🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Nellien wrote:Jestem po badaniu i tak jak myślałam, niestety nie ma zarodka. Wszystkiego dobrego Wam życzę.
Bardzo mi przykro 😔
Kciuki za wizyty🌷
Ja mam jutro pierwszą wizytę i trochę się stresuje.
Rodziłam przez CC - położenie pośladkowe ale nie polecam 😜 nie przygotowałam się na ten ból. -
Ja mam dziś wieczorem wizytę ale jak o niej myślę że to już mi się chce płakać. Od rana mam podbarwiony śluz na różowo. Niby piersi bolą, mdłości są ale czuje że idę na skazanie
1 CS - 2.07.25 Poronienie samoistne 5+2
2 CS- 29.07 9 dpo- ⏸️ bHcg 10,76
08.08 USG 5+1 5,3 pęcherzyk ciążowy
11.08 22 dpo- bHcg 8233 146%
18.07 3,7mm bijącego serduszka ❤️
Niedoczynność tarczycy
Celiakia
MTHFR homo
SERPINE1 hetero -
Dla mnie dziś jest 7+0. 10 dni temu na USG było coś, co mogłoby być zarodkiem o wymiarze 0,22. Dziś lekarz (inny sprzęt, inny lekarz), zmierzył coś o rozmiarze 0,33 nie był w stanie określić co to. Taki przyrost świadczy o jednym. Zrobiłam betę, żeby sprawdzić czy już zaczęła spadać i nie wiem co dalej. Ostatnim razem szpital był dla mnie trauma, chciałabym tylko żeby to się już skończyło.
-
Truskawkowykompot wrote:Sallvie widzę że spodziewasz się czwartego szczęścia 🥹 i masz różnicę między trójką 2 lata, chociaż między ostatnim prawie 3, ale powiedz mi, było do przeżycia? Ja będę miała właśnie 2 lata między wszystkimi i różne mam myśli 🫣
.
Tak, między najstarszą córeczką a synkiem mam rok i 9 miesięcy potem między synkiem a córcią 2 lata 10 miesięcy a między dziewczynkami 4 lata 7 miesięcy i teraz między najmłodszą córą a maluchem będzie choć rocznikiem 5 lat już to w praktyce ( zakładając, że dotrwam do kwietnia ) praktycznie to samo co między dziewczynami moimi 4 lata 5 miesięcy.
Daliśmy radę, pomimo, że najmłodsza to wcześniak z 34 tygodnia. najstarsza córka była bardzo ogarnięta też jak na swój wiek, dzieciaki już przesypiały całe noce. Chodzili oboje do przedszkola więc to mi też dużo ułatwiało funkcjonowanie oni od rana do tej 15 w przedszkolu ja w tym czasie mogłam ogarnąć zakupy, dom, obiad. potem już też często wracał z pracy mój mąż chociaż miał też zmianową pracę i zdarzało się, że miał popołudnia i musiałam sama ogarnąć, ale wtedy często robiłam kolację starszym, w tym czasie kąpałam najmłodszą, i ją usypiałam a potem jak już ona spała to starszych ogarniałam, i jakoś to zleciało a teraz zaś na nowo -
Nellien wrote:Jestem po badaniu i tak jak myślałam, niestety nie ma zarodka. Wszystkiego dobrego Wam życzę.
który to dokładnie tydzień u Ciebie?przy mojej ostatniej ciąży z córką zarodka nie było jeszcze w 6+4 daliśmy jeszcze czas młodej 2 tygodnie i potem już był zarodek 1,7cm
-
Nellien, bardzo mi przykro, trzymaj się 😔Ja ’92, On’85 tworzący swoją przyszłość i rodzinę w 🇳🇱🌷🧀
Starania o pierwszego bejbika od 04.2024
⏸️ 01.03.2025 — 💔 cb
⏸️ 03.04.2025 — 💔 6tc
⏸️ 24.07.2025 —🌈? Zostań z nami kropusiu
30.07.2025 - βhcg 2106
07.08.2025 - βhcg 14556
11.08.2025 - dwa pęcherzyki, jeden zarodek z bijącym ❤️🥹, drugi pusty 😔
25.08.2025 - CRL 18 mm
08.09.2025 - CRL 39 mm
23.09.2025 - USG 13 tygodnia (prenatalne)⏳
-
Nellien wrote:Dla mnie dziś jest 7+0. 10 dni temu na USG było coś, co mogłoby być zarodkiem o wymiarze 0,22. Dziś lekarz (inny sprzęt, inny lekarz), zmierzył coś o rozmiarze 0,33 nie był w stanie określić co to. Taki przyrost świadczy o jednym. Zrobiłam betę, żeby sprawdzić czy już zaczęła spadać i nie wiem co dalej. Ostatnim razem szpital był dla mnie trauma, chciałabym tylko żeby to się już skończyło.
