🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
OMG Kolik to Ty na same suplementy już fortunę wydajesz 😱 ja też się zastanawiam nad laktoferyną, sprawdzę tą z Twojego polecenia.
Komanuss ja biorę Prenatal Uno i dodatkowo czysty magnez Pueria. Dokupiłam też ForMeds Prenacaps DHA, bo w tym Prenatal Uno jest za mała dawka DHA.
Musze też Wam powiedzieć, że Prenalen Mdłości daje radę, polecam przetestować.
Nellien, Migotka będę trzymać za Was kciuki!
Dudka, MaryLu gratuluję serduszek ♥️♥️
Komanuss lubi tę wiadomość
-
Hermiona, one na długo starczają więc jakoś się to rozkłada. Omegi kupuje na zapas że zniżką więc tragedii nie ma, a jakościowo jest ona super. Moje dzieci też ją piją więc to inwestycja w całą rodzinę 😅 ale no tak, mimo wszystko to kosztuje. Ja suple biorę rotacyjnie i z przerwami wg potrzeb, teraz chce ta ferrytyne podnieść więc jest tego trochę więcej.
-
Ja już po wizycie! Jest❤️. Według USG 6+5 a wg miesiączki 7+0 więc mała różnica. Następna wizyta dopiero 16.09🫣 będę dziś dzwonić na prenatalne żeby się umówić, bo mam skierowanie
krolik, Idawoll, Kapa, sallvie, Świeżynka97, Yoanne, Kobea, kasia97, HimalayanDream, Dudka1997, Hermiona5, dailydamn, Dorkaa87, Pati31, Migotka96, Kitana, Pomarańczowa, Smerfelinka, Mysterka, Tosik712 lubią tę wiadomość
-
Ageu gratulację 😍
Ja mam dziś wolne, idę z młodszą do lekarza, zostały obydwie w domu. Próbuje coś porobić, ale no męczę się szybko 😅 dużo wysiłku mnie sprzątanie kosztuje. Boli Was brzuch jak na okres? Ja mam takie rzuty co jakiś czas, niby wiem, że to normalne, ale i tak to trochę martwi -
Świeżynka97 wrote:Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach! 🤞
Zawsze myślałam, że w pierwszym trymestrze przez mdłości nie jest się w stanie nic jeść, a ja... Wstaję rano i jestem taka głodna, że aż mi słabo. Dzisiaj o 6 biegałam po jajka(tylko jajka jestem w stanie jeść na śniadanie)
Ja też o 6 rano wcinałam już śniadanie. Dziewczyny, czy któraś z Was ma już problemy z glukozą? Mi wyszła 92 czyli na granicy normy, jestem mega zdziwiona bo jestem osobą szczupłą i zdrowo się odżywiającą. Od dzisiaj jestem też już na diecie low IG. W piątek mam próbę glukozową. -
Ninia wrote:Ja też o 6 rano wcinałam już śniadanie. Dziewczyny, czy któraś z Was ma już problemy z glukozą? Mi wyszła 92 czyli na granicy normy, jestem mega zdziwiona bo jestem osobą szczupłą i zdrowo się odżywiającą. Od dzisiaj jestem też już na diecie low IG. W piątek mam próbę glukozową.
Może masz za mało białka w diecie. Co jesz na śniadanie, a co na kolację? Co ile jeszcze, czy w między czasie są jakieś przekąski? Owoce jesz oddzielnie czy z posiłkiem? Myślę, że niskoweglowodanowa byłaby dobrym rozwiązaniemWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 12:31
-
krolik wrote:Może masz za mało białka w diecie. Co jesz na śniadanie, a co na kolację? Co ile jeszcze, czy w między czasie są jakieś przekąski? Owoce jesz oddzielnie czy z posiłkiem? Myślę, że niskoweglowodanowa byłaby dobrym rozwiązaniem
Na razie byłam na diecie płodności z Akademii Płodności i było tam dużo warzyw, strączków i nasion a z owoców to głównie maliny i borówki i faktycznie dużą część białka zwierzęcego zastąpiłam białkiem roślinnym. Potem już w ciąży jadłam dodatkowo 2-3 banany dziennie bo super działały na mdłości, teraz z uwagi na cukier odstawiłam wszelkie owoce a w szczególności banany.
