🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
dailydamn wrote:Ja mam tak samo, mogłabym co 2 dni latać na betę 🫣 Może to przez to, że tyle się czekało na te dwie kreseczki, to pierwsza ciąża.
Ja wysyłałam dwie pierwsze bety lekarzowi. Powiedział, że najwcześniej na usg mam się zjawić od 5.08. To jest 24dpo. I mam jeszcze przed wizytą zrobić kontrolnie jeszcze jedną betę 😊
Ja dokladnie tak samo 🙈 zrobilam 4 razy bete i przyrosty byly miedzy 130-260%, ostatni wynik 2323 w 19dpo ale i tak nie potrafie sie cieszyc i uwierzyc ze tym razem sie uda. Tez mysle czy nie zrobic jeszcze ostatniej bety w tym tygodniu ale sproboje sie chyba powstrzymac bo tak na prawde nie mam na to wpływu co sie stanie a to tylko dodatkowe nerwy i pieniadze 🙈 -
Pati31 wrote:Ja dokladnie tak samo 🙈 zrobilam 4 razy bete i przyrosty byly miedzy 130-260%, ostatni wynik 2323 w 19dpo ale i tak nie potrafie sie cieszyc i uwierzyc ze tym razem sie uda. Tez mysle czy nie zrobic jeszcze ostatniej bety w tym tygodniu ale sproboje sie chyba powstrzymac bo tak na prawde nie mam na to wpływu co sie stanie a to tylko dodatkowe nerwy i pieniadze 🙈
trzymam kciuki
Pati31 lubi tę wiadomość
03.2023 🩷
25.07.2025 ⏸️ -
Dziewczyny nie szalecie tak z badaniami bo to naprawdę nie daje gwarancji żadnej a stres przez to jest ogromny co nie jest korzystne 🙂 chill, odpuścić ,dbać o siebie i będzie dobrze 😘
Hermiona5, Pati31, Księgowa lubią tę wiadomość
-
Chyba każda z nas ma na koncie porównywanie testów, szukanie objawów itp. Ten etap na początku jest dość stresujący, ale wierzę, że wszystkie przez niego przejdziemy 🥰
MaryLu o której dziś wizyta? Kciuki zaciśnięte!
Zaktualizowałam też listę na pierwszej stronie, jeśli któraś chce coś dodać, to dajcie znać 😊Smerfelinka lubi tę wiadomość
-
kasia97 wrote:dziewczyny macie już jakieś pierwsze objawy? jestem bardzo ciekawa 🌸
np u mnie od wczoraj pojawił się ból w podbrzuszu taki typowo okresowy i uczucie ciągnięcia / rozciągania, do tego mam nabrzmiałe piersi. ale poza tym czuję się całkowicie dobrze i "normalnie"
Hej, ja dzisiaj mam 36 dzień ciąży. Od około 28 dnia mam bardzo nabrzmiałe piersi, od kilku dni bóle jak na okres ale bardziej rozpierające. Poza tym miałam 3 dniową fazę na słone rzeczy ale już mi przeszła, pewnie organizm musiał uzupełnić jakie niedobory lekkie. Niestety mam też mega wzdęcia 🎈🎈🎈. Jako że jestem szczupła i zawsze miałam bardzo płaski brzuch wyglądam jak w 5 miesiącu ciąży, muszę do pracy chodzic w luźnych ubraniach w pod koniec dnia niestety brzuch też boli.
Dziewczyny powiedzcie czy któraś ma starsze rodzeństwo na pokładzie ale chodzi już o dzieci szkolne. Moja pasierbica, którą wychowujemy z mężem ma 9 lat👧🏼 i od kiedy zobaczyła, że wśród moich koleżanek zaczęły pojawiać się bobasy przynajmniej raz w tygodniu przytulając się do mnie mówi, że ona nie chce rodzeństwa. Czy macie doświadczenie jak przygotować już takie świadome dziecko na przekazanie ciążowej informacji? Oczywiście chcemy to zrobić po 12 tygodniu by nie robić Młodej mętliku w głowie jakby co było nie tak z Ziarenkiem ale teraz już chcemy szykować grunt.
👱🏻♀️ 34
👦🏻51
24.07. 2025 - 7dpo Progesteron 16
30.07.2025- 13 dpo upragnione 2 mocne kreski
31.07.2025 beta 202
02.08.2025 beta 443 (+114%🫶🏻)
08.08.2025 beta 4031 -
@Idawoll Termin porodu mam z miesiaczki na 15.04 a pierwsza wizytę u lekarza 10 sierpnia.
Mi lekarz powiedział aby zbadać bete minimum 3 razy i przyjść na wizytę.
Ja stosuje magnez oraz inne suplementy.Idawoll lubi tę wiadomość
5.08.bHcg ?
3.08. bHcg 85
01.08. bHcg 27 -
kasia97 wrote:czy stosujecie magnez? czytałam że może działać łagodząco na bóle brzucha i macicy
-
Wizytę mam o 19:40. Nie nastawiam się że coś zobaczymy ale chce sprawdzić czy nie zobaczymy niczego złego.. zapytam też go o tą heparynę bo nie daje mi to spokoju. Nie byłam nigdy u tego lekarza.
