🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bym chciała ciążę utrzymać w tajemnicy najdłużej jak się da. z synem miałam tak mały brzuch, że w 25 tygodniu w biurze powiedziałam koleżankom to były w szoku nic nie było widać, podobnych rozmiarów brzuch miałam w ciąży z młodszą córką, przy pierwszej się nie dało ukryć, brzuch się szybko pojawiał, ja przytyłam 25kg w ciąży.
-
sallvie wrote:Ja jestem z Pomorza, przy samej granicy z Warmińsko-mazurskim
A no to chyba jednak jest ktoś z moich stron, bo ja mieszkam niedaleko granicy woj. warmińsko-mazurskiego i pomorskiego 😮😉 -
Idawoll wrote:Hej, miło Cię widzieć. Ja chyba Cię kojarzę ze starszych wątków staraczkowych 🤔
Jeśli twój nick pochodzi od imienia, to jesteśmy imienniczkami 😎
No właśnie ciągle mi się wydaje, że Twój nick jest bardzo znajomy jeszcze z 2022 roku, więc jeśli wtedy się udzielałaś to bardzo mi miło 'spotkać' się ponownie 😀 i jeszcze imię to samo 😀Idawoll lubi tę wiadomość
-
Idawoll wrote:A no to chyba jednak jest ktoś z moich stron, bo ja mieszkam niedaleko granicy woj. warmińsko-mazurskiego i pomorskiego 😮😉
o proszę!to możliwe, że mamy do siebie nie więcej jak 20km
Idawoll lubi tę wiadomość
-
Idawoll wrote:Hej, miło Cię widzieć. Ja chyba Cię kojarzę ze starszych wątków staraczkowych 🤔
Jeśli twój nick pochodzi od imienia, to jesteśmy imienniczkami 😎
Właśnie, a skąd jesteście dziewczyny? Bo mi się wydaje, że ja tu spotykam osoby głównie z południa Polski, a sama mieszkam na Warmii. -
Idawoll wrote:
Właśnie, a skąd jesteście dziewczyny? Bo mi się wydaje, że ja tu spotykam osoby głównie z południa Polski, a sama mieszkam na Warmii.
ja jestem z PomorzaD👩🏼❤️👨🏻M
A👦🏼14.05.2018
B👧🏼💔💫05.06.2023 - 40+3tc
🐈⬛🐈
Starania od 09.2023
⏸️ 04.08.2025🌈🥰 -
W pierwszej ciąży chodziłam na basen i nie było żadnych problemów z infekcjami moczowymi.
W drugiej odpuściłam ze wzgledu na to ze mieliśmy mega bakterie w wodzie o której gmina późno poinformowała i borykałam się z ciągłymi infekcjami (w drugim miesiącu się dowiedziałam). Przez dwa miesiące musiałam jeździć do rodziców żeby die kapać , prac ubrania
Nasza woda byka zdatna tylko do spuszczania wody w wc. Masakra
A teraz będę chodziła na basen bo syn chodzi na naukę pływaniaD👩🏼❤️👨🏻M
A👦🏼14.05.2018
B👧🏼💔💫05.06.2023 - 40+3tc
🐈⬛🐈
Starania od 09.2023
⏸️ 04.08.2025🌈🥰 -
Ja z Podkarpacia
Co do sikania to zdecydowanie częściej chodzę i też małe ilości 😅 ale to zupełnie normalne przez hormony. W poprzedniej ciąży az się tego przestraszyłam jak ganiałam non stop 🙈
Kurcze poszłabym już na l4 😆 byliśmy teraz na wyjeździe i tak mi się do pracy wracać nie chce 🙈 ze starszą córką zwiałam od razu, ze względu na stres i obawę po pierwszej stracie. Z drugą córką pracowałam bardzo długo, końcówka na zdalnej, a do tego jeszcze popołudniu maluch do ogarniania. Dopoki pracowałam to młoda się obrocic nie chciała, a jak tylko poszłam na l4 to po paru dniach fikołka zrobiła główka w dół, już mnie gin cesarką straszyła 😅 Teraz nie chce sobie tego robić, nikt nie doceni, a szkoda zdrowia. O ile będę się dobrze czuć to myślałam tak bliżej listopada. Kiedy planujecie zwolnienie? -
Dorkaa87 też będę do września co tydzień z córką na basenie 😁 zaczęłyśmy chodzić, gdy młoda miała 6 miesięcy i to nasz ostatni „semestr” pływania we dwójkę. Dla 3-latków są już tylko zajęcia z instruktorem w naszej szkółce.
