Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosik712 ja mam właśnie taki kombinezon polarowy z Zyzio&Zuzia na wyjście i myśle ze będzie wystarczający 😊
    I czuje podobnie jak Ty z ruchami ale jednak są wiec staram się być spokojna ☺️ jak dłużej nie czuje to zaczyna się stresować ale jak puszcze muzyczkę to mała się uaktywnia 🤭🤭
    Od rana czuje takie delikatne skurcze, chyba to już te z tych przepowiadających 🙈🙈

👱🏼‍♀️ 30 lat
    🆘 Endometrioza (laparoskopia 03.2025)
    ❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
    ❌ USG piersi BIRADS-3 (10.2025)
    ❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)

17cs (Accofil, acard, heparyna)
    28.07 ⏸️ beta 32.10, prog. 31.14
    30.07 beta 54.60, prog. 36.52
    01.08 beta 98.30, prog. 38.50
    05.08 beta 827,30
    06.08 pęcherzyk 2,8mm 🥹
    11.08 beta 9380,90
    20.08 CRL 0,69 cm z ❤️
    04.09 CRL 2,1 cm 🥹
    29.09 CRL 6 cm 🐻(prenatalne, ryzyka niskie)
    07.11 222g córeczki 🩷
    24.11 badania połówkowe - 335g
    03.02 III prenatalne - 1400g
    Jesteś tam maluszku ❤️🙏🏼
    preg.png
  • Limone Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryLu wrote:
    Mam nadzieję że te masaże się przydadzą i będę mogła rodzić naturalnie bo póki co panienka tyłkiem do dołu siedzi sobie w najlepsze 😒

Moja tak samo. A wolałbym poród naturalny niż operację. Działam ćwiczeniami, byłam u urofizjoterapeuty. Na razie bez efektu- tydzień 34. Jeżeli się nie uda mam zamiar spróbować obrotu zewnętrznego.

• Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosik712 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Czy wasze maluchy ostatnio też mnie ruchliwe? Już sama nie wiem czy się martwić czy nie. Ruchy czuję, bardziej rozpychanie się, ale już nie tak często jak ponad tydzień temu. Mój ginekolog wrócił dopiero we wtorek z urlopu, więc nie chciałam już lecieć i się wpychać poza kolejką. Wizyta dopiero 19go marca gdzie ostatnio.bylam.12go lutego ... Myślałam o pogotowiu żeby zrobili ktg i USG.
    Pawix20 czy miałaś podaną immunoglobulinę ?
    Ja nie dostałam skierowania na zastrzyk. Jedynie przed wizytą mam zrobić alloprzeciwciała...
    Wczoraj w końcu wzięłam się za pranie, chociaż większość rzeczy już uprawnych. Nie mam siły na stanie przy desce i prasowanie więc odpuszczam... Chyba, że nagle dostanę powera, ale strasznie bolą mnie nogi i biodra, w dodatku dzisiaj od rana łapią mnie mega skurcze łydek.
    Trzeci dzień odczuwam też ból podbrzusza jak na okres. W ogóle nie tyle co boję się porodu, ale bardziej stresuje mnie wizja odejścia wód gdzieś w sklepie albo podczas jazdy autobusem 😬 24 marca ciąża będzie już donoszona i powiem wam, że czuję się już jak tykająca bomba.
    Zamówiłam w końcu składaną wanienkę ze stelażem. Nie mam jeszcze żadnych kosmetyków do kąpieli. Polecacie coś z dobrym składem ?
    Jedynie co to wczoraj przyszła paczka z Gemini i mam Linomag zielony 😅 ale tyle dobrego, że mogę już pakować torbę do szpitala.
    Czuć już wiosnę w powietrzu i zastanawiam się czy kombinezonik, który mam na wyjście ze szpitala nie będzie za ciepły 🙄 zastanawiam się nad zamówieniem czegoś lżejszego na Vinted od Zyzio & Zuzia.
    U mnie to samo , mała jak była szogunem tak stała się mniej ruchliwa , teraz czuję bardziej takie wypychanie , przeciąganie , ale ruchy sa wyczuwalne wiec staram się nie panikować 🫣na szczęście mam detektor więc jak coś odpalam i słucham serduszka i jestem spokojniejsza ;) być może pod koniec to już normalne, każą liczyć 10 ruchów w ciągu godziny to spokojnie jestem w stanie naliczyć , zwłaszcza z rana i wieczorem , w dzień dużo robię więc też tak nie odczuwam ;) ja kupiłam na vinted taki kombinezonik na wyjście Amumu taki welurowy . Wydaje mi się że bedzie ok tym bardziej że pod spód jeszcze body spodenki skarpetki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:08

👩🏻 35 🧔🏻 37
    👶2018
    Starania o drugie👶
    od: 04.23
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️MUCHA- negatywna
    ✅️Białko wolne s 78,2%
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
    ✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
    ✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
    08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
    07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
    IN VITRO GAMETA
    Punkcja7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
    3.1.1❄️4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A <3
    FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,88cb💔
    FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z <3 9.09- 1,92cm bobo <3
    8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki <3
    25.11 228 gram słodkości <3
    Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka <3
    preg.png
  • MaryLu Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limone wrote:
    Moja tak samo. A wolałbym poród naturalny niż operację. Działam ćwiczeniami, byłam u urofizjoterapeuty. Na razie bez efektu- tydzień 34. Jeżeli się nie uda mam zamiar spróbować obrotu zewnętrznego.