Piję i od wielu lat piłam praktycznie tylko wodę niegazowaną i herbatki owocowe typu Herbapol.
W weekend przeczytałam książkę Glukozowa Rewolucja i staram się trzymać zaleceń i zobaczymy co w piątek wyjdzie z badania. -
Jest serduszko 🥰 🥰
Ja chodzę teraz na NFZ, mam bardzo fajna przychodnie z dobrym sprzętem a wizyty bez pośpiechu.Yoanne, Idawoll, Ninia, Świeżynka97, kasia97, sallvie, krolik, Migotka96, Ageu, Hermiona5, Dudka1997, Kitana, HimalayanDream, Pomarańczowa, Smerfelinka, Mysterka, dailydamn lubią tę wiadomość
-
Ageu wrote:Ja już po wizycie! Jest❤️. Według USG 6+5 a wg miesiączki 7+0 więc mała różnica. Następna wizyta dopiero 16.09🫣 będę dziś dzwonić na prenatalne żeby się umówić, bo mam skierowanie
Gratulacje ❤️Kobea lubi tę wiadomość
D👩🏼❤️👨🏻M
A👦🏼14.05.2018
B👧🏼💔💫05.06.2023 - 40+3tc
🐈⬛🐈
Starania od 09.2023
⏸️ 04.08.2025🌈🥰 -
krolik wrote:Ageu gratulację 😍
Ja mam dziś wolne, idę z młodszą do lekarza, zostały obydwie w domu. Próbuje coś porobić, ale no męczę się szybko 😅 dużo wysiłku mnie sprzątanie kosztuje. Boli Was brzuch jak na okres? Ja mam takie rzuty co jakiś czas, niby wiem, że to normalne, ale i tak to trochę martwi
Tez mam taki ból ale to na pewno macica się rozciągaD👩🏼❤️👨🏻M
A👦🏼14.05.2018
B👧🏼💔💫05.06.2023 - 40+3tc
🐈⬛🐈
Starania od 09.2023
⏸️ 04.08.2025🌈🥰 -
Ninia wrote:Ja też o 6 rano wcinałam już śniadanie. Dziewczyny, czy któraś z Was ma już problemy z glukozą? Mi wyszła 92 czyli na granicy normy, jestem mega zdziwiona bo jestem osobą szczupłą i zdrowo się odżywiającą. Od dzisiaj jestem też już na diecie low IG. W piątek mam próbę glukozową.
Ja tez jestem z raba mega głodna gdzie zazwyczaj mój pierwszy posiłek był o 10 a teraz już o 6:30 w piekarni kupuje sobie bułkę 😅
92 to jeszcze nie tragedia może w przeddzień badania za późno zjadłaś ostatni posiłek albo przesadziłaś ze słodkościami 🙈
Te polskie normy są zaniżobe gdzie w innych krajach jest wyższy prógNinia lubi tę wiadomość
D👩🏼❤️👨🏻M
A👦🏼14.05.2018
B👧🏼💔💫05.06.2023 - 40+3tc
🐈⬛🐈
Starania od 09.2023
⏸️ 04.08.2025🌈🥰 -
Ageu wrote:U mnie glukoza też była 94 i zlecił mi lekarz badanie z obciążeniem. Nie wiem jak wytrzymam tyle czasu bez jedzenia jak się budzę z głodu już 🫣🤣
Mam dokładnie to samo, umówiłam się na 7 rano by do 9.30 już było po wszystkim. A po tej atrakcji mam o 10 USG by zobaczyć czy jest zarodek.
Ageu masz jakieś pomysły co z tym cukrem teraz robić?Ageu lubi tę wiadomość
-
Ninia wrote:Na razie byłam na diecie płodności z Akademii Płodności i było tam dużo warzyw, strączków i nasion a z owoców to głównie maliny i borówki i faktycznie dużą część białka zwierzęcego zastąpiłam białkiem roślinnym. Potem już w ciąży jadłam dodatkowo 2-3 banany dziennie bo super działały na mdłości, teraz z uwagi na cukier odstawiłam wszelkie owoce a w szczególności banany.