Lecę tak szybko na tą wizytę bo po prostu jestem przestraszona po pachy i czuję że mam jakąś większą sprawczości jak będzie mnie widzial jakiś lekarz 😀
Dziś też zrobię betę, tylko wynik będę miała dopiero po wizycie niestety. No nic. Najwyżej mnie odeślę z kwitkiem i tekstem że co ja robię u niego tak szybko 😀1 CS - 2.07.25 Poronienie samoistne 5+2
2 CS- 29.07 9 dpo- ⏸️ bHcg 10,76
31.07 11 dpo- bHcg 42.99
02.08 13dpo- bHcg 96,2 118%
04.08 15dpo- bHcg 328 256.5%
07.08 18dpo- bHcg 1334 151%
08.08 USG 5+1 5,3 pęcherzyk ciążowy
11.08 22 dpo- bHcg 8233 146%%
Niedoczynność tarczycy
Celiakia
MTHFR homo
SERPINE1 hetero -
Cześć Dziewczyny! Jak się dzisiaj czujecie?
Ja postanowiłam już bety nie badać i rzeczywiście czekać spokojnie i tak nie bardzo mam wpływ na to.
Jeśli nic się nie zmieni to pójdę jutro do lekarza, żeby chociaż potwierdzić na ten moment, że jest wszystko ok, bo w kolejnym tygodniu szykuje mi się wyjazd. A jeśli wyjazd się przesunie to i wizytę przesunę o tydzień. Nie ma co się nakręcać. W poprzedniej ciąży byłam bardzo zestresowana bo chodziłam na USG niemal co tydzień czekaliśmy na serduszko, które nigdy się nie pojawiło. Z plusów, to przekonałam się, że mój lekarz jest super więc przynajmniej teraz wiem, że mogę iść do niego ze spokojnym sercem. -
Nellien, a który jesteś dziś dpo?
-
Ja dziś się czuję znakomicie, oby tak pozostało przez cały pierwszy trymestr 🩷
Hermiona5 lubi tę wiadomość
-
Czuję się okej, bez zmian w sumie. Poszłam dziś dla spokoju zrobić betę i chyba jest dobrze 🥹
647,05 mlU/ml - przyrost 120%
ChocoMonster, Świeżynka97, Smerfelinka, Pomarańczowa, dailydamn, Hermiona5, kropka_aga, oloska lubią tę wiadomość
-
Ja miałam już bety nie robić, ale dzisiejszy test miał bladszą kreskę niż 2 dni temu(fakt,że nie z pierwszego moczu), dodatkowo przestało ciągnąć w podbrzuszu, więc w panice pobiegałam do diagnostyki i czekam na wynik
-
Cześć dziewczyny!
Ja napisałam do lekarza z kliniki i dostałam trochę różnych zaleceń. W tym mam zrobić betę trzy razy co 48 godz. każda plus progesteron. Więc dziś jednak poszłam oddać krew na badanie. Póki co jakoś się nie stresuję, emocje trochę opadły. Ale wyniki dopiero popołudniu, więc trochę sobie poczekam.
U mnie dalej delikatne mdłości, trochę zawrotów głowy, lekkie ciągnięcie w podbrzuszu, bolesne piersi i budzenie się na siku. Plus od wczoraj mam bardzo realistyczne sny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 10:30
👩36 lat 🧑39 lat
31.07.2025 - ⏸️ naturals 🤯
1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞 prog 26,30 ng/ml
6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🍀
8.08 - bHCG 287 mIU/ml 🤞
21.08 - wizyta 🍀
15.05.2025 - transfer 💔
8.02.2025 - transfer💔
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Dziewczyny, podpowiedzcie prosze.
Jeśli moja ciąża się utrzyma, będę musiała stanąć przed trudną rozmową.
Mam najlepszą przyjaciółkę, która od dwóch lat stara się o dziecko.Nawet w lipcu miała nieudany transfer.
Nie wiem, co zrobić. Czy powiedziałybyście jej o ciąży?
Boję się, że ją zranię.
Ale z drugiej strony nie chcę jej okłamywać.
Co byście zrobiły na moim miejscu?
5.08.bHcg ?
3.08. bHcg 85
01.08. bHcg 27 -
Ana3 wrote:Dziewczyny, podpowiedzcie prosze.
Jeśli moja ciąża się utrzyma, będę musiała stanąć przed trudną rozmową.
Mam najlepszą przyjaciółkę, która od dwóch lat stara się o dziecko.Nawet w lipcu miała nieudany transfer.
Nie wiem, co zrobić. Czy powiedziałybyście jej o ciąży?
Boję się, że ją zranię.
Ale z drugiej strony nie chcę jej okłamywać.
Co byście zrobiły na moim miejscu?
Wiesz co, ja byłam na miejscu tej przyjaciółki. Moja siostra bardzo bała mi się powiedzieć o ciąży, a ja wolałabym, gdyby była ze mną szczera. Oczywiście trzeba to powiedzieć delikatnie, ale wolałabym wiedzieć i dowiedzieć się od Ciebie. U nas wyszło tak, że szwagier wygadał się mojemu Mężowi, a on później mnie przekazał. W międzyczasie się widziałyśmy i sama się domyśliłam... Także wyszło dość zabawnie. Jednak szczerze, wolałabym, gdyby moja siostra po prostu mi o tym powiedziała.👩36 lat 🧑39 lat
31.07.2025 - ⏸️ naturals 🤯
1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞 prog 26,30 ng/ml
6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🍀
8.08 - bHCG 287 mIU/ml 🤞
21.08 - wizyta 🍀
15.05.2025 - transfer 💔
8.02.2025 - transfer💔
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