🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Komanuss wrote:A w którym tygodniu jesteś?
Owulacja raczej nie przesunęła się bo ja biorę zastrzyki na pęknięcie pęcherzyka wiec mam nad tym kontrole i tez byłam po owulacji na monitoringu potwierdzić czy pękły
Nadzieja jeszcze jest 🙏🏼
Salvvie dziękuje 🫶🏼 lekarz właśnie mówił mi ze nie będzie dzisiaj stawiał żadnych sądów bo są przypadki ze ten zarodek pokazuje się troszkę później j jest to nadal prawidłowa ciąża 🥹 pozostaje mi czekać na rozwój sytuacji, póki co wybaczcie ale odejdę troszkę na bok z wątku. Dam znać jak sytuacja będzie jasna 😘HimalayanDream lubi tę wiadomość
Starania od 04.2024 🌱
Klinika leczenia niepłodności 05.2025
👱🏼♀️ 29 lat
🆘 Endometrioza
✅ AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
✅ przeciwciała p/plemnikom (05.2025)
✅ ANA1 1:80, ANA3
✅ cross-match 12,7 % (06.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
17cs (Accofil, acard, heparyna)
28.07 ⏸️ beta 32.10, prog. 31.14
30.07 beta 54.60, prog. 36.52
01.08 beta 98.30, prog. 38.50
05.08 beta 827,30
06.08 pęcherzyk 2,8mm 🥹
11.08 beta 9380,90
20.08 CRL 0,69 cm z ❤️
04.09 CRL 2,1 cm 🥹
Jesteś tam maluszku ❤️🙏🏼
-
Migotka96 wrote:Niestety.. 💔 pęcherzyk ciążowy ma 18mm, jest pęcherzyk żółtkowy ale zarodka brak 😓 na tym etapie powinien już być, mam zrobić jutro i w czwartek betę i za tydzień zrobić USG
Trzymam ✊🏻✊🏻 żeby na następnej wizycie pojawił się zarodekD👩🏼❤️👨🏻M
A👦🏼14.05.2018
B👧🏼💔💫05.06.2023 - 40+3tc
🐈⬛🐈
Starania od 09.2023
⏸️ 04.08.2025🌈🥰 -
Migotka96 również będę trzymać kciuki 💛 dużo siły na ten czas oczekiwania. Przeczytałam zarówno dużo wpisów tutaj jak i na Facebooku na różnych grupach i są sytuacje, kiedy ten zarodek pokazał się później, a może jest tak mały że lekarz go mie wylapal ? Trzymaj się 💛03.2023 🩷
10.09.2025 3 cm tańczącego dzidziusia🧸 -
Migotka96 wrote:Niestety.. 💔 pęcherzyk ciążowy ma 18mm, jest pęcherzyk żółtkowy ale zarodka brak 😓 na tym etapie powinien już być, mam zrobić jutro i w czwartek betę i za tydzień zrobić USG
Mam nadzieję, że za parę dni okaże się zupełnie co innego i będzie śliczny zarodek z bijącym serduszkiem 🙏 -
Wracam od lekarza.
Wchodząc tam żartowałam z lekarzem że za każdym razem jak przychodzę to coś się dzieje i czy kiedyś uda mi się przyjść z dobrymi informacjami
Przynajmniej wyszłam z dobrymi.
Pokazał się zarodek całe 3,7mm z tętnem 113 🫣
Według jego aplikacji jest to 5t6d a ja teoretycznie dzisiaj jestem 6+4 ale wiem że owulacja była 3/4 dni później więc nie jest to duży odchyl.
Dał do siebie numer. Kazał pisać jak coś się będzie działo. Umówił na kolejną wizytę. Przepisał duphaston 3x dziennie
Uspokoił❤️
HimalayanDream, Idawoll, krolik, Kapa, Świeżynka97, Pomarańczowa, Dudka1997, Kitana, kasia97, Dorkaa87, Migotka96, Yoanne, sallvie, dailydamn, Hermiona5, Smerfelinka, Tosik712 lubią tę wiadomość
1 CS - 2.07.25 Poronienie samoistne 5+2
2 CS- 29.07 9 dpo- ⏸️ bHcg 10,76
08.08 USG 5+1 5,3 pęcherzyk ciążowy
11.08 22 dpo- bHcg 8233 146%
18.07 3,7mm bijącego serduszka ❤️
Niedoczynność tarczycy
Celiakia
MTHFR homo
SERPINE1 hetero -
MaryLu wrote:Wracam od lekarza.
Wchodząc tam żartowałam z lekarzem że za każdym razem jak przychodzę to coś się dzieje i czy kiedyś uda mi się przyjść z dobrymi informacjami
Przynajmniej wyszłam z dobrymi.
Pokazał się zarodek całe 3,7mm z tętnem 113 🫣
Według jego aplikacji jest to 5t6d a ja teoretycznie dzisiaj jestem 6+4 ale wiem że owulacja była 3/4 dni później więc nie jest to duży odchyl.
