🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję wam za ogrom wsparcia🫶🫶
Badania Franusia wszystko ok u mnie ciśnienie się normuje ale dostałam już zalecenia innych dawek dopegyt
Liczę że jutro wyjdziemy
eM 🌺, lady_89, Idawoll, Pomarańczowa, Hermiona5, siesiepy, mon08kow, HimalayanDream lubią tę wiadomość
👩🏻40
( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
👱🏻♂️43
niepłodność z czynników męskich
2013 ciąża jajowodowa
2015 poronienie 6tc
2024 poronienie 4tc
24.07.2025 FET IVF ❤️
1 procedura, blastocysta 4.2.2
19.08.2025 mamy ❤️
29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek
19.11.2025 połówkowe - Franuś ❤️
17.12 wizyta 🩺
04.02 III prenatalne🩺
12.04.2026 - będziemy się przytulać 🍀

-
Uda sie - Cieszę się, że jesteś pod świetną opieką. Tak jak piszą dziewczyny, lepiej jeden raz za dużo jechać na IP niż się stresować i coś przegapić. Ciśnienie wywaliło, bo na pewno byłaś zdenerwowana. Ale wiem, że nie raz już pisałaś, że masz wysokie. Oby zadziałali na przyszłość. Gdzie pojechałaś, na Ujastek? Bo z tego co pamiętam tam będziesz rodzić
Siesiepy, Idawoll, eM Piękne rzeczy wyprawkowe 😍
Siesiepy skąd karuzela? Przepiękna!
Uda się, eM 🌺, siesiepy lubią tę wiadomość
🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka.
⏸️ 04.2025
💔 05.2025 8t4d smutny dzień mamy-łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy 👼
⏸️ 08.2025 Test pozytywny
🦋 15.09 pierwsze USG- CRL 5,3mm i 🫀💗
🦋 17.10 (11t2d) SANCO Nipt- zdrowa DZIEWCZYNKA 🙏🏻
🦋 22.10 (12t1d) USG prenatalne I + Pappa- 5.6cm zdrowej córeczki, ryzyka niskie
🦋 17.12 (20tc)- USG połówkowe, 340g zdrowej Księżniczki 🌸
🦋 31.12 (22tc)- 466g Akrobatki

-
Dobrze że jesteś pod opieką, ja też ostatnio jak pojechałam z krwawieniem miałam wysokie ciśnienie i lekarz od razu kazał mi je sprawdzać kilka razy dziennie by wykluczyć nadciśnienie. Odpoczywaj i szybkiego powrotu do domu 🙂 Dobrze że z Franusiem wszystko dobrze - duży już chłopak z niego♥️Uda się wrote:Dziękuję wam za ogrom wsparcia🫶🫶
Badania Franusia wszystko ok u mnie ciśnienie się normuje ale dostałam już zalecenia innych dawek dopegyt
Liczę że jutro wyjdziemy
Uda się lubi tę wiadomość
starania od 2013 roku
04.2021 💔poronienie samoistne
2025 pierwsze ivf
26.05.25 punkcja
29.07.25 pierwszy transfer
09.08.25 beta 169
12.08.25 beta 611
21.08.25 pierwsze USG i💖
08.09.25 CRL 1.95 cm
15.09.25 CRL3.03 cm i 💖177/min
07.10.25 Badania prenatalne
07.11.25 202g dziewczynki
01.12.25 Badania połówkowe

-
Siasi wrote:Uda sie - Cieszę się, że jesteś pod świetną opieką. Tak jak piszą dziewczyny, lepiej jeden raz za dużo jechać na IP niż się stresować i coś przegapić. Ciśnienie wywaliło, bo na pewno byłaś zdenerwowana. Ale wiem, że nie raz już pisałaś, że masz wysokie. Oby zadziałali na przyszłość. Gdzie pojechałaś, na Ujastek? Bo z tego co pamiętam tam będziesz rodzić
Siesiepy, Idawoll, eM Piękne rzeczy wyprawkowe 😍
Siesiepy skąd karuzela? Przepiękna!
Tak siedzę na ujastku i przekonuję się że dobry szpital. Wszyscy wspierający i bardzo mili.
Tak że psychicznie nie jest źle
👩🏻40
👱🏻♂️43
2013 ciąża jajowodowa
2015 poronienie 6tc
2024 poronienie 4tc
24.07.2025 FET IVF ❤️
19.08.2025 mamy ❤️
17.12 wizyta 🩺
04.02 III prenatalne🩺

