🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola 🦋 wrote:Cześć dziewczyny!
Długo się nie odzywałam, bo weszłam w szał wyprawki i szykowania pokoju dla nowego członka rodziny
A dzisiaj pozdrawiamy z sali poporodowej. Janek urodził się dziś SN o 17:40. Miałam wywoływany poród ze względu na odejście wód płodowych i jednoczesnym brakiem akcji porodowej.
Mieliśmy zawężony czas kiedy musi się urodzić od odejścia wód. Więc dzisiaj oksytocyna wleciała z pełną mocą. Od rozwarcia 3 cm do partych wyszła godzina.
Ból był piekielny. Nie będę udawać. Ale weszłam w jakiś rodzaj transu siedząc na piłce, mąż siedział za mną i masował plecy, podawał wodę. A ja na piłce wdychałam gaz na każdym skurczu i czułam się pijana i to trochę pomogło w rozkręceniu pełnego rozwarcia.
Janek jest maluchem zgodnie z przewidywaniami - 2600 g. Ale ładnie sobie radzi.
Pozdrawiamy
Gratulacje 💕 zdrówka dla Was 💕🌼
Ola 🦋 lubi tę wiadomość
-
Ola gratulacje! Niech Janek rośnie zdrowo! 🥰
Sallvie trzymam kciuki,aby jeszcze udało się chwilę przetrzymać w dwupaku
Ola 🦋 lubi tę wiadomość
-
Długo się nie odzywałam, bo weszłam w szał wyprawki i szykowania pokoju dla nowego członka rodziny
A dzisiaj pozdrawiamy z sali poporodowej. Janek urodził się dziś SN o 17:40. Miałam wywoływany poród ze względu na odejście wód płodowych i jednoczesnym brakiem akcji porodowej.
Mieliśmy zawężony czas kiedy musi się urodzić od odejścia wód. Więc dzisiaj oksytocyna wleciała z pełną mocą. Od rozwarcia 3 cm do partych wyszła godzina.
Ból był piekielny. Nie będę udawać. Ale weszłam w jakiś rodzaj transu siedząc na piłce, mąż siedział za mną i masował plecy, podawał wodę. A ja na piłce wdychałam gaz na każdym skurczu i czułam się pijana i to trochę pomogło w rozkręceniu pełnego rozwarcia.
Pozdrawiamy
gratulacje dzielna mamo! ❤️ niech Janek rośnie zdrowo 🍀
Ola 🦋 lubi tę wiadomość
👩🦰 28, PCOS, IO
11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań
27.07 nieśmiałe ⏸️🍀
20.08 zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
04.09 2.6 cm misia Haribo 🍭
30.09 6.6 cm bobasa, badania prenatalne w nl, wszystko w porządku ✨
02.10 wizyta u położnej, NIPTy prawidłowe ✨
06.10 7.7 cm bobasa, badania prenatalne w pl, bobas zdrowy 😍 stwierdzona cukrzyca ciążowa 🥲
14.10 wszystkie niskie ryzyka w teście PAPPA
29.10 wizyta u położnej, 🩷/💙
12.11 badania połówkowe nl, 250 g zdrowego chłopca 💙
25.11 badania połówkowe w pl i echo serca, 400 g zdrowego chłopca 💙
31.12 usg, 905 g zdrowego chłopca 💙
03.02 3 badania prenatalne, 1832g chłopca 💙
🙎♂️ 31

-
Ola gratulacje ♥️🥰 a czy mogę zapytać na który szpital się zdecydowałaś?
PS: Moja córka też urodziła się z wagą 2600g
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 21:58
Ola 🦋 lubi tę wiadomość
-
Salvie trzymam kciuki żeby maluszek jeszcze chwilkę posiedział ❤️
Ola gratuluję 😍❤️ale robi się wysyp maluchów
Ola 🦋 lubi tę wiadomość
👩🏻 35 🧔🏻 37
👶2018
Starania o drugie👶
od: 04.23
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️MUCHA- negatywna
✅️Białko wolne s 78,2%
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
IN VITRO GAMETA
Punkcja7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
3.1.1❄️4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A
FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,88cb💔
FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z
9.09- 1,92cm bobo 
8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki
25.11 228 gram słodkości
Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka

-
Ola gratulacje 🥹😍
Salviee z tego co widzę to już raczej pewne ze poznacie się szybciej? 🤭 trzymam kciuki za okruszka i za przebieg porodu 🫶🏼🙏🏼
Ola 🦋 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️ 30 lat
🆘 Endometrioza (laparoskopia 03.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (10.2025)
❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
17cs (Accofil, acard, heparyna)
28.07 ⏸️ beta 32.10, prog. 31.14
30.07 beta 54.60, prog. 36.52
01.08 beta 98.30, prog. 38.50
05.08 beta 827,30
06.08 pęcherzyk 2,8mm 🥹
11.08 beta 9380,90
20.08 CRL 0,69 cm z ❤️
04.09 CRL 2,1 cm 🥹
29.09 CRL 6 cm 🐻(prenatalne, ryzyka niskie)
07.11 222g córeczki 🩷
24.11 badania połówkowe - 335g
03.02 III prenatalne - 1400g
Jesteś tam maluszku ❤️🙏🏼