Może owulacja była później? Kurcze, przykro mi bardzo, ale trzymam kciuki żeby mimo wszystko to był jakiś błąd na USG 🙏 -
Ja od 6+0 praktycznie codziennnie mam mdłości i trwają one cały dzień. Jak jestem głodna jest źle, jak coś zjem jest jeszcze gorzej. Jest to dla mnie dziwne uczucie, bo w ciąży z synkiem nie czułam się aż tak źle, jak teraz. Przy życiu trzyma mnie mój 11 miesięczny syn, który nie pozwala mi na to, żebym się źle czuła 😅
I szczerze, najlepiej to czuję się w pracy - tam mam głowę zajętą, ręcę pełne roboty i nagle przestaję odczuwać to, że się źle czuję. Także nie umiem się doczekać, aż idę do pracy 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 10:25
-
Mnie wczoraj przez prawie cały dzień muliło, kręciło mi się w głowie 🙈 ogólnie to strasznie szybko, bo dziś dopiero 4+1 a z córkami to bliżej 6tc łapały mnie mdłości. Dziś póki co jest ok. Piersi mam pełne jak dotkne to bolą, ale nie mam jakiś większych objawów. Pobolewa mnie brzuch jak na okres od czasu do czasu. Dziś jak wstawałam po 5 do pracy to zasypiałam w trakcie zbierania się, położyłam się potem koło córek jak je budziłam i myślę że minuta dwie i spałabym z nimi, dobrze że mąż się kręcił obok 😅 normalnie bym się z rana kawy napiła żeby się rozbudzić, ale obecnie no nie chce na czczo pić 😅 wzięłabym sobie dłuższe wolne na ten początek żeby wypocząć. Po zobaczeniu dwóch kresek powinno się dostawać dodatkowe godziny w pracy na spanie 🤪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 10:26
-
O matko, ile postów od rana 🫣 Nie pamiętam już, co na co miałam odpisać 🙃
@Nellien, strasznie mi przykro 🥺 Trzymaj się dzielnie 🫂
Ja jednak dzisiejszą wizytę odwołałam, bo udało mi się wyłapać termin za tydzień - w urodziny męża, no i trochę później, bo dziś pewnie jeszcze nic nie byłoby widać i tylko stresowałabym się do kolejnej wizyty.
Czekam więc na wieści od Was 😊
A objawy u mnie w sumie bez zmian - czyli żadnych, oprócz lekkiego pobolewania podbrzusza i ciągłego uczucia gorąca...🥵
Mąż wkażdym razie nie ma jeszcze pojęcia, że jest coś na rzeczy. Choć już dygam strasznie, że się przypadkiem wygadam i mój plan z prezentem urodzinowym pójdzie w p... 😅 -
MaryLu wrote:Ja mam dziś wieczorem wizytę ale jak o niej myślę że to już mi się chce płakać. Od rana mam podbarwiony śluz na różowo. Niby piersi bolą, mdłości są ale czuje że idę na skazanie
Będzie dobrze, trzymaj się! I dawaj znaki, co i jak 🤗MaryLu lubi tę wiadomość
-
Bardzo mi przykro 🥺 ściskam z całych sił
Trzymaj się 🫂D👩🏼❤️👨🏻M
A👦🏼14.05.2018
B👧🏼💔💫05.06.2023 - 40+3tc
🐈⬛🐈
Starania od 09.2023
⏸️ 04.08.2025🌈🥰 -
Melduję, że beta 1100 wychodzi mi przyrost 163,9% chyba bliźniaków nie będzie 🤣
TSH z 1,88 (1 lipca) skoczyła mi na 2,23 myślicie,że to już moment na lek czy poczekać do wizyty, powtórzyć badanie?Idawoll lubi tę wiadomość
-
Nellien, bardzo mi przykro, trzymaj się! 🫂🫂
-
krolik wrote:Melduję, że beta 1100 wychodzi mi przyrost 163,9% chyba bliźniaków nie będzie 🤣
TSH z 1,88 (1 lipca) skoczyła mi na 2,23 myślicie,że to już moment na lek czy poczekać do wizyty, powtórzyć badanie?