-
Super zakupy, o to właśnie chodziło 😍 można się zainspirować.
Mnie wzięło teraz na motywy owocowe, cytryny, jagody, wiśnie i dokupie rożek, otulacz, pieluszki muslinowe😍
Uda się, trzymam kciuki za wyrównanie ciśnienia♥️
Uda się, siesiepy lubią tę wiadomość
-
królik, Siasi pierwotnie chciałam z nana karuzele o których już tu rozmawialyscie, ale tą upolowałam na vinted i wiem że pochodzi od baby.felt.handmade 😁
eM śliczne 🥰 podoba mi się bardzo ten styl!
Mon08kow no właśnie on z vinted jest. 😅 Polowalam, już udało mi się zrezygnować nawet z jego zakupu na rzecz bawełna 100% jukki, ale wyskoczył mi na propozycjach nagle i uznałam, że to przeznaczenie. Cudowny jest, dokładnie taki jaki chciałam. 😁 Ludzie przeżyją zablokowany paczkomat bo muszą, nie ma wyjścia. 😆
Uda się to masz weekend na wakacjach 😁 super że ciśnienie się normuje. Masz może ciśnieniomierz w domu, żeby sobie kontrolować? Poza tym pieczeniem doszły jakieś objawy? Dobrze zrobiłaś, skoro ból się utrzymywał i nie słabł.
Idawoll Śliczne jeżyki! A ten kokon to wielki jest chyba? 😱
Ja wczoraj wkurzona tym, że znowu mi coś wypadło z koszyka allegro z wyprawki apteczno-higienicznej (bo oferta przestała być aktualna) zamówiłam ostatni rzut do blokowania paczkomatow inpost i allegro one box.
mon08kow lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
Kubuś 💙

-
siesiepy wrote:
Uda się to masz weekend na wakacjach 😁 super że ciśnienie się normuje. Masz może ciśnieniomierz w domu, żeby sobie kontrolować? Poza tym pieczeniem doszły jakieś objawy? Dobrze zrobiłaś, skoro ból się utrzymywał i nie słabł.
Wiesz co osłabł w szpitalu i lekarka powiedziała że to nawet mogło być gastryczne 🫣 ginekologicznie jest ok.
W sumie nie jadłam nic dziwnego, innego niż codziennie no więc nie wiem.
Mam ciśnieniomierz i rzetelnie od października mierzę codziennie ciśnienie i o ile przez większość 2 trymestru było super nawet 105/70 tak teraz ostatnio te wieczorne miałam nawet 144/88.
Jestem wdzięczna za każdy dzień z maluszkiem w brzuszku ale realnie oswajam się ze poród może pojawić się koło 37 tc👩🏻40
👱🏻♂️43
2013 ciąża jajowodowa
2015 poronienie 6tc
2024 poronienie 4tc
24.07.2025 FET IVF ❤️
19.08.2025 mamy ❤️
17.12 wizyta 🩺
04.02 III prenatalne🩺

-
Uda się no właśnie tak zakładałam po info o zwiększeniu leku i info o nadciśnieniu w stopce, ale byłam ciekawa jak ci się plasowały wyniki z ciśnieniomierza ostatnio. Oby zwiększenie dawki leku unormowalo ciśnienie na dłużej. 🍀
Co do tego, że takie pieczenie mogło być gastryczne, to kurcze pierwsze słyszę, ale no, lekarzem nie jestem 😅walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
Kubuś 💙