Krolik ja planuje zwolnienie w listopadzie, ale jak te mdłości będą mnie tak wykańczać to nie wiem czy nie pójdę szybciej nawet.
Powodzenia dziewczyny na jutrzejszych wizytach 🤞
Czy są tu jakieś mamy po cc?
Ja jestem z zachodniopomorskiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia, 15:50
-
Pomarańczowa wrote:Ja jestem ze świętokrzyskiego
Hermiona, ja rodziłam cc
A jak Twoja blizna? Lekarz coś mówił?
Ja mam chyba rozejście, ale muszę dokładnie dopytać na wizycie w środę, bo na tej poprzedniej to lekarz tylko zmierzył taki hmmm… rozległy, trójkątny obszar w macicy, wydrukował zdjęcie i nic mi nie powiedział co to jest. Zaczęłam sama szukać w internecie i tak właśnie wygląda „nisza”. Teraz idę do innego ginekologa, to luxmedowska wizyta znowu, mam zamiar go wypytać o tą niszę i poprosić o zmierzenie grubości blizny. Czytałam, że bezpiecznie jest jak blizna ma chociaż 3-3,5mm grubości. -
Hermiona5 wrote:A jak Twoja blizna? Lekarz coś mówił?
Ja mam chyba rozejście, ale muszę dokładnie dopytać na wizycie w środę, bo na tej poprzedniej to lekarz tylko zmierzył taki hmmm… rozległy, trójkątny obszar w macicy, wydrukował zdjęcie i nic mi nie powiedział co to jest. Zaczęłam sama szukać w internecie i tak właśnie wygląda „nisza”. Teraz idę do innego ginekologa, to luxmedowska wizyta znowu, mam zamiar go wypytać o tą niszę i poprosić o zmierzenie grubości blizny. Czytałam, że bezpiecznie jest jak blizna ma chociaż 3-3,5mm grubości.
mam w tym tyg wizyte u lekarki, do której chodziłam w 1 ciąży i też zamierzam o to wszystko dopytać. Do tego ja mam macicę dwurożną na co nie wszyscy lekarze zwracają uwagę. I też muszę poruszyć ten temat, bo wiem że przy 1 ciąży miało to znaczenie. Dam znać co mówiła o bliźnie. Ci lekarze u których byłam w poprzednim tygodniu nic nie mówili na temat blizny.
A rozważasz poród SN tym razem?03.2023 🩷
10.09.2025 3 cm tańczącego dzidziusia🧸 -
Pomarańczowa wrote:mam w tym tyg wizyte u lekarki, do której chodziłam w 1 ciąży i też zamierzam o to wszystko dopytać. Do tego ja mam macicę dwurożną na co nie wszyscy lekarze zwracają uwagę. I też muszę poruszyć ten temat, bo wiem że przy 1 ciąży miało to znaczenie. Dam znać co mówiła o bliźnie. Ci lekarze u których byłam w poprzednim tygodniu nic nie mówili na temat blizny.
A rozważasz poród SN tym razem?
Taki był plan - drugi poród chciałabym spróbować VBAC, ale teraz to nie wiem czy i tym razem będzie mi dane…
-
Powodzenia na wizytach! 🤞🏻🤞🏻
Dudka1997, Kitana lubią tę wiadomość
-
Kciuki za wizyty! Ale dzisiaj będzie ruch na wątku; dziewczyny, dawajcie znać 🙂
Dudka1997 lubi tę wiadomość