X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    O kurczę! Czyli tak jednak też może się zdarzyć, że od razu są tak częste... Nie miałam pojęcia, myślałam że jak poród naturalnie rusza, to one się tak wleką- przez kilka godzin co 15 minut, potem godzinę co 10 minut itp.
    Z Hanią po prostu złapał Cię bolesny skurcz i kolejny za 2-3 minuty, czy już wcześniej coś Cię pobolewało i szykowało się?

Przez pierwsze dwie godziny nie były bolesne potem zaczęły boleć i stopniowo ten ból narastał. Nic a nic nie wskazywało na porod żadnych przepowiadajacych ani bólu miesiączkowego. Po prostu nagle zaczęły się skurcze i odrazu regularne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 09:46

Lanusia93 lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Dziewczyny o 22.10 urodzilam przez cc Wikusia

Gratulacje! Czekamy na więcej informacji ;)
    Ale nam ruszyły akcje.
    Ach szczęśliwie dotrwałyśmy do naszych terminów... Niesamowite! Wystarczy wypchnąć maluchy i możemy zapomnieć o tych dużych brzuchach i ciążowych niedogodnościach :) Nacieszcie się kopniakami i ostatnimi beztroskimi dniami, bez masy planowania, zmartwień i oczywiście ogromnej radości i miłości :)
    Mam dziś ciążę donoszoną <3 <3 <3

Swoją drogą, chyba powoli zbieram energię na poród, bo jem od wczoraj jak opętana, co chwilę zaglądam do lodówki, a przekąsek w ciągu dnia typu budyń, kisiel, ciastka, owoce, warzywa mam niezliczoną ilość! Moje dziecko patrzy na mnie jak na świruskę kiedy co chwilę coś podgryzam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 11:34

Rotenkopf, ania0141, panda80 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was swieta mijaja? U mnie wredna pogoda za oknem, szaro i ciemno od rana i pada i nie zapowiada sie zeby przestalo, jakos malo swiatecznie... Choc swiateczne rarytasy na stole ja bym dzis tylko spala. Wstalam na sniadanke wielkanocne i juz zdazylam dzemke szczelic i wcale nie czuje sie wyspana nadal...

jamnicza swieta za stolem wcale nie sa takie fajne, wiec nic nie stracilas a z porodowki wyjdziesz z niezapomnianym wielkanocnym Kroliczkiem ;)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pogoda piękna. Fakt święta za stołem to nic fajnego, ledwo wstaliśmy od śniadania, potem kawa a za chwilę obiad : ) no ale tak chyba u każdego wyglądają święta.

Ja najchętniej bym też poszła na drzemkę ale mogę dopiero po obiedzie.
    może uda mi się wykraść godzinkę zanim teście przyjadą : p

• fabiola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia gratuluję :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pogoda piękna,ciepło,słonecznie i co z tego po śniadaniu się położyłam i dopiero wstałam i znowu coś przegryzę i dalej lulu,tak mi sie chce spać...kobiecie w ciąży nie dogodzi.myślałam,że wybierzemy się na spacer a tu guzik,marzy mi się podusia,spróbuję wziąść prysznic i się rozbudzić ale czy to coś da?
    Jamniczakuchnia pewnie już tuli swojego skarbulka...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia pewnie tak,taki apetyt lub zupełny jego brak często świadczy o zbliżającym się porodzie...w sumie ciąża donoszona to nic nie stoi na przeszkodzie

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=kPieISZfdfQ
    ZYCIE PRZED ŻYCIEM...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 14:24

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ładnie, słonecznie i cieplutko ;)
    Ja sobie nie umiem miejsca znaleźć, brzuch boli, aptety niedopisuje. Czuje się jak ... jak nawet nie wiem co

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf to nie jesteś sama...słabe pocieszenie ale zawsze

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki w szpitalach jak się czujecie,co u was?jak maluchy?

ania0141
  • pucek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Adasiem dzisiaj jestesm pod opieka doradcy laktacyjnego żeby maly zaczął przybierać. Adaś jest piękny, kocham go nad życie ...