-
Hermiona5 wrote:O właśnie ja taki stożek u siebie ostatnio zaobserwowałam.
Byłaś u fizjo? Warto już teraz pracować nad tym
u mnie stożek robi się nawet gdy jeszcze rozejście się nie pojawia, ale świadczy to o pracy kresy, bo jednak w ciąży jest ona bardziej osłabiona. Mi fizjo dawała na to ćwiczenia w poprzedniej ciąży i rozejście miałam tylko fizjologiczne. Jednak przy dwójce dzieci w domu nie zawsze się pilnuje z odpowiednim dbaniem o kresę, bo jednak teoria to jedno, a życie z dziećmi pokazuje co innego 😅
Uda się to może być od rozciągania właśnie kresy białej, niekoniecznie gastryczne, lekarze bardzo często nie wiedzą albo bagatelizują problem. Przepuklina pępkowa też często daje takie objawy w postaci pieczenia. Koniecznie wspomnij swojej fizjo
-
My korzystamy z zimy w pełni, jest tak dużo śniegu. Dzieciaki mają frajdę 😍sama bym pojeździla na jabłuszku 😁 jutro wizyta, a później mam w planie ogarnąć komodę w sypialni żeby zrobić miejsce dla małej i ruszę już może coś z wyprawką. Mam jeszcze w planie umówić się do fryzjera i skrócić włosy, mam bardzo długie, ale tak patrzę, że ostatnio 3 lata temu ścinałam i końcówki proszą już o ratunek 🙈
-
krolik wrote:Byłaś u fizjo? Warto już teraz pracować nad tym
u mnie stożek robi się nawet gdy jeszcze rozejście się nie pojawia, ale świadczy to o pracy kresy, bo jednak w ciąży jest ona bardziej osłabiona. Mi fizjo dawała na to ćwiczenia w poprzedniej ciąży i rozejście miałam tylko fizjologiczne. Jednak przy dwójce dzieci w domu nie zawsze się pilnuje z odpowiednim dbaniem o kresę, bo jednak teoria to jedno, a życie z dziećmi pokazuje co innego 😅
Uda się to może być od rozciągania właśnie kresy białej, niekoniecznie gastryczne, lekarze bardzo często nie wiedzą albo bagatelizują problem. Przepuklina pępkowa też często daje takie objawy w postaci pieczenia. Koniecznie wspomnij swojej fizjo
Nie byłam, ale przed tą ciążą regularnie chodziłam na siłkę i zawsze brzuch pracował super. Po pierwszej ciąży faktycznie dostałam od fizjo ćwiczenia na takie lekkie rozejście, ale szczerze to ich nie robiłam, bo przy niemowlaku to było ostatnie na co miałam ochotę 🙈
Może u mnie to też jest tylko fizjologiczne 🤔 -
Hejka dziewczyny 💖 troszkę podczytuję ostatnio was, z ciekawości jak sobie radzicie 🥰 nie odzywam się, bo mam duuużą przerwę od sociali, parentingowo-bejbikowych tematów. Miałam mały kryzys psychiczny ale już się stabilizuje. Jak złapię balans, to się może jeszcze odezwę przed rozwiązaniem 💖 będę tu zaglądać i trzymać za nas wszystkie kciuki.
U nas wszystko ok, młody rośnie jak na drożdżach - już wiem, że będzie duży. Waży już ponad 860g 🙈😳 kopie jak szalony, wierci się naprawdę dużo 😅 a ja…pilnuje się z dietą i ruchem. Niebawem czeka mnie druga krzywa cukrowa. Ciśnienie mam wysokie ale stabilne, więc jadę na razie na farcie 😅jedyne co, to szukamy powodów mojego trochę podwyższonego Crp, niedużo ale też nie tak mało, by nie szukać. Mam nadzieję, że to coś prozaicznego i wyjdzie z posiewu moczu, bo mam dość latania po lekarzach 🤣
Wczoraj zamówiliśmy wózek i jednak padło na cybexa balios s lux. Cena była bardzo spoko. Warto było czekać 🥹
Za niedługo zamawiamy lozeczko i wanienkę. Kosmetyczna wyprawkę zrobię na gemini jakoś na początku marca, żeby wszystkie produkty miały dobrą ważność. A tak to, nie szaleję na razie. Noo… chyba, że ciuszki.Ciuszki na vinted to złoto, coraz bardziej zaczynam dostrzegać, że mój syn to będzie fashionista przy matce 🤣
Pozdrawiam was i ściskam, trzymajcie się!
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:53
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
•Utrogestan - plamienie w 7HBD
•Acard•Pueria Duo•OMEGA3•Asertin
19.08.25 •BETA 720,69
21.08.25 •BETA 1488
10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm z ❤️ 🪲
24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
13.10.25• I prenki: ryzyka: preeklampsja 1:24; reszta:niskie 😍
14.11.25• Wizyta 16+4 -wszystko ok!