Piję i od wielu lat piłam praktycznie tylko wodę niegazowaną i herbatki owocowe typu Herbapol.
W weekend przeczytałam książkę Glukozowa Rewolucja i staram się trzymać zaleceń i zobaczymy co w piątek wyjdzie z badania.
Spoko książka, chce ja też przeczytać jak będę już na wolnym 😅 wodę z cytryną też dorzuć, reguluje cukier. Może gorzej spałaś albo coś zjadłaś🤔 przyczyn może być dużo. Powtórz badanie zachowując higienę przed badaniami i może wyjdzie już wszystko dobrzetaki wynik teraz nie musi oznaczać, że później będzie cukrzyca ciążowa, może uda się to szybki uregulować. U mnie zawsze w ciąży cukier był poniżej dolnej granicy, w bez ciąży blisko dolnej granicy, szłam w drugą stronę, ale dieta teraz udało mi się to uregulować i od ponad roku już mam na poziomie 80.
-
Ninia wrote:Mam dokładnie to samo, umówiłam się na 7 rano by do 9.30 już było po wszystkim. A po tej atrakcji mam o 10 USG by zobaczyć czy jest zarodek.
Ageu masz jakieś pomysły co z tym cukrem teraz robić? -
Cześć!
Witam się po wakacjach. Na urlopie nawet po telefon nie sięgałam, ale za to naprawdę wypoczęłam i nie odliczałam tak do wizyty, a to już jutro 🤞🤞🤞
Ja na mdłości polecam Anaketon. Imbirowe kropelki i nawet w podróży autem dały radę, a było ciężko na krętych włoskich dróżkach 😅Hermiona5, Migotka96 lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
31.07.2025 - ⏸️ naturals 🤯
1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞 prog 26,30 ng/ml
6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🍀
8.08 - bHCG 287 mIU/ml 🤞
19.08 - bHCG 7781 mlU/ml 🍀 prog 26,20 ng/ml
20.08 - jest ❤️
26.08 - 0,77 cm Misia Haribo 🥰
10.09 - 2,26 cm 😍
15.05.2025 - transfer 💔
8.02.2025 - transfer💔
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Hej 🤍
Chciałam się przywitać i nieśmiało dołączyć do kwietniowych mamuś 🙈 Dzisiaj dzień spodziewanej miesiączki i dwa testy pokazały dwie kreski 🤍
To moja 4 ciąża, mam więc nadzieję że będę mogła pomóc doświadczeniem 😄Kapa, krolik, Idawoll, Smerfelinka, Mysterka, Dudka1997, Ninia, kasia97, Kobea, Hermiona5, Kitana, sallvie, dailydamn, Tosik712 lubią tę wiadomość
2016 💙
2018 🩷
2021 🩷
⏸️ 19.08 14dpo -
Smerfelinka wrote:Cześć!
Witam się po wakacjach. Na urlopie nawet po telefon nie sięgałam, ale za to naprawdę wypoczęłam i nie odliczałam tak do wizyty, a to już jutro 🤞🤞🤞
Ja na mdłości polecam Anaketon. Imbirowe kropelki i nawet w podróży autem dały radę, a było ciężko na krętych włoskich dróżkach 😅
Ja dzisiaj kupiłam Pregna VOMI, w postaci gum do żucia z imbirem i i muszę przyznać, że działają 😊
A jak po wizytach Kapa, Wikta06 i Mysterka?👩1997
➡️Pcos + IO
➡️hipoglikemia reaktywna
👉Starania naturalne od 05.2023
👉W klinice od 05.2025
✅05. 2025 CB 💔
✅06.2025 ✖️
✅07.2025 CLO+menopur⏸
➡️31.07.2025 Beta 25 mlU/ml
➡️02.08.2025 Beta 83 mlU/ml, Progesteron 42,70 ng/ml
➡️04.08.2025 Beta 248 mlU/ml,Progesteron 39,90 ng/ml
➡️22.08.2025 jest 7.6mm małego cudu z bijącym 💓