierwszy zostałam mamą cudownej córki, właśnie w kwietniu tylko wtedy 2017. Po drodze urodziłam jeszcze super synka w styczniu 2019 roku i córeczkę w listopadzie 2021.
A teraz los postanowił nam dać jeszcze jedno szczęście, termin również kwiecień wstępnie z om 26.04. ale patrząc na moje poprzednie historie porodowe, być może tym razem zostanę marcowa mamą o ile nie lutową. Nie planowaliśmy ( przynajmniej nie w tym czasie ) widocznie tak miało być. Dzisiaj 3+6 test zrobiony dwa dni temu z wieczornego moczu wyraźne dwie kreski, nie wiem ile do miesiączki było bo ostatnio miałam długie cykle a tu zaskoczyło z przerywanego z 10dc. W poniedziałek może skoczę na betę zobaczę jaki wynik i jaki przyrost, na razie nie mam żadnych objawów co mnie w sumie martwi trochę bo w każdej ciąży miałam cokolwiek a tylko w ciąży która poroniłam w 5+0 nie miałam też objawów dlatego na razie do tej ciąży podchodzę bardzo sceptycznieDudka1997, Tosik712, Kitana, Idawoll, Kapa lubią tę wiadomość
-
sallvie wrote:Hej!
Przywitam się nieśmiało i być może zostanę na dłużej. Kwiecień to bardzo wyjątkowy dla mnie miesiac ponieważ 8 lat temu po raz pierwszy zostałam mamą cudownej córki, właśnie w kwietniu tylko wtedy 2017. Po drodze urodziłam jeszcze super synka w styczniu 2019 roku i córeczkę w listopadzie 2021.
A teraz los postanowił nam dać jeszcze jedno szczęście, termin również kwiecień wstępnie z om 26.04. ale patrząc na moje poprzednie historie porodowe, być może tym razem zostanę marcowa mamą o ile nie lutową. Nie planowaliśmy ( przynajmniej nie w tym czasie ) widocznie tak miało być. Dzisiaj 3+6 test zrobiony dwa dni temu z wieczornego moczu wyraźne dwie kreski, nie wiem ile do miesiączki było bo ostatnio miałam długie cykle a tu zaskoczyło z przerywanego z 10dc. W poniedziałek może skoczę na betę zobaczę jaki wynik i jaki przyrost, na razie nie mam żadnych objawów co mnie w sumie martwi trochę bo w każdej ciąży miałam cokolwiek a tylko w ciąży która poroniłam w 5+0 nie miałam też objawów dlatego na razie do tej ciąży podchodzę bardzo sceptycznie
Witamy w gronie szczęśliwych mam😊
Gratulacje 🥰sallvie lubi tę wiadomość
D👩🏼❤️👨🏻M
A👦🏼14.05.2018
B👧🏼💔💫05.06.2023 - 40+3tc
🐈⬛🐈
Starania od 09.2023
⏸️ 04.08.2025🌈🥰 -
macie dziewczyny jakieś przewidywania co do płci? jakieś stereotypowe, np. "mam mdłości więc będzie dziewczynka"? chciałybyście chłopca czy dziewczynkę czy nie ma to dla Was znaczenia? 🤪
my od zawsze marzyliśmy o chłopcu - mam nadzieję że się sprawdzi 🌸 ale oczywiście najważniejsze żeby bobas był zdrowyLemonkazWro lubi tę wiadomość
-
kasia97 wrote:macie dziewczyny jakieś przewidywania co do płci? jakieś stereotypowe, np. "mam mdłości więc będzie dziewczynka"? chciałybyście chłopca czy dziewczynkę czy nie ma to dla Was znaczenia? 🤪
my od zawsze marzyliśmy o chłopcu - mam nadzieję że się sprawdzi 🌸 ale oczywiście najważniejsze żeby bobas był zdrowy
mam w domu dwie córki i syna, więc pewnie fajnie by wyglądało aby teraz się wyrównało drugim synem, ale coś przeczuwam, że ten nasz syn to był taki los na loterii i będzie trzecia dziewczynka pewnie -
kasia97 wrote:macie dziewczyny jakieś przewidywania co do płci? jakieś stereotypowe, np. "mam mdłości więc będzie dziewczynka"? chciałybyście chłopca czy dziewczynkę czy nie ma to dla Was znaczenia? 🤪
my od zawsze marzyliśmy o chłopcu - mam nadzieję że się sprawdzi 🌸 ale oczywiście najważniejsze żeby bobas był zdrowy
U mnie to raczej przeczucie, ale wydaje mi się, że będzie kobitka. Ta ciąża bardziej przypomina mi właśnie ciążę z córką (brawie brak objawów), niż z synem 🙃 Aaale to dopiero początek, więc wszystko może się zmienić.