Dał do siebie numer. Kazał pisać jak coś się będzie działo. Umówił na kolejną wizytę. Przepisał duphaston 3x dziennie
Uspokoił❤️
Super ❤️ -
Pati31 wrote:Nie wiem czy bede co miesiąc chodziła na wizyty ale na pewno jesli mnie cos zaniepokoi to mam zamiar bo zwykle w moim mieście jest dobra dostępność lekarzy, nawet z dnia na dzien sa terminy. Skoro mam te wszystkie badania w pakiecie to mam zamiar korzystać. Musiałam powiedzieć że chodzę tez do innego lekarza ponieważ potrzebowałam receptę luteinę.
Ok, dzięki za info! Jeszcze się muszę zastanowić jak to rozegrać, ale info od Ciebie jest bardzo pomocne 🙂Pati31 lubi tę wiadomość
-
Migotka, mam nadzieję, że to tylko kwestia czasu i na następnej wizycie będzie widać piękne serduszko. A może kwestia sprzętu? Widziałam, że dziewczyny pisały, że to potrafi zrobić ogromną różnicę 🙂
-
Idawoll możesz mnie dopisać na 26.04 chociaż to jest tak bardzo oddalony od faktycznego momentu porodu termin, ale jednak to nim będziemy się sugerować 😂
W tym tygodniu umowie się na wizytę to dam znać kiedy tam można będzie dopisaćIdawoll lubi tę wiadomość
-
sallvie wrote:Idawoll możesz mnie dopisać na 26.04 chociaż to jest tak bardzo oddalony od faktycznego momentu porodu termin, ale jednak to nim będziemy się sugerować 😂
W tym tygodniu umowie się na wizytę to dam znać kiedy tam można będzie dopisać
Jutro rano będę edytować pierwszy post, bo mam na drugą zmianę, więc na spokojnie sobie to ogarnę. Dziś właśnie „wstałam” na prysznic, bo oczywiście zasnęłam podczas usypiania małej. 🙆🏼♀️
Ktoś pytał, gdzie prowadzimy ciążę - ja pierwszą prowadziłam na NFZ, prywatnie robiłam badania 1-2 i 3 trymestru. Teraz, jeśli wszystko będzie okej, to też mam taki plan.
Nie wiem, jak u Was to wygląda, ale u mnie przed każdą wizytą jest też wywiad z położną, ta zresztą jest pod telefonem dosłownie 24/7 - w pierwszej ciąży, jak i po porodzie naprawdę ta kobieta okazała się mega pomocna.
Teraz idę prywatnie - ale właśnie tak „jednorazowo”. Chociaż kto wie, jak „zaklika” z lekarką, to może rozważę i prywatne wizyty. Chociaż znając moje lenistwo i fakt, że mam tam ponad 40 km, to chyba zostanę przy swoim doktorku, jeśli nic niepokojącego się nie wydarzy.
-
Dorkaa87 wrote:Ja tez chodzę na NFZ jestem zadowolona a prywatnie tylko w nagłych wypadkach do tego samego doktorka. Wystarczy telefon i nawet o 22 przyjmie
Ja to samo poza tym wszelkie prenatalne też u mojego lekarza prowadzącego bo ma wszystkie certyfikaty także spoko -
Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach! 🤞
Zawsze myślałam, że w pierwszym trymestrze przez mdłości nie jest się w stanie nic jeść, a ja... Wstaję rano i jestem taka głodna, że aż mi słabo. Dzisiaj o 6 biegałam po jajka(tylko jajka jestem w stanie jeść na śniadanie)👩1997
➡️Pcos + IO
➡️hipoglikemia reaktywna
👉Starania naturalne od 05.2023
👉W klinice od 05.2025
✅05. 2025 CB 💔
✅06.2025 ✖️
✅07.2025 CLO+menopur⏸
➡️31.07.2025 Beta 25 mlU/ml
➡️02.08.2025 Beta 83 mlU/ml, Progesteron 42,70 ng/ml
➡️04.08.2025 Beta 248 mlU/ml,Progesteron 39,90 ng/ml
➡️22.08.2025 jest 7.6mm małego cudu z bijącym 💓
-
Komanuss wrote:Dziewczyny a jakie suplementy stosujecie . Ja biorę wszystko osobno ale może macie do polecenia coś gdzie znajdę wszystko. Mam problem z Ferrytyna bo jestem wege .
Moja aktualna suplementacja wygląda tak: Prenacaps multi 1, cholina, magnez z tej samej firmy.
Maślan sodu yango, sanprobi ibs, laktoferyna aliness i miedź aliness, metylowany kwas foliowy medverita, kolagen norsa pharma, Wit c aliness i omega-3 norsa pharma, Wit D3 k2mk7 dr Jacob's.
Laktoferyne, miedź, maślan, probiotyk właśnie w celu podniesienia ferrytyny bioręWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 08:26
Komanuss lubi tę wiadomość
-
Powodzenia na dzisiejszych wizytach 🍀
Listy zaktualizowane, mam nadzieję, że nic mi nie umknęło.
Nellien, Migotka - dziewczyny za Was trzymam kciuki. Cokolwiek się wydarzy, dawajcie nam znać, ale liczymy, że będzie dobrze. ❤️