Mi TSH skoczyło z 1.6 na 3.4 (badanie w 6 tygodniu) i od 6 dni jestem na euthyrox 25 i spadło do 2.5. norma dla I trymetru to do 3.0 w Polsce a w wielu krajach europejskich do 2.5. Ja bym poczekała do wizyty bo dawkę dobiera się też w stosunku do wagi i wzrostu. -
HimalayanDream wrote:Ja mam zagwozdkę, zmarła bliska osoba z rodziny. Nie na tyle bliska żeby to było oczywiste co robić z pogrzebem. U mnie wiąże się to z lotem, dość długą podróżą w Polsce, a nawet sam pogrzeb jest w lokalizacji niesprzyjającej ciąży (góry, i rzeczywiście nawet na cmentarz trzeba wejść). Biję się z myślami czy jechać czy jednak odpuścić. Przez poprzednie ciąże wolę dmuchać na zimne, ale może przesadzam i jest mi okropnie przykro się nie pożegnać z tą osobą…
Co do mdłości - u mnie też były wyraźne, a teraz jeśli jakieś są to minimalne. Czekam z niecierpliwością na kolejną wizytę, ale staram trzymać się myśli że to nic nie znaczy.
Miłego tygodnia dziewczyny.
Bardzo ciężki temat, nie zazdroszczę 🙁 mam nadzieję, że jakąkolwiek decyzję nie podejmiesz to będzie w zgodzie z Tobą 🙂 -
Ninia wrote:Mi TSH skoczyło z 1.6 na 3.4 (badanie w 6 tygodniu) i od 6 dni jestem na euthyrox 25 i spadło do 2.5. norma dla I trymetru to do 3.0 w Polsce a w wielu krajach europejskich do 2.5. Ja bym poczekała do wizyty bo dawkę dobiera się też w stosunku do wagi i wzrostu.
Dzięki to poczekam. Na mnie euthyrox źle działa, w ciąży brałam 25, raz mi zwiększył do 50 to mi serce waliło okropnie więc wróciłam do 25, pozostałe wyniki w tym USG tarczycy było ok więc Endo kazał później brać co drugi dzień tylko. -
Migotka96 wrote:Ja będę prywatnie ale też mam pakiet z lux med i badania będę starała się robić z pakietu żeby trochę pieniędzy przyoszczędzić bo starania i diagnostyka kosztowała nas już naprawdę sporo niestety ;/
Co do objawów to mam takie ciągnięcie chwilami w podbrzuszu, rano po wstaniu czuje lekkie nudności ale chwilkę poleżę to przechodzą no chyba, że czuję głód to jest nieodłączny element nudności u mnie, z tym że są one bardzo delikatne
Dwa dni temu miałam też chwilami takie mega kłucie w brzuchu aż się wystraszyłam ale minęło szybko. jestem non stop zmęczona ale to chyba skutek ostawienia kawy
A czy planujesz prowadzić ciążę równolegle, w Luxie i prywatnie, czy w Luxmed same badania?
Poprzednią ciążę prowadziłam całą na Medicover, ale tej już się nie odważę tak radośnie, bo ta opieka wtedy była bardzo, hmm, minimalna. Do fizjologicznej ciąży ok. Ta ciąża też mam nadzieję taką będzie, ale po tych biochemach teraz już nie mam odwagi zakładać, że na pewno wszystko będzie dobrze.
No i myślałam, żeby może prowadzić równolegle, bo tu badania i jakieś podstawowe usg, a prywatnie już porządny check wszystkiego. No nie wiem jak to rozwiązać 🙂 -
Ja się właśnie zapisałam na wizytę NFZ. Najpierw idę do mojej ginekolog, a tydzień później na NFZ. Mam akurat i tu i tu blisko to nie będzie jakoś obciążające bardzo 😅 poprzednie prowadziłam prywatnie, ale było dużo taniej.
-
Hej dziewczyny ja już po wizycie🤗 mamy dzidzie z bijącym serduszkiem na pokładzie 🤗 lekarz kazał rozpisać się na kolejne 3 wizyty i tak też zrobiłam 😊 z tego względu że pierwszy poród miałam w 34 tygodniu,teraz będę musiała przyjmować progesteron i luteinę do końca ciąży. Z usg wyszło że jestem w 7t+2 więc podobnie jak z miesiączki 😊
Ogólnie raczej kwietniową mamą to nie będę bo lekarz powiedział że do 36 tygodnia jak donoszę to będzie lux🤣 ale co tam...😅🤣 Marcelinke miałam urodzić 6 grudnia a wykluła się 31 pazdziernika🤣Migotka96, Idawoll, Yoanne, Ninia, krolik, HimalayanDream, Świeżynka97, kasia97, Kitana, sallvie, Pomarańczowa, dailydamn, Tosik712 lubią tę wiadomość