Też ćwiczę i działam z fizjo. W środę mam wizytę u lekarza prowadzącego i wtedy będziemy decydować co do obrotu. Mam nadzieję że jednak panienka posunie tyłeczek do góry sama 🙃 jednak jeśli nie a nie będę miała przeciwwskazań to na pewno spróbuję obrotu

Niedoczynność tarczycy
    Celiakia
    MTHFR homo
    SERPINE1 hetero
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taki ;)
    8ce641084b37b.pnghttps://zapodaj.net/plik-rOX9BSdJ8b

👩🏻 35 🧔🏻 37
    👶2018
    Starania o drugie👶
    od: 04.23
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️MUCHA- negatywna
    ✅️Białko wolne s 78,2%
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
    ✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
    ✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
    08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
    07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
    IN VITRO GAMETA
    Punkcja7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
    3.1.1❄️4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A <3
    FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,88cb💔
    FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z <3 9.09- 1,92cm bobo <3
    8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki <3
    25.11 228 gram słodkości <3
    Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka <3
    preg.png
  • Pawix20 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosik712 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Czy wasze maluchy ostatnio też mnie ruchliwe? Już sama nie wiem czy się martwić czy nie. Ruchy czuję, bardziej rozpychanie się, ale już nie tak często jak ponad tydzień temu. Mój ginekolog wrócił dopiero we wtorek z urlopu, więc nie chciałam już lecieć i się wpychać poza kolejką. Wizyta dopiero 19go marca gdzie ostatnio.bylam.12go lutego ... Myślałam o pogotowiu żeby zrobili ktg i USG.
    Pawix20 czy miałaś podaną immunoglobulinę ?
    Ja nie dostałam skierowania na zastrzyk. Jedynie przed wizytą mam zrobić alloprzeciwciała...
    Wczoraj w końcu wzięłam się za pranie, chociaż większość rzeczy już uprawnych. Nie mam siły na stanie przy desce i prasowanie więc odpuszczam... Chyba, że nagle dostanę powera, ale strasznie bolą mnie nogi i biodra, w dodatku dzisiaj od rana łapią mnie mega skurcze łydek.
    Trzeci dzień odczuwam też ból podbrzusza jak na okres. W ogóle nie tyle co boję się porodu, ale bardziej stresuje mnie wizja odejścia wód gdzieś w sklepie albo podczas jazdy autobusem 😬 24 marca ciąża będzie już donoszona i powiem wam, że czuję się już jak tykająca bomba.
    Zamówiłam w końcu składaną wanienkę ze stelażem. Nie mam jeszcze żadnych kosmetyków do kąpieli. Polecacie coś z dobrym składem ?
    Jedynie co to wczoraj przyszła paczka z Gemini i mam Linomag zielony 😅 ale tyle dobrego, że mogę już pakować torbę do szpitala.
    Czuć już wiosnę w powietrzu i zastanawiam się czy kombinezonik, który mam na wyjście ze szpitala nie będzie za ciepły 🙄 zastanawiam się nad zamówieniem czegoś lżejszego na Vinted od Zyzio & Zuzia.
    Tak w każdej ciąży została mi podana. 🙂

28👩🧔29
    PCOS
    🩷 06.2024
    💔💔 01.06.2025 👼👼
    ⏸️ 08.2025 ❤️‍🩹
    Jakub 💙04.2026
  • Monimoniii Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też ostatnio mniej aktywna, a raczej ma inny rodzaj aktywności. Teraz bardziej się przeciąga, rozpycha. Chyba po prostu ma już ciasno 🙂

Co do kombinezonu to ja kupiłam właśnie ten z zyzio&zuzia z ocieplanej dresówki i myślę, że będzie idealny na taką wiosenną pogodę 😊

11.08.2025 ⏸️
    25.08.2025 - bijące serduszko💓
    08.10.2025 - prenatalne, ryzyka niskie
    20.11.2025 - czekamy na dziewczynkę!🩷
    02.12.2025 - połówkowe
    05.02.2025 - usg III trymestru

preg.png
‹‹ 336 337 338 339 340
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