U nas w domu głosy są podzielone w kwestii "preferowanej" płci - ja z córką za córką, mąż za synem, wiadomo 😅 -
Ja Marze o córce 🥹 i po cichu liczę na to ze będzie córeczkaD👩🏼❤️👨🏻M
A👦🏼14.05.2018
B👧🏼💔💫05.06.2023 - 40+3tc
🐈⬛🐈
Starania od 09.2023
⏸️ 04.08.2025🌈🥰 -
U mnie pierwsza ciąża, więc płeć zupełnie nie ma dla mnie znaczenia, a mąż chciałby pierwszego syna. Nie za bardzo wierzę w przesądy tego typu, chociaż słyszałam ich wiele np dziewczynka zabiera urodę mamie w ciąży. Ostatnio nawet znajoma próbowała mi wmówić, że płeć zależy od tego z którego jajnika była owulacja 😆👩1997
➡️Pcos + IO
➡️hipoglikemia reaktywna
👉Starania naturalne od 05.2023
👉W klinice od 05.2025
✅05. 2025 CB 💔
✅06.2025 ✖️
✅07.2025 CLO+menopur⏸
➡️31.07.2025 Beta 25 mlU/ml
➡️02.08.2025 Beta 83 mlU/ml, Progesteron 42,70 ng/ml
➡️04.08.2025 Beta 248 mlU/ml,Progesteron 39,90 ng/ml
➡️22.08.2025 jest 7.6mm małego cudu z bijącym 💓
-
U nas marzymy o synku. Bo mamy córeczkę i wśród dzieci w rodzinie są prawie same dziewczynki, to fajnie byloby z chlopczykiem. Ale mam też przeczucie, że u nas nie będzie inaczej i będzie kolejna mała dama
co prawda czuje się inaczej niż w tamtej ciąży
03.2023 🩷
10.09.2025 3 cm tańczącego dzidziusia🧸 -
W poprzedniej ciąży od razu wiedziałam że będzie chłopak🙂 w tej nie od razu, bo dopiero od kilku dni czuje że będzie drugi chłopak .
Tak mi się wczoraj chciało kiszonej kapusty... Myślałam że nie wytrzymam 🤣 piłam wodę z sokiem z cytryny żeby trochę kwasu było 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia, 13:43
-
Mi się wydaję, że będzie kolejna córka 😅 trzy razy byłam w ciąży z dziewczynkami i myślałam wcześniej, że na bank będzie chłopak jak się zdecydujemy, ale teraz czuję, że jednak pisane nam córki 😅 mąż jest innego zdania i mówi, że na bank chłopak 😅 ale mnie dziś męczy coś innego, nie wiem czemu, ale dopadły mnie takie myśli co jak będzie chore
zaczęłam się troszkę tego bać. Może, dlatego że pierwsza ciąża zakończyła się stratą właśnie z powodu wady, później dwie zdrowe córeczki, może limit szczęścia wyczerpany eh. Byle do prenatalnych🙈
-
W pierwszej ciąży wiedziałam, że będzie córka od początku. A teraz nie wiem. Chyba bardziej chłopiec. I chyba bym chciała synka nieco bardziej, chociaż z drugiej strony nie umiem sobie wyobrazić siebie jako mamy chłopca. 🤷♀️
-
Cześć, bardzo chciałabym do Was dołączyć i jeszcze bardziej zostać przynajmniej do kwietnia 😉
Beta dziś z przyrostem 200% co daje nadzieję, że wreszcie, tym razem, implantacja się powiedzie. Trzy poprzednie razy ciąża kończyła się bardzo szybko i beta z dziś jest póki co rekordem. Być może włączenie Acardu i Clexane pomogło. Oby!
O mnie: na stanie mały krasnal z kwietnia 2023. Termin porodu teraz 27 kwietnia, więc prawie tak samo jak przy pierwszej ciąży 🙂 mieszkam niedaleko Krakowa. W wolnych chwilach nadrabiam seriale, bo po bieganiu za dwulatkiem nie mam siły na nic innego 😁Idawoll lubi tę wiadomość