agulas, ania0141, panda80, karola91, Rotenkopf, Lanusia93, Aleksandrakili, ilonia1984, Endzis, paprotka30, Larisa, _Saszka_, Funky09, Funky09, Funky09 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek jak się czujesz?synuś jest już z toba czy nadal tylko do karmienia przynoszą
    ?nie wiesz kiedy do domciu wychodzicie?trzymajcie się,ściskam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 15:34

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przepiękna pogoda :))

Byliśmy z mężem u jego babci.. i wiecie co na wstępie mówie do niej wesołych świąt a ona do mnie : aleeebty jesteś gruba... nosz kurw... oczy mi wylazły na wierzch... w pierwszy momencie się w język ugryzłam... a potem powiedzialam grzecznie : "No wiesz babciu jestem w 9 miesiącu ciąży a za 10 dni rodzę" "a po drugie przytyłam tylko 10 kg..." Na szczescie byli tam moi tesciowie i zaczeli krzyczec na nia ze co za glupoty gada ze w ogole nie wygladam na 9 miesiąc... ze dobrze wygladam i mało przybrałam... olewam to bo to stara babcia.. może już źle dowidzi.. heh ale po co takie gadanie :/ chyba zeby na ambicje komuś wejść..

Ehh wracamy do domciu :) czekają tam na nas dzieciaki mojej siostry :D trzeba jakąś zabawe wymyślić :D

• Sunday Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolych Swiat Mamusie dla Was i Waszych Kurczaczkow!!

Mynia gratulacje!
    Jamniczakuchnia powodzenia!! Juz pewnie tulisz Michasia :-)

Pamietam, ze ktoras mamka pisala o bolu skory pod cyckami a jak sie brzuch zaczyna..masakra dopadlo mnie to! Bol jakby ktos mi robil "pokrzywe"..nijak sie ulozyc :-/ po jakins czasie mija ale okropne uczucie.

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest na szczęście ciągle ze mną :) tylko pierwszej nocy go donosili bo dostawał jeszcze kroplówki z witaminkami :) poza tym ze jest malutki to nie ma żadnych oznak wcześniactwa. Ja jeszcze obolała, podobno 3 doba kryzysowa po cc i mnie faktycznie boli blizna...

Lanusia93, ania0141, agulas lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ok 7.30 wstalam do toalety i cos ze mnie chlupnelo a za chwile zobaczyłam kawałek czopa na papierze. No to obudziłam męża, wykapalam sie i pojechaliśmy na IP. Wyszlo ze to nie wody, ale mam rozwarcie na palec. Super bo do tej pory szyjka długa i zamknieta. Wrocilismy do domu ale zaczelam miec regularnie co 2-3 minuty bolesne skurcze. Od 11 przez 2 godziny tak poobserwowalam i znów pojechaliśmy, z myślą zeby zdążyć przed pełnym rozwarciem bo mam dodatni gbs. Przyjęto mnie na oddział, tam w badaniu nadal palec rozwarcia. No to na sale przedporodowa. Tam spędziłam czas do 22, z tymi coraz bardziej bolesnymi skurczami a w badaniu nadal palec rozwarcia. Sluchajcie koszmar!!! Skurcze które nie dawaly mi siedziec, stać, meze , rozmawiać na ktg pisaly sie max do 50-60 i nie szedł za nimi zaden postęp porodu. A ja gryzlam ścianę i lży same ciekly. Lekarz stwierdził ze skoro ja tak reaguje na lekkie skurcze to z porodowymi nie dam sobie rady. Chyba mial racje bo po 12 godzinach mega bolu co 2-3 minuty bylam juz u kresu wytrzymałości a.nic nie zapowiadalo poprawy sytuacji. Dlatego cc ;)
    Niestety nie jest to super sprawa bo strasznie boli mnie rana a pionizacja byla koszmarem :/ No ale Niunius jest juz z nami na świecie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 17:22

Larisa lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciśnienie 149/92 glowa pęka... wzięłam paracetamol i poczekam ale chyba IP będzie... boję die

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia juz teraz z dnia na dzień będzie tylko lepiej,najgorsze masz już za sobą-a swoje szczęście masz już przy sobie...

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    U mnie ciśnienie 149/92 glowa pęka... wzięłam paracetamol i poczekam ale chyba IP będzie... boję die
    Może lepiej jedź od razu jak się boisz :) zbadają Cię i KTG zrobią :) Dość wysokie masz to ciśnienie.

‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