-
Gratuluje, dużo zdrówka dla Ciebie i Jasia oraz szybkiego powrotu do domku 💙Ola 🦋 wrote:Cześć dziewczyny!
Pozdrawiamy
I jest już pierwszy chłopiec na pokładzie
Ola 🦋 lubi tę wiadomość
28👩🧔29
PCOS
🩷 06.2024
💔💔 01.06.2025 👼👼
⏸️ 08.2025 ❤️🩹
Jakub 💙04.2026 -
Ola, gratulacje, pięknie sobie poradziliście z Jankiem 🩵 Niech Twój maluszek zdrowo rośnie, wszystkiego dobrego 💙
Ola 🦋 lubi tę wiadomość
Ja ’92, On’85 tworzący swoją przyszłość i rodzinę w 🇳🇱🌷🧀
Starania o pierwszego bejbika od 04.2024
⏸️ 01.03.2025 — 💔 cb
⏸️ 03.04.2025 — 💔 6tc
⏸️ 24.07.2025 — ❤️❤️?
💔pusty pęcherzyk
💖🐥 10.03.2026 — nasza cudowna córeczka (36+6) -
Hermiona5 wrote:Ola gratulacje ♥️🥰 a czy mogę zapytać na który szpital się zdecydowałaś?
PS: Moja córka też urodziła się z wagą 2600g
Rodziłam w szpitalu w Koszalinie. Niestety nie ma tu możliwości znieczulenia do porodu. Ale przy takie wielkości Janka i jeszcze ledwo odnoszonej ciąży ważniejsze było dla mnie żeby być w 3 stopniu referencyjności.
To też nie jest mój pierwszy pobyt w tym szpitalu i nie mogę złego słowa powiedzieć o personelu. Gdyby nie wspaniała położna i ginekolozka na porodówce to bym się dawno poddała.
Także generalnie polecam.
Hermiona5 lubi tę wiadomość
-
Ola 🦋 wrote:Rodziłam w szpitalu w Koszalinie. Niestety nie ma tu możliwości znieczulenia do porodu. Ale przy takie wielkości Janka i jeszcze ledwo odnoszonej ciąży ważniejsze było dla mnie żeby być w 3 stopniu referencyjności.
To też nie jest mój pierwszy pobyt w tym szpitalu i nie mogę złego słowa powiedzieć o personelu. Gdyby nie wspaniała położna i ginekolozka na porodówce to bym się dawno poddała.
Także generalnie polecam.
Czyli jednak nie padło na Szczecin
cieszę się, że jesteś zadowolona z wyboru, noi poród przebiegł ekspresowo!
-
Salviee trzymam kciuki za Ciebie i maluszka.
Ola gratuluję spotkania z synkiem. Dużo sił dla was.
Dzisiaj hormony wjechały mi nieźle.... pokłóciłam się z P i już chyba 3cią godzinę zalewam się łzami. Z tego wszystkiego odszedł mi kawał czopa, mam jakieś lekkie skurcze więc w końcu wzięłam się za pakowanie torby do szpitala i już nie wiem co brać, a czego nie. Np wkładki laktacyjne i smoczek ? Od razu przygotowałam ubranka dla Franka na wyjście ze szpitala. -
Siasi wrote:Sallvie Kciukasy żeby dzidziuś siedział jak najdłużej 🙏🏻 Ile teraz waży? Chyba od początku czułaś, że zobaczycie się wcześniej i z tego co pamiętam to lekarz też coś wspominał?
Tak, widocznie taka moja uroda, że góra 37 tydzień i kończymy 😁 dzisiaj na USG wyszło 2175g ale to takie od niechcenia USG było, że mam wrażenie, że źle zmierzył lekarz -
Migotka96 wrote:Ola gratulacje 🥹😍
Salviee z tego co widzę to już raczej pewne ze poznacie się szybciej? 🤭 trzymam kciuki za okruszka i za przebieg porodu 🫶🏼🙏🏼
Tak jest, kwestia kilku dni pewnie 😁 przy dobrych wiatrach 2 tygodnie gdzieś podtrzymają o ile crp nie będzie rosło -
Pozdrawiamy
Gratulacje 🥰 jesteś bardzo dzielna 😊 zdrówka dla Was obojga 😊 -
Wow dzieje się. 😱
Ola gratulacje ogromne! Kolejny maluszek do kolekcji na wątku, ekspresowa akcja porodowa (mimo że bolesna). Cieszę się że jesteście już razem i wszystko jest ok. 🥰
Sallvie ja też trzymam kciuki żebyście jak najdłużej posiedzieli w dwupaku, chociaż patrząc na dynamikę kwietniowego to ja nie wiem jak to będzie. 😳 Oby trochę przystopowało, żebyście mieli czas!
Hermiona co do wiesiołka, czytałam o badaniach gdzie podawano 1000mg dopochwowo kobietom od 37tc i to pomagało. 😁walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu